IELTS Sınavı Hakkında Sorular

abdullahberam

Öğrenci
:sorrow:General ieltse kayt oldum öyp için 2si de kabul ediliyor. Ama duyduğum kadarıyla bazı üniler yüksek lisans için öyp li de olsan academic istiyomuş ve birlik de yok mesela biri 5.5 isterken biri 6 isteyebiliyormuş.Eeee ieltsten 5.5 aldım diyelim 65 in üstünde olduğu için yök beni dil kursuna da göndermeyecek kazandığım üni academic ielts isterse bundan sonraki süreç nasıl olacak biri bana yardım edebilir mi çok büyük hayal kırıklığına uğradım daha sınava girmeden:(
:(

o ayırım ÖYP de değil cari usulde oluyor

freeline

Öğrenci
ne kadar kelime bilgisi gerekir tümer altaş online setiyle hazırlanacağım ne kadarlık çalışma gerekir çok kararsızım yds ye de yüklenip yapabileceğimi düşünüyorum ama ıeltsi çok övenler var bilemedim.

aynen ya bnde kararsızım yds mi ielts girsem herkes cok kolay olduğunu gösteriyor rahatça alınıyor diyorlar 70 ve üstü bile...

Rocky-Marciano

Öğrenci
intermediate bir seviyeye sahipseniz ve kelimelerin telaffuzlu bir şekilde anlamlarını biliyorsanız IELTS'i kesinlikle öneririm. YDS sınavı İngilizce bilgisini ölçmüyor. Eğer ölçseydi bugün 180'e yakın üniversitede hocaların çoğunluğu makaleleri zorlanmadan çevirir, biz elimize yabancı bir gazete alıp zorlanmadan okur, ecnebi arkadaşlarımızla 3-5 kelam eder, bir kaç tane İngilizce makale yazıp uluslararası dergilerde yayınlatırdık. Dinliyorsun, Okuyorsun, yazıyorsun, konuşuyorsun ve muhakeme gücünüzü kullanıyorsun. IELTS bunu ölçüyor.

abdullahberam

Öğrenci
o zaman burdan durumu netleştirecek bi durum aktarıyım :) benim şuan ikinci ÖYP em. ilkinden 50 alamadıgım için ilişiğim kesildi :) 2 hafta önce İELTSe girdim. 5 aldım... tereddütte olanlara daha ne diyem ben :D

Aslı yldz

Öğrenci
Merhabalar writing 2 ile ilgili bi sorum olacak:) Topic şu:

" Being a celebrity-such as a famous film star or sports personality-brings problems as well as benefits."
Do you think that being a celebrity brings more benefits or more problems? Sorum şu:

Sizce bu bi arguement mı yoksa discussion mı? Yani hem yararları ve problemler mi anlatılacak?yoksa bir taraf seçilip ona göre mi yazılacak mesela sadece yararlarından bahsetme gibi... Teşekkürler:)

Gamze

Administrator
Merhabalar writing 2 ile ilgili bi sorum olacak:) Topic şu:

" Being a celebrity-such as a famous film star or sports personality-brings problems as well as benefits."
Do you think that being a celebrity brings more benefits or more problems? Sorum şu:

Sizce bu bi arguement mı yoksa discussion mı? Yani hem yararları ve problemler mi anlatılacak?yoksa bir taraf seçilip ona göre mi yazılacak mesela sadece yararlarından bahsetme gibi... Teşekkürler:)

''Do you think that being a celebrity brings more benefits or more problems?'' sorusu taraf seçmeniz gerektiğini gösteriyor.

Türkçesi (çok düzgün çeviremeyebilirim ama): Sizce ünlü olmak daha fazla yarar veya daha fazla sorun mu getirir? / Bir ünlü olmanın daha fazla yarar veya daha fazla sorun mu getirdiği hakkında ne düşünüyorsunuz?

Aslı yldz

Öğrenci
''Do you think that being a celebrity brings more benefits or more problems?'' sorusu taraf seçmeniz gerektiğini gösteriyor.

Türkçesi (çok düzgün çeviremeyebilirim ama): Sizce ünlü olmak daha fazla yarar veya daha fazla sorun mu getirir? / Bir ünlü olmanın daha fazla yarar veya daha fazla sorun mu getirdiği hakkında ne düşünüyorsunuz?

cevabınız için teşekkür ederim:)ben de writingimi ona göre yazmıştım yani taraf seçip:)ama cambridgen arkasındaki band6 lık örneğe baktığımda verilen örnekte adayın hem avantj hem dzavntjlarını yazp 6 aldığnı görnce kafam karıştı bnmki doğru değl mi die teşkkür ederm:)

Gamze

Administrator
cevabınız için teşekkür ederim:)ben de writingimi ona göre yazmıştım yani taraf seçip:)ama cambridgen arkasındaki band6 lık örneğe baktığımda verilen örnekte adayın hem avantj hem dzavntjlarını yazp 6 aldığnı görnce kafam karıştı bnmki doğru değl mi die teşkkür ederm:)

İki örneği birden göstermiş olabilirler. Veya orda ''or'' yerine ''and'' kullanılmıştır ve bu da dikkatinizden kaçmış olabilir.

sidneh

Profesör
Benim ikisi de oteldeydi, hatta yazılı sınav Gezi Parkı'nın tam arkasındaydı. Bu olaylardan sonra başka yerler seçeceklerini düşünüyorum ancak oralar çıkarsa dikkatli olun hocam.

Ratin Titan Toz

Öğrenci
Sınav yerim açıklandı.

IELTS Exam Date 22/06/2013- SATURDAY
IELTS Exam Time 08:15
IELTS Exam Venue İstanbul Bilgi Üniversitesi Eski Silahtarağa Elektrik Santralı Kazım Karabekir Cad. No: 2/13 ÇSM Binası Kat:4 34060 Eyüp İstanbul TURKEY

Oral Exam Date 22/06/2013- SATURDAY
Oral Exam Time 14:00
Oral Exam Venue İstanbul Bilgi Üniversitesi Eski Silahtarağa Elektrik Santralı Kazım Karabekir Cad. No: 2/13 ÇSM Binası Kat:4 34060 Eyüp İstanbul TURKEY

The oral exam can take place several days before or after the written examination. Please make your plans accordingly.
The British Council cannot accept responsibility for candidates who miss their oral exam.
The British Council is under no obligation to reschedule sessions for candidates who miss their oral exam.

Şimdi burada konuşma sınavı tarihten bir kaç önce ya da sonra olabilir yazıyor ya.. Şimdi bu verdikleri tarih değişebilir mi? İstanbul dışından geleceğim sınava. Cuma planıyorum; ama değişebilir deyince biraz tedirgin oldum.