IELTS Denkliği ve Eşdeğerliliği Kaldırıldı

aDNA

Profesör
inşallah hocam, o vakit siz buraya paylaşırsınız, birlikte hareket ederiz, Allah'ın izniyle aşarız bu durumu.

Ne sorunları aştık birlikte. ÖGEDER olarak bunu da aşarız. Makul bir yol bulunur. Mağduriyet mağduriyeti doğurmamalı. Gerekirse Hukuki süreç başlatılır ama sulh yolları kapandığında bu yola gireriz.

vlemincx

Öğrenci
hocam davadan bahsediyorsunuz ama hukuki gerekçeler ne olabilir sizce?bu köhnemiş bir zihniyet meselesidir bence.YÖK ün öyp de ki kararı gibi geriye uygulama söz konusu değil.dava ile bir sonuç alınacağını düşünmüyorum.dava yerine kamuoyunda farklılık oluşturmak daha mantıklı geliyor bana.

aDNA

Profesör
hocam davadan bahsediyorsunuz ama hukuki gerekçeler ne olabilir sizce?bu köhnemiş bir zihniyet meselesidir bence.YÖK ün öyp de ki kararı gibi geriye uygulama söz konusu değil.dava ile bir sonuç alınacağını düşünmüyorum.dava yerine kamuoyunda farklılık oluşturmak daha mantıklı geliyor bana.

YDS başvurusu sonlanmış, herkes IELTS için kursa hazırlanmış, kursa kayıt yaptırmış hatta bugün IELTS için 375 TL yatırmış. Ancak bir anda denklik yok deniyor. Sizce bu hukuki bir işlem mi? Şu tarihten itibaren denklik verilmeyecektir diyerek uyararak yapmaları gerekmez miydi? Hukuki süreçte hak aranır. YÖK devreye girmeli. Burada mağdur olanların neredeyse tamamı Akademisyen veya adayı...

largo

Öğrenci
hocam böyle bir hakkımız varmış kardeşim hukukçu, ama öncelikle Vahdet hocanın dediklerine yani uzlaşım yönünde adımların ne kadar ilerlediğine bakıcaz, pazartesiden itibaren Vahdet hoca buradan bizi bilgilendirecek, şayet (umarım olmaz) aleyhte bir durum olursa dava yoluna başvuracağız... Allah yardımcımız olsun...

vlemincx

Öğrenci
hocam hukuki güvenlik ilkesi diye bir ilke öğrettiler bize hukuk fakültesinde.ama adamlar kanunun en temel ilkelerini uygulamıyorlar ki hukuk devletinden bahsedelim.her seferinde bu kurumların pisliklerini biz temizlemek zorunda mıyız?hangi kurumdan bahsetsen,işin neresinden tutsan elinde kalıyor.mahkemeye gitsek kimin mahkemesine gideceğiz?hükümetin mi?cemaatin mi?avukatlığa dönme konusunda ciddi düşüncelerim var artık.

largo

Öğrenci
Hocam ne yapabiliriz o zaman, ben 8 marttaki sınava gecemi gündüzüme kattım, başvurumu haftaya yapacaktım, ya hiç demiyorlar parası var mı yok mu ben ona göre ayarlamıştım haftaya göre ayıptır, günahtır bu arada siz de hukukçuymuşsunuz birlik olmalıyız.

hoca75

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba... Ben yıllardır IELTS/TOEFL/CAE/YDS/KPDS/ÜDS vs. kursları veren bir akademisyenim. Tüm yorumları okumaya çalıştım ve sanırım neredeyse hiçbirinizin bahsetmediği veya görmediği önemli bir husus var. ÖSYM'nin yaptığı bugünkü açıklamada "Başvuruları güncelleme tarihinden önce yapılmış olması kaydı ile..." diye devam eden bir ibare var. Yıllardır IELTS'e öğrenci hazırlar ve başvurularını bizzat kendim yaparım internetten. Ve sonuçları da takip ederim. Hiç bir IELTS sonuç belgesinde sınav BAŞVURU tarihi yazmaz. Sınav tarihi ve sonuç belgesinin düzenleme tarihi yazar. OSYM, denklik verirken, şu ana kadar hiçbir adaya "ne zaman sınav başvurusu yaptın, başvuru formunu görebilir miyim veya başvuru dekontunu görebilir miyim?" gibi sorular sormamıştır. Önümüzde 8, 13 ve 15 Mart'ta yapılacak sınavlar var ve bunlarım tamamı ÖSYM'nin duyurusunda belirttiği 30 günlük süreye girmekteler. Bu sınavlara son başvuru süresi de 28 Şubat'tır. Bu sınavlara başvurun ve sınava girin derim ben. "Peki ya ÖSYM gerçekten araştırırsa? Ya British Council'a başvuru tarihimi sorarsa?" dediğinizi duyar gibiyim... British Council kendisine yamuk yapan bir kuruma böyle bir cevabı vermek zorunda değil ve bence de kesinlikle vermez. En kötü ihtimal verdi diyelim... Ne kaybedersiniz? Sadece 375 TL... Eğer haftalardır, aylardır vs bu sınava hazırlanıyorsanız ve emeğim boşa gitmesin deyip yakınıyorsanız, bence hiç durmayın ve başvurunuzu yapın... Kurslarımda Mart/Nisan aylarında sınava girecek tüm öğrencilerimle de aynı düşünceyi paylaştım ve hepsi başvurusunu yarından tezi yok yapacak... NOT: Umarım bu mesajı ÖSYM'den birileri okuyup uyanmaz :) İyi geceler...

bigthunder

Doçent
Arkadaşlar merhaba... Ben yıllardır IELTS/TOEFL/CAE/YDS/KPDS/ÜDS vs. kursları veren bir akademisyenim. Tüm yorumları okumaya çalıştım ve sanırım neredeyse hiçbirinizin bahsetmediği veya görmediği önemli bir husus var. ÖSYM'nin yaptığı bugünkü açıklamada "Başvuruları güncelleme tarihinden önce yapılmış olması kaydı ile..." diye devam eden bir ibare var. Yıllardır IELTS'e öğrenci hazırlar ve başvurularını bizzat kendim yaparım internetten. Ve sonuçları da takip ederim. Hiç bir IELTS sonuç belgesinde sınav BAŞVURU tarihi yazmaz. Sınav tarihi ve sonuç belgesinin düzenleme tarihi yazar. OSYM, denklik verirken, şu ana kadar hiçbir adaya "ne zaman sınav başvurusu yaptın, başvuru formunu görebilir miyim veya başvuru dekontunu görebilir miyim?" gibi sorular sormamıştır. Önümüzde 8, 13 ve 15 Mart'ta yapılacak sınavlar var ve bunlarım tamamı ÖSYM'nin duyurusunda belirttiği 30 günlük süreye girmekteler. Bu sınavlara son başvuru süresi de 28 Şubat'tır. Bu sınavlara başvurun ve sınava girin derim ben. "Peki ya ÖSYM gerçekten araştırırsa? Ya British Council'a başvuru tarihimi sorarsa?" dediğinizi duyar gibiyim... British Council kendisine yamuk yapan bir kuruma böyle bir cevabı vermek zorunda değil ve bence de kesinlikle vermez. En kötü ihtimal verdi diyelim... Ne kaybedersiniz? Sadece 375 TL... Eğer haftalardır, aylardır vs bu sınava hazırlanıyorsanız ve emeğim boşa gitmesin deyip yakınıyorsanız, bence hiç durmayın ve başvurunuzu yapın... Kurslarımda Mart/Nisan aylarında sınava girecek tüm öğrencilerimle de aynı düşünceyi paylaştım ve hepsi başvurusunu yarından tezi yok yapacak... NOT: Umarım bu mesajı ÖSYM'den birileri okuyup uyanmaz :) İyi geceler...

hocam ösym bu konuda tam bilgisi olmadan yapmış galiba ösymden ziyade okullar düşündürüyor beni en çok onlar uğraştıracaktır kişileri

aDNA

Profesör
hocam ösym bu konuda tam bilgisi olmadan yapmış galiba ösymden ziyade okullar düşündürüyor beni en çok onlar uğraştıracaktır kişileri

Burada devreye YÖK girecektir. Mağduriyet kendi personellerini veya personel olacakları ilgilendiriyor. Kurum ve kuruluşlar üzerine düşen görevleri yapmalılar. Hatayı hata ile değil, Yürütme Kurulu Kararı ile düzelteceklerdir...

hoca75

Öğrenci
Okullar da sizin verdiğiniz sonuç belgesine bakacaklardır. Ve görüntü itibariyle 15 Mart IELTS sınavı kabul edilebilir son sınav olacaktır...

bigthunder

Doçent
Burada devreye YÖK girecektir. Mağduriyet kendi personellerini veya personel olacakları ilgilendiriyor. Kurum ve kuruluşlar üzerine düşen görevleri yapmalılar. Hatayı hata ile değil, Yürütme Kurulu Kararı ile düzelteceklerdir...

hocam bizden başvuru yaptığımız tarihle ilgili kağıt isteyebilirler mi sizce? british councile başvururken ordan bir çıktıda alabiliyoruz ancak çoğu kimse atmıştır bende atmıştım bu bize ilerde sıkıntı olacakmıdır? ayrıca cari alımların ön değerlendirmelerinde sorun yaşama ihtimalimiz olduğunda nasıl hızlıca sorunları çözeceğiz?

aDNA

Profesör
Hocam bunun kararını haftaya salı veya çarş yapılacak olan YÖK Yürütme Kurulundan sonra kesin verebiliriz. Bu zamana kadar biz YÖK e iyi bir rapor hazırlayalım ve sunalım. Bunun üzerine istenilen adımlar atılmazsa hukuki süreci de başlatırız basına da çıkarak bu durumu anlatırız. Nasıl olsa haftada 1 Canlı yayına çıkıyoruz. Bu haftaki Canlı yayın konumuz da bu olur...

vlemincx

Öğrenci
12 kayıtlı 542 misafir var.arkadaşlar öncelikle ilk adımı şuraya üye olmakla atın bence.korkmayın bişey olmuyo üye olunca.'big brother' burayı izlemiyor şimdilik güvenin bana

Galenos

Öğrenci
Bence yds ye başvuru sayısına baktılar o yüzden başvuru sonrası bu kararı verdiler..bence ciddi düşüş oldu yds başvuru sayısında....baktılar para az ..

rms

Öğrenci
Sevgili akademisyen arkadaşlar, ÖSYM ve YÖK tarafından bir günde sebep göstermeksizin alınan kararlar ve uygulamalara bir dur demek istiyoruz. Ancak ben bunların devam edeceği kanaatindeyim. Yani bugün için IELTS eş değerliliği değişikliği, geçmişteki TOEİC sınavı iptali gibi belki de yarın bir gün IELTS in "General" puanlarının geçersizliği ile karşı karşıya kalamayacağımızın garantisi yok. Artık bu uygulamalara son verilmesi gerektiğini belirtir bir dilekçe yazılması kanaatindeyim. Çünkü, herkesin yaşadığı farklı haksızlıklar mevcut. Ayrıca, puanlarını alıp işlerini halleden kişiler de bir kenara çekilip, etliye sütlüye karışmayabiliyor. Onların da haksızlıklara uğrayan kişilerin her ne kadar yanında olacaklarını bilsek de, onlardan dilekçe yazmalarını veya haksızlıklarımızın karşısında çözüm bulmalarını da her daim sağlayamayız. Bu sebeplerden dolayı daha radikal çözümlere ihtiyacımız olduğu düşüncesindeyim. Bunun için de, bazı öngörülerimi belirtmek isterim.

- sınavlara müracaat tarihlerinin dikkate alınması
- sınavların iptali veya eş değerlik değişikliklerinin sebep göstererek değiştirilmesi
- sınavların iptali veya eş değerlik değişikliklerinin uygulamaya konmasında makul bir süre tanınması (beklenmesi)
- iptal edilse dahi mevcut sınavların geçerlilik tarihleri bitene kadar kullanılması

katkı ve görüşleriniz doğrultusunda daha genel ve kapsamlı bir uygulama yapılmalıdır.

Haklı çıkmak üzücü de olabiliyor bazen!!!

largo

Öğrenci
hocam generalı geçtim komple kendini kaldırdılar ya sınavın hala şoktayım ama benim hala umudum var 8 mart sınavına başvurmamış insanları da alacak ve bu defteri kapatacaklar inşallah.

rms

Öğrenci
Şimdiiiii gelelim ÖSYM'nin iki farklı sınavın eşdeğerliliğini kaldırıp, daha sonrasında yaptığı tutarsız uygulamalara...

Çok uzun zaman geçmedi aslında... Evettt düşündüğünüz gibi TOEIC ve IELTS.

TOEİC: Eşdeğerliliği kaldırıldı.
AMA (1) Daha önce TOEIC puanı bulunanlara "......... akademik değerlendirmelerde kullanılmak üzere......." gibi bir ifadeyle "ilk yapılacak ....... tarihli KPDS'ye kadar geçerli dediler.
Senin TOEIC sınavının geçerliliği 2 yılmış falan dinlemediler.

Gelelim IELTS'e: Eşdeğerlilik kaldırıldı.
AMA (2) Daha önce IELTS puanları bulunanlara "kaldırılan eşdeğerliliğin kabulü" kararı alındı ve DOLAYLI olarak: 2 yıl bu puanı kullanabilirsiniz deniyor. Ya da böyle bir çıkarım yapılabilir bu ifadeden.

AMA (1) ve AMA (2) arasındaki bu TUTARSIZ, HUKUKSUZ, ADALETSİZ, ŞUURSUZ, FÜTURSUZ farkın vebalini bizler ödedik ve ödüyoruz hala...

Hiç kendinizi yormayın.
AMA (3)' de 1-2 yıl sonra TOEFL için gelebilir.

Yok TOEIC kolaymış, YOK IELTS'i paraleller 30-40 alırken yüksek puanlar almış,
vay efendim sınavı değerlendirenler Türkiye'yi sallamıyormuş. Hikaye bunlar.
KPDS ve ÜDS'de skandallar olmadı mı?
Bu ülkede TOEFL'ı herkes hakkıyla mı alıyor? Paralel TOEFL yok diye mi düşünüyorsunuz?

Hiç bir kural, yönetmelik, kanun veya yasa sen AHLAKSIZ isen sorunlara ve haksızlığa ÇARE olamaz.

Yani, sorular çalınıyor, sorular kolay oluyor ya da birileri hırsızlık yapıp bedavadan puan alıyor diye SINAV iptal edilmez. Daha doğrusu bu KABUL EDİLEMEZ.

TOEFL'da iptal olur arkadaşlar hiç paranızı saçıp dökmeyin bu saatten sonra (TR'de puanınızı kullanacaksanız tabi)
ÖSYM noktayı koymuştur.

Ya seve seve, Ya şike şike YDS.

ttk0655

Öğrenci
Pazartesi günü yapılacak olan görüşmeleri bekleyin. ÖSYM gereken adımı atmazsa dava açılır. Kızgın ve haklısınız ancak öfke ile kalkan zararla oturur. Bakın ÖYP için dava açıldı. Danıştaya açtığımız dava sonucunda HERKES 2014'te usul ve esasların geriye işlemesinden kurtulacak. Biraz sabırlı olmakta fayda var. Gereken mutlaka yapılacak ve mağduriyetler giderilecektir. Umarız Hukuki sürece başvurmadan ek bir zaman-kontenjan vs verilerek bu sorun ortadan kalkar.

Efendim sorun bir grup insanın maduriyetinin giderilmesi değildir. Ne yani 14 şubat günü başvuru yapanlarınki kabul edilecek sonrasındakiler edilmeyecek mi ya da YDS başvuru süresi uzatılacak her şey olmuş mu olacak. Kesinlikle kabul etmiyorum. Peki, benim maduriyetim ne olacak? Ben 30 Kasım IELTS'ye girdim 5.5 aldım. Doktora öğrencisiyim. Yeterlilikte 55 puanım olamayacağı için sınava giremeyeceğim. Madem bu kadar bireysel düşüneceğiz, haydi bunu da düşünelim. Bence eğer bir çözüm getirilecekse IELTS sınavının geri getirilmesi yönünde olmalı. Bugünkü madurları da yarın madur olacakları da kurtarmış oluruz böylece... Hiç yoktan iyidir mantığını kabul etmiyorum. Birilerinin öğle yemeğinden sonra dişini karıştırırken aklına IELTS'yi kaldırmak gelecek; onca insanın emeği, vakti vs. heba edilecek. Hem de "kopya" sevdasına... Ben bu ülkedeki profların, doçentlerin de nasıl oralara geldiğini iyi biliyorum. Daha şurada 7-8 sene öncesine kadar dil sınavlarına adayın yerine başkaları giriyordu, sınavda cep telefonları ile kopyalar havada uçuşuyordu. Haksa bu da hak efendim. Bugün PKK bile eğitimini Türkçe ile yaparken biz dil peşine koşmaktan eğitim yapamıyoruz. Bu nasıl iştir. Hakkımızı geri alalım. Dünyanın her yerinde geçerliliği olan bir sınavdan mahrum edilemeyiz.