Aynı Anda İki Yüksek Lisans veya Doktora Programı Okumak

gargamell

Öğrenci
bu fırsat ( yazar, aynı anda 3 y.lisans, yüksek lisanstan sonra da 2 doktora kazanmıştır, övünmek gibi bir derdim yok.) defalarca ayağıma geldi, her seferinde sadece bir tanesine yoğunlaşarak, o alanda uzman olmam gerektiğini düşündüm. ve sadece bir alanda ilerliyorum yavaş da olsa.

GemiCy

Öğrenci
Olayın felsefesi ile ilgili değildi sorum hocam,ancak yine de vakit ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkürler.

bu fırsat ( yazar, aynı anda 3 y.lisans, yüksek lisanstan sonra da 2 doktora kazanmıştır, övünmek gibi bir derdim yok.) defalarca ayağıma geldi, her seferinde sadece bir tanesine yoğunlaşarak, o alanda uzman olmam gerektiğini düşündüm. ve sadece bir alanda ilerliyorum yavaş da olsa.

- - - Güncellendi - - -

Konuya dair bilgisi olan varsa değerli yorumlarını bekliyorum.

Nebleux

Öğrenci
Bende de şöyle bir durum söz konusu: Bahar yarıyılı için hem İTÜ hem de YTÜ'de aynı program yüksek lisans kazandım ama İTÜ'de dil sınavını geçemediğim için, gelecek dönem dil sınavını geçip kayıt yaptıracağım bu süreçte de hali hazırda başlayabileceğim YTÜ'ye başlayıp İTÜ'de saydırabileceğim dersleri seçmeyi planlıyorum ve ardından YTÜ'den kaydımı sildireceğim. Böylece vakit kaybı yaşamamayı planıyorum. Bu anlattığım durumda usülsüz ya da kuralına uymayan bir şey yok gibi gözüküyor..

GemiCy

Öğrenci
Bence de bir usülsüzlük gözükmüyor hocam.
Bende de şöyle bir durum söz konusu: Bahar yarıyılı için hem İTÜ hem de YTÜ'de aynı program yüksek lisans kazandım ama İTÜ'de dil sınavını geçemediğim için, gelecek dönem dil sınavını geçip kayıt yaptıracağım bu süreçte de hali hazırda başlayabileceğim YTÜ'ye başlayıp İTÜ'de saydırabileceğim dersleri seçmeyi planlıyorum ve ardından YTÜ'den kaydımı sildireceğim. Böylece vakit kaybı yaşamamayı planıyorum. Bu anlattığım durumda usülsüz ya da kuralına uymayan bir şey yok gibi gözüküyor..

Evet arkadaşlar bilginiz varsa tekrardan cevap beklediğimi haber etmek isterim. :crushed:

y.asa

Öğrenci
Hocam 06.02.2013 tarihli Resmi Gazete de yayınlanan LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİĞİN madde 7 son cümlesinden anladığıma göre ("İkinci lisansüstü öğretim programlarında sadece tezsiz yüksek lisans eğitimi yürütülebilir. Bu programlarda doktora ve tezli yüksek lisans eğitimi yapılamaz.”) ikinci yüksek lisans sadece tezsiz yapılabiliyor. Yanlış anladımsa- ki öyle olmasını istiyorum çünkü bende düşünüyorum aynı anda ikinci tezli yüksek lisansı- bilgilendirebilirseniz sevinirim.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Hocam 06.02.2013 tarihli Resmi Gazete de yayınlanan LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİĞİN madde 7 son cümlesinden anladığıma göre ("İkinci lisansüstü öğretim programlarında sadece tezsiz yüksek lisans eğitimi yürütülebilir. Bu programlarda doktora ve tezli yüksek lisans eğitimi yapılamaz.”) ikinci yüksek lisans sadece tezsiz yapılabiliyor. Yanlış anladımsa- ki öyle olmasını istiyorum çünkü bende düşünüyorum aynı anda ikinci tezli yüksek lisansı- bilgilendirebilirseniz sevinirim.

"İkinci Öğretim Programlarını" kast ediyor yani ikinci kere yapılan yüksek lisansı değil.

GemiCy

Öğrenci
hocam bugün yıldız teknik öyp koordinatörü ile görüştüm.bana "öyp kapsamında bir programda yüksek lisans yaparken ikinci bir yüksek lisans programına devam edemezsin" dedi.
Şu an öyp dil eğitimi aşamasındayım,güz döneminde kısmetse yüksek lisans süreci başlayacak.

bana söylenilen doğru mudur sevgili hocalarım?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
hocam bugün yıldız teknik öyp koordinatörü ile görüştüm.bana "öyp kapsamında bir programda yüksek lisans yaparken ikinci bir yüksek lisans programına devam edemezsin" dedi.
Şu an öyp dil eğitimi aşamasındayım,güz döneminde kısmetse yüksek lisans süreci başlayacak.

bana söylenilen doğru mudur sevgili hocalarım?

Öyle bir şey yok, kimse bilmez sizin kaç tane programa kayıtlı olduğunuzu. ayrıca okuma hakkı anayasa ile koruma altındadır aksini gösteren bir tane yazı bulsun. Ben yaptım, YÖK'ün kararı var kimse de karışamaz.

muaz

Öğrenci
Merhaba hocam, Öyp araştırma görevlisi olarak 35. maddeyle hemde yurt içinde doktora programına kayıtlıyken, imkan olursa da yurt dışında bi ününversitede, aynı anda aynı anabilim dalında doktoraya kayıtlı olunabilir mi? Teşekkürler.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Hayır, aynı anda olmaz birini seçmeli ve onunla görevlendirilmelisiniz. Ancak bölüm başkanınızın izni ile ortak programlara katılabilirsiniz.

majestic23

Öğrenci
Nazmi Hocam;
Ben tıp fakültesi mezunuyum. ÖYP ile atandım. Bu dönem 35. madde ile görevlendirilerek doktoraya başlayacağım. Bunun yanında 2.bir doktora programına başlamam mümkün mü? 1 dönem aralıklarla başlasam yasal bir engel var mı?

Gamze

Administrator
Nazmi Hocam;
Ben tıp fakültesi mezunuyum. ÖYP ile atandım. Bu dönem 35. madde ile görevlendirilerek doktoraya başlayacağım. Bunun yanında 2.bir doktora programına başlamam mümkün mü? 1 dönem aralıklarla başlasam yasal bir engel var mı?

İki doktora programının altından kalkabileceğinizi düşünüyorsanız başlayabilirsiniz. Yasal bir engel yok.

_tarihci

Öğrenci
yüksek lisans eğitimine devam ederken öyp ile atandım. atandığım üni.de yüksek lisansa baştan başlamak ve diğer üni.de de devam etmek istiyorum. iki farklı üni.de aynı anabilim dalında aynı anda yüksek lisans yapma imkanı var mıdır?

smile5

Öğrenci
Ben de aynı anda 2 yerde YL kazananlardanım. Bir tanesine kaydımı yaptırdım hatta ders kaydımı da yaptım. Diğerinin de kayıt için yarın son gün. Kafam karıştı. Asistanlara sorduğumda kayıt yaptırıp dondurabileceğimi ancak hocalarla konuşmam gerektiğini söylediler. Geleceğin de ne getireceğini bilmiyorum o yüzden sağlama alsam mı kararsız kaldım.

sarimaske

Araştırma Görevlisi
Ben de aynı anda 2 yerde YL kazananlardanım. Bir tanesine kaydımı yaptırdım hatta ders kaydımı da yaptım. Diğerinin de kayıt için yarın son gün. Kafam karıştı. Asistanlara sorduğumda kayıt yaptırıp dondurabileceğimi ancak hocalarla konuşmam gerektiğini söylediler. Geleceğin de ne getireceğini bilmiyorum o yüzden sağlama alsam mı kararsız kaldım.

kaydını yaptır ders seçme ya da seç kalsın dersler hocam. Harç ücreti yok nasıl olsa süre sorunu da yaşamazsın yaptır kaydını dursun bence.

smile5

Öğrenci
kaydını yaptır ders seçme ya da seç kalsın dersler hocam. Harç ücreti yok nasıl olsa süre sorunu da yaşamazsın yaptır kaydını dursun bence.

Hocam, benim yapmak istediğim tam olarak bu. Ancak kendi bölümümde yl yapacağım için hocalarımın tepkileri beni korkutuyor. Başka bir üniversitede olsa bu kadar düşünmezdim sanırım.

tumukk

Öğrenci
2 sine devam ediyorum :) diğerlerini tezde bıraktım. Biri askerlik tecili içindi diğerinde hastalık sorunları çıktı sonuncusu öyp kapsamında değildi. Hep aksilikler işte :)

hocam benim devam eden bir yüksek lisansım var tez döneminde şu an, ve son atamalarda öyp ile başka bir anabilim dalında yl yapmaya hak kazandım ve okula kaydımı yaptırdım, şimdi askerlik tecilim bu ağustosa kadar eski tecil uygulanıyor diyosunuz, peki eski yl ile ilişiğimizi kessek yeni kazandığımız yl için bir 3 yıl daha tecil ettirebilir miyiz ? yani doktora sonrasına erteletme şansımız yok mu, sorumun cevabını eski msjlarda buldum fakat ben eski yüksek lisans kaydımı sildirmeden yenisine başladım sildirmek için inş. geç kalmamışımdır.

cvp verirseniz sevinirim