Meslek Yüksek Okullarında Öğretim Görevlisi Olmak

A

Akademik Forum

Guest
soru

hocam benimde bir sorum olacak. 2 yıl alanında tecrübe derken onu nasıl kanıtlayacağız. mesela ben 1 sene özelde çalıştım 1 sene de kamu kurumunda. toplamda 2 yılımı doldurdum şimdi ben meslek yüksek okulunda açılan öğr gör kadrolarına başvurabilir miyim?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
hocam benimde bir sorum olacak. 2 yıl alanında tecrübe derken onu nasıl kanıtlayacağız. mesela ben 1 sene özelde çalıştım 1 sene de kamu kurumunda. toplamda 2 yılımı doldurdum şimdi ben meslek yüksek okulunda açılan öğr gör kadrolarına başvurabilir miyim?
Hizmet belgenizde yazar SGK dökümünüzde de eğer alanda çalışmışsanız tabiki olur farklı kurumlar olması önemli değil.

omer44

Öğrenci
Nazmi hocam meslek yüksek okulları öğretim görevlisi şartlarında ki 2 yıllık deneyim yönetmelikte yer alan bir şart mı yoksa üniversiteler kendi şartlarını oluşturabilirler mi? Çünkü bazı üniversiteler sadece lisans mezunu olma şartı dışında herhangi bir şart aramıyor.

M

mkblLLL

Guest
Slm

myo larda bitirdiğimiz lisans bölümü önemli mi? yoksa herhangi bir lisans mezunu olmak yetiyor mu?

E

ErtayEmre

Guest
Lütfen bilen birisi cevap verebilir mi?
Myo'larda öğretim görevlisi olmak için 2 yıl tecrübe isteniyor fakat lisans mezuniyetinden sonra istendiğine dair yönetmelikte böyle bir madde yok. Neye dayanarak lisans sonrası dayatılıyor. Genel şartlarda alanında 2 yıl tecrübeli olmak deniyor ve bu yönetmelikte de bu şekilde belirtilmiş.
Lisans öncesi ve sonrası diye bir ayrım yapılmamış.lütfen bilenler cevap verebilir mi? Elinde lisans sonrasına dair yazılı belge olan varsa mail atabilir mi? Bu konu çok önemli.teşekkür ederim.

Sercan

Profesör
Myo'larda öğretim görevlisi olmak için 2 yıl tecrübe isteniyor fakat lisans mezuniyetinden sonra istendiğine dair yönetmelikte böyle bir madde yok. Neye dayanarak lisans sonrası dayatılıyor. Genel şartlarda alanında 2 yıl tecrübeli olmak deniyor ve bu yönetmelikte de bu şekilde belirtilmiş.
Lisans öncesi ve sonrası diye bir ayrım yapılmamış.lütfen bilenler cevap verebilir mi? Elinde lisans sonrasına dair yazılı belge olan varsa mail atabilir mi? Bu konu çok önemli.teşekkür ederim.

Tecrübe olması için bir lisans mezuniyetiniz ve mezuniyetinizden sonra çalışılmış olması gereklidir. Bazı ilanlarda özellikle belirtilir lisans mezuniyetinden sonra belgelerdirmek şartı ile... diye. Ancak siz yine belgelerinizi gönderin kabul ederlerse ne mutlu, etmezlerse bana göre itiraz yolu kapalıdır.

E

ErtayEmre

Guest
Myo'larda öğretim görevlisi olmak için 2 yıl tecrübe isteniyor fakat 'lisans mezuniyetinden sonra' istendiğine dair yönetmelikte böyle bir madde yok. Neye dayanarak lisans sonrası dayatılıyor. Genel şartlarda alanında 2 yıl tecrübeli olmak deniyor ve bu yönetmelikte de bu şekilde belirtilmiş.
Yani Lisans öncesi ve sonrası diye bir ayrım yapılmamış.lütfen bilenler cevap verebilir mi? Elinde lisans sonrası olduğuna dair yazılı belge olan varsa mail atabilir mi? Bu konu çok önemli.teşekkür ederim.

E

ErtayEmre

Guest
Sayın srcnyldz hocam
yök yönetmeliğinde lisans öncesi yada lisans sonrası diye bir ayrım belirtilmemiş.ben neye dayanarak lisans sonrasını tecrübe şartı saymaktalar onu öğrenmek istiyorum.benim iş tecrübem lisans öncesine ait. hem çalışıp hem okuduğum için.
yönetmelikte lisans sonrası diye özellikle belirtilmemiş.bu uygulama bana keyfi gibi geldi. üniversiteler bunu eleme yöntemi olarak kullanmaktalar. yönetmelik sadece alanında 2 yıl tecrübeli olmak diyor. lisans sonrası olması gerektiği yazmıyor. bununla alakalı yökten çıkan yazı felan varmı?varsa ona ulaşmam lazım.teşekkür ederim

pelinn

Öğrenci
[MENTION=3]Nazmi[/MENTION] hocam meslek yüksek okullarında zorunlu derslerden bazıalrına girmek için başvurmayı düşünüyorum,fakat meslek yüksek okulu çıkışlı değilim eğitim fakültesi mezunuym ve şuan kendi bölümümde yüksek lisans yapıyorum,başvuru yapsam kabul olma ihtimali varmı acaba?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
[MENTION=3]Nazmi[/MENTION] hocam meslek yüksek okullarında zorunlu derslerden bazıalrına girmek için başvurmayı düşünüyorum,fakat meslek yüksek okulu çıkışlı değilim eğitim fakültesi mezunuym ve şuan kendi bölümümde yüksek lisans yapıyorum,başvuru yapsam kabul olma ihtimali varmı acaba?
Merhaba, zaten myo 2 yıllık eğitim veren bir kurum ordan çıkışlı olmanız gerekmiyor, siz ek ders ücreti karşılığında ders vermek istiyorsunuz bu tamamen oradaki yönetimin insiyatifinde bir durum eğer öğretim elemanı açığı varsa veya uzmanlık alanınızda eleman yoksa tabiki geçici süre ile ders verebilirsiniz.

ahmedoff

Profesör
Sayın srcnyldz hocam
yök yönetmeliğinde lisans öncesi yada lisans sonrası diye bir ayrım belirtilmemiş.ben neye dayanarak lisans sonrasını tecrübe şartı saymaktalar onu öğrenmek istiyorum.benim iş tecrübem lisans öncesine ait. hem çalışıp hem okuduğum için.
yönetmelikte lisans sonrası diye özellikle belirtilmemiş.bu uygulama bana keyfi gibi geldi. üniversiteler bunu eleme yöntemi olarak kullanmaktalar. yönetmelik sadece alanında 2 yıl tecrübeli olmak diyor. lisans sonrası olması gerektiği yazmıyor. bununla alakalı yökten çıkan yazı felan varmı?varsa ona ulaşmam lazım.teşekkür ederim

YÖK tarafından konuyla ilgili üniversitelere gönderilen bir yazı vardı, YÖK'ün bu konudaki yorumu lisans mezunu olmak ve mezun olduktan sonra 2 yıl deneyim kazanmak şeklinde, lisans mezuniyeti öncesindeki deneyimleri ön değerlendirmede kabul edilen adaylarla ilgili yapılan itirazlar genelde kabul ediliyor ve başvuruları geçersiz sayılıyor, şahsen aksi durumla hiç karşılaşmadım.

pelinn

Öğrenci
Merhaba, zaten myo 2 yıllık eğitim veren bir kurum ordan çıkışlı olmanız gerekmiyor, siz ek ders ücreti karşılığında ders vermek istiyorsunuz bu tamamen oradaki yönetimin insiyatifinde bir durum eğer öğretim elemanı açığı varsa veya uzmanlık alanınızda eleman yoksa tabiki geçici süre ile ders verebilirsiniz.
çok teşeküürler cvp için. Bu arada benim bavuracağım yere geçici olarak başvuracağım için 2 yıl tecrübe bnm için de geçerli oluyor mu hocam?tecrübem yok çünkü.

alp12

Öğrenci
[MENTION=3]Nazmi[/MENTION] hocam ben sınıf öğretmenliği mezunuyum ve temel islam bilimleri- islam mezhepleri tarihi bölümünde yüksek lisansımı tamamladım. tecrübem yok. sorum şu. myo da sınıf öğretmenliği lisans mezunu olmak şartlı lanlarda bu yüksek lisansım deneyim yerine geçer mı.

ayrıca ben bu yüksek lisansımla myo larda verebileceğim yüksek lisansımla ilgili bi ders yada dersler var mı mesela tarih dersi değerler eğitimi gibi dersler varsa ben girebilir miyim

Son düzenleme:

oz-gul1

Öğrenci
Merhaba,

Peki son birşey daha. Dil puanı demişsiniz. YL tezli yapabilmek içinde mi Dil isteniyor onu anlayamadım.
ayrıca akademik personel alım ilanlarına baktığımda myo hiç göremedim. Hepsi dil şartı istiyor gibi.

oz-gul1

Öğrenci
Öğr. Elemanı ilanlarına baktığımda birçok çeşitli alan görüyorum. Sizce İşletme mezunu iken YL hangi alanda aypmalıyım. Uluslararası ilişliker, İşletme yönetimi vs.