Aynı Anda İki Yüksek Lisans veya Doktora Programı Okumak

fgozde

Öğrenci
Şu an bir üniversitede fen bilimleri enstitüsünde yüksek lisans tez dönemindeyim. ama bu dönem sosyal bilimler enstitüsünde tezsiz yüksek lisansa basvurup kayıt hakkı kazandım burdan kaydımı sildirmeden oraya kayıt yaptırmam sorun olur mu? diğer tezime bir engel olur mu? acil cevaplarsanız çok sevinirim.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Aynı üni.de bazen sorun oluyor ama karara göre bir yasak söz konusu değildir. Normalde kayıt silmenize gerek yok, farklı enstitüler olduğu için muhtemelen de sorun olamz.

kubrak87

Öğrenci
ben iki ayrı üniversitenin ayrı bölümlerinin yüksek lisansına başvurdum. biri pdr diğeri uygulamalı matematik olmak üzere. eğer ikisini de kazanırsam ikisine de kayıt yaptırıp ikisini de okuma şansım var mı acaba aynı anda? yardımcı olursanız çok sevinirim :)

cage55

Araştırma Görevlisi
hocam celal bayarda yüksek yaparken öyp ile dumlupınarı kazandım. hali hazırda da celal bayarda yüksek yapıyorum. yök öyp lisansüstü eğitim tercihlerini daha yayınlamadı, ama celal bayarın bahar dönemi kayıt yenilemeleri başlayacak. Celal bayarda kaydımı yenilersem öyp lisansüstü eğitimimi orda almam mı gerekir? yoksa lisansüstü eğitimi için yök ilan ettiği tercihlere de başvuruyapabilir miyim?

kedii

Öğrenci
Merhaba,

Hali hazırda bir üniversitenin sosyal bilimler enstitüsünde bir bölümde doktora yapıyorum. Aynı üniversitenin sosyal bilimler enstitüsünde başka bir doktora bölümüne başvuru yapabiliyor muyum ? Abant İzzet Baysal ile başlayan pdf dokümanınızı okudum. Enstitüme ait yüksek lisansla ilgili yönetmelikte yapılamayacağı yazıyor ancak enstitü böyle demiyor, yapabilirsiniz diyor. Siz bu konuda daha aktifsiniz diye danışayım istedim. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

e_tuna

Öğrenci
bahar dönemi için A üniversitesine yüksek lisans kaydımı yapmıştım ancak B üniversitesinde de kesin kayıt hakkı kazandım.. sonuç olarak B üniversitesine kayıt için gittiğimde sorun çıkar mı.Tekrar A üniversitesine gidip kaydımı sildirmeye gerek var mı acaba ??

zıkkım

Öğrenci
Merhabalar;

Şu anda 2 yüksek lisans yapmaktayım. Yüksek lisans bölümlerim birbirlerine çok yakın ve ders saydırmak istiyorum. Bununla ilgili bir mevzuat varmı ? Saydırabiliyormuyum? İkisindede ilk dönemim bitti ve hala ders aşamasındayım.

dttb

Öğrenci
Merhaba, Nazmi hocam ikinci sayfada iki yüksek lisans programına kayıtlıyken askerlik teciliyle ilgili bir belge paylaşmışsınız. Ben şu anda bir yüksek lisans programına kayıtlıyım. Yanlış anlamadıysam başka bir programa başvurup kabul edilirsem yaşım 29'u geçmese bile tecilden ikinci defa faydalanamıyorum. Peki ikinci yükseği kazandıktan sonra ilk kaydımı silersem de aynı mı olur, veya önce kaydımı silip sonra yeni bir programa kaydolsam yine ikinci tecilden faydalanamam mı?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Merhabalar;

Şu anda 2 yüksek lisans yapmaktayım. Yüksek lisans bölümlerim birbirlerine çok yakın ve ders saydırmak istiyorum. Bununla ilgili bir mevzuat varmı ? Saydırabiliyormuyum? İkisindede ilk dönemim bitti ve hala ders aşamasındayım.
Hayır öyle bir mevzuat yok, enstitüye kalmış. Üstteki mesajda da söylemiştim.

Merhaba, Nazmi hocam ikinci sayfada iki yüksek lisans programına kayıtlıyken askerlik teciliyle ilgili bir belge paylaşmışsınız. Ben şu anda bir yüksek lisans programına kayıtlıyım. Yanlış anlamadıysam başka bir programa başvurup kabul edilirsem yaşım 29'u geçmese bile tecilden ikinci defa faydalanamıyorum. Peki ikinci yükseği kazandıktan sonra ilk kaydımı silersem de aynı mı olur, veya önce kaydımı silip sonra yeni bir programa kaydolsam yine ikinci tecilden faydalanamam mı?
O zaman faydalanabilirsiniz. Sİldireceksiniz tecil iptal olacak sonra yeni kazandığınzıla yeniden tecil edeceksiniz. Şahsen 3 kere öyle yaptım.

dttb

Öğrenci
Yani, yeniye kayıt olmadan önce kaydımı sildirmem zorunlu, önce yeni kayıt yaptırıp sonra eskisini sildirsem olmayacak.. O zaman da kazanamama durumunda nolacağı riski çıkıyor ortaya gerçi ama yapacak bir şey yok :) Peki çok teşekkür ederim hocam cevabınız için.

feri02

Öğrenci
merhaba arkadaşlar, sene başında bir yüksek lisans programına kayıt oldum fakat devam edemedim.Bu hafta 2.dönem ders kayıt işlemleri var, benim yüksek lisans öğrencisi sayılmam için ders kayıt yapmam gerekiyor mu?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Dersler ön seçimli dğeilse veriyor bazı enstitüler ama tabiki ilanlara başvurabilirsiniz. Çünkü öğrenci sayılıyorsunuz.

GemiCy

Öğrenci
Yıldız teknik üniversitesi özelinde

Arkadaşlar şu anda dil kursundayım.
Aynı anda aynı üni de iki yüksek lisansa kayıtlı olunabilir mi?
Bahar yarıyılında A bölümüne kabul oldum ve kısmetse kayıt olacağım yarın. Öyp kapsamında da C bölümü için % 90 yıldıza 35.madde ile geçeceğim gelecek yüksek lisans döneminde.
Herhangi bir sıkıntı çıkartırlar mı?
Tecrübeli hocalarımdan cevap bekliyorum. :encouragement: