Aynı Anda İki Yüksek Lisans veya Doktora Programı Okumak

akademusti

Öğrenci
İyi akşamlar arkadaşlar. Yök ün akademik kadro ilanlarında şöyle bir şart var, ne anlama geldiğini biri bana açıklaya bilir mi ? :Tarih bölümü veya Tarih Öğretmenliği lisans mezunu olmak. Eskiçağ Tarihi alanında yüksek lisans yapmış olmak. Atama 2547 sayılı Kanunun 33. maddesine göre yapılacaktır. (Ben tarih mezunu ve cumhuriyet tarihi alanında y. lisans yapıyorum )

Gamze

Administrator
İyi akşamlar arkadaşlar. Yök ün akademik kadro ilanlarında şöyle bir şart var, ne anlama geldiğini biri bana açıklaya bilir mi ? :Tarih bölümü veya Tarih Öğretmenliği lisans mezunu olmak. Eskiçağ Tarihi alanında yüksek lisans yapmış olmak. Atama 2547 sayılı Kanunun 33. maddesine göre yapılacaktır. (Ben tarih mezunu ve cumhuriyet tarihi alanında y. lisans yapıyorum )

İlanın linkini verirseniz aslında daha iyi bakabilirim ama sizin yazığınıza göre şu şekilde açıklayayım; Belirtilen lisans bölümlerinden birinden mezun olup bir de Eskiçağ Tarihi alanında yüksek lisansı bitirmiş olmak şartı var. Sizin lisansınız uyuyor ancak ilanın diğer şartı olan yüksek lisans şartına maalesef uymuyorsunuz.

Peki aynı anda iki farklı üniversitede aynı yüksek lisans programında kayıtlı olmak mümkün mü?
Örneğin hem Gazi hem Hacettepe'de sosyoloji yüksek lisansı yapmak?

Aynı anda iki farklı üniversitede aynı yüksek lisansı yapmak

Mümkün mü? Yani hem x hem y üniversitesinde örneğin sosyoloji yüksek lisansı yapmak?
Yoksa farklı bölümler mi olmalı?

Bunlara göz attım yalnız benim merak ettiğim durum biraz daha farklı olduğundan birebir bu durumu sormak istedim. Yani aynı bölüm olmasında bir sorun olup olmadığını. Kesin bilgisi olan var mıdır?

tobeornottobe

Öğrenci
Galadriyel hocam merhaba,
benim şöyle bir sorun olacak. ÖYP kazanmadan önce Selçuk üni.de yüksek lisans yapıyordum ve şu an tez aşamasındayım. 2. yılım bu ayla birlikte doldu. Bu yeni tercihlerle birlikte öyp ile gazi üniversitesine yerleştim. Şartı yüksek lisans içindi. Enstitünün derslerimi sayıp tez aşamasından başlatması söz konusu olabilir. Bu durumda ben tez aşamasından devam edersem Gazide daha önceki tez konumdan farklı olmak kaydıyla başka bir tez konusunda çalışmam durumunda 2 yıl tez yazma sürem mi var yoksa sadece 1 yıl mı hakkım kalıyor?

zdmr

Öğrenci
Hocam ders saydırma işlemi enstitünün insiyatifindedir ancak aynı anda yapılıyor diye sayılmaz diyemezler, ayrıca YÖK bunun için neden karar yayınlasın zaten aksi bir karar yok. Her şey için karar yayınlanacaksa adamların işi zor. Ben gazide yaptığım y.lisansın dersini marmarada saydırdım. Ayrıca aynı anda yapılıp yapılmadığı onları neden ilgilendiriyor ki? Mezun olmak bile gerekmiyor ders saydırmak için transkript yetiyor. Ayrıca verilen dilekçe dikkate alınmalıdır olumlu ya da olumsuz çıkarbilir sonuç. İsterse almasın, başbakanlık bimere şikayet ediniz hakkınızı arayınız.

Marmara hangi enstitüde saydırdınız. fenbilimleri ens. kayıt sildirmeniz gerekiyor diyor. Hangi bölümse referans göstermek istiyorum

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Marmara hangi enstitüde saydırdınız. fenbilimleri ens. kayıt sildirmeniz gerekiyor diyor. Hangi bölümse referans göstermek istiyorum
Sosyal bilimler ens. zaten orda görevliyim. Ama bunu sayan enstitü değil, fakülte anabilim dalı başkanlığı. Abdülkerim hoca ile görüşün enstitü müdürüdür size yardımcı olur.

zdmr

Öğrenci
Sosyal bilimler ens. zaten orda görevliyim. Ama bunu sayan enstitü değil, fakülte anabilim dalı başkanlığı. Abdülkerim hoca ile görüşün enstitü müdürüdür size yardımcı olur.

Bilgi için çok teşekkür ederim. Başka yerden ders alma olarak dilekçe yazmak istemiştim. Olmaz dediler. Dersi aldıktan sonra mı dilekçe vereyim. almadan dönem başında mı sizce?

sinemaa

Öğrenci
merhaba,

öyp'de araştırma görevlisi iken yurtiçinde yl. ve doktora yaparken aynı anda yurtdışında da -özellikle doktora için- yapabilmemin önünde bir yasal engel (veya tanınmama durumu vb. sıkıntı) var mıdır?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
merhaba,

öyp'de araştırma görevlisi iken yurtiçinde yl. ve doktora yaparken aynı anda yurtdışında da -özellikle doktora için- yapabilmemin önünde bir yasal engel (veya tanınmama durumu vb. sıkıntı) var mıdır?

Okumanız için yasal bir engel olmaz ama yurtdışına nasıl çıkacaksınız? Tanınmama durumu derken de neyi kastettiğinizi anlamadım? Herkes için tanınan bir programın sizin için tanınmaması gibi bir durum düşünüyorsanız ÖYP'li olduğunuz için tabiki öyle bir fark olmayacaktır.

sinemaa

Öğrenci
Okumanız için yasal bir engel olmaz ama yurtdışına nasıl çıkacaksınız? Tanınmama durumu derken de neyi kastettiğinizi anlamadım? Herkes için tanınan bir programın sizin için tanınmaması gibi bir durum düşünüyorsanız ÖYP'li olduğunuz için tabiki öyle bir fark olmayacaktır.

merhaba nazmi bey,

yurtdışında -özellikle benim gitmek istediğim ülke Fransa'da- doktora programları sırasında ders alınmıyor. eğer tez danışmanınızla konuşursanız 2 ayda 1 vb. zaman aralıklarında yurtdışına çıkarak belirli görüşmeler,prosedürler dışında kendisiyle internet üzerinden çalışabiliyorsunuz. bu tabii ki sosyal bilimler için geçerli. elbette büyük fedakarlık gerektiriyor.

tanınmamadan kastımı iyi ifade edememişim. öyp ile görevliyken yök böyle bir şeyi fark ederse bir sıkıntı çıkar mı anlamında söylemiştim. yoksa yök'ün tanıdığı üniversitelerin listesi var. öyle bir sıkıntı olmaz.

çok teşekkür ederim.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
merhaba nazmi bey,

yurtdışında -özellikle benim gitmek istediğim ülke Fransa'da- doktora programları sırasında ders alınmıyor. eğer tez danışmanınızla konuşursanız 2 ayda 1 vb. zaman aralıklarında yurtdışına çıkarak belirli görüşmeler,prosedürler dışında kendisiyle internet üzerinden çalışabiliyorsunuz. bu tabii ki sosyal bilimler için geçerli. elbette büyük fedakarlık gerektiriyor.

tanınmamadan kastımı iyi ifade edememişim. öyp ile görevliyken yök böyle bir şeyi fark ederse bir sıkıntı çıkar mı anlamında söylemiştim. yoksa yök'ün tanıdığı üniversitelerin listesi var. öyle bir sıkıntı olmaz.

çok teşekkür ederim.
Herhangi bir sıkıntı yok sadece resmi olarak izin üsteyemezsiniz kendi imkanlarınızla hellederseniz kimse karışmaz.