Aynı Anda İki Yüksek Lisans veya Doktora Programı Okumak

corvus.89

Öğrenci
Saygıdeğer Hocalarım Merhabalar; benim sorum şu olacak, yüksek lisans ders aşamasını bitirdim aynı dönemde aöf ikinci üniversite programı kapsamında herhangi bir sınava girmeden lisansa başlamıştım, onunda birinci sınıfı bitti. Bu durumdayken şu an bir başka Yüksek lisans programına daha başlayabilir miyim. Yani YÖK'ün almış olduğu karar AÖF ikinci üniversite programını kapsıyor mu? Şimdiden teşekkür ederim..Bu arada ÖYP araştırma görevlisiyim bu konuda bir sıkıntı ortaya çıkar mı?

smyrna

Araştırma Görevlisi
Bu durumda bir yerde araş gör iken başka bir şehirde ikinci bir lisansüstü programa başladığımızda orada derslere gitme hakkımız da doğmuş oluyor değil mi? Görev yaptığımız okul bunu engelleyebilir mi ve hangi izin türünü kullanarak (akademik, mazeret ya da diğer) gidebiliyoruz?

damla...

Öğrenci
merhabalar konuyla alakası yok ama, ben yüksek lisansa başvurucam bölümümde üds 40 i
steniyor benim puanım 35 ama başvursam yinede kayıtta sorun olur mu

zaxurani

Öğrenci
Bu sorum özellikle Nazmi hocaya,

Hocam bütün mesajları okudum. Bu konuda sorulan sorulara cevaplarınızı da okudum.

Şimdi ben tezsiz yüksek lisans yapıyorum (1 senelik bir program). Bu ay bitiyor ama askerlik tecilim kasım 2013 kadar.
Ben kasım 2013e kadar mezun olmadan (kayıt da silmeden) 2. bir yüksek lisansa kayıt olsam 2. üniversiteden tecil alabiliyor muyum? (Buna cevabınız şöyle olmuş 1.den kaydınızı silerseniz olur.)

Özellkle sormak istediğim ben birinci yüksek lisanstan kayıt silmeden ve bitirmeden 2. bir yüksek lisansa başlarsam durumudur?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Eğer teciliniz ilk başladığınız y.lisans ile yapılmışsa ve sildirmezseniz kasım 2013 celbinde askere çağrılırsınız. 2. yüksek lisansa başlayabilirsiniz devam edebilirsiniz ama onun tecil hakkını kullanamazsınız.

cihanhoca

Öğrenci
selam
arkadaşlar yazıyı okudum. aynı anda farklı üniversitelerde y.lisans kaydı yapma hakkımızın oldugunu anladım. yanlışsam düzeltin.

ama benim sorum şu: x üniversitesi y.lisans ilanında şart koymus baska bir bölümde y. lisans yapmıyor olmak.

şimdi üniversite, konunun basında verilen o resmi acıklamayla ters mi dusuyor yoksa o yazının tarihi 2011 ; şimdiye kadar bir değişiklik oldu da ben mi bilmiyorum.
tesekkurler

erkansami

Öğrenci
bir sorum olacak 2010 girişli olarak bir yüksek lisans programında yüksek lisans yapıyorum uzatmadım ama kayıt dondurdum şu an hala tez aşamasındayım. bu öyp atamalarında atanırsam yüksek lisansa en baştan mı başlamam gerekecek? bir de yüksek lisansımı şu an yaptığım enstitüden farklı bir enstitüde mi yapmak zorundayım?

akonvx

Öğrenci
Nazmi Hocam en iyi siz bilirsiniz. Ben şuan FEN bilgisi öğretmenliği lisanstan mezunum ve PDR lisans 2014 haziranda sene bitecek.Askerlikten dolayı bu sene Hoca Ahmet Yesevi üniversitesi Eğitim Yönetimi ve Denetimi uzaktan tezsiz yüksek lisansına bu sene başlayacağım.
1-Acaba PDRden mezun olduğumda bu tezsiz yüksek lisansı, PDR lisans üstüne alınır mı? Yoksa hiç mi uğramayayım?
2- Yoksa Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Yüksek Lisansı mı yapalım? sizce hangisi daha iyi?
3-Müfettişlik için de bu tezsiz yüksek lisans lazım galiba.Ama hangisi?