IELTS Denkliği ve Eşdeğerliliği Kaldırıldı

ozsevgec88

Öğrenci
Bekir Gür ‏@bekirgur 48s
Paralel yapının sadece ÖSYM sınavlarında değil, IELTS gibi uluslararası dil sınavlarında da usulsüzlük yaptığı şeklinde iddialar vardı.

zynpgül

Öğrenci
Bir kaç saat önce ösym'nin çağrı merkezini aradım. Bugün yapılan başvuruların geçeriz olacağını söyledi. Yani başvuru tarihi 14 şubat sınav tarihi ise 01 marta denk geliyor. Aramak isteyenlere Telefon: 444 6796 (OSYM) (Çağrı Merkezi)

aDNA

Profesör
Arkadaşlar ÖSYM aldığı bu karar ile yine herkesi şaşırttı. 3 saattir Hukukçularla ve uzmanlarla görüşme yapıyorum. ÖSYM ile Pzt günü görüşeceğim hatta bir dilekçe ile kararını yeniden gözden geçirmelerini yazılı olarak isteyeceğim. Bunun neticesinde hukuki olarak ne yapılabilir ona bakacağız. Yapılması gerekenler:

1) YÖK ÖSYM'den zamansız ve önceden uyarmadan Akademisyen ve adaylarını mağdur ettiği gerekçesi ile harekete geçmeli.
2) Hali hazırda YDS ye başvurmayıp son şansında IELTS denemek zorunda olan arkadaşlarımızı mağdur ettiği için ortak bir yazıyı hem siyasilere hem de yetkililere yollayarak farkındalık oluşturalım (#akademikzam konusunda olduğu gibi).

Pazartesi gününe kadar biz elimizden geleni yapalım. Sonrasında zaten birebir görüşmelerle mağdur olan-olacak arkadaşlarımızın haklarını arayalım. Bunun için Facebook sayfası ve yeni bir hashtag çalışması başlatalım.

Kamal

Öğrenci
Merhaba. Ben yurtdişındanım.25.12.13 tarihinde alman dilinden GOETHE-ZERTİFİKAT B1 aldım. O yuzden başvuru YDS başvuru etmedim ki, yalnızca sertifakani gönderecekdim. Bu gün öğrendim artık sadece Telc GmbH geçiyor. Eger YDS-e sonbaharda girmek istemezsem şimdi aldığım sertikayı gönderirsem geçerlimi?ya Telc vermem gerekiyor?Onceden teşekkürler.Çok üzgünüm.O kadar güç, zaman ve para harclamışdım ki.Hem STS-ye hazırlanmam gerekiyor.

Son düzenleme:

aDNA

Profesör
Dernek Başkanı yazıyor ünvanınızda bu insanlara bir yardımcı olun.bir açıklama yapın. Osym'nin yazısını paylaşmak mı göreviniz sadece? Bu kadar insan mağdur oluyor. Siz daha açıklama peşindesiniz.Ayıp yahu.

Siz bu seviyesiz yazıyı yazarken ben gerekli bilgiyi almak için çalışıyordum. Size ayıp yahu!

Bu yorumu beğenen eski üyemiz papirus'a da kırıldığımı belirtirim.

tomreader2010

Öğrenci
Bir kaç saat önce ösym'nin çağrı merkezini aradım. Bugün yapılan başvuruların geçeriz olacağını söyledi. Yani başvuru tarihi 14 şubat sınav tarihi ise 01 marta denk geliyor. Aramak isteyenlere Telefon: 444 6796 (OSYM) (Çağrı Merkezi)

Cagri merkezini aradim once basvuru yaptigima dair bir belge yok dedik bi sikinti olmayacagini soyledi bayan bende nasik bileceksiniz once basvuru yaptigimi dedim o konuda bikgi veremiyoruz dedi

aDNA

Profesör
O zaman neden soruyosunuz ne yapsın diye? Siz dediniz ne yapacak Osym'ye mi gidecek diye.Madem bu kadar özverili bir dernek şuan buranin sallanmasi medyaya bildirilmesi pazartesi osym önünde toplaniyoruz demesi gerekmez mi? Tüm bunları demese de olur ama sanki sıradan bir düzenlemeymis gibi burada aciklama yayinlamak insanlarin ne yapacağız demelerine cevap vermemek hoş değil.

Cevap yazdıktan sonra mesajlarınızı okudum. Gerçekten yazdıklarınızın tamamını kızgınlığınıza veriyorum ancak yine de düşünerek yazmanızı ve işin muhattaplarına sert tepkileri göstermenizi bekliyorum. Lütfen daha dikkatli olun.

ozsevgec88

Öğrenci
Bekir Gür, twitter dan ilginç açıklamalar yapıyor:
"Paralel yapının sadece ÖSYM sınavlarında değil, IELTS gibi uluslararası dil sınavlarında da usulsüzlük yaptığı şeklinde iddialar vardı."
"Bekir Gür ‏@bekirgur 15m
Artık iddialar bitecek.ÖSYM, IELTS'nin denkliğini kaldırmış.
İngilizler bu işe çok bozulacak. Herhalde onlar da bir soruşturma başlatırlar."
"Bekir Gür ‏@bekirgur 12m
Sorulduğu için daha açık yazalım: İngilizlerle duygusal konularda anlaşan bağzı vakıf üniversiteleri IELTS sınavı yapabiliyor."
"Bekir Gür ‏@bekirgur 10m
Bu üniversitelerin, ÖSYM dil sınavını geçirmeyen bazı doçent adaylarına kopya verdiğine ilişkin vahim iddialar&bunu destekleyen veriler var."
"Bekir Gür ‏@bekirgur 29s
ÖSYM, IELTS'nin sınav güvenliğine güvenmiyorsa, buna kayıtsız kalınmaz. Göreceksiniz IELTS'yi yapan British Council, ÖSYM'ye hak verecektir."

Son düzenleme:

bigthunder

Doçent
sınavın niye kaldırıldığı ortada olan mağdur olanlara oldu artık her şeyi bekler olduk yarında ales kalktı derlerse ne yaparız bilmiyorum

Renwill

Öğrenci
14 Şubat'ın geçerli sayılmayacağını başka teyit alan var mı acaba YÖK'ten. Saat 8'i geçtiği için ben arayamıyorum şu anda. Malum pek güvenilmiyor YÖK çağrı merkezine. Ben bugün sabah başvuru yapmıştım. Eşdeğerliliğin kalktığını yeni görüyorum. Sayılmayacaksa çıldırma noktasına geleceğim çünkü zaten zor çıkardım 400 lirayı.