IELTS Denkliği ve Eşdeğerliliği Kaldırıldı

senemguclu

Öğrenci
ben inanamıyorum bu olanlara ya insanların hayatlarıyla oyuncak gibi oynuyorlar..ben vahdet hocadan haber beklicem bu haksızlıgın geri dönüşünün olacagını düşünüyorum..

muratural

Öğrenci
Merhaba Arkadaşlar,

İnternetteki arama sonuçlarıma göre denklik kaldırılmasıyla ilgili en fazla tartışma burada yaşanıyor. Bu süreçte IELTS hazırlık kursuna yeni başlamış ve sürecin devamında sınava girmeyi planlayan biri olarak tüm planlarımın altüst olduğunu üzülerek belirtmek isterim.

Anladığım kadarıyla Vahdet Bey bu süreçte çok yakından takipte ve sürecin çözümünde bize yol gösterebilecek bir şahıs. Süreçle ilgili olağan tüm güncellemeleri merakla buradan takip ediyor olacağım. Vahdet Bey' den bu süreçte sürekli güncel bilgi beklediğimizi de bildirmek isterim.

Umarım sonunda IELTS gibi bir sınavın denkliği için bir yol almış oluruz.

ertu__

Öğrenci
arkadaşlar british councilla konustum az once basvuru tarihlerini bizden istiyorlar dediler OSYM gece 00:01deko basvuruyu bile almayin demis sozde fakat arayanlarin bazilarina oparatorun dedigine gore 14u kabul edecez diyede soylenmis yani anlayacaginiz tam bir muamma sonu mahkeme gibi gorunuyor. gecen temmuzda degisen esdegerlik icin danistay durdurma karari vermisti ins. bunada verir.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

aDNA

Profesör
Arkadaşlar az önce YÖK Personel Daire Başkanlığı ile görüştüm. Yürütme Kuruluna ve YÖK başkanımıza bilgi verilecek. Akademisyen ve adaylarını koruyacak bir Yürütme Kurulu Kararı çıkana kadar ÖGEDER yanınızda.

Ayrıca gerekli işlemlerden sonra ÖSYM 'nin almış olduğu bu karar üzerine Hukuki süreci başlatacağız. Mağduriyetlerin önüne geçilmesi gerekiyor.

gökhanaş

Öğrenci
Arkadaşlar az önce YÖK Personel Daire Başkanlığı ile görüştüm. Yürütme Kuruluna ve YÖK başkanımıza bilgi verilecek. Akademisyen ve adaylarını koruyacak bir Yürütme Kurulu Kararı çıkana kadar ÖGEDER yanınızda.

Ayrıca gerekli işlemlerden sonra ÖSYM 'nin almış olduğu bu karar üzerine Hukuki süreci başlatacağız. Mağduriyetlerin önüne geçilmesi gerekiyor.
Sonunua kadar yanınızdayız. Keşke Ankara'da yaşasaydım. İnternet başında yeterince aktif olamıyoruz. Elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız.

su yeşili

Öğrenci
İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya, Kanada ve daha bir çok ülkede uluslararası geçerliği olan bir sınav ne akla hizmet kaldırılır?
ielts'e hazırlanınca emeğimizin karşılığını alıyorduk onun için mi?
ielts'te yds'de olduğu gibi kalitesiz sorular yoktu ve ielts ingilizce seviyemizi gerçekten hakkıyla ölçüyordu onun için mi?
ielts'te kopya skandalları olmuyordu onun için mi?
yoksa tamamen duygusal mı?

zaten hayat şartları zorken akademik hayatı da iyice zorlaştıran, önümüze set çekip ekmek kapılarını kapatanlara hakkımı helal etmiyorum, yazıklar olsun..

muratural

Öğrenci

Hocam elimizden ne geliyorsa yardımcı olmak için hazırız. Sizden gelecek güzel haber ve haberleri bekliyoruz.

efsunn

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba ben yeni üyeyim ve bir sorum olacak.
ÖSYM'nin IELTS'nin denkliğinin kaldırılması ile ilgili açıklamasında diyor ki güncelleme tarihini takip eden günden itibaren 30 gün içinde yapılacak sınavlar geçerlidir. Güncelleme tarihi 14 şubat bunu takip eden gün de 15 şubat... 30 gün diyor ee şubat ayında 28 gün var yani 30. gün 16 mart oluyor. Benim 15 martta ielts sınavım var ama Ösym'yi aradım en son 14 martta sınava giröiş olmanız gerekiyor diyorlar. Ama bu durum resmi açıklamayla örtüşmüyor. Ben mi yanılıyorum?

sidneh

Profesör
ÖSYM'nin IELTS'nin denkliğinin kaldırılması ile ilgili açıklamasında diyor ki güncelleme tarihini takip eden günden itibaren 30 gün içinde yapılacak sınavlar geçerlidir. Güncelleme tarihi 14 şubat bunu takip eden gün de 15 şubat... 30 gün diyor ee şubat ayında 28 gün var yani 30. gün 16 mart oluyor. Benim 15 martta ielts sınavım var ama Ösym'yi aradım en son 14 martta sınava giröiş olmanız gerekiyor diyorlar. Ama bu durum resmi açıklamayla örtüşmüyor. Ben mi yanılıyorum?

Subati da diger aylar gibi 30 gun kabul etmisler.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ertu__

Öğrenci

Arkadaslar bunlarda orada size yardim eden oparatorun dalginligi yoksa 28 ceken ayi kafama gore 30 kabul ettim diyemezler. O kadarda muz cumhuriyeti olmadi bu ulke

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

saithoca

Doçent
Arkadaşlar inşallah sesinizi duyan olur ama çok umut bağlamayın derim. Geçenlerde şimdi öype ile tayini çıkan bir öğrencim demişti ki "ben ielts ınavına doğuada gireceğim, orada cevaplarını veriyorlarmış" dedi. Ben de çok üzüldüm doğrusu. Şaibeler dönmeye başlamıştı. zaten ösym ielts sınav merkezinden sınav sonuçlarını istedikten hemen sonra iptal etmiş. Geriye dönük soruşturma açılırsa o zaman belki daha netleşir ama YDS ye yoğunlaşıp bu işi bitirin. En garantilisi o gibi duruyor ama tercih yine de sizin.

TARON

Öğrenci
Olacağı buydu yds den 30 alamamış adaylar gidip o sınavdan doktoraya yetecek kadar puan alıyorlardı çevremde tanıdığım 4-5 tane insan var. Hakkıyla çalışıp yds den puan alan insanlara haksızlıktı ha yds nin şekli tartışılabilir ama bence isabet olmuş.

minetrgt

Öğrenci
Olacağı buydu yds den 30 alamamış adaylar gidip o sınavdan doktoraya yetecek kadar puan alıyorlardı çevremde tanıdığım 4-5 tane insan var. Hakkıyla çalışıp yds den puan alan insanlara haksızlıktı ha yds nin şekli tartışılabilir ama bence isabet olmuş.

Peki hocam Yds ye girmeyip sadece ieltse hazirlananlar ne olacak kurunun yaninda yasta mi yandi ahirette bile herkes kendi bacagindan asilirken bu ortadaki sucu nasil olur toplu katliama cevirirler belirlesinler bazi illerde yapilmasin 3 buyuk sehire verilsin mesela ama boyle olusu resmen HAKSIZLIKK...

TARON

Öğrenci
Peki hocam Yds ye girmeyip sadece ieltse hazirlananlar ne olacak kurunun yaninda yasta mi yandi ahirette bile herkes kendi bacagindan asilirken bu ortadaki sucu nasil olur toplu katliama cevirirler belirlesinler bazi illerde yapilmasin 3 buyuk sehire verilsin mesela ama boyle olusu resmen HAKSIZLIKK...

Hocam açıkçası bende 65 alma çabasındayım girdiğim son 2-3 sınavda 65'e yakın hatta bir soru ile bu barajın altında kaldım. Yds ye başvurmayıp buna başvuranlar için bence son bir fırsat tanınmalı ya da yds nin sayısı yılda 4 e çıkarılmalı. Şimdi ben bu yds den de 65 alamadım diyelim bu sınavda da ielts e giren ve birebir tanıdığım ingilizcesi berbat insanların benden yüksek almış olması ironisi nedir bu haksızlık değil mi? Bence standart bir ingilizce sınavı olmalı herkes eşit şartlarda girmeli sınavlara. Bu tip sınavlar bizim ülkemize uymaz sayın hocam ölçme ve değerlendirmeye aykırı. Umarım adaletli şeffaf sınavlar olur kurunun yanında yaşda yanıyor(hakkı sadece kendi tekelinde görenler var hocam) malesef.

Son düzenleme:

minetrgt

Öğrenci
Hocam açıkçası bende 65 alma çabasındayım girdiğim son 2-3 sınavda 65'e yakın hatta bir soru ile bu barajın altında kaldım. Yds ye başvurmayıp buna başvuranlar için bence son bir fırsat tanınmalı ya da yds nin sayısı yılda 4 e çıkarılmalı. Şimdi ben bu yds den de 65 alamadım diyelim bu sınavda da ielts e giren ve birebir tanıdığım ingilizcesi berbat insanların benden yüksek almış olması ironisi nedir bu haksızlık değil mi? Bence standart bir ingilizce sınavı olmalı herkes eşit şartlarda girmeli sınavlara. Bu tip sınavlar bizim ülkemize uymaz sayın hocam ölçme ve değerlendirmeye aykırı. Umarım adaletli şeffaf sınavlar olur kurunun yanında yaşda yanıyor(hakkı sadece kendi tekelinde görenler var hocam) malesef.

Bence ulkemizin gecerli saydisi yds sinavuda 4 asamadan olusmali secenek arttirilmali insanlar basarsin diye onumuze bariyerleri koymamali devletimiz

TARON

Öğrenci
yani yds nin de standardı yok hocam iki sınav öncesine girdim baya zorlamışlardı 62.5 aldım ve sınava girenlerin sadece yüzde 25 i geçebilmişti 50 barajını bu kez son sınava girmedim bu defa basit sormuşlar yani standart yok hocam ben son sınava girsem belkide çok yüksek alacaktım. Umarım gerçekten hakkı hukuğu gözeten insanlar bu sınavlarda görev alırlar ayıptır emeğimize yazıktır hakkımıza tecavüzdür.

largo

Öğrenci
arkadaşlar canınızı sıkmayın hiç YDS artık tıpkı IELTS partlarından oluşan bir sınava dönüşüyor bunun için altyapı hazırlıklarını 2 sene öncesinde başlattığını biliyoruz ve muhtemelen bu nisan son YDS ki böyle olması gerek bu saatten sonra...