Aynı Anda İki Yüksek Lisans veya Doktora Programı Okumak

sinemaa

Öğrenci
Herhangi bir sıkıntı yok sadece resmi olarak izin üsteyemezsiniz kendi imkanlarınızla hellederseniz kimse karışmaz.

evet öyle düşünüyorum ben de. yl için olmaz zaten ders almak gerekiyor hem de bu işin ası doktora. onda da tabii anlayışlı -Fransa'da- bir danışman bulmak gerekecek. yine de tr'de iki yl'dan çok daha anlamlı olacaktır diye düşünüyorum her şeye rağmen. izin işlerini bir şekilde halletmeye çalışıcaz :D.

onuracar82

Öğrenci
Selam Arkadaşlar,

Bir sorum olacak. Sosyoloji alanında ortak yüksek lisans programı açan üniversiteler konusunda bir bilginiz var mı? Böyle programlar açan üniversiteler var mı?

Genya

Öğrenci
hocalarım merhaba.ekim atamasında siirt üniversitesine atandım size iki soru soracaktım foruma baktım ama bunlarla ilgili net bir şey göremedim.1)hocam ben şuanda 3 yerde birden yüksek lisans yapıyorum biri tez dönemnde biri ders birineyse kayıt yaptırdım ama ders kaydı yaptırmadım.böyle bir durumda öyp kadrosu açısından bir sorun olur mu?ben bunlardan birini tamamen bırakmayı düşünüyorum atandığıma ve diğerine yani iki yüksek lisans a devam etmek istiyorum.bu durumda bir sıkıntı olur mu? 2)hocam ben atandığım anabilimdalında başka bir üniversitede yl yapıyorum ama orda devam etmek istemiyorum şubat değil de eylül de tercih yapsam sıkıntı olur mu?öyp diyor ki iki dönem üst üste görevlendirme almazsanız atılırsınız şimdi bn eylül de tercih yapsam şubata anca görevlendirilirim o da sorunolur mu 1 yılı geçtiği için ya da normalde görevlendirmeler ne kadar sürüyor? beni bu konularda bilgilendirirseniz çok sevinirim saygı ve sevgilerimle kolay gelsin...

sinemaa

Öğrenci
galatasaray üniversitesi'nde olması lazım fransa ile. ama tabii fransızca bilmeniz ön koşul ;)

Selam Arkadaşlar,

Bir sorum olacak. Sosyoloji alanında ortak yüksek lisans programı açan üniversiteler konusunda bir bilginiz var mı? Böyle programlar açan üniversiteler var mı?

- - - Güncellendi - - -

3 tane yüksek lisans aynı anda mı ne yaptın genya :D :D.

hocalarım merhaba.ekim atamasında siirt üniversitesine atandım size iki soru soracaktım foruma baktım ama bunlarla ilgili net bir şey göremedim.1)hocam ben şuanda 3 yerde birden yüksek lisans yapıyorum biri tez dönemnde biri ders birineyse kayıt yaptırdım ama ders kaydı yaptırmadım.böyle bir durumda öyp kadrosu açısından bir sorun olur mu?ben bunlardan birini tamamen bırakmayı düşünüyorum atandığıma ve diğerine yani iki yüksek lisans a devam etmek istiyorum.bu durumda bir sıkıntı olur mu? 2)hocam ben atandığım anabilimdalında başka bir üniversitede yl yapıyorum ama orda devam etmek istemiyorum şubat değil de eylül de tercih yapsam sıkıntı olur mu?öyp diyor ki iki dönem üst üste görevlendirme almazsanız atılırsınız şimdi bn eylül de tercih yapsam şubata anca görevlendirilirim o da sorunolur mu 1 yılı geçtiği için ya da normalde görevlendirmeler ne kadar sürüyor? beni bu konularda bilgilendirirseniz çok sevinirim saygı ve sevgilerimle kolay gelsin...

omar

Öğrenci
iyi akşamlar arkadaşlar sorumu bu konu başlığı altında sormak istiyorum ve durumu şu şekilde özetliyorum :
A üniversitesi x bölümü ve B üniversitesi y bölümü yüksek lisansına başvurdum ikisini de kazandım. ikisine de kaydımı yaptırdım. ancak A üniversitesinin x bölümüne devam edebildim. B üniversitesi y bölümünden de öğrenci belgem var ancak ders kaydı yaptırmadım. ben şuan B üniversitesi y bölümü öğrencisi sayılıyormuyum. ilgili bölümle (y) alakalı kadro açıldığında yüksek lisans yapıyor olmak şartını durum buyken sağlıyormuyum... teşekkür ederim

pelinn

Öğrenci
Herhangi bir sıkıntı yok sadece resmi olarak izin üsteyemezsiniz kendi imkanlarınızla hellederseniz kimse karışmaz.

nazmi hocam bu soruyu buraya sormam saçma olacak ama ödev yapıyorum baya kafam karıştı bi şansımı deniyim dedim
şimdi araştırma konusu kültürün örgütlerdeki iletişime etkisi olcak mesela. araştırma çeşitli işyerleri örgütlerde çalışanlara uygulanacak olsun. burda bağımlı değşken: iletişim ,bağımsız değişken; kültür ama işte düzenleyici ve aracı değişken ne oluyo bu durumda? szn bildiğiniz terimler olacağını düşündüğümden sormk istedm.

Kriptograf

Öğrenci
iyi akşamlar arkadaşlar sorumu bu konu başlığı altında sormak istiyorum ve durumu şu şekilde özetliyorum :
A üniversitesi x bölümü ve B üniversitesi y bölümü yüksek lisansına başvurdum ikisini de kazandım. ikisine de kaydımı yaptırdım. ancak A üniversitesinin x bölümüne devam edebildim. B üniversitesi y bölümünden de öğrenci belgem var ancak ders kaydı yaptırmadım. ben şuan B üniversitesi y bölümü öğrencisi sayılıyormuyum. ilgili bölümle (y) alakalı kadro açıldığında yüksek lisans yapıyor olmak şartını durum buyken sağlıyormuyum... teşekkür ederim

Net bir ifadeyle evet kaydını yaptırdığınız her bölümün öğrencisi sayılırsınız. Kayıt silme kalmadığından sadece, öyp benzeri kadrolarda aranan süresinde bitirme şartı sizi sıkıntıya sokar onun dışında hem A ünisi x bölümü hemde B ünisi y bölümü öğrencisi olarak gözükmektesiniz.

cihgun

Öğrenci
İki farklı ana bilim dalında yüksek lisans yapıyorsak ve öyp'de ikisi içinde tercih yapmak istiyorsak?

Eğer iki ayrı üniversitede ayrı anabilim dallarında yüksek lisans yapıyorsak ve bu nedenle farklı bölümlere de başvurabiliyorsak, öyp tercih işleminde nasıl bir yol izlemek gerekir. Çünkü tercih işlemleri öncesinde bilgilerimizde sadece tek bir yüksek lisans ana bilim dalı girişi yapabiliyoruz.

ahmedoff

Profesör
Eğer iki ayrı üniversitede ayrı anabilim dallarında yüksek lisans yapıyorsak ve bu nedenle farklı bölümlere de başvurabiliyorsak, öyp tercih işleminde nasıl bir yol izlemek gerekir. Çünkü tercih işlemleri öncesinde bilgilerimizde sadece tek bir yüksek lisans ana bilim dalı girişi yapabiliyoruz.

Puan türü aynı olmak şartıyla iki yüksek lisans anabilim dalınıza göre de tercih yapabilirsiniz, bilgileri girerken ikisinden birinin bilgilerini girmeniz yeterlidir. Kadroyu kazandıktan sonra öğrenci belgesiyle başvuru şartını sağladığınız anabilim dalında yüksek lisans öğrencisi olduğunuzu belgelemeniz önemlidir.

MT15i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

cihgun

Öğrenci
Öncelikle ilginiz ve cevabınız için çok teşekkürler ancak bugün yök'ü arayıp sorduğumda yüksek lisanslarınızdan sadece birini seçip ona göre tercih ve seçim yapabilirsiniz dediler.

yucel04

Öğrenci
sevgili hocalarım aynı üniversitede ayrı iki bölümde aynı anda yükseklisans oluyormu? örneğin tarih bölümü ile sanat tarihi iki ayrı program ayrı bölümdür , fakat ikiside sözelden alım yapıyor . Acaba aynı anda aynı üniversitede hem sanat tarihi hem tarih alanında yukseklisans yapablrmiyiz?

sidneh

Profesör
sevgili hocalarım aynı üniversitede ayrı iki bölümde aynı anda yükseklisans oluyormu? örneğin tarih bölümü ile sanat tarihi iki ayrı program ayrı bölümdür , fakat ikiside sözelden alım yapıyor . Acaba aynı anda aynı üniversitede hem sanat tarihi hem tarih alanında yukseklisans yapablrmiyiz?

Yapabilirsiniz.

ASLIFEYZA

Öğrenci
Merhaba ben edebiyat fakültesi sosyoloji mezunuyum şu an ise hem sosyolojide hem de temel islam bilimlerinde yüksek lisans yapıyorum öyp de temel islam bilimleri kadrosu için tercih yapabilir miyim

ASLIFEYZA

Öğrenci
peki ilahiyat fakültesinin diğer bölümlerine başvuru hakkım var mı yoksa sadece temel islam bilimlerine mi başvuru yapabilirim

- - - Güncellendi - - -

çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için ama benim bir sorum daha vardı aşağıda yazdım

Broker

Öğrenci
Farklı bir konu başlığında açtım; fakat buraya yeni gördüm.

Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar. Kriptograf arkadaşıma da mesaj olarak attım fakat; süreç hızlansın diye buraya da yazmayı uygun gördüm.

Şu an için bir üniversiteden kendi bölümümde Yüksek Lisans kabulu aldım. Kaydımı yaptıracağım.
Başka bir üniv.de de bölümüm dışında(makina müh) yüksek lisansa başvurdum, yazılı mülakat sınavı olacak. Muhtemel ki, oradan da kabul alabileceğim.
Üçüncü bir üniv.de yine kendi bölümümde yazılı mülakat olacak. Eğer bundan da kabul alırsam diyorum.

Sorum ise şu:

Bölümüm de kabul aldığım Yüksek Lisansa kesin kaydımı yaptırdıktan sonra(ilk üniversite), bu arada yine farklı bir üniv.de de bölümüm dışındaki yüksek lisansa kesin kaydımı yaptırır isem; fakat o ünivdeki dersleri almayıp, bekletebilir miyim? Üçüncü üniv.de kaydımı yaptırıp bekletebilir miyim?

Ve ne kadar süre bu şekilde bekletebilirim?
Yeri gelmişken birkaç birşey de sormak istiyorum. Yüksek lisansı en fazla 3 yılda tezde dahil bitirmek zorunda mıyız?

İlk üniversiteme kaydı yaptırdıktan sonra, diğer üniv.lere de kaydı yaptırır isem, diğer üniv.lerden kaydım ne zaman silinir?

Son olarak; ilk kayıt yaptıracağım üniversitem, kesin kayıtta şunu belirtmekte. "Eğer başka bir üniv.de Öğretim Elemanı olduğunuz bulunursa, üniv. ile ilişkiniz kesilir " diyor. Öğretim Elemanından ksıt; Arş.Görvlisi yada Öğretim Görevlisi olmayı kstediyor değil mi? Yani beni ilgilendiren bir durum değil ama teyid için sormak istedim.

Çok uzun oldu, kusura bakmayın. en yakın zamanda cevabınızı bekliyorum.

pelinn

Öğrenci

admin acil cevap bekliyorum hiçbi soruma cvp yazmıyosun!! yüksek lisans için ksin kayıt yaptırdığın günün ertesi günü başvurdugun başka bir üniversitenin de aynı bölümden yüksek lisansını da kazandığını öğrenirsek eger; kaydımıznı silip kazandgmzı öğrendgimiz diğer yüksk lisans programna kayıt yaptırabilir miyiz ?? acl cvp bekliyorm ..

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
admin acil cevap bekliyorum hiçbi soruma cvp yazmıyosun!! yüksek lisans için ksin kayıt yaptırdığın günün ertesi günü başvurdugun başka bir üniversitenin de aynı bölümden yüksek lisansını da kazandığını öğrenirsek eger; kaydımıznı silip kazandgmzı öğrendgimiz diğer yüksk lisans programna kayıt yaptırabilir miyiz ?? acl cvp bekliyorm ..
:) tabiki yapabilirsiniz, kaydınızı sildirmeseniz de olur ikisi de kalabilir ya da sildirebilirsiniz bir sınırı ya da engeli yok. Bu arada vaktimiz ve bilgimiz oldukça cevap vermeye çalışıyoruz, saygılarımızla.

pelinn

Öğrenci
:) tabiki yapabilirsiniz, kaydınızı sildirmeseniz de olur ikisi de kalabilir ya da sildirebilirsiniz bir sınırı ya da engeli yok. Bu arada vaktimiz ve bilgimiz oldukça cevap vermeye çalışıyoruz, saygılarımızla.

teşekkr ederm pazartesi başvuru yapacagm için acil cevap gerekiyodu sağolun. bu arada; ben bu dönem alanm dışı yüksek lisansın 1.dönemini btrdim şimdi kendi alanımdan 2 üniversiteye başvurdm ve birini kazandım diğerinin snavına daha girmedm. eger diğerini sınavına girmeden ilk kazandgm yüksek lisansa da kayt yaptırıp , en son bekledeğm yükseklisansı da kazandımı farzetsek 3 tane tezli yüksek lisansa kaydım olmış olur. 1'i farklı, 2'si aynı bölümden. o zaman harçlarda fln sorun çıkmaz demi 3 tezli olunca.