Aynı Anda İki Yüksek Lisans veya Doktora Programı Okumak

aDNA

Profesör
Nazmi hocam, sizi ve burada bizlerle ilgilenen tüm hocalarımı tebrik ediyorum.İlk sayfadan itibaren okuyorum, aynı soru defalarca sorulmuş olmasına rağmen sabırla ve nezaketle cevaplıyorsunuz.Allah sizlerden razı olsun.Çok ciddi bir hizmettir yaptığınız.Gerek Öyp, gerekse bu başlık altındaki konu hakkında kafamdaki onca önemli sorunun büyük kısmı 1 gün içerisinde cevap bulabildi sayenizde..Bir yıl geç de olsa aynı anda 2 üniversite olayını öğrenmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum şu an.Allah da sizleri mutlu etsin inşallah.Tekrar teşekkürler.
Saygılar
Amin hepmizi mutlu etsin Allah inşallah. Sizlerin güzel haberleri mutluluğumuzu daha da perçinliyor. Zaten Nazmi Hoca bu dualarla kanatlanır yakında:)

Senatus

Öğrenci
başka bir lisansüstü programına kayıtlıyken açıklanan ilanlara başvurmak

arkadaşlar ben şuan bir lisansüstü programında ders aşamasındayım. bahar dönemi açıklanan programlardan birine başvuruda bulunabilir miyim ? ayrıca başvuruda zaten varolan kaydımı bağlı olduğum okuldan almak zorunda mıyım ?

Mr December

Baş Editör
"ÖYP kapsamında atanmış olup, atanma tarihinden önce YÖK Yürütme Kurulunca belirlenen lisansüstü eğitim kontenjanları dışında başka bir yükseköğretim kurumu ve/veya bölümde lisansüstü eğitime başlamış araştırma görevlilerine aynı yerde lisansüstü eğitim yaptırmak isteyen yükseköğretim kurumlarının kontenjan talepleri, YÖK Yürütme Kurulunca bireysel olarak değerlendirilir."

Atandığınız yerde eğitim var ise orada devam edersiniz. Atandığınız yerde eğitim yok ise ve şu an eğitim aldığınız yer ÖYP üniversitesi ise oraya görevlendirme alırsınız.

Aynı anda 2 yerde yüksek lisans yapabilirsiniz ama 1 tanesi ÖYP kapsamında olur.

Lütfen araştırmadan konu açmayalım.

selfet

Öğrenci
merhaba. ben birşeyi merak ediyorum. bahar dönemi her üniversite yüksek lisans için kontenjan açmadığı için bu dönem pek de istemediğim ama sadece eğitim sürecinden çok uzak kalmamak amacıyla bir üniversiteye yüksek lisans başvurusu yapmayı düşünüyorum. güz dönemi istediğim üniversite kontenjan açtığında da oraya başvursam olur mu. aynı anda yüksek lisans yapma kararı buna izin vermiş oluyor sanırım. ancak ikinci üniversitenin kesin kayıtlarında istenen diploma vs. gibi belgeler ilk yüksek lisansda kullanıldığı için nasıl başvuru yapılacak onu merak ediyorum. bildiğim kadarıyla kesin kayıtlarda diplomayı enstitüye teslim ediyorsunuz. ikinci yüksek lisans başvurusunda istenen diplama vs. belgler olmadan nasıl olacak.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Orijinallerini vermiyorsunuz belgelerin zaten, aynı anda isterseniz 3 tane başvuru yapın ve hepsinde okuyun sorun yok.

aspirin

Öğrenci
Merhabalar, ben şu an Ankara üniversitesinde yl yapıyorum. Öyp ye başvurmayı planlıyorum. Puanım 90 ve başvuracağım yer gaziantep üniversitesi. Hocaların çalıştığı alana merakım yüksek olduğu için Antepe gittim ve hocalarla görüştüm, tabi bunun yanında Antepi de gezdim. Antepe ve çalışma şartlarıma dair kafamda bir çok soru var ve açıkçası şu anda yaptığım yl ı kaybetmek istemiyorum olurda tekrar dönersem diye. Bu yüzden şu anki programı dondurmak istiyorum. Bu mümkün müdür acaba?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Merhabalar, ben şu an Ankara üniversitesinde yl yapıyorum. Öyp ye başvurmayı planlıyorum. Puanım 90 ve başvuracağım yer gaziantep üniversitesi. Hocaların çalıştığı alana merakım yüksek olduğu için Antepe gittim ve hocalarla görüştüm, tabi bunun yanında Antepi de gezdim. Antepe ve çalışma şartlarıma dair kafamda bir çok soru var ve açıkçası şu anda yaptığım yl ı kaybetmek istemiyorum olurda tekrar dönersem diye. Bu yüzden şu anki programı dondurmak istiyorum. Bu mümkün müdür acaba?

Dondurmanıza gerek yok artık atılma vs. kalktığı için sadece ders seçmiyorsunuz o kadar.

aspirin

Öğrenci
Dondurmanıza gerek yok artık atılma vs. kalktığı için sadece ders seçmiyorsunuz o kadar.

Şu anki programa tubitak bursu ile başladım ve onun iptal olmaması için kayıt dondurmam gerektiğini ancak çoğu üniversitenin yeni yasadan ötürü kayıt dondurma işlemi yapmadığını, "izinli" biçiminde işlem yaptığını, Tubitak'ın ise bunu kayıt dondurma olarak dikkate almadığını Bideb'den öğrendim. Ankara Sağlık bilimleri enstitüsünün bu konudaki tavrını biliyor musunuz yani daha önce kayıt dondurma yapmış olanlar var mı aramızda? Aradım ancak net bir bilgi veremediler açıkçası.

sidneh

Profesör
Özel öğrencilik şartları her üniversiteye göre değişir hocam, üniversitenin Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliği'ni inceleyin.

kieslowski

Öğrenci
Evet hocam doğru web sitesinden buldum. Ancak kredi başına 40 tl istiyorlarmış(Ankara Üni) öğrencilik haklarından yararlanamaz diyor birde. Ne iştir anlamadım. Üniversiteler para kazanmak için mi yapıyorlar bunu. Şimdi buna girsek daha sonra öğrenciliğe nasıl geçiş yapacağız? Y.lisansı kazanarak mı? Enteresan bir olay.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Evet hocam doğru web sitesinden buldum. Ancak kredi başına 40 tl istiyorlarmış(Ankara Üni) öğrencilik haklarından yararlanamaz diyor birde. Ne iştir anlamadım. Üniversiteler para kazanmak için mi yapıyorlar bunu. Şimdi buna girsek daha sonra öğrenciliğe nasıl geçiş yapacağız? Y.lisansı kazanarak mı? Enteresan bir olay.

Aynen öyle yapacaksınız. Yıllardır bu durum bu şekilde zaten öğrencilik haklarından yararlanamazsınız evet.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Özel öğrenci olduk ancak y.lisansa kabul edilmedik diyelim. Okulu öyle bitirsek ne oluyor? Y.lisans derecesinde diploma alıyor muyuz?

Özel öğrencilikte 2 tane ders alıyorsunuz o kadar okulu öyle bitirmek diye bir şey yok öğrencisi olmadığınız bir okulu zaten bitiremezsiniz. Sadece dersi izlemek için para veriyorsunuz hiç bir hakkınız olmuyor.

kieslowski

Öğrenci
Çok enteresan bir olay açıkçası. Anladığım kadarıyla bu yolla y.lisansa kabul edilme şansı daha yüksek. Hem hocalar tanır, hem derslere alışma süreci hızlı olur. Öncelik veriliyor galiba bu şahıslara.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Çok enteresan bir olay açıkçası. Anladığım kadarıyla bu yolla y.lisansa kabul edilme şansı daha yüksek. Hem hocalar tanır, hem derslere alışma süreci hızlı olur. Öncelik veriliyor galiba bu şahıslara.
Öncelik "referans" ile veriliyor. Varsa tanıdık girersiniz, hangi fakülteye girmek istiyorsunuz söyleyin size isim veriyim :) Şu ana kadar 7 tane iletişim fak. gördüm. 3'ünde okudum 4'ünde çalıştım ve neredeyse köklü olan tüm iletişim fak.lerinde bir tanıdığım vardır ;)

emil_davidov

Öğrenci
Nazmi hocam öncelikle konuyu ilk sayfadan itibaren okudum az çok cevaplar çıkardım kendime, ayrıca ilgi ve alakanız için çok teşekkürler tekrar tekrar gelen sorulara bile cevap yazmışsınız,benim soruma da cevap verebilirseniz çok sevinirim.
Benim durumum kısaca şöyle fizik bölümü mezunuyum açıköğretim iktisattan bu sene mezun olacağım ancak paraya çok ihtiyacım olduğu için ve fizikten yine kontenjan açılmayacağını düşündüğüm için öyp ye iktisat tan başvurup fizikten de farklı bir üniversitede yüksek lisansa başlamayı düşünüyorum. (iktisatı da fiziği de seviyorum bu arada ama fizik ağır basıyor). öyp yi iktisat tan kazanırsam yüksek lisans yaptığım okulda ve daha sonra doktora yapacağım okulda sabah 8 akşam 5 durmam mı gerekecek böyle olursa 2. bir yüksek lisans hayal olur.. (hoş böyle birşey varsa bilim adına çalışma yapmakta çok zor olur) durum eğer böyleyse 2. yüksek lisansı yapabilmek için ne gerekir?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Hocam araştırma görevlilerine kütüphane günleri verilir, hergün sabah 8 akşam 5 zaten olmaz ama yoğun haftalar olur sınav haftaları vs. gibi. Yine de ikinci yüksek lisansı yapmak için yeterli zamanınız olur mu bilmiyorum sosyal hayatınızdan kısarak başabilirsiniz ama.