Değerli adminlerim forumda dikkatimi çeken bazı sıkınıtlar; forum takipçileri daha kaliteli hizmet ve daha sıkıntısız bilgi akışı sunmak adına paylaşıyor. Bilgilerinize arz ediyorum.
1-Bildirimlerle ilgili sorun var. Bildirimler çoğunlukla geliyor bazen ise gelmiyor. Yani eski konuya bir bakıyorsunuz üye bir soru sormuş, alıntı yapmış bildirim gelmediği için cevap için ya çok geç oluyor yada üye kale alınmamış gibi bir hisse kapılmış olabiliyor. [MENTION=3]Nazmi[/MENTION] hocam örneğin
http://www.akademikpersonel.org/19910-hangi-durumlarda-yuksek-lisans-tan-kayit-silinir-atilma-2.html size bu başlıkta mesaj yazdım ama cevap gelmedi neden? Bildirim gelmedi yoksa görseniz bir kaç saniyede cevap gelirdi
2-Profildeki "alıntılar" kısımında üyenin kendi yaptığı alıntıların görülmesi ciddi anlamda karışıklığa neden oluyor. Kendi alıntıladığını görmek isteyen "Forum mesajlarını görüntüle" kısmından ulaşabilir ve zaten profil sayfamızda kocaman bir "Benim faaliyet" kısımı var, gayet açık ve neler yaptığınızı görebiliyorsunuz. Bu bakımdan "Alıntılar" kısmında üyenin kendi alıntılarının kaldırılması bence iyi olur diye düşünüyorum.
3- Mesaj editleme veya silme. Mesajı yazdıktan sanıyorum bir saat sonra mesaj kilitleniyor, silinemiyor (üye tarafından tabi
) ve editleyemiyorsunuz. Yanlış bir bilgi verseniz silemezsiniz. Belkide kimse ilgilenmese o yanlış ifade yüzünden bir çok üye olmayan kişi okuyup aaa böyleymiş diyerek, yanlışa düşebilir. Zaten Adminlerde çok büyük bir ihtmille bir mesaj editlense bile ilk gönderilen halini gösterecek uzay teknolojisi mevcut
yani hakaret edip sonradan mesajı editleyen uyanık üye adaletten kaçamayacaktır.
4- Coockie süresi: Uzun sure AFK dediğimiz (Away From Keyboard) durumunda üyeler sistemden server'a yük bindirmesin diye otomotikman logout ediliyor diye biliyorum. Ancak bu mübarek coockie süresi o kadar kısa ki bir mesajı yazınca "Hadi anam seni bekleyemem, yeter yarım saat bir mesaj yazamadın" der gibi beni sistemden atıyor. Bir daha login olmak gerekiyor, Sürenin uzatılması iyi olur diye düşünüyorum. Sitenin zaten en çok hit aldığı günler Yds ve Ales tarihlerine yakın süreler, bu yükü kaldıran server ve sistem normal bir günde sıkıntı çıkarmaz, sisteme yük olduğunuda düşünmüyorum, Ne kadar uzun süre online üye site açısından o kadar iyi.
Büyük Not: Yazdıklarım eleştiri değildir, sadece bu güzel ortamdaki güzel insanların birbiriyle olan iletişimi kolaylaştıracak ve ufak tefek aksiliklerin önüne geçmekiçin yapılmış bir öneridir. Tüm site yönetimine ve üyelerine saygılarım iletiyorum.
Coockie süresi yine dolmuş
Ben dediydim.