IELTS Denkliği ve Eşdeğerliliği Kaldırıldı

reyhaan

Öğrenci
ben anlamıyorum gerçekten ya.. bugun başvuru yaptım hiçbişeyden haberim olmayarak boşa giden parama mı yanayım bu saçma düzene mi dün başvruu yapsam oluyodu bugun olmuyo geri versinler o zman paramızı ya bu kadar mı saçma bir kurum olabilir ösym

- - - Güncellendi - - -

ben de sizinle aynı durumdayım ama bence bişey bilmedikleri için öyle diolar su an 14 subat dahil edilecek bence çok saçma olacak değilse hoş bu ülkede saçmalıklara alışığız

- - - Güncellendi - - -

umarım kafaları biraz basar da 14 subatı bari dahil ederler.. bu kadar adaletsizlik olmaz ya

papirus

Araştırma Görevlisi
Siz bu seviyesiz yazıyı yazarken ben gerekli bilgiyi almak için çalışıyordum. Size ayıp yahu!

Bu yorumu beğenen eski üyemiz papirus'a da kırıldığımı belirtirim.

önemli olan niyet hocam, mesajımı anlayacağınızı umuyorum.

- - - Güncellendi - - -

Cevap yazdıktan sonra mesajlarınızı okudum. Gerçekten yazdıklarınızın tamamını kızgınlığınıza veriyorum ancak yine de düşünerek yazmanızı ve işin muhattaplarına sert tepkileri göstermenizi bekliyorum. Lütfen daha dikkatli olun.

hocam arkadaşımızın ve forum üyelerinin (ayrıca dil problemini halletmiş olan benim bile) Sidneh'in yorumları tansiyonu yükseltir cinsten. "Ne bekliyosunuz ne yapsın yani" gibi cevaplar yerine vahdet hocamız gerekeni yapacaktır sakin olun gibi telkinlerde bulunsa bunların hiçbiri olmazdı. Tavırlarını yumuşatması gerekiyor.

Smoot

Öğrenci
Yukarılarda bir arkadaşımız ÖSYM'nin yapmış olduğu YDS'yi savunmuş, bundan ötürü bunları yazma gereği duydum. Arkadaşımız demiş ki, YDS'den düşük puan alanların pek çoğu doçentliğini IELTS'le vermiş ve bir kısmı haksız yere vermiş.

Şimdi, öncelikle şunu söylemek isterim ki, ben YDS'den 37 aldım. IELTS'ten 65'e denk gelen bir puan aldım. Ne YDS'ye çalıştım ne de IELTS'e çalıştım. Arkadaşın dediği haksız yere alınan puanlardan birisi mi benimki ( ki haksız yere alınma durumunu da anlamış değilim. Bir sınavdan 9 üzerinden 5.5 alınabiliyorsa az buçuk bilginiz vardır o konu hakkında. )

IELTS neden doğru bir sınavdı? Çünkü her yeteneğinizi ölçmeye dayalıydı. YDS nedir peki? Tipik bir üstte oku doğru şıkkı seç saçmalığıdır. Tekrar ediyorum " saçmalığıdır " Yıllarca yakınmadı mı bu insanlar ezberci zihniyet ezberci zihniyet diye? Şimdi ne oldu? YDS nedir? YDS'den puan alıp iki kelimeyi yan yana getirip konuşamayan, dinlediğini anlayamayan insanlar da tanıyorum. Gerçek bilgi o mudur? Kalıpları, kelimelerin beşinci altıncı (!) anlamlarını ezberleyip sıfırdan 40 puan alan gördüm ki 40 puan neredeyse İngilizce'yi yarım yamalak da olsa konuşuyor, anlıyor olduğunuz anlamına gelir düz mantıkla düşünürsek. Fakat yapılan şey sadece ezber... IELTS sizin ne kadar iletişim kurabildiğinizi de ölçüyordu işte ben de o yüzden o puanı almıştım. Arkadaşımızın dediği haksız durum değil bu, ezberci sistemin dışında durabilmektir.

Yazıklar olsun şu ülkedeki tekelci zihniyete. Özelleştirme bile yapılsa onu bir şahsın veya grubun tekeline veren bir sistemden bahsediyoruz.

aDNA

Profesör
önemli olan niyet hocam, mesajımı anlayacağınızı umuyorum.

- - - Güncellendi - - -

hocam arkadaşımızın ve forum üyelerinin (ayrıca dil problemini halletmiş olan benim bile) Sidneh'in yorumları tansiyonu yükseltir cinsten. "Ne bekliyosunuz ne yapsın yani" gibi cevaplar yerine vahdet hocamız gerekeni yapacaktır sakin olun gibi telkinlerde bulunsa bunların hiçbiri olmazdı. Tavırlarını yumuşatması gerekiyor.

Yumuşatması için benim olmadığım ortamda benim üzerimden cevap verilmesi hoş değil. Ki siz beni ve yaptıklarımı, neler yaptığımı çok iyi bilen birisiniz. Benim şaşkınlığım bu. Ama olur bunlar.

Bu arada artık önerilerinizi burada http://www.akademikpersonel.org/oge...der-ielts-denkligi-sorununa-cozum-ariyor.html sunarsanız Pazartesi gününe kadar yapılacakları yapıp ÖSYM ile görüşmemiz sonrasında gereken adımları atarız. Bu yapılan gerçekten pireye kızıp yorgan yakmak oldu. Keşke 20 Şubattan sonra yapılacak olan başvuru sonrası kabul edilmez diyerek bile bu mağduriyetin önüne geçilebilirdi. Dünkü canlı yayında bunu vurguladım. Yaptık oldu ile bu işler yürümez. Bir gün geçti ki yaptık oldu dediler. Gerçekten çok farklı bir ülkede yaşıyoruz...

Cashmere

Araştırma Görevlisi
Olur olmaz yds propagandası yapıp, ielts in manasız olduğunu savunan garip türev yds hocaları rahata ermiştir şimdi...

Panik içinde sağı solu azarlayan çok kişi var görüyorum, mesele ielts kimin kuyruğuna bastı da bypass edildi meselesi. Tonla insan hayatını bu sınavlarla planlayabiliyoken canım istedi topunuzu patlatırım mantığı çok vicdansız.Daha ne kadar süre oldu ilk dürtüklemeyi eşdeğerlik değiştirerek yaptılar...

Tek seçeneğe mecbur bırakarak özgürleştiren sistemin gözünü seveyim.

erasmous

Öğrenci
Tek usulsüzlük osym nin bu sınavı hazmedememesi. 3 defa bu sınava girdim kaşımı bile oynatamadim. Ne usulsuzlugunden bahsedebilirlerki. Bahane bulmaya çalışma çabaları. Ayrıca elinde dilekçe örneği olan arkadaşlar paylasabilirlermi hemen mail atalim.

hocam ielts de kopya çekmek çok kolaydır şimdi bunu da es geçmeyelim lütfen. bir kere girdim ama istenirse kopya çekilebilecek bir sınavdır bunu da gördüm yani.. alınan tek güvenlik önlemi sınav yerinin 3 gün önce söylenmesi. kaldırılmasına karşıyım ben de, güvenlik tedbirleri arttırılabilirdi, ki bu daha mantıklı olurdu..

korayteo

Öğrenci
bu nasıl bi iştir..ielts sınavı kaldırıldı..ee ne oldu şimdi..bu zamana kadar ses yoktu..biz ielts e hazırlanıyoruz ona başvuru yapıcaz hatta yaptık..bi bakıyorsun ki sınav kaldırıldı..bunun bi ilani yapılır...şu tarihten sonra ielts sınavı kaldırılıcaktır ve o tarihten sonra sınava gireceklerin sınavları sonuçları geçerli olmucaktır diye bizde ona göre hareket ederdik..ben ietls e giricem diye yds ye başvuru yapmadım..ne oldu şimdi yds de kaçtı gitti..

Cashmere

Araştırma Görevlisi
hocam ielts de kopya çekmek çok kolaydır şimdi bunu da es geçmeyelim lütfen. bir kere girdim ama istenirse kopya çekilebilecek bir sınavdır bunu da gördüm yani.. alınan tek güvenlik önlemi sınav yerinin 3 gün önce söylenmesi. kaldırılmasına karşıyım ben de, güvenlik tedbirleri arttırılabilirdi, ki bu daha mantıklı olurdu..

Memlekette kameradan bol şey yok hocam hepimizin malumu :) ösym nin ultra güvenlikli, emeklerimizi emanet ettiğimiz tüm sınavlarında saatli kameralar var hani, bi zahmet ielts için de koysunlardı maksat kopyayı önlemekse...
Ayrıca tüm dünyada yapılan bu sınav sisteminde sadece memleketim vatandaşlarının kopya çekebildiği bahanesiyle yoksayması da akıllara ziyan bi karar.

erasmous

Öğrenci
Memlekette kameradan bol şey yok hocam hepimizin malumu :) ösym nin ultra güvenlikli, emeklerimizi emanet ettiğimiz tüm sınavlarında saatli kameralar var hani, bi zahmet ielts için de koysunlardı maksat kopyayı önlemekse...
Ayrıca tüm dünyada yapılan bu sınav sisteminde sadece memleketim vatandaşlarının kopya çekebildiği bahanesiyle yoksayması da akıllara ziyan bi karar.

hocam sınavın kaldırılması, özellikle de böyle kaldırılması çok ama çok saçma... bu bir tarafa ancak bizim insanımız da az değil.. zaten uyuz olmuştum sınava girdiğimde zira epeyce bir badem bıyık fazlalığı vardı hani.. sonra sırada beklerken birkaçı 4 aldım 4.5 aldım diyince içim rahatladı bu profiller alıyorsa 6 taştır dedim. 6 da aldım bu arada :) insanımız ayrı bir dert, sistemimiz ayrı bir dert anlamadım gitti.. hatta ben paralel yapı son soruları da çalmıştır ve geri kalan herkesi temizlemek, dil sınavı derdinden kurtarmak için böyle birşey yapmıştır diye düşünüyorum. hükümetin vereceği kararlara benzemiyor zira... hem de bu seçim arefesi, olacak iş değil. durun bakın bunun da altından onlar çıkmazsa... ALLAH onların ...her yerlerine ateşler salsın inşallah ne diyeyim!

BlackAndWhite

Öğrenci
hocam sınavın kaldırılması, özellikle de böyle kaldırılması çok ama çok saçma... bu bir tarafa ancak bizim insanımız da az değil.. zaten uyuz olmuştum sınava girdiğimde zira epeyce bir badem bıyık fazlalığı vardı hani.. sonra sırada beklerken birkaçı 4 aldım 4.5 aldım diyince içim rahatladı bu profiller alıyorsa 6 taştır dedim. 6 da aldım bu arada :) insanımız ayrı bir dert, sistemimiz ayrı bir dert anlamadım gitti.. hatta ben paralel yapı son soruları da çalmıştır ve geri kalan herkesi temizlemek, dil sınavı derdinden kurtarmak için böyle birşey yapmıştır diye düşünüyorum. hükümetin vereceği kararlara benzemiyor zira... hem de bu seçim arefesi, olacak iş değil. durun bakın bunun da altından onlar çıkmazsa... ALLAH onların ...her yerlerine ateşler salsın inşallah ne diyeyim!

bence de yani kaldırılıyorsa da YDS elektronik ortama dönüşeceği zaman kaldırılmalıydı bence bir anda birşeyler çıkarmaları çok yanlış. ona göre planlarını yapıyor insanlar. arkadaşlar lütfen şu linkten yorum yapın tepkilerinizi dile getirin. IELTS'nin Eşdeğerliğinin Kaldırılması Binlerce Kişiyi Mağdur Etti ! - Eğitim Ajansı

- - - Güncellendi - - -

Ateşler Sarsın! :D

newto

Öğrenci
sadece yazmakla olmuyor arkadaşlar.dilekçe yazalım bimere yazalım ve gecikmeden davalarımızı açalım.!! IELTS konusunda önceki davaları açan avukat beye konuyu sordum cevap geldiğinde buradan paylaşacağım.ielts dava sayfası

Moderatör tarafında düzenlendi:

aDNA

Profesör
Pazartesi günü yapılacak olan görüşmeleri bekleyin. ÖSYM gereken adımı atmazsa dava açılır. Kızgın ve haklısınız ancak öfke ile kalkan zararla oturur. Bakın ÖYP için dava açıldı. Danıştaya açtığımız dava sonucunda HERKES 2014'te usul ve esasların geriye işlemesinden kurtulacak. Biraz sabırlı olmakta fayda var. Gereken mutlaka yapılacak ve mağduriyetler giderilecektir. Umarız Hukuki sürece başvurmadan ek bir zaman-kontenjan vs verilerek bu sorun ortadan kalkar.

_ahmet

Öğrenci
değerli arkadaşlar dışarda kedi ölse paralel yapı öldürdü diyeceksiniz !!!

bende ielts konusunda mağduriyet yaşayanlardanım.

ösym nin sistemsizliğini başka birşeyde aramak ne kadar akıl karı.

lanet olsun bu ingilizceyi heryerde karşımıza çıkartan zihniyete.