Aynı Anda İki Yüksek Lisans veya Doktora Programı Okumak

aktan

Doçent
Bilgileriniz için çok teşekkür ederim.. Her iki üniversitedeki anabilim dalım da aynı.. Doktorayı da bu anabilim dalında yapacağım.. Galiba eski üniversitedeki kaydımı atandığım yere aldırıp kaldığım yerden aynı tez konusu ile devam edeceğim ve şubatta bitireceğim.. Eski üniversitedeki danışmanımı ise ikinci danışman olarak atacağız.. bu durumu kabul etti.. İnşallah böylece riske atmamış olacağım.. Sizce bu durum bir sıkıntı yaratır mı.. Tekrardan teşekkürler..

Yapabileceğiniz en akıllı hamle olmuş. Eğer zaten böyle bir ihtimaliniz varsa bence hiç riske atmayın derim..Ancak, iki danışmanınızın olması, ileride iyi yönetmeniz gereken bir şey...Hassas dengeler söz konusu olabilir..

epriyanu

Öğrenci
o halde sorumu sormak istiyorum :)

aynı anda iki farklı üni de, aynı şehir, yüksek lisans yapılabilir miyiz? Sanırım yapılıyor, fakat farklı bölüm olabilir mi?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Yalnız Nazmi Hocam aynı üniversite de aynı bölümde yapmak istiyorum bu şekilde olunca problem olur mu ?

Bazı enstitüler izin vermiyor, farklı bir üniversitede garanti olur ama sistemsel çakışmalardan dolayı bir kimlik numarasına aynı dönemden iki öğrencilik işlenemiyor sormanız lazım teknik olarak mümkünse yasal olarak da mümkündür.

timuf1

Öğrenci
Merhabalar bir soruda ben sormak istiyorum. Aynı üniversitede 2 alanda yüksek lisans yaparken farklı bir üniversitede 3.yüksek lisans başvurusu yapılabilir mi? Yasal olarak bir engel var mıdır? Teşekkürler :)

epriyanu

Öğrenci
Merhabalar bir soruda ben sormak istiyorum. Aynı üniversitede 2 alanda yüksek lisans yaparken farklı bir üniversitede 3.yüksek lisans başvurusu yapılabilir mi? Yasal olarak bir engel var mıdır? Teşekkürler :)

hocam sanırım efsane olmak istiyorsunuz :)

- - - Güncellendi - - -

5 farklı fakültede 88 farklı yüksek lisans programını bitireceğim karar verdim şu an :)

Hazel_aze

Öğrenci
Arkadaşlar, Marmara Üniversitesinde bir bölüm var, resmen aşık oldum ))) Şimdi diğer bir bölümü de gözüme kestirdim, ama ikisinden de vazgeçemiyorum. Sizce İzmir ve İstanbulda aynı anda iki yüksek lisans eğitimi fantastik bir karar mi olur?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
:))) o zaman bu bolumu bitirdikten sonra digerini okurum :)) peki iki yuksek okumak olur mu? Ayni anda degil ama, malum fantastik gibi şimdilik ))

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Aynı anda olur sorun yok şunu yapabilirsiniz birinin ders dönemini bitirin ve teze geçin aynı anda diğerinin ders dönemine başlayın o zaman fiziki olarak sorun olmaz ;)