hocam az evvel yök'ü aradım. iki yüksek lisansı aynı üniversitede ve aynı enstitüde yapabilir miyiz diye sordum, üniversitenin inisiyatifinde diye bir şey söyledi görevli arkadaş. yanlış anlaşılma mı oldu acaba?
Çok güzel üzerinde konuşulması gerekilen bir soru bu ben dertliyim
;Geçen yaz bende yl tez döneminde olduğum okulumda aynı fakülte çatısı altındaki bir bölümün yl'sine başvurmak istedim,başka bir mevzu için görüşmeye gittiğimde enstitü müdürüme bu durumu izah ettim hatta önce böyle bir hakkım olduğunu anlamadı ,neyse gösterdim yapabilirim bakın diye belgede gösterdim sonra bi iki birimi aradı ve onlar şunu söylemiş:Kayıtlı öğrencimiz olduğu için kazansada bilgi işlemde ikinci kaydı gözükmez.Bende nasıl olur dedim yök hakkı vermiş,yani burda insiyatiften bahsediyoruz ama bu nasıl birşey ben bunu anlamadım nasıl bir bilgisayar sistemi ki beni ayrı ayrı kaydedemiyor,neyse müdürümde saçma buldu olayı fakat durum bu dedi,bende yasal hakkım deyince bu seferde iyi o zaman sen bir gir sınavına başvur ,sonra bakalım dedi (girde gör gününü
)fakat bunun üzerine olanlar daha da farklıydı ,birçok açıdan ylye kabulum yüksek oranda olacak gibi dursada benden zorla puan kırpıldığını biliyorum büyük ihtimalle hocalarda tezini bitirsinde gelsin başvursun mantığı gütmüş olabilirler onlarda ilkez yl'ye öğrenci alacaktı geçen yıl ve bu işler bi telefonla halloluyor yani enstitüye kağıt giderken değişir herşey,çünkü benim mülakatımda sınavımda iyi geçmişti,en ufak kötü aksi yönde birşey söylenmedi bana mülakatımda çünkü mülakatlarda söylenilir sende anlarsın neyde yetersizsin neyi karşılamıyorsun ben bunu biliyorum başka bir bölümde olsun kendi zamanımda olsun şahit oldum nasıl davranıldığını .Bu insiyatif mantığı çok kötü bir mantık bilimsel hazırlık alabilecekken ve şartlarımda müsaitken 1 yılım gitti ,tez zaten etkilemeyecekti,o bölümün başkanı beni desteklemişti ilk görüşmelerimizde aralarında uçurum olan bölümlerde değil yani,bunu yapan okulun içinde çift anadal yandal barındıran bir okul olması beni üzmüştü,ama tabi şimdi sorsanız böyle demezler,kazanamadı puanı yetmedi denilir ama arkadaşlar dünkü çocuk değiliz yani kişi kendini bilir..Tabiki yetersizseniz alınmazsınız ama mülakat neye yarıyor sınav kağıdı var ellerinde ,kendimde onlar kadar bol soru sordum düşüncelerini almak için,üstüne bana asistan olmak isteyip istemediğimi,kaç yılda bölümü bitirdiğimi sordular ben zaten 4 ylda bitirmiştim ,işin garibi transkriptimde 7 aday arasında en yüksekti,yetenek sınavının bir baraj puanı vardı ordan kırpmak için puan ayarlanılır ,şeffaf bulmuyorum,neyse uzattım,konuyu tez danışmanımlada görüşmüştüm ben bir araştırayım demişti ama sonra ben gitmedim kopukluk oldu,ona da mantıklı gelmedi genede bir kusurummu vardı eksiklik neydi onu soracaktı ,benden önce mülakata giren adaylardan reddedilen birinin rededilme sebebini biliyorum mesela halihazırda başka şehirde çalışıyordu istifa etmemiş söylemişler yüzüne sen istifa etmeyip o şehirden buraya gelemezsin kararsızsın olmaz diye işte bu açıklıktır,neyse dert oldu içimde paylaşmış oldum bu vesileyle..biri bana bu bilgi işlemi/kayıt sistemini açıklasın lütfen nasıl bir mantık bu..