IELTS Denkliği ve Eşdeğerliliği Kaldırıldı

tubikosan

Öğrenci
arkadaslar şimdi 15 marttaki ieltsin denkliği kabul edilecek mi bi bilgisi olan var mııı.bugün ösymyi arayan bi arkadasa gecerli olacagı söylenmiş ama yukarıda yazılan yorumlarda da bazı arkadaslara gecerli olmucak denmiş.neye göre böyle konusuyolar Allah aşkına

Son düzenleme:

muammer61

Öğrenci
Ösym nin amacı üzüm yemek mi yoksa bağcıyı dövmek midir

star gazatesindeki bekir gür yazısına bakıldığında anlaşılacakdır. IELTS eşdeğerliğinin kaldırılması haberi - Yazarlar - Bekir S. Gür - Star Gazete
Gazetede ki bu yazıya göre
ösym başkanı : ösym sınavlarında sınavlarında düşük not alanlar Ielts girince birdenbire notlarında zıplama oluyor diyor.
insanların dil barajını bu sınav yoluyla aşmasından rahatsız oluyor ve 23 temmuzdaki eşdeğerlilik puanlarını önceden bir tarih vermeden birden 'zıplatıyor' ilk mağduriyetimi orada yaşıyorum
Öyleya bu insanlar barajı aşıyorsa bu barajı yükseltmek gerek tabi daha sonra bu rahatsızlık verici durum üzerine ösym ielts sınavının yapıldığı merkezinden adayların sınav belgelerini istiyor
onlarda olumsuz cevap verince daha önceki yds,kpds sonuçlarıyla ielts sonuçlarıyla Sonuç şaşırtıcı. IELTS sonuçları nerdeyse iki kat daha avantajlı adaylar için
ve bunun üzerine saygıdeğer Ösym sınavı kaldırdım gitti diyor
Merak ettiğim bunlar eşdeğerlilikleride böyle mi hesaplıyor acaba muhtemelen öyleki itirafda etmişler zaten 23 temmuzdaki eşdeğerlilik ilk mağduriyetleri öyle oluşturmuşlar
kendimden örnek vermek gerekirse
Ben kursa gidip sınava hazırlanırken eşdeğerlilik değişti değişiklikden sonra girip 4 aldım öncesinde 60 olan 50 ye düştü 2.defa girişimde 4.5 aldım sonucu yine 60 ulaşamadım
3.de alırım demişken ösym tekrardan çıkıp ben burdayım dedi Bide 2013 yds den 29 aldım hiç çalışmadım daha sonra kursa gidip ielts sınavına hazırlandım benim notum da şimdi neredeyse 2 katı
oldu bende mi şaibeli sınavlar arasına girdim elmayla armutları toplayıp daha sonra bu sonuçda şaibe var demek kuşku ve şaibe üzerine ielts i kaldırdım gitti demek Ösym gibi beceriksiz ve yetersiz bir kuruma gore bir davranış Eğer birilerinin sınavında hile var ise bunu ispatlayıp suçluya cezasını verirsin suçu olmayan maddi manevi emek harcayanlara değil hele ki şaibe konusunda geçmişi pekde parlak olmayan bir kurum bunu yapması ayrı bir konu
ösym adıda üstünde olduğu üzere öğrenci seçme işiyle öğrencinin yeterliliğini ölçme işini birbirine karıştırmamalıdır
Ben ne güzel bir baraj oluşturdum insanlar buradan çıkmak için çırpınıp dursunlar deyip yılda iki defa sınav yapacaksın ki onuda yeterlilik ölçmek için değil insanları elemek amacıyla yapmışsın
Daha sonra da kendi beceriksizliğinin ve yetersizliğinin faturasını vatandaşa ödeteceksin
Tabiki bu ielts de nerden çıktı insanlar barajın içinde çırpınmak yerine hem ingilizceyi kullanmalarını belgelendiriyorlar hemde baraj engelini aşıyorlar
Zaten ortalık karışık şaibe var da dedikmiydi alsana meşruluk kazandıracak kamuflajda var
14 şubat duyurusu:......kanunun 7.maddesinin 6.fıkrasının verdiği yetkiye dayanarak ielts denkliklerini kaldırdım gitti
O kanunlar sana vatandaşı mağdur etme yetkisi vermiyor

İnanıyorum veya inanmak istiyorum ki bu hukuk dışı karar bir şekilde düzelicekdir.

- - - Güncellendi - - -

star gazatesindeki bekir gür yazısına bakıldığında anlaşılacakdır. http://haber.stargazete.com/yazar/ielts-esdegerliginin-kaldirilmasi/yazi-844761#.UwPWd_UgXAw.twitter
ösym başkanı : ösym sınavlarında sınavlarında düşük not alanlar Ielts girince birdenbire notlarında zıplama oluyor diyor.
insanların dil barajını bu sınav yoluyla aşmasından rahatsız oluyor ve 23 temmuzdaki eşdeğerlilik puanlarını önceden bir tarih vermeden birden 'zıplatıyor' ilk mağduriyetimi orada yaşıyorum
Öyleya bu insanlar barajı aşıyorsa bu barajı yükseltmek gerek tabi daha sonra bu rahatsızlık verici durum üzerine ösym ielts sınavının yapıldığı merkezinden adayların sınav belgelerini istiyor
onlarda olumsuz cevap verince daha önceki yds,kpds sonuçlarıyla ielts sonuçlarıyla Sonuç şaşırtıcı. IELTS sonuçları nerdeyse iki kat daha avantajlı adaylar için
Merak ettiğim bunlar eşdeğerlilikleride böyle mi hesaplıyor acaba muhtemelen öyleki itirafda etmişler zaten 23 temmuzdaki eşdeğerlilik ilk mağduriyetleri öyle oluşturmuşlar
Ben kursa gidip sınava hazırlanırken eşdeğerlilik değişti değişiklikden sonra girip 4 aldım öncesinde 60 olan 50 ye düştü 2.defa girişimde 4.5 aldım sonucu yine 60 ulaşamadım
3.de alırım demişken ösym tekrardan çıkıp ben burdayım dedi Bide 2013 yds den 29 aldım hiç çalışmadım daha sonra kursa gidip ielts sınavına hazırlandım benim notum da şimdi neredeyse 2 katı
oldu bende mi şaibeli sınavlar arasına girdim elmayla armutları toplayıp daha sonra bu sonuçda şaibe var demek kuşku ve şaibe üzerine ielts i kaldırdım gitti demek Ösym gibi beceriksiz ve yetersiz bir kuruma gore bir davranış Eğer birilerinin sınavında hile var ise bunu ispatlayıp suçluya cezasını verirsin suçu olmayan maddi manevi emek harcayanlara değil hele ki şaibe konusunda geçmişi pekde parlak olmayan bir kurum bunu yapması ayrı bir konu
ösym adıda üstünde olduğu üzere öğrenci seçme işiyle öğrencinin yeterliliğini ölçme işini birbirine karıştırmamalıdır
Ben ne güzel bir baraj oluşturdum insanlar buradan çıkmak için çırpınıp dursunlar deyip yılda iki defa sınav yapacaksın ki onuda yeterlilik ölçmek için değil insanları elemek amacıyla yapmışsın
Daha sonra da kendi beceriksizliğinin ve yetersizliğinin faturasını vatandaşa ödeteceksin
Tabiki bu ielts de nerden çıktı insanlar barajın içinde çırpınmak yerine hem ingilizceyi kullanmalarını belgelendiriyorlar hemde baraj engelini aşıyorlar
Zaten ortalık karışık şaibe var da dedikmiydi alsana meşruluk kazandıracak kamuflajda var
14 şubat duyurusu:......kanunun 7.maddesinin 6.fıkrasının verdiği yetkiye dayanarak ielts denkliklerini kaldırdım gitti

İnanıyorum veya inanmak istiyorum ki bu hukuk dışı karar bir şekilde düzelicekdir.

muammer61

Öğrenci

star gazatesindeki bekir gür yazısına bakıldığında anlaşılacakdır. IELTS eşdeğerliğinin kaldırılması haberi - Yazarlar - Bekir S. Gür - Star Gazete
IELTS Kalktı. Peki Şimdi Ne mi Olacak

yenermsu

Öğrenci
Valla YDS den 90 alan ama adını söyleyemeyecek adamı ben görmedim .
Tamam konuşma pratiği yok diyebilirsiniz ama adamın kelime bilgisi aşmış demektir 90 da Helal olsun demek gerekir. İELTS nasıl bulunmaz nimet değilse YDS den 90 alanlar da 4 kelime ezberleyip almıyor. Emeği çok görmemek lazım .
Ne kadar 50 alamayan arkadaş var hepsi İELTS den barajları alt üst etti:) Bu mu ölçüm...
Denklik vs olmamalı seçim tekse yolu da tek olmalı... Diyeceksin ki geçerli sınavım budur alan gelsin hepsi bu. Hee sınavın sistemi terstir düzeltilmelidir ona katılıyorum ama herkesin kolaylıkla yüksek puan aldığı denklik kısmı tamamen İELTS tarafında olan bir denkliğin mantıklı açıklaması bence yok.

YDS den çalışıp 50 alamayan kişiler IELTS'e çalışıp barajları alt üst ediyorsa YDS'de sıkıntı var demektir. Nasıl bir önyargıdır ki YDS'den bir kere düşük almış adam mimleniyor ve artık istediği kadar çalışsın o ingilizce bilmiyor baraj puan alamaz eğer alırsa sınavda şaibe var gibi saçma sapan yargılara varıyorsunuz. Millet doğru düzgün ne olduğu belirli bir sınava çalışıyorlar ve çalışmanın karşılığı olan puanları alıyorlar. Olması gereken normal durum da bu. Bende YDS den baraj alamıyordum ve IELTS'den 5 aldım. Sonra YDS'ye çalışmadan girdim ve 65 aldım. Muhtemelen IELTS e giren ve YDS den barajı geçemeyenler tekrar girse yüksek puan alacaklar. Çünkü ingilizce öğreniyorlar- kelime değil!!!

- - - Güncellendi - - -

http://www.memurlar.net/haber/457789/

Alın YDS'yi yapan zihniyetin açıklaması. Hala savunun bu adamların yaptığı sınavı...

bigthunder

Doçent
ADAYLAR NEDEN 45 LİRA YERİNE 375 LİRAYI TERCİH EDİYOR?

niye mi tercih ediyoruz ydsyi tusa girecekler diye eylül ayına alıp soruları tıp ağırlıklı sorarsanız ben nasıl 65 alacağım 51 aldım 3 ay sonra 65 aldım şimdi bunlara göre bende hilekarım ingilizce bilmiyorum ancak ben şuna eminim aralıkta yds olsaydı 65 alırdım ama öyle bir hava yaratıyorlar ki biz ingilizce bilmiyoruz hilekarız parayla aldık o puanları. cidden yazık bunlara ne laf diyeceksin ki....

muammer61

Öğrenci
Ösym nin 500 kişilik IELTS raporuyla kendi yetersizliklerini ve beceriksizliklerini açıklamışlar

Yds den 30 alan IELTS e girince notu 50 ye 60 a çıkıyormuş IELTS sınavında şaibe varmış
Belki sorun senin yapmış olduğun çağ dışı sınavdadır.

Adaylar niye 40TL yerine 375 TL ücret ödüyorlarmış
Pişkinliğin ve Ahlaksızlığın ancak bu kadar olur

Hem yılda iki defa çağ dışı bir sınav yapacaksın
Hem de çalışıp emeğiyle ihtiyacı olan puanı alan vatandaşlarına iftira atacaksın

IELTS Devlet üniversiteleri varken niye vakıf üniversitelerinde sınav yapıyormuş
Vakıf üniversiteleri sana bağlı değil mi bu üniversitelerden mezun olanlara diploma vermiyormusun onlardada mı şaibeli

İngilizler tezgahı kurmuş ver 375 i al ihtiyacın olan puanı
Havanı alırsın IELTS Ösym Külyutmaz
Ben niye iki defa girdim halde satın alamadıysam.

Peki Ösym nin 2010 kpss sınavındaki kopya olayında ne olmuştu 3277 şaibeli adaya
Hangi bedeli ödediler hani o parallel yapının karıştığı ve bugün de IELTS e girdi diyerek kendi beceriksizliğini ve yetersizliğini kamufle ettiğin
kopya çekenlere hiç bişe olmadı ama sınava hazırlanan masum insanları kolaylıkla mağdur edebiliyorsun
Herkes suçlu sınava hazırlanan masum adaylar suçlu IELTS suçlu
Yılda iki defa yaptığı çağ dışı sınavla ösym suçsuz.

merzer

Doçent
ben İELTS boş beleş bir sınav demiyorum .
Ama dönüşüm olabildiğince saçma.
35 alan adamın İELTS sonrası ( çoğu bu sınava sadece örnek testleri çözerek girdiğini ifade ediyor eski yorumlarda nette bunları okuyabilirsiniz) 70 e denk puan alıyorsa burada sorun var. İnternetteki yorumlara bir bakın kimse İELTS den 7-8-9 alana birşey demiyor , yorumalrın özü ortak eğer amaç baraç geçmekse 50-60 bandını aşmaksa IELTS kolay, amaç gerçekten 6,5 ve üzeri almaksa IELTS kasar yazmış insanlar her yere....
IELTS den 4-5 bandında alıp YDS tu kaka biz ingilizce biliyoruz onlar bilmiyorlar diyen halt etmiştir. He almışsındır 6 ve üzeri o zaman evet biliyor bu arkadaş deriz...

Son olarak Kimse YDS yi , kopya çekeni savunmuyor sakin olun nefes alın hele! Ne dedik sınavı eleştirebilirsiniz ama ÖYPde atılanların , barajı geçemeyenlerin umudu haline gelmiş bir sınavın saçma sapan denkliğini savunamazsınız.
IELTS 6 =50 de bakalım kimse giriyor mu 400 TL verip...

Son düzenleme:

bigthunder

Doçent
Duyurumuza göre; Başvurusu 14 şubat ve daha önce olmak kaydıyla 16 mart'a kadar yapılacak eşdeğerliği kaldırılmış sınavların sonuç belgelerinin eşdeğerliği bir önceki tabloya göre geçerli olacaktır. ösym twitterdan bu açıklamayı yaptı

Cosmo Kramer

Öğrenci
Konu altında söylenmesi gereken herşey söylenmiş konuşulmuş. Benim merak ettiğim herkesin IELTS'e gitmesinde koca yıl boyunca sadece ve sadece 2 kere dil sınavı yapılıyor oluşu bir etken olabilir mi ? 2 ay içerisinde acilen bir dil puanı alması gereken kişinin 6 ay boyunca Yds'yi beklemesinin mantığının izahatı mümkün müdür ? Önümüzdeki Yds'ye giremeyen bir vatandaşın tam 7-8 ay diğer sınavı beklemesi normal midir ?

Bakın sınavın formatından kaynaklı eleştirilere girmeye gerek yok zaten. Peki bu hamleden sonra yukarıda bahsettiklerim ile ilgili bir uygulama yapılacak mı ? (üzerinde çalışıyoruz vs.. gibi sözlerden bahsetmiyorum) Yılda en az 6 kere dil sınavı yapılması için somut bir adım atılıyor mu ? Zamana bırakalım denecek bir durum da değil, akademik dünyada hergün başka birşey için dil puanı gerekiyor. Senetli sepetli insan dolu. Bu iş bu açıdan da bir çözüme kavuşmalı.

amar

Araştırma Görevlisi
Hayır kapsamayacak. Ancak en kısa sürede YD kararının alınmasını bekliyoruz.

vahdet hocam denklikleri kurum belirliyor bildiğiniz üzere.

IELTS belgesinin üzerinde yazan "2 senede bir yenilemeniz tavsiye edilir " gibi ibaresine binayen ve ÖSYM de geçen;
"Tüm yabancı diller için dil belgesinin üzerinde bir geçerlik tarihi belirtilmediyse Eylül 2005
ve sonrası tarihli yabancı dil belgelerinin geçerli kabul edilmesine karar verilmiştir"
ifadesine göre geçerliliğin 2 yıl ile kısıtlanması sizce hukuken doğru mudur?
sonuç itibarı ile IELTS belgelerinin üzerinde son geçerlilik tarihi diye bir şey yok.

Bununla ilgili bir planınız var mı acaba?

scofield

Öğrenci
vahdet hocam denklikleri kurum belirliyor bildiğiniz üzere.

IELTS belgesinin üzerinde yazan "2 senede bir yenilemeniz tavsiye edilir " gibi ibaresine binayen ve ÖSYM de geçen;
"Tüm yabancı diller için dil belgesinin üzerinde bir geçerlik tarihi belirtilmediyse Eylül 2005
ve sonrası tarihli yabancı dil belgelerinin geçerli kabul edilmesine karar verilmiştir"
ifadesine göre geçerliliğin 2 yıl ile kısıtlanması sizce hukuken doğru mudur?
sonuç itibarı ile IELTS belgelerinin üzerinde son geçerlilik tarihi diye bir şey yok.

Bununla ilgili bir planınız var mı acaba?

daha önceki iletilerimde belirttiğim gibi ielts üzerinde geçerlilikle ilgili kesin bir ifade bulunmamaktadır...kesin ifade bulunmayan bir şeye 2 yıl geçerlidir diye kesin bir hüküm vermek ösym nin ben yaptım oldu bittisinden başka birşey değildir...ÖGEDER olarak bu konuya da değinilmesi gerektiğini düşünüyorum...

aDNA

Profesör
daha önceki iletilerimde belirttiğim gibi ielts üzerinde geçerlilikle ilgili kesin bir ifade bulunmamaktadır...kesin ifade bulunmayan bir şeye 2 yıl geçerlidir diye kesin bir hüküm vermek ösym nin ben yaptım oldu bittisinden başka birşey değildir...ÖGEDER olarak bu konuya da değinilmesi gerektiğini düşünüyorum...

Hocam IELTS kaldırıldı zaten. Bizim amacımız mağdur olan Hocalarımız veya adaylarımız için yeni bir YDS başvuru olanağının da sağlanması ve en az yıl sonuna kadar kayıt yaptırmış kişilerin IELTS e girerek puanlarını saydırabilmeleri. Ancak IELTS tamamen kalktığından belki geçerlilikleri de süresiz olarak kalabilir. Bunun kararını da ÖSYM verecektir.

adnankar

Öğrenci
Hocam IELTS kaldırıldı zaten. Bizim amacımız mağdur olan Hocalarımız veya adaylarımız için yeni bir YDS başvuru olanağının da sağlanması ve en az yıl sonuna kadar kayıt yaptırmış kişilerin IELTS e girerek puanlarını saydırabilmeleri. Ancak IELTS tamamen kalktığından belki geçerlilikleri de süresiz olarak kalabilir. Bunun kararını da ÖSYM verecektir.

Vahdet hocam ösym twitter sayfasından başvurusu ayın 14 ünde olanlarında kabul edileceğini yazmış. Benim durumum için yani - 8 Mart taki sınav için 13 Şubatta parayı yatırdım ama hala netten kayıt yapmadım. Ösym sınav sonucumu kabul eder mi?