senemguclu
Öğrenci
ben inanamıyorum bu olanlara ya insanların hayatlarıyla oyuncak gibi oynuyorlar..ben vahdet hocadan haber beklicem bu haksızlıgın geri dönüşünün olacagını düşünüyorum..
Sonunua kadar yanınızdayız. Keşke Ankara'da yaşasaydım. İnternet başında yeterince aktif olamıyoruz. Elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız.Arkadaşlar az önce YÖK Personel Daire Başkanlığı ile görüştüm. Yürütme Kuruluna ve YÖK başkanımıza bilgi verilecek. Akademisyen ve adaylarını koruyacak bir Yürütme Kurulu Kararı çıkana kadar ÖGEDER yanınızda.
Ayrıca gerekli işlemlerden sonra ÖSYM 'nin almış olduğu bu karar üzerine Hukuki süreci başlatacağız. Mağduriyetlerin önüne geçilmesi gerekiyor.
Arkadaşlar az önce YÖK Personel Daire Başkanlığı ile görüştüm. Yürütme Kuruluna ve YÖK başkanımıza bilgi verilecek. Akademisyen ve adaylarını koruyacak bir Yürütme Kurulu Kararı çıkana kadar ÖGEDER yanınızda.
Ayrıca gerekli işlemlerden sonra ÖSYM 'nin almış olduğu bu karar üzerine Hukuki süreci başlatacağız. Mağduriyetlerin önüne geçilmesi gerekiyor.
Arkadaşlar merhaba ben yeni üyeyim ve bir sorum olacak.
ÖSYM'nin IELTS'nin denkliğinin kaldırılması ile ilgili açıklamasında diyor ki güncelleme tarihini takip eden günden itibaren 30 gün içinde yapılacak sınavlar geçerlidir. Güncelleme tarihi 14 şubat bunu takip eden gün de 15 şubat... 30 gün diyor ee şubat ayında 28 gün var yani 30. gün 16 mart oluyor. Benim 15 martta ielts sınavım var ama Ösym'yi aradım en son 14 martta sınava giröiş olmanız gerekiyor diyorlar. Ama bu durum resmi açıklamayla örtüşmüyor. Ben mi yanılıyorum?
Arkadaşlar merhaba ben yeni üyeyim ve bir sorum olacak.
ÖSYM'nin IELTS'nin denkliğinin kaldırılması ile ilgili açıklamasında diyor ki güncelleme tarihini takip eden günden itibaren 30 gün içinde yapılacak sınavlar geçerlidir. Güncelleme tarihi 14 şubat bunu takip eden gün de 15 şubat... 30 gün diyor ee şubat ayında 28 gün var yani 30. gün 16 mart oluyor. Benim 15 martta ielts sınavım var ama Ösym'yi aradım en son 14 martta sınava giröiş olmanız gerekiyor diyorlar. Ama bu durum resmi açıklamayla örtüşmüyor. Ben mi yanılıyorum?
Olacağı buydu yds den 30 alamamış adaylar gidip o sınavdan doktoraya yetecek kadar puan alıyorlardı çevremde tanıdığım 4-5 tane insan var. Hakkıyla çalışıp yds den puan alan insanlara haksızlıktı ha yds nin şekli tartışılabilir ama bence isabet olmuş.
Peki hocam Yds ye girmeyip sadece ieltse hazirlananlar ne olacak kurunun yaninda yasta mi yandi ahirette bile herkes kendi bacagindan asilirken bu ortadaki sucu nasil olur toplu katliama cevirirler belirlesinler bazi illerde yapilmasin 3 buyuk sehire verilsin mesela ama boyle olusu resmen HAKSIZLIKK...
Hocam açıkçası bende 65 alma çabasındayım girdiğim son 2-3 sınavda 65'e yakın hatta bir soru ile bu barajın altında kaldım. Yds ye başvurmayıp buna başvuranlar için bence son bir fırsat tanınmalı ya da yds nin sayısı yılda 4 e çıkarılmalı. Şimdi ben bu yds den de 65 alamadım diyelim bu sınavda da ielts e giren ve birebir tanıdığım ingilizcesi berbat insanların benden yüksek almış olması ironisi nedir bu haksızlık değil mi? Bence standart bir ingilizce sınavı olmalı herkes eşit şartlarda girmeli sınavlara. Bu tip sınavlar bizim ülkemize uymaz sayın hocam ölçme ve değerlendirmeye aykırı. Umarım adaletli şeffaf sınavlar olur kurunun yanında yaşda yanıyor(hakkı sadece kendi tekelinde görenler var hocam) malesef.