tugrul_ali
Öğrenci
aynı anda iki y.lisans yaparken farklı üniversitelerde olması mümkün mü? örneğin ben hem ist üni de ekonomi politikalarına hem de Kocaeli üni de ekonomi teorisi ve tarihine başvurdum. bu mümkünse ikisine de gitmek istiyorum.
aynı anda iki y.lisans yaparken farklı üniversitelerde olması mümkün mü? örneğin ben hem ist üni de ekonomi politikalarına hem de Kocaeli üni de ekonomi teorisi ve tarihine başvurdum. bu mümkünse ikisine de gitmek istiyorum.
Herkese merhaba,
Öncelikle site yönetimine teşekkürler güncel bilgilerin takip edilmesini sağladıkları için.
Benim şöyle bir sorum var.
Gelecek dönem için aynı üniversitedeki birden fazla enstitüden yüksek lisans için kabul aldım.
Birden fazla programa kaydolmak için herhangi bir hukuki engel yok gördğüm kadarıyla.
Ancak enstitülere diğer başka bir enstitüye de kaydolduğumu bildirmem gerekiyor mu?
Hukuki olarak ve ayrıca Etik olarak?
Üniversiteye sormadım ama bende genel olarak hoş karşılanmadığı yönünde bir izlenim oluştu.
Ayrıca genelde iki program üzerine konuşuluyor.
ikiden fazla lisansüstü program sıkıntı oluşturur mu?
Teşekkürler.
hocam yazıdan anladığım kadarıyla iki yüksek lisans aynı anda yapılabiliyor. doğru mu? karar iptal edilmiş çünküAynı anda iki yüksek lisans veya doktora eğitimi yapılabileceğine ilişkin karar için TIKLAYINIZ
Aynı anda hem yüksek lisans hem de lisans eğitimi yapılabileceğine ilişkin karar için TIKLAYINIZ
Arkadaşlar, öyp ile atandığım üniversiteden önce başka bir ünide yüksek lisansa devam ediyordum hala da öyle. atandığım üniversite benim mevcut yüksek lisansımı kendilerine aldırmamı istediler. ben de istemediğimi söyledim. bugün enstitüye gidip öyp kapsamında yüksek lisans için başvurumu yaptım. yani ikinci yüksek lisansım olacak. amacım diğer yüksek lisansımı buraya aldırmamak. enstitüye başka yerde yüksek lisans yaptığımı da söylemedim. mevzuata aykırı herhangibir durum yok sanırım. formalite icabı da olsa atandığım yerde yüksek lisansa başlayacağım, yani öyp kapsamında. bununla ilgili yapmam gereken herhangi bir şey var mı. yaptığım işlemlerde bir sıkıntı olur mu? NOT: iki anabilim dalında da farklı konuları çalışacağım tezimde.
- - - Güncellendi - - -
hocam yazıdan anladığım kadarıyla iki yüksek lisans aynı anda yapılabiliyor. doğru mu? karar iptal edilmiş çünkü
Aynı durum benim için de geçerli bende tez aşamasındayım ve o öyp kapsamında değildi, şimdi bu atamalarla yüksek lisans tercihi yaptım. Derslerimi saydırıp en azından bir dönemi kurtarmak istiyorum
benim durum biraz daha karışık. mevcut olarak bir yüksek lisansa kayıtlıyım, bu sene lisans ile bir bölüm kazandım ve bir de yüksek lisans kazandım. Bir üniversitedeki yüksek lisansıma devam etmeyi düşünmüyorum ama aynı zamanda da kaydımı sildirmeyeyim dursun istiyorum. Bir problem çıkar mı acaba ?
merhabalar. benim de sorum olacak. bi üniversitede bi yüksek lisans programına yerleştim ve kayıt oldum. ardından başka bi ün.ide aynı programı kazandım yine. hafataya kayıt olmaya gidicem ama kayıt olmaya gidecegim üni. once ordaki kaydı sildirmem gerektiğini soyledi. aynı bölümde iki farklı üni.de yüksek lisans eğitimi alınamaz dedi öğrenci işleri. ama benim aynı bölümde 3 farklı ünide kaydı olan arkadasım var. bu konuda bilgisi olan biri aydınlatabilir mi beni ?
düzeltme: yeni kayıt yaptıracagım enstütiyi aradım şimdi. ısrarla başka bir ünide aynı anabilimdalında kaydım varsa oraya kayıt yaptıramayacagımı soyledi.
bahsettiğiniz yönetmelik buysa: Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ona benzer bi karar goremedim. eğitim ens. kendi sayfasında da herhabgi bi yönetmeliğe rastlamadım.
ilk sayfadaki karar da bana biraz muğlak geldi. ' başka bir lisansüstü program' ibaresi ile sanki kayıt olunan programların farklı bilim dalları olması vurgulanmış gibi geldi bana. öğrenci işleri de zaten bana bölümler farklı olsaydı sorun olmazdı dedi. aynı bölümlerde kayıt yaptıramazsınız dedi.