Aynı Anda İki Yüksek Lisans veya Doktora Programı Okumak

civ.enq.4406

Öğrenci
Hocam şu anda açıköğretim programında 2.üniversite olarak bir bölüm okuyorum.Aynı zamanda bir yüksek lisans porogramını kazandım ve buna kayıt yaptıracağım.Tekrardan alanım veya başka bir alanda yüksek lisans programına başvuru yaptığımda kayıt hakkım var mı?yoksa aynı anda lisans veya yüksek lisansta max. 2 programda mı kayıtlı olabilirim.Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.İyi çalışmalar.

pelinn

Öğrenci
şu an tezli bir yükseklisans programına kayıtlıyım busene hazırlık okudum, bu dönem 1.sınıf olucam. fakat ben bu yüksek lisansı soraya bırakıp bu dönem kendi alanımda yüksek lisansa balvurdum.sonuçlar ağustos sonu belli olcak. ben şimdi yüksek lisansta burs kredi almak istiyorum, bunun için ara sınıflar için olan burs,krediye mi başvurmalıyım kykdan.(çünkü tezli yüksek lisansa kaytlıyım şu an), yoksa sonuçları bekleyip eylülde mi başvurmalıyım??? şmdiden tşkrler cvpiçin

joon

Öğrenci
galadriyel hocam, diyelim işletmede yüksek lisans yapıyorum ve tez aşamasındayım, aynı enstitüde iktisattan da yüksek yapabilir miyim? aynı enstitüde olunca iki farklı yüksek yapma şansımız var mı ve sınırlaması nedir acaba?

joon

Öğrenci
hocam bu durum okuldaki hocalar tarafından nasıl karşılanıyor genel olarak peki? ben bu sene başka bölüme kaydolup bazı derslerimi de saydırırsam sorun çıkarırlar mı acaba? iki bölümün de bölüm başkanları aynı çünkü.

Gamze

Administrator
hocam bu durum okuldaki hocalar tarafından nasıl karşılanıyor genel olarak peki? ben bu sene başka bölüme kaydolup bazı derslerimi de saydırırsam sorun çıkarırlar mı acaba? iki bölümün de bölüm başkanları aynı çünkü.

Hocaların bireysel görüşlerine bağlı. Ama bir sorunla karşılaşıldığıyla ilgili birşey duymadım. Sorun olacağını sanmıyorum.

Ayrıca okulların ders saydırma yönetmelikleri de farklı bazıları 1-2 dersten fazlasını saymayabiliyor.

joon

Öğrenci
hocam az evvel yök'ü aradım. iki yüksek lisansı aynı üniversitede ve aynı enstitüde yapabilir miyiz diye sordum, üniversitenin inisiyatifinde diye bir şey söyledi görevli arkadaş. yanlış anlaşılma mı oldu acaba?

ressam

Öğrenci
hocam az evvel yök'ü aradım. iki yüksek lisansı aynı üniversitede ve aynı enstitüde yapabilir miyiz diye sordum, üniversitenin inisiyatifinde diye bir şey söyledi görevli arkadaş. yanlış anlaşılma mı oldu acaba?
Çok güzel üzerinde konuşulması gerekilen bir soru bu ben dertliyim :( ;Geçen yaz bende yl tez döneminde olduğum okulumda aynı fakülte çatısı altındaki bir bölümün yl'sine başvurmak istedim,başka bir mevzu için görüşmeye gittiğimde enstitü müdürüme bu durumu izah ettim hatta önce böyle bir hakkım olduğunu anlamadı ,neyse gösterdim yapabilirim bakın diye belgede gösterdim sonra bi iki birimi aradı ve onlar şunu söylemiş:Kayıtlı öğrencimiz olduğu için kazansada bilgi işlemde ikinci kaydı gözükmez.Bende nasıl olur dedim yök hakkı vermiş,yani burda insiyatiften bahsediyoruz ama bu nasıl birşey ben bunu anlamadım nasıl bir bilgisayar sistemi ki beni ayrı ayrı kaydedemiyor,neyse müdürümde saçma buldu olayı fakat durum bu dedi,bende yasal hakkım deyince bu seferde iyi o zaman sen bir gir sınavına başvur ,sonra bakalım dedi (girde gör gününü :) )fakat bunun üzerine olanlar daha da farklıydı ,birçok açıdan ylye kabulum yüksek oranda olacak gibi dursada benden zorla puan kırpıldığını biliyorum büyük ihtimalle hocalarda tezini bitirsinde gelsin başvursun mantığı gütmüş olabilirler onlarda ilkez yl'ye öğrenci alacaktı geçen yıl ve bu işler bi telefonla halloluyor yani enstitüye kağıt giderken değişir herşey,çünkü benim mülakatımda sınavımda iyi geçmişti,en ufak kötü aksi yönde birşey söylenmedi bana mülakatımda çünkü mülakatlarda söylenilir sende anlarsın neyde yetersizsin neyi karşılamıyorsun ben bunu biliyorum başka bir bölümde olsun kendi zamanımda olsun şahit oldum nasıl davranıldığını .Bu insiyatif mantığı çok kötü bir mantık bilimsel hazırlık alabilecekken ve şartlarımda müsaitken 1 yılım gitti ,tez zaten etkilemeyecekti,o bölümün başkanı beni desteklemişti ilk görüşmelerimizde aralarında uçurum olan bölümlerde değil yani,bunu yapan okulun içinde çift anadal yandal barındıran bir okul olması beni üzmüştü,ama tabi şimdi sorsanız böyle demezler,kazanamadı puanı yetmedi denilir ama arkadaşlar dünkü çocuk değiliz yani kişi kendini bilir..Tabiki yetersizseniz alınmazsınız ama mülakat neye yarıyor sınav kağıdı var ellerinde ,kendimde onlar kadar bol soru sordum düşüncelerini almak için,üstüne bana asistan olmak isteyip istemediğimi,kaç yılda bölümü bitirdiğimi sordular ben zaten 4 ylda bitirmiştim ,işin garibi transkriptimde 7 aday arasında en yüksekti,yetenek sınavının bir baraj puanı vardı ordan kırpmak için puan ayarlanılır ,şeffaf bulmuyorum,neyse uzattım,konuyu tez danışmanımlada görüşmüştüm ben bir araştırayım demişti ama sonra ben gitmedim kopukluk oldu,ona da mantıklı gelmedi genede bir kusurummu vardı eksiklik neydi onu soracaktı ,benden önce mülakata giren adaylardan reddedilen birinin rededilme sebebini biliyorum mesela halihazırda başka şehirde çalışıyordu istifa etmemiş söylemişler yüzüne sen istifa etmeyip o şehirden buraya gelemezsin kararsızsın olmaz diye işte bu açıklıktır,neyse dert oldu içimde paylaşmış oldum bu vesileyle..biri bana bu bilgi işlemi/kayıt sistemini açıklasın lütfen nasıl bir mantık bu..

aydın_efe

Öğrenci
Aynı anda maksimum kaç yüksek lisans yapılabiliyor? mesela ben şuan 2 yüksek lisans programına kaydımı yaptırdım ama birisinden çok memnun değilim 3. ye başvurmak istiyorum 3. yüksek lisans yapılamıyor mu? birisini dondurup öyle başvursam sorun çözülür mü? Ayrıca bir sorumda bunu nasıl anlıyorlar mesele ben 2. yüksek lisansıma başvuru yaptığımda kimse bana başka yüksek lisans yapıyor musun demedi direk kaydımı aldılar?

Gamze

Administrator

Yanlış anlaşılma yok doğru aktarmış. Aynı üniversite ve aynı enstitü söz konusu olduğunda okulun kararına bağlı. Okulların yönetmelikleri bu durumlarda farklı. Bazıları izin verirken bazıları aynı enstitüye birden fazla başvuru bile kabul etmiyor bu şekilde.

Aynı anda maksimum kaç yüksek lisans yapılabiliyor? mesela ben şuan 2 yüksek lisans programına kaydımı yaptırdım ama birisinden çok memnun değilim 3. ye başvurmak istiyorum 3. yüksek lisans yapılamıyor mu? birisini dondurup öyle başvursam sorun çözülür mü? Ayrıca bir sorumda bunu nasıl anlıyorlar mesele ben 2. yüksek lisansıma başvuru yaptığımda kimse bana başka yüksek lisans yapıyor musun demedi direk kaydımı aldılar?

Bir sınırı yok. Aynı anda istediğiniz kadar lisansüstü eğitim yapabilirsiniz. Zaten kararları okuduğunuzda bir sınırlama olmadığını görürsünüz.

aydın_efe

Öğrenci
Bir sınırı yok. Aynı anda istediğiniz kadar lisansüstü eğitim yapabilirsiniz. Zaten kararları okuduğunuzda bir sınırlama olmadığını görürsünüz.[/QUOTE]

başlık aynı anda iki yüksek lisans yapmak şeklinde açılınca bende ikiyle sınırlandırıldığını düşündüm bilgilendirme için teşekkür ederim o zaman ben 3. yüksek lisans için başvuru yapabilirim sevindim bu şekilde olmasına.

joon

Öğrenci
arkadaşlar aynı anda iki yüksek yaparken ders saydırma nasıl oluyor? ders saydırabilmemiz için diğer programdan kayıt sildirmek gerekiyor mu?

DerinMavi

Öğrenci
Arkadaşlar ben de şunu sormak istiyorum. Forumdan hep okuyorum ama beni tatmin edecek bir cevap bulamadım. Cevaplarsanız çok minnetar kalacağım.

Ben şu an bir yüksek lisans programına başvurdum. Bilimsel hazırlık okuyacağım. Bilimsel hazırlık okurken öyp de 'yüksek lisans yapıyor olma şartına' uyacak mıyım?Burdaki kadrolara başvurabilir miyim?
İkinci sorum ise, burda bilimsel hazırlık okurken bir başka bölümde yüksek lisansa başvuracağım. Orda bilimsel hazırlık okumadan direkt yüksek lisansa başlayabileceğim. Öyp de her iki bölüm için 'yl yapıyor olma şartına' uyduğum takdirde her iki yüksek lisans programlı öyp kadrolarına başvurabilir miyim?
Eğer başvurabiliyorsam herkes bu şekilde 2 yl yaparak öypde şansını arttırabilir o halde diye düşünüyorum. Değerli görüşlerinizi bekliyorum.

aycacan

Öğrenci
Merhaba konuya dair benim de bir sorum olacak. öncelikle durumumu açıklayayım: Anadolu üniversitesinden Fizik bölümünde tez dönemi doktora öğrencisiyim. ikinci üniversite olarak Çalışma Ekonomisi okudum ve bu temmuzda ÖYP ile Anadolu üniversitesine yerleştirildim. (ilan şartı "ÇEKO Lisans mezunu olmak"tı) Belgelerimi teslim ettim. Eğer atamam olursa Çalışma Ekonomisinden de yüksek lisansa başlayacağım. Şu an kayıtlı olduğum Fen Bilimleri Ens.'e sordum, sorun çıkmayacağını ÇEKO YL ile birlikte doktorama devam edebileceğimi söylediler. atamam gerçekleşmeden sormak istemedim ama, sizce Sosyal Bilimler Enstitüsünün bana "olmaz yavrucum, sen o doktorayı bırak bize gel" deme ihtimali var mı?

Gamze

Administrator
Merhaba konuya dair benim de bir sorum olacak. öncelikle durumumu açıklayayım: Anadolu üniversitesinden Fizik bölümünde tez dönemi doktora öğrencisiyim. ikinci üniversite olarak Çalışma Ekonomisi okudum ve bu temmuzda ÖYP ile Anadolu üniversitesine yerleştirildim. (ilan şartı "ÇEKO Lisans mezunu olmak"tı) Belgelerimi teslim ettim. Eğer atamam olursa Çalışma Ekonomisinden de yüksek lisansa başlayacağım. Şu an kayıtlı olduğum Fen Bilimleri Ens.'e sordum, sorun çıkmayacağını ÇEKO YL ile birlikte doktorama devam edebileceğimi söylediler. atamam gerçekleşmeden sormak istemedim ama, sizce Sosyal Bilimler Enstitüsünün bana "olmaz yavrucum, sen o doktorayı bırak bize gel" deme ihtimali var mı?

Aynı anda birden fazla lisansüstü eğitim alabilirsiniz. Sizden doktoranızı bırakmanızı istemezler.