Aynı Anda İki Yüksek Lisans veya Doktora Programı Okumak

özzlemm

Öğrenci
Merhaba ben şuan İngilizce öğretmenliği lisans son sınıf öğrencisiyim. mezun olduktan sonra bir alandışı ve bir de alan olmak üzere 2 yl programına başvurmayı düşünüyorum ancak 2 yl ı aynı anda götürebilecek miyim o konuda endişelerim var çünkü bu esnada çalışıyor olmam da gerekecek. yl programlarından birine araştırma görevlisi olarak başvurabilir miyim yüksek lisansımı yaparken ve araştırma görevlisi olmamın diğer yl programımın için bir dezavantajı olur mu onu merak ediyorum ve eğer araştırma görevlisi olarak kabul edilmezsem burs vb bulabilme imkanım olur mu çünkü yyüksek lisansın baya maliyetli olduğunu duyuyorum hocalarımdan bu da gözümü biraz korkutuyor tecrübeli hocalarımdan görüş ve önerilerini bekliyorum son yılımdaki çalışmalarımı vereceğim karara bağlı olarak yönlendireceğim çünkü teşekkürler şimdiden

psikolog14

Öğrenci
Aynı anda iki yüksek lisans veya doktora eğitimi yapılabileceğine ilişkin karar için TIKLAYINIZ

Aynı anda hem yüksek lisans hem de lisans eğitimi yapılabileceğine ilişkin karar için TIKLAYINIZ
Merhabalar,
Ben 2012 Aralık atamalarında ÖYP ile yeni kurulan bir üniye atandım açılan kontenjanlardan da başka bir ünide ylisans eğitimini kazandım. Yükseklisansımın ilk ders dönemini tamamladm fakat henüz 35. madde görevlendirilmem çıkmadı. Bekliyorum bakalım çıkıcak inş :) Benim sorum ÖYP kapsamında sürdürdüğüm yüksek lisansımın yanısıra önümüzdeki eylül ayında şuan lisansüstü eğitim aldığım üninin başka bir enstitüsüne bağlı anabilim dalının yüksek lisans programına başvurabilirmiyim öypden tamamen bağımsız olarak? Aynı anda aynı ünide 2 yüksek lisansa giriyor biliyorum fakat biri öyp kapsamında olduğundan dolayı emin olmak istedim. Şimdiden teşekkürler...İyi çalışmalar

early

Öğrenci
merhabalar

kişi öyp ile araştırma görevlisi ve ilgili alanda dr yapıyor diyelim.. soru şu; farklı bir ünv de farklı bir alanda (abd farklı) aynı anda 2. bir dr yapabilir mi (istediği yerde aynı anda at koşturabilir mi yani)

teşekkürler

nurbanup

Öğrenci
yeni mezunum. üniversitemden yl için kabul aldım. fakat öyp düşünüyorum ve yazacağım ünilerin kendi yl ları var. öyp ile atandığım ünide yl yaparken aynı anabilim dalında mezun olduğum üniversitemdeki yl yi yapmaya da devam edebilir miyim? Bunun için iki tarafında kabulu gerekiyor mu? Bu süreçte şehirler farklı olacağı için derslere, sınavlara girme vs. nasıl işliyor?

sidneh

Profesör
Kendi eğitimleri varsa yatay geçişle oraya gelmenizi ya da orada yeniden başlamanızı isterler. Farklı şehirdeki ikinci yüksek lisansa göndermezler maalesef.

cnsknss

Öğrenci
peki aynı şehirdeki yüksek lisans yapılabilir mi? mesela öyp'le gaziye atandım ama odtü'de de yüksek lisans yapmak istiyorum. hem gazideki öyp yüksek lisansı hem de odtü'deki yüksek lisansı aynı anda yapabilir miyim birisi eğitim programı ve öğretim diğeri ölçme ve değerlendirme olmak üzere.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
peki aynı şehirdeki yüksek lisans yapılabilir mi? mesela öyp'le gaziye atandım ama odtü'de de yüksek lisans yapmak istiyorum. hem gazideki öyp yüksek lisansı hem de odtü'deki yüksek lisansı aynı anda yapabilir miyim birisi eğitim programı ve öğretim diğeri ölçme ve değerlendirme olmak üzere.

Aynı şehirde, farklı şehirde, aynı üniversitede, yanyana 3 üniversitede, hem dünyada hem marsta, evrende, 23239874189273 tane yüksek lisans bile aynı anda yapılabilir :)

DenDen

Öğrenci
Aynı şehirde, farklı şehirde, aynı üniversitede, yanyana 3 üniversitede, hem dünyada hem marsta, evrende, 23239874189273 tane yüksek lisans bile aynı anda yapılabilir :)

Peki hocam belki bu cevaba biraz abest bir soru olabilir :D ama lütfen hocam sadece emin olmak ve öğrenmek istiyorum

Ben Bilimsel Hazırlık aşamasını bu sene bitirdim ve seneye Yüksek Lisansım başlıyor peki ben bu süreçte bir başka üniversitede Yine aynı anabilimdalında ve aynı derste yani şuan İktisat yüksek lisansına devam ederken bir başka üniversitede yine İktisat Yüksek lisansına başvurabilirmiyim ?
aynı anabilimdalında aynı derste 2 farklı üniversite yüksek lisans bir sorun yaratır mı
Cevaplıyabilirseniz çok teşekkür ederim hocam.

ela şenay

Öğrenci
Nazmi hocam bizler hem lisans da bulunup hem de yüksek lisans yapabilir miyiz yani yukaarda bu mu denilmek istenilmiş acaba ....

- - - Güncellendi - - -

Hocam bizler hem lisans da bulunup hem de yüksek lisans yapabilir miyiz yani yokarda bu mu denilmek istenmiş acaba ... Yanlış mı anladım acaba yani okul okurken yüksek lisans da yapabilir miyiz acaba.....

Moderatör tarafında düzenlendi:

zaxurani

Öğrenci
Nazmi hocam, buradan soru sormustum diye devam ediyorum.

Suan bir yuksek lisans programina kayitliyim. Bu durumda kasima kadar tecilli oluyorum. bundan sonraki surecle ilgili bikac sorum vardi.

1) Bu programdan kaydimi hemen silmeden (yani 2 hafta sonra diyelim (cunku sehir uzakta ve oraya gidemiyorum)) digerine kaydolsam gene tecil edilir mi?

2) Ilaki kaydimizin silindigine dair belgeyi askerlik subesine goturmemiz gerekir mi? Yoksa zaten kendiliginden tecil bozuluyor mu?

2) X universitesinde Y bolumunde yuksek lisans yapiyorum.Buradan kaydimi silsem sonra tekrar ayni bolume basvuram gene askerligim tecil edilir mi?

Gamze

Administrator
Nazmi hocam bizler hem lisans da bulunup hem de yüksek lisans yapabilir miyiz yani yukaarda bu mu denilmek istenilmiş acaba ....

- - - Güncellendi - - -

Hocam bizler hem lisans da bulunup hem de yüksek lisans yapabilir miyiz yani yokarda bu mu denilmek istenmiş acaba ... Yanlış mı anladım acaba yani okul okurken yüksek lisans da yapabilir miyiz acaba.....

Yüksek lisans yaparken başka bir lisans da okuyabilirsiniz engel yok. Ancak buarda denilen başka birden fazla yüksek lisans eğitimini aynı anda alabilir/sürdürebilirsiniz demek.

fatih.tekke

Öğrenci
şöyle bir yazıya rastladım. doğruluk payı nedir?

"mevcut şartlarda masterını bitirmiş bir erkek, ikinci bir master için askerliğini yapmadığı sürece başvuramamaktadır. masterı bitirdinizse ya askere gideceksiniz, o görevi yerine getirip ikinci master programınıza başlayacaksınız, ya da doktoraya başvuracaksınız. zira bildiğim kadarıyla kanunlar, askerliğinizi yapmadığınız sürece aynı seviyede ikinci bir eğitime olanak vermemektedir. lisans programları için de aynı şey geçerli. ama bütünleşik doktora olunca iş karşıyor. en azından benim kafamda." ekşisözlük

fatih.tekke

Öğrenci
şöyle bir yazıya rastladım. doğruluk payı nedir?

"mevcut şartlarda masterını bitirmiş bir erkek, ikinci bir master için askerliğini yapmadığı sürece başvuramamaktadır. masterı bitirdinizse ya askere gideceksiniz, o görevi yerine getirip ikinci master programınıza başlayacaksınız, ya da doktoraya başvuracaksınız. zira bildiğim kadarıyla kanunlar, askerliğinizi yapmadığınız sürece aynı seviyede ikinci bir eğitime olanak vermemektedir. lisans programları için de aynı şey geçerli. ama bütünleşik doktora olunca iş karşıyor. en azından benim kafamda." ekşisözlük

Demet.

Öğrenci
Aynı anda tezli ve tezsiz yüksek lisans

Arkadaşlar merhaba,
Konuyla ilgili başlıkları inceleme fırsatım olmadı kusura bakmayın lütfen.
2 ayrı üniversitede biri Tezli diğeri Tezsiz ve uzaktan olmak üzere 2 YL yapabilir miyim?
Bu konuda bilgisi olan var mıdır?

Çok teşekkürler arkadaşlar.

Mr December

Baş Editör
Arkadaşlar merhaba,
Konuyla ilgili başlıkları inceleme fırsatım olmadı kusura bakmayın lütfen.
2 ayrı üniversitede biri Tezli diğeri Tezsiz ve uzaktan olmak üzere 2 YL yapabilir miyim?
Bu konuda bilgisi olan var mıdır?

Çok teşekkürler arkadaşlar.

2 tane tezli bile yaparsınız. Sorun olmaz yapabilirsiniz.

DenDen

Öğrenci
Daha önce de sordumda cevap alamdaım belki saçma bir soru olacak ama gerçekten cevabını merak ediyorum. bilgisi olanlar var ise cevaplıyabilirlerse çok memnun olurum.

Ben Bilimsel Hazırlık aşamasını bu sene bitirdim ve seneye Yüksek Lisansım başlıyor peki ben bu süreçte bir başka üniversitede Yine aynı anabilimdalında ve aynı derste yani şuan İktisat yüksek lisansına devam ederken bir başka üniversitede yine İktisat Yüksek lisansına başvurabilirmiyim ?

Aynı anabilimdalında aynı derste 2 farklı üniversite yüksek lisans bir sorun yaratır mı
Cevaplıyabilirseniz çok teşekkür ederim.

fatmakustepe

Öğrenci
Aynı anda bırden fazla yüksek lisansa başvurabiliyoruz peki aynı üniversitede iki farklı anabilim dalına başvuru yapabilir miyiz, bu üniversiteye göre değişen bi durum mu?