IELTS Sınavı Hakkında Sorular

sudenur

Öğrenci
Ben Ösym'yi arayıp sormuştum. Bana yüksek lisans alımlarında akademik kabul edildiğini söylemişti telefondaki hanım. Bence doğru olanı da bu olsa gerek.
General, göç durumlarında geçerli diye biliyorum ben de. İnternette de böyle yazıyor zaten...

sidneh

Profesör
Lisansüstü eğitim için okullar hangisini belirttiyse onu kullanırsınız, bir şey belirtilmediyse ikisini de kullanabilirsiniz.

Aslı yldz

Öğrenci
Ben Ösym'yi arayıp sormuştum. Bana yüksek lisans alımlarında akademik kabul edildiğini söylemişti telefondaki hanım. Bence doğru olanı da bu olsa gerek.
General, göç durumlarında geçerli diye biliyorum ben de. İnternette de böyle yazıyor zaten...

ben nazmi hocaya sormuştum.öyp için ikisi de kabul ediliyor ama cari usul yksek lsans alımlarını bilmiyorum

sidneh

Profesör
Okuma ve dinlemeden 10 11 soru yaparsanız sadece okuma ve dinlemeden 4 puan alırsınız. Her bölüm kendi içinde 1-9 arası puanlandırılır. Daha sonra puanlar toplanarak 4'e bölünür ve sınav puanınız bulunur. Yani okuma 4, dinleme 4, diğerleri 0 olursa puanınız 8/4=2 olur.

Son düzenleme:

Podof

Araştırma Görevlisi
Listening bölümünün puanlandırılması ile ilgili bir sorum olacaktı.

Listeningde ille konuşmacının kullandığı kelimeyi mi kullanmamız bekleniyor? Eş anlamlısına puan veriliyor mu? Ya da eş anlamlı sözcük kullanmadan da aynı kapıya çıkacak bir şeyler yazabiliyor muyuz? Örneğin cevap gölü kurutmaksa biz göldeki sudan kurtulmak yazmışsak -elbette kelime sınırı sayısı çerçevesinde- bundan puan alabiliyor muyuz?

Bir diğer sorum da yine listeningde doğru kelimeyi yazmışsak fakat yazım yanlışı yapmışsak puan alabiliyor muyuz?

- - - Güncellendi - - -

Bir sorum daha olacak email ile gönderilen aday numarası ile siteye giriş yaptığım zaman bana "bilgiler daha belli olmadı" demesini anlarım ama "No record found for specified credentials." demesi normal midir?

jovenleon

Öğrenci
Listening bölümünün puanlandırılması ile ilgili bir sorum olacaktı.

Listeningde ille konuşmacının kullandığı kelimeyi mi kullanmamız bekleniyor? Eş anlamlısına puan veriliyor mu? Ya da eş anlamlı sözcük kullanmadan da aynı kapıya çıkacak bir şeyler yazabiliyor muyuz? Örneğin cevap gölü kurutmaksa biz göldeki sudan kurtulmak yazmışsak -elbette kelime sınırı sayısı çerçevesinde- bundan puan alabiliyor muyuz?

Bir diğer sorum da yine listeningde doğru kelimeyi yazmışsak fakat yazım yanlışı yapmışsak puan alabiliyor muyuz?

- - - Güncellendi - - -

Bir sorum daha olacak email ile gönderilen aday numarası ile siteye giriş yaptığım zaman bana "bilgiler daha belli olmadı" demesini anlarım ama "No record found for specified credentials." demesi normal midir?

Öncelikle bana da aynı uyarıyı veriyo demekki normal.

Spelling hatası ve eksik yazıma puan verilmiyor.Örneğin cevap listening ise yerine listenning yazsanız dahi yanlış kabul ediliyor ya da 2,50€ ise cevap € işareti koymazsanız bile yanlış kabul ediliyor diye okumuştum ben.

Podof

Araştırma Görevlisi
Buradan cevap almadan önce endişeme yeni düşüp mail attım ben aldığım yanıtı paylaşıyorum:

Dear Candidate,
Thank you for your e-mail.
Your exam venue, time and oral exam details will be announced tomorrow at 18:00. You can check your details on our website with your candidate number.
Thank you for your patience and understanding.

Kind Regards

- - - Güncellendi - - -

Eklenti: Tabi bu bilgilerin yarın belli olması durumu 25 mayısta sınava girecekler için geçerlidir.

sidneh

Profesör
ielts-exam.net ve Cambridge'in IELTS 8 kitabı. Mail gelene kadar bu ikisinden çalışın, mailden sonra Road to IELTS'i de ekleyin, başka bir şeye gerek yok.

sidneh

Profesör
An itibariyle gelen mail;

Dear IELTS Candidate,

We are now in the exam week for May 25th, 2013 IELTS session.

Please do not forget to check your 'Venue-Time Details' for this session on our website:

http://www.britishcouncil.org.tr/ielts/venuedetails.aspx

In order to see your details, you will need your Candidate Number -which was sent to you in your confirmation email after you made your online application-

Please remember that;

· Exam details will not be sent to candidates by e-mail. It is the candidate’s responsibility to track the date and time of the oral exam session from our web page.

· The British Council cannot accept responsibility for candidates who miss their oral exam.

· The British Council is under no obligation to reschedule sessions for candidates who miss their oral exam.

· Please note that the oral examination date and time that has been scheduled cannot be changed.

Make sure you have the following items with you on the exam day:

-2 Identifications in order to attend the exam (National ID Card “Nufus Cuzdani”, Passport, Driver’s License or Bill of Residence “Ikametgah Belgesi”)

-1 Id Copy

-1 Passport size photo (taken within the last 6 months)

-Originals of 8 Page IELTS Application Form (filled in)

The test (Written part) starts at 09:00.
Candidates should be at the exam venue at 08:15 (for the ID and Security check purposes)

IMPORTANT REMINDER:

As you have been informed by the relevant statement (“Notice to IELTS Candidates” section) in the original application form, you can only take your writing materials, ID cards and water (in a transparent bottle) into the examination room. For this reason, you should not bring any items other than the above mentioned ones.

If you bring anything that is not allowed, you must leave them in the cloakroom before you enter the examination room. Please note that the test centre and the exam venue do not take any responsibility for your personal belongings which are kept in the cloakroom during the exam period.

If you may need any further information please contact us.

[email protected]

T +90 212 355 5657

F +90 212 355 5658

Yerler de belli olmuş, speaking sınavına da 26 Mayıs Pazar, 12.50'de giriyorum.

Aslı yldz

Öğrenci
ielts-exam.net ve Cambridge'in IELTS 8 kitabı. Mail gelene kadar bu ikisinden çalışın, mailden sonra Road to IELTS'i de ekleyin, başka bir şeye gerek yok.

Mail derken ilk gelecek olan onay mailnden sonra mı kullanılıo road to ielts hocam bnm sınawma 1 ay olduğu için bana daha gelmedi de dha...25 mayısta sınava girecek olanlar inş istediğiniz puanları alırsınız:)sınavdan sonra bizleri de unutmayın speaking konuları hakkında paylaşımda bulunursanız girecek olanlar için de iyi olur:)

sidneh

Profesör
Evet hocam ilk gelecek olan onay maili, 10-15 gün içinde gelir. Teşekkür ederiz bu arada, sınavdan çıkar çıkmaz ilk işim buraya gelip anlatmak olacak. =)