IELTS Denkliği ve Eşdeğerliliği Kaldırıldı

axaray

Öğrenci
Evet OYPliler icin gecerli. Doktora sartlari universitelere ve bolumlere gore degisir, 2,5-2,75 ile de doktoraya kabul eden okullar var. Ve evet, yl ortalamasina bakiliyor.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Şimdi hocam son soru olarak bizim unı doktora için dili 55 istiyor ben şimdi öyp ile atandığım için görevlendirme sırasında yds nin alternatifi olan sürmesi 2yıl olan sınavlardan 65 şartını sağlayıp doktora için 55 alsam herhangi bi sorun olurmu

- - - Güncellendi - - -

Ayrıca not ortalama şartında yok

Son düzenleme:

sidneh

Profesör
Şimdi hocam son soru olarak bizim unı doktora için dili 55 istiyor ben şimdi öyp ile atandığım için görevlendirme sırasında 65 şartını sağlayıp doktora için 55 alsam herhangi bi sorun olurmu

- - - Güncellendi - - -

Ayrıca not ortalama şartında yok

Hocam doktoraya baslayacaginiz sirada 65inizin gecerliligi devam ediyorsa sorun olmaz. Siz 65 alip kendinizi garantiye alin cunku OYPnin egitim alabilme sarti 65.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

largo

Öğrenci
YDS başvurusu sonlanmış, herkes IELTS için kursa hazırlanmış, kursa kayıt yaptırmış hatta bugün IELTS için 375 TL yatırmış. Ancak bir anda denklik yok deniyor. Sizce bu hukuki bir işlem mi? Şu tarihten itibaren denklik verilmeyecektir diyerek uyararak yapmaları gerekmez miydi? Hukuki süreçte hak aranır. YÖK devreye girmeli. Burada mağdur olanların neredeyse tamamı Akademisyen veya adayı...

Hocam yarın için girişimleriniz neler olacak, yoksa yarın olsun görürsünüz mü dersiniz, umarım iyi sonuçlar alabiliriz.

amar

Araştırma Görevlisi
arkadaşlar bu karmaşanın ardından benim de merak ettiğim bir husus IELTS ın geçerliliği üzerine.
malum geçerliliği 2 yıl.
yüksek lisansa IELTS ile girdim.tarih 2013 temmuz.
doktoraya kadar 2 yıl geçerliliğini yitiriyor.
Şöyle ki doktora için yeni bir dil puanına mı ihtiyacım var yoksa bu şartı otomatikmen sağlamış mı gözüküyorum.bu durum ÖYP için geçerli değil biliyorum.Ama diğer durumlarda üniversitenin insiyatifine kalmış bir şey mi bu?

sidneh

Profesör
arkadaşlar bu karmaşanın ardından benim de merak ettiğim bir husus IELTS ın geçerliliği üzerine.
malum geçerliliği 2 yıl.
yüksek lisansa IELTS ile girdim.tarih 2013 temmuz.
doktoraya kadar 2 yıl geçerliliğini yitiriyor.
Şöyle ki doktora için yeni bir dil puanına mı ihtiyacım var yoksa bu şartı otomatikmen sağlamış mı gözüküyorum.bu durum ÖYP için geçerli değil biliyorum.Ama diğer durumlarda üniversitenin insiyatifine kalmış bir şey mi bu?

Hocam sayfanın en başından beri onu tartışıyoruz, biraz okusanız?

sidneh

Profesör
Sayfayı başından beri okudum böyle bir soru ve buna verilmiş bir cevapla karşılaşmadım hocam.
acaba ben mi yanlış ifade ettim

Affedersiniz ben ÖYP dışı diğer durumlar diye yazdığınızı görmemişim.

Yüksekten doktoraya otomatik geçiş diye bir şey söz konusu olmadığından, süresi geçmiş puanla doktoraya başlayamazsınız maalesef.

amar

Araştırma Görevlisi
Affedersiniz ben ÖYP dışı diğer durumlar diye yazdığınızı görmemişim.

Yüksekten doktoraya otomatik geçiş diye bir şey söz konusu olmadığından, süresi geçmiş puanla doktoraya başlayamazsınız maalesef.

önemli değil hocam.beşer şaşar insan :)
üniversite insiyatifinde olabilir mi peki?
çünkü bugün enstitü görevlisi ile konuştuğunu söyleyen bir arkadaş "olur" cevabı almış.
bununla ilgili kararları alma yetisine sahip midir üniversiteler

sidneh

Profesör
önemli değil hocam.beşer şaşar insan :)
üniversite insiyatifinde olabilir mi peki?
çünkü bugün enstitü görevlisi ile konuştuğunu söyleyen bir arkadaş "olur" cevabı almış.
bununla ilgili kararları alma yetisine sahip midir üniversiteler

Hocam yönetmelikte puan barajı varsa mutlaka o puana sahip öğrencileri almak zorundalar. Ancak bazı okullar dil konusunda esnek davranabiliyor, yeterli dil puanını 1 sene içinde ya da tezi verirken sağlamanızı isteyebiliyor. Öyle bir durumda başvurabilirsiniz.

amar

Araştırma Görevlisi
Hocam yönetmelikte puan barajı varsa mutlaka o puana sahip öğrencileri almak zorundalar. Ancak bazı okullar dil konusunda esnek davranabiliyor, yeterli dil puanını 1 sene içinde ya da tezi verirken sağlamanızı isteyebiliyor. Öyle bir durumda başvurabilirsiniz.

hocam net bir şekilde şöyle sorayım:
13 temmuz 2013 te almış olduğum puan 2015 temmuz da bitiyor.(ıelts için)
bizim üniversitenin doktora başvuruları ağustosta başlıyor genelde.
malum bu durumda ıelts puanı doktoraya yetişmiyor maalesef.
buraya kadar ben de böyle biliyordum.
Bildiğiniz üzere IELTS kalktı.
Doktora şartı 55.
ben bir daha IELTS a girerim doktoraya da başlarım diye umut ediyorken sınavın kalktığını duyduğumda elim ayağım birbirine girdi.Ancak bugün bir arkadaşımın enstitü memuru ile konuşup IELTS ın geçerliliğinin bizim üniversitemizde geçerliliği istenilirse daha fazla olup IELTS dan almış olduğum puanın geçerliliği normal şartlar altında geçerli sayılmayacakken doktora için yeniden bir dil puanı almamam gerektiğini duyunca heyecanlandım.
Merak ettğim acaba memurun yeterli bilgisi yok mu?
yoksa bu durumla ilgili hangi resmi ağızdan doğru bilgi almalıyım?

sidneh

Profesör
hocam net bir şekilde şöyle sorayım:
13 temmuz 2013 te almış olduğum puan 2015 temmuz da bitiyor.(ıelts için)
bizim üniversitenin doktora başvuruları ağustosta başlıyor genelde.
malum bu durumda ıelts puanı doktoraya yetişmiyor maalesef.
buraya kadar ben de böyle biliyordum.
Bildiğiniz üzere IELTS kalktı.
Doktora şartı 55.
ben bir daha IELTS a girerim doktoraya da başlarım diye umut ediyorken sınavın kalktığını duyduğumda elim ayağım birbirine girdi.Ancak bugün bir arkadaşımın enstitü memuru ile konuşup IELTS ın geçerliliğinin bizim üniversitemizde geçerliliği istenilirse daha fazla olup IELTS dan almış olduğum puanın geçerliliği normal şartlar altında geçerli sayılmayacakken doktora için yeniden bir dil puanı almamam gerektiğini duyunca heyecanlandım.
Merak ettğim acaba memurun yeterli bilgisi yok mu?
yoksa bu durumla ilgili hangi resmi ağızdan doğru bilgi almalıyım?

Şimdi daha iyi anladım hocam durumu.

Eğitim konusunda üniversiteler böyle bir insiyatif alabiliyor evet, eğer böyle denildiyse doğru olabilir. En net bilgiyi de enstitü öğrenci işlerinden ya da sekreterlikten alabilirsiniz. Bir de diyeceğim, eğer okul kabul ettiği IELTS ve TOEFL skorlarını belirttiyse (atıyorum IELTS 6.0, TOEFL 80 gibi) bu durumda da yine IELTS'e girip puanınızı alabilirsiniz.

amar

Araştırma Görevlisi
Şimdi daha iyi anladım hocam durumu.

Eğitim konusunda üniversiteler böyle bir insiyatif alabiliyor evet, eğer böyle denildiyse doğru olabilir. En net bilgiyi de enstitü öğrenci işlerinden ya da sekreterlikten alabilirsiniz. Bir de diyeceğim, eğer okul kabul ettiği IELTS ve TOEFL skorlarını belirttiyse (atıyorum IELTS 6.0, TOEFL 80 gibi) bu durumda da yine IELTS'e girip puanınızı alabilirsiniz.
hocam malum bizim okul da yds veya muadili bir puan istiyor.özel olarak ielts ve toefl ibareleri geçmiyor doktora başvurularında.
siz belki hatırlamazsınız ama hocam ben sizin beni yönlendirmelerinizle bir yerlere geldim.
Allah sizden razı olsun.
son olarak bana bir akıl verin hocam nolur yükseği bitirince kalıcam böyle yoksa.
ensitü ile konuşacam yarın.
başka bir öneriniz var mı?
yardımınıza YİNE ihtiyacım var.
öyle ki rehberim sizsiniz

gürsel

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba,

Öncelikle Vahdet hocamın bizim için nasıl calıştığını son 3-4 gündür forumu inceleyerek farkettik. Kendisine teşekkür Vahdet hocanın bu konuda da kendisine bizim sesimiz olmasını istemekten başka çaremiz yok sanırım.

Biz bulunduğumuz okulda 5 hoca ocak ayından itibaren ielts kursuna yazıldık. Mart başında başvurmayı düşünüyorduk. ielts in kaldırılacağı yönünde duyumlar vardı ama biz arkadaşlarla pek umursamadık, duyum dediklerimiz de başka forumlarda ielts in denkliğinin yükseltileceğini önceden haber veren (!) bazı üyeler ile ilgiliydi.

Ösym nin ielts denkliğini kaldırmasını normal karşılayanlardan biri olabilirdim ama uygulamada çok bariz bir şekilde hakkımızı yediler. Şu anda hazırlanan ve başvurusunu yapamamış insanlar mağdur edildi. "şu tarihten itibaren" şeklinde önceden duyurusunu yapılsaydı biz de ona göre planlarımızı yapardık.

Aslında ielts sınavının kaldırılması değil benim problemim. Bu ülkede Osym kafasına göre bir saat içinde kimseye haber vermeden bir sınavın denkliğini kaldırabiliyor. Şimdi ben toefl sınavının kursuna nasıl yazılırım? Osym kafasına göre denkliğini kaldırabiliyorken nasıl plan yapabilirsiniz? Yarın sabah uyandığımızda pearson'ı da kaldırdık arkadaşlar dediklerinde ne cevap verebiliyoruz?

İelts sınavı madem bu kadar basitti neden başlangıçta denklik verildi? Biz hem maddi hem manevi hem de zaman açısından kayba uğradık. Okulumuzdaki yabancı uyruklu meslektaşlarımıza iki gündür durumu anlatamıyoruz. Çünkü burası Türkiye. Ben öğrencilerime son gün "-artık sınav yapmıyorum arkadaşlar, bu zamana kadar çalıştıklarınız boşa gitti" desem bana dava üzerine dava acılır.

ielts sınavının "-2014 mayıs ayından itibaren itibaren denkliği kaldırılacak" denildiğinde nasıl itiraz edebilirdik? Bu karar kimsenin akademik anlamda ilerlememesi için mi alınmıştır? Madem kaldırdın sebebi nedir? Kopya mı veriyorlarmış? Soru mu calınıyormuş? Alanını daralt. Belirli illlerde yapılmasını sağla. Madur etmekte üzerimize yok.

Madem müslüman bir ülkede yaşıyoruz, madem bizi yönetenler müslüman olduklarını iddia ediyorlar, ben şahsım adına hakkımı helal etmiyorum.

ve böyle bir ülkede akademisyen olmaktan utanıyorum.

Son düzenleme:

sinavci1

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba,

Biz bulunduğumuz okulda 5 hoca ocak ayından itibaren ielts kursuna yazıldık. Mart başında başvurmayı düşünüyorduk. ielts in kaldırılacağı yönünde duyumlar vardı ama biz arkadaşlarla pek umursamadık, duyum dediklerimiz de başka forumlarda ielts in denkliğinin yükseltilecegini önceden haber veren (!) bazı üyeler ile ilgiliydi.

Ösym nin ielts denkliğini kaldırmasını normal karşılayanlardan biri olabilirdim ama uygulamada çok bariz bir şekilde hakkımızı yediler. Şu anda hazırlanan ve başvurusunu yapamamış insanlar madur edildi. "şu tarihten itibaren" şeklinde önceden duyurusunu yapılsaydı biz de ona göre planlarımızı yapardık.

Aslında ielts sınavının kaldırılması değil benim problemim. Bu ülkede Osym kafasına göre bir saat içinde kimseye haber vermeden bir sınavın denkliğini kaldırabiliyor. Şimdi ben toefl sınavının kursuna nasıl yazılırım? Osym kafasına göre denkliğini kaldırabiliyorken nasıl plan yapabilirsiniz? Yarın sabah uyandığımızda pearson'ı da kaldırdık arkadaşlar dediklerinde ne cevap verebiliyoruz?

İelts sınavı madem bu kadar basitti neden başlangıçta denklik verildi? Biz hem maddi hem manevi hem de zaman açısından kayba uğradık. Okulumuzdaki yabancı uyruklu meslektaşlarımıza iki gündür durumu anlatamıyoruz. Çünkü burası Türkiye. Ben öğrencilerime son gün "-artık sınav yapmıyorum arkadaşlar, bu zamana kadar çalıştıklarınız boşa gitti" desem bana dava üzerine dava acılır.

ielts sınavının 2014 mayıs ayından itibaren itibaren denkliği kaldırılacak denildiğinde nasıl itiraz edebilirdik? Bu karar kimsenin akademik anlamda ilerlememesi için mi alınmıştır? Madem kaldırdın sebebi nedir? Kopya mı veriyorlarmış? Soru mu calınıyormuş? Alanını daralt. Belirli illlerde yapılmasını sağla. Madur etmekte üzerimize yok.

Madem müslüman bir ülkede yaşıyoruz. Madem bizi yönetenler müslüman olduklarını iddia ediyorlar. Ben şahsım adına hakkımı helal etmiyorum.

Ben böyle bir ülkede akademisyen olmaktan utanıyorum.

Yazı için teşekkürler, şu nokta çok önemli; Madem kaldırdın sebebi nedir? Kopya mı veriyorlarmış? Soru mu calınıyormuş? Alanını daralt. Belirli illlerde yapılmasını sağla veya belirli kurumların yaptığı İELTS sınavlarını kabul et.

sidneh

Profesör
Peki 23 Temmuz 2013'ten önce alınan sonuçlarda hala eski eşdeğerlilik tablosuna göre mi değerlendirilecek?

ÖSYM'nin yaptığı açıklamayı okumuyor musunuz?

"Son güncelleme tarihinden önce sonuç belgelerinin alınmış olduğu sınavlar için sonuç belgesinde sınavın yapıldığı tarihin yazılı olması ve 6114 sayılı Yasanın yürürlüğe girmesinden sonra alınmış olması durumunda, sınavın yapıldığı tarih itibari ile geçerli eşdeğerlik tablosu uygulanacaktır."

nerede

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, şimdi ben duyuru tarihinden 2 saat sonra yani 14.02.2014 gününde başvuru yaptım. Ayın 22 sinde sınavım var. Fakat bu sınav için ilandan önce başvuran insanlarda var, bizim başvuru saatimizi nereden göreceklerde bazılarını kabul edip bazılarını iptal edecekler bunu çok merak ediyorum, bi yorumu veya fikri olan var mı acaba bu konuda?