Aynı Anda İki Yüksek Lisans veya Doktora Programı Okumak

majestynazgul

Öğrenci
hocam benim devam eden bir yüksek lisansım var tez döneminde şu an, ve son atamalarda öyp ile başka bir anabilim dalında yl yapmaya hak kazandım ve okula kaydımı yaptırdım, şimdi askerlik tecilim bu ağustosa kadar eski tecil uygulanıyor diyosunuz, peki eski yl ile ilişiğimizi kessek yeni kazandığımız yl için bir 3 yıl daha tecil ettirebilir miyiz ? yani doktora sonrasına erteletme şansımız yok mu, sorumun cevabını eski msjlarda buldum fakat ben eski yüksek lisans kaydımı sildirmeden yenisine başladım sildirmek için inş. geç kalmamışımdır.

cvp verirseniz sevinirim

bunun cevabını ben de merak ediyorum, bilen cevaplarsa çok memnun oluruz.

neseliol

Öğrenci
ben ikinci lisansa başlamıştım geçen sene ama bıraktım kaydımı henüz sildirmedim bu şartlar altında öypye başvurusam sorun olur mu? Ona göre kaydımı sildireceğim çünkü.

ag1952

Öğrenci
doktora yuksek lisans

merhaba hocam. ben yeni uyeyim daha onceki mesajları okudum fakat genelde iki yuksek lisans ya da iki doktora sorulmuş. Ben su an marmara üniversitesinde tezli bir yüksek lisans programının tez aşamasındayım. muhtemelen bu yıl bitirip aynı bolumde doktoraya kayıt yaptıracagım. ancak bir yandan da aynı enstitüde aynı bolumun başka bir anabilim dalına yüksek lisansına başvurmayı düşünüyorum. yani aynı enstitüde doktora ve yuksek lisansa kayıtlı olmam mümkün mü?

- - - Güncellendi - - -

ayrıca hem doktora hem de yuksek lisansa bu yıl başvurmam halinde aynı yıl içerisinde ikisine kayıt yaptırmam söz konusu olur mu?

çok teşekkür ederim.

edius

Araştırma Görevlisi
Arkadaşlar net bir bilgisi olan var mı? Ben önümüzdeki dönem için yüksek lisansımı uzaktan öğretim olarak Ahmet Yesevi Üniversitesinde yapmak istiyorum, bunu yanında örgün eğitim olarak her hangi bir üniversitede tezli yüksek lisans yapabilir miyim?

libra

Öğrenci
arkadaşlar şu an doktoramın 4, yılındayım . ales 2009 puanımla girmiştim bölüme. şimdi aynı enstitüde farklı bir bölümde doktoraya başlamak istiyorum ama ales2013 bahar dan 65 alıcam sanırım. enstitünün sayfasında başvuru şartı ales 70 deniyor. 2009 ales puanımla başvurabilir miyim?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
arkadaşlar şu an doktoramın 4, yılındayım . ales 2009 puanımla girmiştim bölüme. şimdi aynı enstitüde farklı bir bölümde doktoraya başlamak istiyorum ama ales2013 bahar dan 65 alıcam sanırım. enstitünün sayfasında başvuru şartı ales 70 deniyor. 2009 ales puanımla başvurabilir miyim?

Başvuramazsınız süresi doldu.

netra19

Öğrenci
Merhaba Hocam,

Şu anda bir üniversitenin tezli yüksek lisans programına kayıtlıyım, 27 yaşındayım, dönem uzattığım için, tecil sürem ağustosta doluyor, okul askerlik tecili yapmıyor, ben ise tezimi bitirmek istiyorum, ağustosta başka bir üniversitenin yüksek lisans programına kayıt olup tekrar tecil hakkında yararalanabilir miyim, ve paralelde tezimi bitirmek için devam edebilir miyim?

merzer

Doçent
Merhaba Hocam,

Şu anda bir üniversitenin tezli yüksek lisans programına kayıtlıyım, 27 yaşındayım, dönem uzattığım için, tecil sürem ağustosta doluyor, okul askerlik tecili yapmıyor, ben ise tezimi bitirmek istiyorum, ağustosta başka bir üniversitenin yüksek lisans programına kayıt olup tekrar tecil hakkında yararalanabilir miyim, ve paralelde tezimi bitirmek için devam edebilir miyim?

aynı durumdayız.
Bu stede başka bir arkadaş eğer dğer yüksek lisanstan kaıt sildirmezseniz yeni yüksek lisansın tecili uzatmayacağı bilgisini aldığını söyledi.

yalın119

Öğrenci
arkadaslar bırden fazla unıversıteye yuksek lısans ıcın basvuracagım dıyelım bırı daha once bellı oldu kayıt yaptırdım sonra ıstedıgım bır yer olursa kaydımı sıldırıp oraya kayıt yaptırma hakkım var mı ?

F

financier

Guest
arkadaslar bırden fazla unıversıteye yuksek lısans ıcın basvuracagım dıyelım bırı daha once bellı oldu kayıt yaptırdım sonra ıstedıgım bır yer olursa kaydımı sıldırıp oraya kayıt yaptırma hakkım var mı ?

evet , aynı anda birden fazla yerde kayıt yapabileceğiniz için bir yerde kazanıp diğer yerde de kazanmanız durumunda problem olmaz , kayıt yapar sonra siler ya da silmeden başka yere de kayıt yapabilirsiniz.

pelinn

Öğrenci
nazmi hocam kafam karıştı bnm o yüzden sormak istedim. ben şu an sosyal bilimler entitüsünde tezli yüksek lisanstayım,1 sene hazırlık okudum bu dönem başlıyacağım o yüzden. ama kendi bölümüm olan eğitim bilimlerindende tezli yüksek lisansa başvurmak istiyorum bu dönem harç meselesi kafamı karıştırdı , eğitmde tezli yüksek
lisansı ücret ödemeden yapmam için şu an var olan sosyal bilimlerdeki yüksek lisansımdan kaydımı silmem mi gerekir?
yoksa kayıt falan silmeden sosyal bilimlerden bu dönem eğitimde yüksek lisansa başlayıp ücretsiz okuyabilir miyim???
şimdiden tşkrler cvp için...

pelinn

Öğrenci
Harç ödenmiyor, 3 yıl boyunca ücretsiz. İkincisi de olsa farketmiyor.

çok teşekkür ederim hocam tekrar. o zaman ben bu dönem istediğim eğitim bilimlerinde yüksek lisansa başlarken, önceki sosyal bilimlerdeki yüksek lisansımı dondurmam gerekir mi?( çünkü bu alandışımdaki yüksek lisansı aynı aynad yapmak istemiyorum sonraya bırakmak istiyorum) yoksa dönem başında kayıt yenileme,ders seçme zamanında ders falan seçmiyim mi sosyal bilmlerdeki yüksek lisansım için? nasıl olur hiç bilmediğimden size soruyorum kusra bakmayın:)

Son düzenleme:

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
İsterseniz dondurun isterseniz dondurmayın ilk 3 yıl ücret yok 4. yıla uzarsa ötekine harç verirsiniz. Ders seçmeseniz de olur atılma vs. de yok.