Farklı bir konu başlığında açtım; fakat buraya yeni gördüm.
Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar. Kriptograf arkadaşıma da mesaj olarak attım fakat; süreç hızlansın diye buraya da yazmayı uygun gördüm.
Şu an için bir üniversiteden kendi bölümümde Yüksek Lisans kabulu aldım. Kaydımı yaptıracağım.
Başka bir üniv.de de bölümüm dışında(makina müh) yüksek lisansa başvurdum, yazılı mülakat sınavı olacak. Muhtemel ki, oradan da kabul alabileceğim.
Üçüncü bir üniv.de yine kendi bölümümde yazılı mülakat olacak. Eğer bundan da kabul alırsam diyorum.
Sorum ise şu:
Bölümüm de kabul aldığım Yüksek Lisansa kesin kaydımı yaptırdıktan sonra(ilk üniversite), bu arada yine farklı bir üniv.de de bölümüm dışındaki yüksek lisansa kesin kaydımı yaptırır isem; fakat o ünivdeki dersleri almayıp, bekletebilir miyim? Üçüncü üniv.de kaydımı yaptırıp bekletebilir miyim?
Ve ne kadar süre bu şekilde bekletebilirim?
Yeri gelmişken birkaç birşey de sormak istiyorum. Yüksek lisansı en fazla 3 yılda tezde dahil bitirmek zorunda mıyız?
İlk üniversiteme kaydı yaptırdıktan sonra, diğer üniv.lere de kaydı yaptırır isem, diğer üniv.lerden kaydım ne zaman silinir?
Son olarak; ilk kayıt yaptıracağım üniversitem, kesin kayıtta şunu belirtmekte. "Eğer başka bir üniv.de Öğretim Elemanı olduğunuz bulunursa, üniv. ile ilişkiniz kesilir " diyor. Öğretim Elemanından ksıt; Arş.Görvlisi yada Öğretim Görevlisi olmayı kstediyor değil mi? Yani beni ilgilendiren bir durum değil ama teyid için sormak istedim.
Çok uzun oldu, kusura bakmayın. en yakın zamanda cevabınızı bekliyorum.