Kapatılan üniversiteler??Ne olacağız?

A

Akademik Forum

Guest
elif hanım hiç canınızı sıkmayınız, bu tarz yorum yazan kişilere ve bundan sonra yazacak olanlara cevap yazmayalım bence..ciddiye almayalım. canımızı sıkmalarına izin vermeyelim. kaale alıp cevap yazmaya gerek yok. biz önümüze bakalım.

A

Akademik Forum

Guest
bu arada bu forum sayfası 16,665 defa görüntülenmiş..ama yorum yazan az! neyse, arkadaşlar elif hanım facebook grubunu kurabileceğini yazmış. grup ismi önerisi soruyo. herkes fikrini yazsın lütfen. bence suçsuz akademisyenler -mağdur akademisyenler olabilir

mağdur araştırma görevlisi

Anadolu lisesinde okudum bulunduğum şehirde iyi anadolu liselerinden biriydi 2010 lys de 80 bin küsürüncü oldum istediğim sağlık bölümünü türkiyedeki özel bir üniversitede kıl payı kaçırdım 2. tercihim kıbrısı kazandım. Biraz indirimle kıbrısta okudum. Akademisyen olma fikrim üniversite 1-2. sınıflarda başladı üniversitede geçirdiğim 4 sene hemen hemen hergün kütüphanede en az 5 saat geçirmişimdir kıbrısta kütüphaneye gidin sorun beni hala bilirler. Hem kıbrısın kültürel ortamından faydalandım hemde o güzel ve rahat kütüphanesinde sabahlara kadar çalıştım. 3.33 / 84.36 ile mezun oldum. Mezun olduktan sonra nasıl akemisyen olunacağını bilmiyordum bile askere gidicektim sonra öyp yi duyduk bir yerlerden derken ales ve yds macerası başladı ilk etapta çok çalışamadım 2014 öyp de 3-4 şehir vardı tunceli artvin bitlis vb. oraları yazmadığım için kazanamadım. daha sonra tekrar deneyelim dedik dersaneler kurslar filan Bende eve kapandım sabah akşam çalıştım ales ve yabancı dil puanlarımı yükselttim temmuzda öyp bekliyorduk açılmadı sonra aralığa kadar bekledik hiç bir haber olmadan öyp sürecindeki arkadaşlar daha iyi anlar belirsizlik içinde beklemek ne demek neyse 2015 te ki son öyp de 80 puanım vardı kadro sayısı 31 geldi sonra 29 a düştü tercih süresi kapandı tekrar açıldı filan derken 0.5 puanla kaçırdım. Daha sonra haftalarca kendime gelemdim saldım hayatı psikolojik bunalıma girdim.

- - - Güncellendi - - -

açılan cari usullü kadrolara başvurdum o arada özel üniversiteler kadro açtı.Biri haliç diğeri turgut özaldı. Haliçin mülakatına gittim yazılı sınavda meslekle ilgili güncel bilgiler filan çıktı hepsini yazdım mükemmel geçti sözlü mülakatta da kendimi çok iyi ifade edip üniversitede kazanmış olduğum sertifika ve sosyal başarı ödüllerini gösterdim sorulara doğru yanıtlar verdim filan derken haliçi kazandığımı turgut özal üni. mülakatına girmeden hemen önce öğrendim. Turgut özalada cemaat dediler sonra bazı kişiler değil filan dedi 2 kişilik kadroya 16 kişi başvurmuş baştan sonra mülakatta sordukları ilk ve tek şey içki sigara var mı? olunca cemaat olduğu kesinleşti. Yau kardeşim içki sigara soruyorsun tmm ama niye mesleki bilgide sormuyorsun? Böyle bi saçmalık olur mu? Neyse haliçte çalışmaya başladım puanı düşük ve araştırma görevlisinden daha düşük statüde çalışan bir grup girer girmez bizi ezmeye çalıştılar. Hani bunlar yüksek puanla geldi hesabı bunlar hoca olurda biz olamazsak filan hesabı... şahsıma yönelik birçok saygısızlık ve hakarete rağmen hiç ses çıkarmadım verilen görevleri yapmaya çalıştım. Haliç batık bir üniversiteydi ayrılan onlarca hoca aylardır yatmayan maaşlar 1.5 ay geçince insan kaynaklarına gidip insan gibi sordum 3-5 ay sonra yatabilir diyosanız bile söyleyin dedim çünkü kalıcaktım ama oradada terslediler işte bilmeyiz çalışıyoruz yakın zamanlarda filan...derken maaş yatmayınca istanbulda idame etmek zor 3 üni. kadro açtı sonra istinye kto karatay mevlana üçünede başvurdum.

Son düzenleme:
başladık işe üni. ve üni . hastanesi demeye bin şahit isteyen kurumda çünkü sgk sı filan kesikti hala daha bir tane hoca sgk verilcek yeni hastaneyi kurcaz filan diyodu neyse üni. tenin batmak üzere olduğunu 1-2 ay içinde anladım bizim bölümle alakasız birçok şahıs bizim bölümü sahiplenmeler filan böyle değişikti bazı insanlar cinsti yani sanki hiçbişe olmuyomuş gibi davranıyorlardı ondan sonra en ayar olduğum şey bazı insanların ales puanı yeterli olmadığı halde memur olarak alınıp gösterilip arş. gör. gibi kullanılması ve alesten yeterli puanı alıncada direk arş. gör. yapılmasıydı. Ulan bu torpil değilde ne? belki oraya bir sürü kişi başvurcak? önceden adam seçmek mi var? o zaman ilanına başvurmayın alacağımız insan belli diye not düşün'' bide bazı idari personelin senin evine ziyarete gelirizleri filan kimsin.. sen? herhangi bir yakınlığımız mı var? neyse gördüğüm şeyleri anlatsam binlerce sayfa çıkar kısa keseyim ben istifa edip gitmek istiyordum biran önce derken kayyım atanınca dedik belki düzelir parelelciler ayıklanır ne bilim üni. adı değişir filan derken bu dehşet verici olay oldu. Bu arada bütün fetöcülerin dolandırıcıların ve darbecilerin hepsinin Allah belasını versin. Bu üzücü olaydan sonra hemen istifa etmek istedim derken rektörde değişti eee şimdi ne düşüneyim? rektör değiştiyse demek ki üniversite bir süre daha devam edicek ve içindekiler ayıklanacak diye düşündüm ertesi gün üniversite kapandı. Özetle martın başında haliçte işe başladım nisanın ortasında ayrıldım mevlanada nisanın sonundan temmuzun ortasına kadar çalıştım. Haliçten yarım maaş mevlanadan 2 maaş alacağım vardı ev eşyalarına 2100 tl para verdik 500 liraya sattık kirada oturduğum eve kalmayacağım halde gelecek ayın kirasını verdim haliçteyken ev arama yeme içmeleri katmıyorum bile... Kafayı yemek üzereyim ben böyle kimseye bişe yapmadıysam efendiliğimden terbiyemden yapmadım ama burama kadar geldi. Kimse benim hayatıma durduk yere müdahele edip bana yalan söyleyip beni kandırıp hayatımı mahvedip sonra kendi yoluna devam edemez. Ben gene sabrediyorum arkadaşlar Sayın Cumhurbaşkanımıza ve YÖK başkanı Yekta Saraç a güveniyorum beni ve benim gibi diğer arkadaşları mağdur etmeyeceklerine inanıyorum. Şahsen ben alacağım maaşlarıda istemiyorum artık haram zıkkım olsun bu iki üniversiteyede ama araştırılsın soruşturulsun haklı haksız ortaya çıksın. Ben Sayın cumhurbaşkanımıza hep güvendim hala da güveniyorum Sayın Cumhurbaşkanımızın görevlendirdiği YÖK başkanınada güvendim doğal olarak YÖK te ki ilanlara güvendim onlarca üniversiteye başvurdum. Haliçte 1.5 ay mevlanada 3 ay çalıştım. Ben fetöcü değilim hiçbir bağlantım olmadı olamaz bütün terör örgütlerine lanet olsun. Milletimizin ve devletimizin başı sağolsun şehitlerimizin mekanı cennet olsun.

Son düzenleme:

cagrisahin58

Öğrenci
"İŞSİZLİKTEN ÖTÜRÜ, EŞİMİN İŞİNDEN ÖTÜRÜ" orada çalışıyordum diye bir mantık mı olur ya? Bu adamların ne halt olduğu (en azından) 3 yıldır her şekilde belliydi. Çıksaydın kardeşim ordan? Bize mi sordun girerken de çıkarkan serzeniş yapıyorsun?

Ben buraya adımı soyadımı yazmadım diye kimse korkak sanmasın ben ya gölcük anıtparkta demokrasi nöbetindeyim ya da asmalı çay bahçesindeyim veya topçulardayım benim Allah tan başka korktuğum kimse yok benim herşeyim açık abisi laptopum açık çalıştığım ders kitapları telefonum konuşmalarım hepsi açık abisi gelsin şerefli polislerimiz hepsine el koysun araştırsın soruştursun baksın incelesin haklı haksız ortaya çıksın abisi hadi bakalım hodri meydan

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
"İŞSİZLİKTEN ÖTÜRÜ, EŞİMİN İŞİNDEN ÖTÜRÜ" orada çalışıyordum diye bir mantık mı olur ya? Bu adamların ne halt olduğu (en azından) 3 yıldır her şekilde belliydi. Çıksaydın kardeşim ordan? Bize mi sordun girerken de çıkarkan serzeniş yapıyorsun?

Kırk yıl anlatsak senin gibi MÜSVEDDELER anlamaz.

Berill

Öğrenci

Sanırım nasıl geçineceğim telaşına ya hiç düşmediniz yada hiç bir zaman idealiniz olmadı akademisyen olmak hayalini gerçekleştirmek maalesef YÖK'e bağlı olan bu üniversitelerde olabildi. Torpilimiz olmadığından devlet kadrolarına geçebilmek mümkün değildi!! Herkesin kendince gerekçeleri var insanları bildiğiniz halde niye gittiniz diye yargılayamazsınız!!! Bu durumu yaşayan bilir. Faturaları ev kirasını ödemek borç içinde yaşamak hayatta kalabilmek için şerefimizle çalışmak hemde YÖK'e bağlı bir üniversite bu mu yanlış!! Bana kadro verdilerde ben mi gitmedim. Bu arada hep devlet okullarında başarı ile okumuş bu örgütle alakası olmayan doktoralı bir işsizim şuan.her yere emeğimle geldim ben. Siz ve sizin gibi düşünenler mutlu musunuz!! İnsanların mutsuzluğu ile mutlu olmak suçlamak en kolayı ve bir rahatsızlık göstergesi.Bizim istediğimiz benim gibi alakası olmayan insanların araştırılması soruşturulması ve aklanması. Adalete güveniyorum ve inanıyorum ben. Siz neden adaletten korkup gitmeseydiniz diyorsunuz. İnsanları damgalamak ve haksız yere suçlamak size ne fayda sağlıyor?!! Kim suçluysa Allah belasını versin bulunsun cezasını çeksin. Onlar yüzünden bizim hayatımız söndü.

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar illaki farklı düşünenler olacak cevap yazıp sinirinizi daha çok bozmayın. Neler yapabiliriz bunları konuşalım face grubu kurcak hocamız kurduktan sonra buraya yazarda sevinirim

Elif Ersoy

Öğrenci
"çıksaydın oradan" dediğiniz kurum, devlet desteğiyle kurulmuş, devletin desteklediği ve her yıl denetlediği, yasal bir kurumdu kardeşim. çıkmak istesen de ödemen gereken bir kira, faturalar ve daha başka değişkenler varken o kadar kolay olmuyor hop diye iş değiştirmek. hayat bir gün size de öğretir bunları.

Son düzenleme:

mert-ie

Öğrenci
"Gitmeseydiniz, ne mal olduklarini biliyordunuz, oh olsun"cular;

1,5 sene boyunca Turgut Ozal'da gorev yaptim, ki cemaatin c'siyle uzaktan yakindan alakam hicbir zaman olmamistir, son derece Ataturkcu bir aileden gelirim, hayat gorusum/tarzim da kendileriyle taban tabana zittir neredeyse. İlanlari cikasiya kadar ozel sektor ve diger akademi girisimlerim sonucsuz kalinca, aklimda yokken sansimi deneyip hakkimla kazandim. Ki, tanidigim mesai cevrem de modern, akilci ve mantik cercevesinde hareket eden insanlardan olusmaktaydi. Bulundugumuz ortamin/kurumun kalitesini yukariya gecmek, bir sey katmaya calistik son dakikaya kadar.

Ama bir sabah kalkip bakiyorsunuz ki, kapiya kilit vurulmus, ne olacagi mechul bir durum kac gundur. Soruyorum simdi, ozel sektore (referansla/referanssiz) basvurularimdan sonuc aldigim(!) icin, devletin lisansustu egitim alanlara sagladigi fevkalade(!) burslar/imkanlar oldugundan, devlette binlerce kadro acilmasina(!) ve kadrolasma olmamasina(!) ragmen mi ben burada bulundum acaba?

Burasi sonucta yasalar cercevesinde, bir ayagi da devlete bagli sekilde kurulmustu. Guya...

Sent from my iPhone using Tapatalk

dpd06

Öğrenci
Bu üniversiteler vakıf üniversitesi yani özel sektör. Bu durumda burdaki öğretim üyeleri kadroları kesinlikle devlete geçmez. Çok yüksek ihtimalle işsiz kaldı bu arkadaşlar. Çünkü devlet üniversitelerinde fetö kapsamında kamu çalışanları açığa alınırken, taşeron firma çalışanları yani özel sektördekiler direk işten çıkarıldı. Sizin durumunuz da maalesef öyle olacak gibi görünüyor.

Elif Ersoy

Öğrenci
bu üniversiteler kapatıldıktan sonra maddi varlığı zaten devlete geçti yani devletleşmiş oldu. Neden kadroyu da devletleştirmesin? sonuçta vakıf üniversiteleri garantör bir devlet üniversite altında kurulan yani devletin koruması altında kurulan ve varlıklarını sürdüren yapılar. Sizin bahsettiğiniz özel sektörlerde inşaat firmaları gibi değil yani.. üniversiteler devletleştirilebilirdi ve sonra da fetö'cüler fişlenip atabilirdi. Bu da bir yoldu. Ama böyle olmadığı için sırf buralarda çalıştık diye hepimiz fişlenmiş gibi gözüküyoruz şu anda. Sonuçta buralar YÖKe bağlı, YÖKün desteklediği üniversitelerdi. umarım bir düzenleme yapılır bu konuya ilgili.

Bu üniversiteler vakıf üniversitesi yani özel sektör. Bu durumda burdaki öğretim üyeleri kadroları kesinlikle devlete geçmez. Çok yüksek ihtimalle işsiz kaldı bu arkadaşlar. Çünkü devlet üniversitelerinde fetö kapsamında kamu çalışanları açığa alınırken, taşeron firma çalışanları yani özel sektördekiler direk işten çıkarıldı. Sizin durumunuz da maalesef öyle olacak gibi görünüyor.

dpd06

Öğrenci
bu üniversiteler kapatıldıktan sonra maddi varlığı zaten devlete geçti yani devletleşmiş oldu. Neden kadroyu da devletleştirmesin? sonuçta vakıf üniversiteleri garantör bir devlet üniversite altında kurulan yani devletin koruması altında kurulan ve varlıklarını sürdüren yapılar. Sizin bahsettiğiniz özel sektörlerde inşaat firmaları gibi değil yani.. üniversiteler devletleştirilebilirdi ve sonra da fetö'cüler fişlenip atabilirdi. Bu da bir yoldu. Ama böyle olmadığı için sırf buralarda çalıştık diye hepimiz fişlenmiş gibi gözüküyoruz şu anda. Sonuçta buralar YÖKe bağlı, YÖKün desteklediği üniversitelerdi. umarım bir düzenleme yapılır bu konuya ilgili.

Devlet üniversitesinde çalışıyorum, burda bir kadro açılması için önce rektörü ikna etmeniz sonra rektörün yök'ü ikna etmesi gerekiyor, bu vakıf üniversitelerinde onlar belki yüzlerce akademisyen var, kolay mı o kadar kadro açmak? Sonra devlet memurluğu şartlarını sağlamak var, onlar sağlanmıyor. Bana kalsa elbette mağdur edilmesin bu çalışanlar ama fetö gibi bir faktör varken ben hükümetin kalkıp da bu vakıf üniversitesi hocalarını da mağdur etmeyelim diyeceğini sanmıyorum. Tübitak bursları çat diye iptal edildi sonuçta, kaç bin insan mağdur hepsi mi fetöcüydü? Yok. Yurtdışı görevlendirmeleri keza. Harvard üniversitesine 1 yıl misafir hocalık yapacak arkadaşım gidememedi bu iş yüzünden mesela. İnsanların hayatları,umutları, istekleri pek dikkate alınmıyor maalesef. Ama bence bu durumdaki arkadaşlar iyi örgütlenir, toplanıp YÖK'ten biriyle falan görüşebilirse, kulis oluşturabilirse belki de bir işe yarar.

Elif Ersoy

Öğrenci
Hiçbir sonuç alamayacak olsak bile yok sayılmış, görmezden gelinmiş olmayız.

Devlet üniversitesinde çalışıyorum, burda bir kadro açılması için önce rektörü ikna etmeniz sonra rektörün yök'ü ikna etmesi gerekiyor, bu vakıf üniversitelerinde onlar belki yüzlerce akademisyen var, kolay mı o kadar kadro açmak? Sonra devlet memurluğu şartlarını sağlamak var, onlar sağlanmıyor. Bana kalsa elbette mağdur edilmesin bu çalışanlar ama fetö gibi bir faktör varken ben hükümetin kalkıp da bu vakıf üniversitesi hocalarını da mağdur etmeyelim diyeceğini sanmıyorum. Tübitak bursları çat diye iptal edildi sonuçta, kaç bin insan mağdur hepsi mi fetöcüydü? Yok. Yurtdışı görevlendirmeleri keza. Harvard üniversitesine 1 yıl misafir hocalık yapacak arkadaşım gidememedi bu iş yüzünden mesela. İnsanların hayatları,umutları, istekleri pek dikkate alınmıyor maalesef. Ama bence bu durumdaki arkadaşlar iyi örgütlenir, toplanıp YÖK'ten biriyle falan görüşebilirse, kulis oluşturabilirse belki de bir işe yarar.

biyolog0505

Öğrenci
Bu durum tam bir aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık durumudur. Evet biliyordunuz çalışmaya bilirdiniz anlayışı ile yahu doktora asgari 30 yaşında bitiyor, o yaştan sonra nasıl yaşayacaksın para kazanmak gerek ekmek parası için her yol mubah anlayışı... Ben bir devlet üniversitesinde öğretim üyesiyim, "o sizin şanslı dediğiniz güruhtan değil ama torpilim yoktu" diyeceğim ama kim inanır ki buna, nasıl buradakilerin fetö ile alakası olup olmadığı muallakta ise devletteki her akademisyende torpilli yaftasında olabilir. Neyse kimse inanmasın isterse fakat gerçekten torpilim yoktu ve olmayacakta. Sizin buradaki yazışmalarınızı bir arkadaşımda aynı durumda olduğu için takip ediyorum bir kaç gündür ve edindiğim yargı şu; ses var görüntü yok. Herkes çok şey yazıyor ama hiçbir şey yapılmıyor anladığım kadarıyla. Twitter neden kullanılmıyor anlamıyorum (akademikzam zamanlarından hatırlıyorum ögeder abartmıştı twit olayını) bu yüzden herkesin asılması gerekiyor sosyal medyaya en güçlü yoldur emin olabilirsiniz. Tahmin ettiğim sonuç ise binlerce akademik personelden suçsuz olanlar en azından fişlenmeden hayatlarına devam edecekler fakat belirli bir süre geçecek gibi görünüyor, zaten bu süreyi sosyal medya gücü ile kısaltmak en önemli hareket olacaktır. Ama kamulaştırma olacağını düşünmüyorum devlet üniversitesine katılan bir vakıf üniversitesinin hocasının her birine kadro açılırsa devletin normal planlamasının dışına çıkacak bir durum söz konusu olacaktır. Dilerim suçsuz olanlar bir an önce aklanır ve adalet yerini bulur, özelde olsa kamuda olsa hepimiz meslektaşız sonuçta. Masum olanların allah yardımcısı olsun...

Elif Ersoy

Öğrenci
mevzunun ciddiyetinin daha açıkça anlaşılması için şunu söyleyeyim:
1- hakkımızda herhangi bir güvenlik soruşturması yapılmadan piyasaya salınırsak iş bulmamız çok zor

2- diğer vakıf üni. rektörlerine "bunların almayın" yolunda telkinler gidebilir ve damgalanabilir. bu çok ama çok büyük bir olasılık. sanırım ne demek istediğimi anladınız.

twitter'da

#kapatılanuniversitehocaları

olarak bir tweet açtım.isteyen katkı verebilir. ya da yeni bir isim?

mert-ie

Öğrenci
mevzunun ciddiyetinin daha açıkça anlaşılması için şunu söyleyeyim:
1- hakkımızda herhangi bir güvenlik soruşturması yapılmadan piyasaya salınırsak iş bulmamız çok zor

2- diğer vakıf üni. rektörlerine "bunların almayın" yolunda telkinler gidebilir ve damgalanabilir. bu çok ama çok büyük bir olasılık. sanırım ne demek istediğimi anladınız.

twitter'da

#kapatılanuniversitehocaları

olarak bir tweet açtım.isteyen katkı verebilir. ya da yeni bir isim?

Hocam, soylediklerinizde haklisiniz. Twitter konusunda ise, iki onerim olacak, gerekirse kisa sure icinde buradan halledip yol alabiliriz:
1) Hashtag'de ı/i'yi Twitter ayirt ediyor mu bilmiyorum, ancak daha pratik bir etiket isimizi daha kolay gorur.
2) Organize olmak adina bir twitter hesabi acilabilir. Boylece o hesabi da bizler kisisel hesaplarimizdan takibe alarak daha derli toplu bir sistem olusturabiliriz.

Sent from my iPhone using Tapatalk

A

Akademik Forum

Guest
masum akademisyenler için bir an önce soruşturulup aklanmaları en önemlisi. bunun için yök'e ulaşmak gerekiyor. Elif hocamın verdiği tage yazarsak bir şekilde sesimizi duyurabiliriz belki.