IELTS Denkliği ve Eşdeğerliliği Kaldırıldı

farettin

Öğrenci
Yabacı dil eşdeğerlikleri değişince yabancı dil tazminat değerleride değiştimi ?

Avrupa dil sınavlar için artık B1 60 B2 75 eşdeğerlikleri kullanılacak. Acaba dil tazminatı için 60 yeterli mi artık?

- - - Güncellendi - - -

Hocam öyp'lisiniz 65 almanız şart. Yoksa 6 ay dil okuluna gönderilirsiniz ve 2 yıl içerisinde sizden 65 almanız istenir. 55 dahi alsanız doktoraya başlayamadan dil okuluna gönderilirsiniz.

ben görevlendirildim.
göreve başladım

yüksek lisans tez dönemindeyim
doktoraya başlamak için soruyorum

anlatabildim mi.

dil puanımın süresi doluyor. bu durumda sen öyplisin tekrar dil puanına gerek yok derler mi
yoksa doktoraya başlamak için de dil şartı isterler mi

teşekkürler

- - - Güncellendi - - -

ben görevlendirildim.
göreve başladım

yüksek lisans tez dönemindeyim
doktoraya başlamak için soruyorum

anlatabildim mi.

dil puanımın süresi doluyor. bu durumda sen öyplisin tekrar dil puanına gerek yok derler mi
yoksa doktoraya başlamak için de dil şartı isterler mi

teşekkürler

bu durum ales için de geçerli
ales puanımın süresi doluyor
doktoraya başlamak için tekrar mı sınava girmeliyim.

caydin

Öğrenci
Hocam görevlendirildiğin dönemde 65 üstü geçerli bir dil puanın vardı. Şimdi yükseklisansla birlikte geçerliliği bitiyor diyorsun. 65i alman lazım. Yoksa dil kursuna gideceksiniz. Doktora için gerekli olan 55i alsan bile dil kursuna gideceksiniz maalesef eğer 65 alamazsanız.

Ales için ise üniversitenize kalmış kimi üniversite sadece dilekçe ile doktoraya geçişinizi sağlıyor ancak kimisi sadece 70 üstü olan bir ALES sonucu istiyor.

farettin

Öğrenci
Hocam görevlendirildiğin dönemde 65 üstü geçerli bir dil puanın vardı. Şimdi yükseklisansla birlikte geçerliliği bitiyor diyorsun. 65i alman lazım. Yoksa dil kursuna gideceksiniz. Doktora için gerekli olan 55i alsan bile dil kursuna gideceksiniz maalesef eğer 65 alamazsanız.

Ales için ise üniversitenize kalmış kimi üniversite sadece dilekçe ile doktoraya geçişinizi sağlıyor ancak kimisi sadece 70 üstü olan bir ALES sonucu istiyor.

değerli hocam:
bu bahsettiğiniz zannediyorum oyp dil kursu
ben buna zaten gittim. yds 52.5 aldım (2013 nisan ;hatırlayınız o meş'um sınav )
aynı ay ielts e girip 70 aldım
eylülde atandım.

şimdi:
yamlış anlamazsanız tekrar sorayım;
65 puan eylüldeki atamaya lazım oldu. şimdiki üniversiteme oyp asistanı olarak yerleştim.
doktoraya başlarken bu üniversite beni doğrudan doktoraya başlatacak mı
yoksa dil ve ales puanımı tekrar mı almalıyım.

bunun yönetmeliğini prosedürünü falan gösterebilir misiniz

çok teşekkürler.

sidneh

Profesör
değerli hocam:
bu bahsettiğiniz zannediyorum oyp dil kursu
ben buna zaten gittim. yds 52.5 aldım (2013 nisan ;hatırlayınız o meş'um sınav )
aynı ay ielts e girip 70 aldım
eylülde atandım.

şimdi:
yamlış anlamazsanız tekrar sorayım;
65 puan eylüldeki atamaya lazım oldu. şimdiki üniversiteme oyp asistanı olarak yerleştim.
doktoraya başlarken bu üniversite beni doğrudan doktoraya başlatacak mı
yoksa dil ve ales puanımı tekrar mı almalıyım.

bunun yönetmeliğini prosedürünü falan gösterebilir misiniz

çok teşekkürler.

Hocam sizden tekrar ales ve dil puani isteyebilirler. Bu durumda 65 almaniz gerek. (OYP Usul ve Esaslari geregince)

Arkadaslar oyp ile atandiktan sonra (ilk atamada puaniniz 65 alti degilse) 65 altina duserseniz dil kursuna gidemezsiniz, ilisik kesilir.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:

sinavci1

Öğrenci
Hocam sizden tekrar ales ve dil puani isteyebilirler. Bu durumda 65 almaniz gerek. (OYP Usul ve Esaslari geregince)

Arkadaslar oyp ile atandiktan sonra (ilk atamada puaniniz 65 alti degilse) 65 altina duserseniz dil kursuna gidemezsiniz, ilisik kesilir.

2 durum söz konusu,
1-Öncelikle ÖYP' li olarak yüksek lisansı atandığınız yerde yaptıysanız ve doktorayıda burada yapacaksınız ALES ve Dil puanınızın güncellenmesi istenemez otomatik devam edersiniz.
2-Fakat yükseklisans ve doktorayı farklı yerde yapacaksanız sizden doktora için asgari şartları isteyebilirler bu şartlarda ALES:70 dil:55 bunun fazlasını isteyemezler siz zaten yükseklisanstayken 65 barajını geçmişsiniz yönetmelikte de ÖYP li akademik kariyeri boyunca 65 altına düşemez diye bir madde yok

sidneh

Profesör
2 durum söz konusu,
1-Öncelikle ÖYP' li olarak yüksek lisansı atandığınız yerde yaptıysanız ve doktorayıda burada yapacaksınız ALES ve Dil puanınızın güncellenmesi istenemez otomatik devam edersiniz.
2-Fakat yükseklisans ve doktorayı farklı yerde yapacaksanız sizden doktora için asgari şartları isteyebilirler bu şartlarda ALES:70 dil:55 bunun fazlasını isteyemezler siz zaten yükseklisanstayken 65 barajını geçmişsiniz yönetmelikte de ÖYP li akademik kariyeri boyunca 65 altına düşemez diye bir madde yok

1-Çoğu okul güncelleme istemeden direkt kayıt yapmıyor.
2-Usul ve Esaslar gereği dil puanınız 65in altındaysa eğitim alamazsınız, dolayısıyla puanı 65 yapmanız gerek. Ayrıca lisansüstü için okullar isterse 80-90 bile isteyebilir, karşılamak durumundasınız.

sinavci1

Öğrenci
1-Aynı okulda devam edenlerin problem yaşamıyacağını düşünüyorum.
2-Örneğin X Üniversitesinin doktora şartı ALES :70 dil:55 özel şartda yok siz bu puanlara sahipseniz problem yok

sidneh

Profesör
1-Aynı okulda devam edenlerin problem yaşamıyacağını düşünüyorum.
2-Örneğin X Üniversitesinin doktora şartı ALES :70 dil:55 özel şartda yok siz bu puanlara sahipseniz problem yok

Hocam arkadaşlarımızı yanıltmayalım lütfen.

Aynı okulda devam etseniz dahi sizden puan istenebilir ve 65i sağlamanız gerek.

sinavci1

Öğrenci
Hocam arkadaşlarımızı yanıltmayalım lütfen.

Aynı okulda devam etseniz dahi sizden puan istenebilir ve 65i sağlamanız gerek.

Sidney hocam, arkadaşlar yanılmazlar en kötü olasılıkla kendileride araştırır bulabilirler ben uygulamada olanı söyledim.Ayrıca nedir bu ÖYP lilerin çektikleri yok yükseklisansı doktorayı su tarihlerde bitirme zorunluluğu yok dil barajı hiç düşündükmü cari araştırma görevlilerini istersen ömür boyu yükseklisans doktora yap atılma yok

- - - Güncellendi - - -

Arkadaşlar 8 marttaki sınav için 13 şubatta 375 TL yatırdım ama internetten kayıt yapmadım benim durumum ne olur acaba?

Bence sıkıntı olmaz siz parayı önceden yatırmışsınız nereden bileceksiniz ki sınavın kaldırılacağını Pazartesi bununla ilgili detaylı açıklama olacağını düşünüyorum pazartesi olmasa bile bu hafta içinde olur olumsuz bir durumda hakkınızı dava açarak aramalısınız hem maddi hem manevi kayıp

Galenos

Öğrenci
öyp lilerin işi zormuş..öyp lileri mevzuatı bilmiyorum ama normal şartlarda doktora için 55 başvuru şartı..
Yabacı dil eşdeğerlikleri değişince yabancı dil tazminat değerleride değiştimi ?

Avrupa dil sınavlar için artık B1 60 B2 75 eşdeğerlikleri kullanılacak. Acaba dil tazminatı için 60 yeterli mi artık?

- - - Güncellendi - - -

Hocam öyp'lisiniz 65 almanız şart. Yoksa 6 ay dil okuluna gönderilirsiniz ve 2 yıl içerisinde sizden 65 almanız istenir. 55 dahi alsanız doktoraya başlayamadan dil okuluna gönderilirsiniz.

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
Arkadaşlar Vahdet Hocam yarın ÖSYM ve YÖK ile görüşecek ve ielts'nin kaldırılmasının birçok mağduriyet doğuracağını anlatacak. Yalnız bunu ile getirirken sizlerden ricamız neler yapabiliriz bunun hakkında ne sunabiliriz bunları düşünüp mesaj olarak buraya yazmanız. Bizler de bunu rapor haline getirerek ÖSYM ve YÖK' e sunarız. Eğer bu kararlarında hala devam ederlerse Danıştay'a da dava açarız. Vahdet hocam ÖYP Usul ve Esasları ile ilgili geriye işletme haksızlığı konusunda da aynı yolu izlemiştir. Bu geriye işletilme konusunda da rapor sunulmuştu ancak geri adım atılmayınca dava açıldı. Bu ielts konusu da aynı şekilde olacak. Durumu rapor halinde sunarız ancak geri adım atılmazsa dava açarız Danıştay'a.

axaray

Öğrenci
simdi benim ales puanım bitince 70 üstü bir not alıp güncelleme yapmama mı gerekiyor.okul sartlarını sağlıyacaksa bu oyp lıler benım ortalamam 3 ün altında ama doktora icin unı 3 üstü oratala istiyorsa durum ne olucak.

sinavci1

Öğrenci
simdi benim ales puanım bitince 70 üstü bir not alıp güncelleme yapmama mı gerekiyor.okul sartlarını sağlıyacaksa bu oyp lıler benım ortalamam 3 ün altında ama doktora icin unı 3 üstü oratala istiyorsa durum ne olucak.

ÖYP li olmak herhangi bir mülakat ve sınava girmeden lisansüstüne başlayabilir yönetmelikte bu açık ilk öyp yi kazandığınızda gerekli asgari şartları sağlıyorsanız daha puan güncellemeye gerek yoktur.
axaray hocam güzel bir noktaya değinmiş doktora alımlarında yükseklisans ortalaması 3 ve üzeri isteniyor ÖYP li bu bu ortalamayı tutturamazsa ne olacak atılacak mı?böyle birşey saçma olacak, ÖYP li olarak lisansüstü eğitimi otomatik kazanmış oluyoruz özel şartlar diğer adaylar için uygulanır.Aksi durum var ise ÖYP li olmanın mantığı kalmıyor.

sidneh

Profesör

Doktoraya gecerken ALES puaninizin suresi bittiyse yenilemeniz gerek evet. Doktoranin sartini saglamazsaniz (ALES, dil, ortalama) yl yaptiginiz okulda doktoraya devam edemezsiniz, YOK'un ilanlarindan sartlarini sagladiginiz doktora programlarina tercih yaparsiniz.

axaray

Öğrenci
Doktoraya gecerken ALES puaninizin suresi bittiyse yenilemeniz gerek evet. Doktoranin sartini saglamazsaniz (ALES, dil, ortalama) yl yaptiginiz okulda doktoraya devam edemezsiniz, YOK'un ilanlarindan sartlarini sagladiginiz doktora programlarina tercih yaparsiniz.

Bu dediğiniz öyp ile gidenler içinde geçerli değilmi doktora için yl ortalamasımı 3ü geçmesi lazım lisansın değil.

sidneh

Profesör
Bu dediğiniz öyp ile gidenler içinde geçerli değilmi doktora için yl ortalamasımı 3ü geçmesi lazım lisansın değil.

Evet OYPliler icin gecerli. Doktora sartlari universitelere ve bolumlere gore degisir, 2,5-2,75 ile de doktoraya kabul eden okullar var. Ve evet, yl ortalamasina bakiliyor.