Meslek Yüksek Okullarında Öğretim Görevlisi Olmak

Sercan

Profesör
mrb Nazmi hocam,
bir soruda ben soracam cvp verirseniz sevinirim,bu 2 yıl tecrübeden kasıt kamu mu olması gerekir illaki,ben işletme bitirdim 4 yıllk fakat özel sektörde önmuhasebe olarak 2 yıldan fazladır çalışmaktayım bu da yeterli olur mu acaba???

Hocam Kamu özel fark etmez. İki yıl ilgili bölümde tecrübe varsa başvurabilirsiniz.

bjk_55kartal

Öğrenci
[MENTION=3]Nazmi[/MENTION] Hocam Lisansım Maliye, Y.Lisansım İktisat ABD..

Ayrıca 4 Yıl 10 Ay Muhasebe Alanında Tecrübem var..(SGKda 1720 Gün Prim)

Aşağıdaki linkteli ilan 5 Kadro Derecesi İle Alım Yapılıyor..

Yüksek Lisansımın farklı bölümde olması ilana basvuruda engel teşkil edermi..
1720 gunluk iş tecrübem kadro derecesine haizmidir..

https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=23200

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim...

Son düzenleme:

PRNur

Öğrenci
Arkadaşlar merhabalar, yeni konu açmadan buradan sorayım dedim [MENTION=3]Nazmi[/MENTION] hocam özellikle size bu sorum :) MYO'larda öğretim görevlilerinin sözleşmesi yenilenirken kimler söz sahibidir? Mesela bölüm başkan vekiline söz düşer mi bu konuda? Çok merak ediyorum bu konuyu, şimdiden teşekkürler...

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Arkadaşlar merhabalar, yeni konu açmadan buradan sorayım dedim [MENTION=3]Nazmi[/MENTION] hocam özellikle size bu sorum :) MYO'larda öğretim görevlilerinin sözleşmesi yenilenirken kimler söz sahibidir? Mesela bölüm başkan vekiline söz düşer mi bu konuda? Çok merak ediyorum bu konuyu, şimdiden teşekkürler...

MYO müdüründen başka kimsenin yetkisi yok hocam, zaten yenilememezlik durumu da çok az görülüyor öyle bir durumda dava yolu ile dönüyorlar zaten yüz kızartıcı suç işlemezseniz o iş zor :)

PRNur

Öğrenci
MYO müdüründen başka kimsenin yetkisi yok hocam, zaten yenilememezlik durumu da çok az görülüyor öyle bir durumda dava yolu ile dönüyorlar zaten yüz kızartıcı suç işlemezseniz o iş zor :)

Çok teşekkürler Nazmi hocam, gözümüzü korkuttular, ne bileyim nereden nasıl vururlar onları hesaplamak zorunda kalıyoruz daha şimdiden... Devir politik olma devri malesef en beceriksiz olduğum alan :)

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Çok teşekkürler Nazmi hocam, gözümüzü korkuttular, ne bileyim nereden nasıl vururlar onları hesaplamak zorunda kalıyoruz daha şimdiden... Devir politik olma devri malesef en beceriksiz olduğum alan :)

Hocam hep derim gidip müdüre küfretmediğiniz sürece yenilememe zor :D

oz-gul1

Öğrenci
öğretim görevlisi

Merhabalar,
MYO larda öğretim görevlisi olmak için şartlar nelerdir? İş tecrübesi deniliyor ben 4 yıldır özel bir şürkette üst düzeyde aktif olarak çalışıyorum.
Gerekli şartlar prosedürler nelerdir? Ücretler tahminen hangi aralıklardadır?
Bilgi verirseniz sevinirim

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Merhabalar,
MYO larda öğretim görevlisi olmak için şartlar nelerdir? İş tecrübesi deniliyor ben 4 yıldır özel bir şürkette üst düzeyde aktif olarak çalışıyorum.
Gerekli şartlar prosedürler nelerdir? Ücretler tahminen hangi aralıklardadır?
Bilgi verirseniz sevinirim
Lisans mezunu olmak ve alanında 2 yıl çalışmış olmak veya yüksek lisans mezunu olmak gerekir MYO için. Maaşlar 2.300 + ek ders'dir. Ayrıca mezun olduğunuz alandan ALES'den en az 70 almış olmalısınız ve açılan ilanlarda öndeğerlendirmede ilk 10'a girip bilim sınavından başarı olmalısınız.

oz-gul1

Öğrenci
işletme mezunuyum şuanda satınalma uzmanlığı yapıyorum. Bu sanırım ilgi alanlarımdan sayılıyordur değil mi?
Yüksek lisansımı tezli yapabilmem için de Ales puanımın 70 mi olması gerekir?
Ayrıca ben işletme mezunu iken hangi alanlara kayıt olabiliyorum. Uluslararası ilişkiler bitirdiğimde diplomadaki içerik ne olacaktır?

yardım

haykopath

Öğrenci
bende bir soru sormak istiyorum lütfen yardımcı olun. Bu sektör tecrübesi falan torpille falan görmezden geliniyormuş hocalarım bile bahsetti bundan bu doğru mu? yani genel olarak torpil mi dönüyo buralarda. iyi bir torpili olan üniversiteden mezun olunca direk başlayabiliyor mu bu mesleğe nasıl iş anlamadım.bi yardımcı olsanız

Sercan

Profesör
işletme mezunuyum şuanda satınalma uzmanlığı yapıyorum. Bu sanırım ilgi alanlarımdan sayılıyordur değil mi?
Ayrıca ben işletme mezunu iken hangi alanlara kayıt olabiliyorum. Uluslararası ilişkiler bitirdiğimde diplomadaki içerik ne olacaktır?

yardım

Ales puan şartı yoktur ne kadar fazla ise o kadar iyidir ama dil şartı getirebilirler min. 50 gibi. İşletme ile tabi ki uluslararası ilişkiler YL yapabilisiniz. Diplomanızda hangi ABD'yi bitirmiş iseniz o yazar.

bende bir soru sormak istiyorum lütfen yardımcı olun. Bu sektör tecrübesi falan torpille falan görmezden geliniyormuş hocalarım bile bahsetti bundan bu doğru mu? yani genel olarak torpil mi dönüyo buralarda. iyi bir torpili olan üniversiteden mezun olunca direk başlayabiliyor mu bu mesleğe nasıl iş anlamadım.bi yardımcı olsanız

Olabilir ancak kurumlar öyle bir riski neden alsın? Mahkeme yolu ile haksız şekilde kazanılan kadroların geri alındığına, forum olarak çokça şahit olduk. Eğer giren kişinin tecrübesi olmadığından eminseniz hakkınızı arayabilirsiniz, ancak başta da dediğim gibi kurumlar böyle bir riski almaz. İlan kişiye göre düzenlenmiştir zaten.

yasin11

Öğrenci
merhabalar. iki sorum olacak. şimdiden teşekkür ediyorum.

1- ile ön lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlere başvuracak öğretim görevlisi adaylarında en az lisans mezunu olmak ve belgelendirmek kaydıyla alanları ile ilgili iki yıl tecrübeli olmak.

lisans mezunu olup tecrübe olmadan yüksek lisans mezunu olunca yukarıdaki şartı sağlıyormuyum. yukarıdaki ifadeye göre sanki sağlanmıyor ama yök ün bu konuda bi kararı varmı acaba çünkü birçok yerde aktif bir tecrübe olmasada yüksek lisans mezuniyetinin 2 yıllık tecrübe yerine geçtiği yönünde bilgiler var.

2- eğer yukarıdaki sorum olumlu ise alandışı yüksek lisans mezunu olunca kendi alanımızla ilgili lisans mezunu olma şartlı ilanlardaki 2 yıllık deneyim şartını sağlıyormuyum.

Son düzenleme:

Sercan

Profesör
merhabalar. iki sorum olacak. şimdiden teşekkür ediyorum.

1- ile ön lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlere başvuracak öğretim görevlisi adaylarında en az lisans mezunu olmak ve belgelendirmek kaydıyla alanları ile ilgili iki yıl tecrübeli olmak.

lisans mezunu olup tecrübe olmadan yüksek lisans mezunu olunca yukarıdaki şartı sağlıyormuyum. yukarıdaki ifadeye göre sanki sağlanmıyor ama yök ün bu konuda bi kararı varmı acaba çünkü birçok yerde aktif bir tecrübe olmasada yüksek lisans mezuniyetinin 2 yıllık tecrübe yerine geçtiği yönünde bilgiler var.

2- eğer yukarıdaki sorum olumlu ise alandışı yüksek lisans mezunu olunca kendi alanımızla ilgili lisans mezunu olma şartlı ilanlardaki 2 yıllık deneyim şartını sağlıyormuyum.

Hocam merhaba. MYO'larda ilgili alanda Yüksek lisans mezunu olmak iki yıllık tecrübeye denktir. Bununla ilgili yazı ektedir.

Ek: Ekli dosyayı görüntüle 4148

yasin11

Öğrenci
Hocam merhaba. MYO'larda ilgili alanda Yüksek lisans mezunu olmak iki yıllık tecrübeye denktir. Bununla ilgili yazı ektedir.

Ek: Ekli dosyayı görüntüle 4148

hocam peki mesela benim lisansta alanım A yüksek lisans mezuniyetimde B. ben lisans alanımla ilgili bölüme yani " A alanda lisans mezunu olmak ve belgelendirmek kaydıyla 2 yıl tecrübe sahibi olmak" şşeklindeki bir ilana müracaat ettiğimde yine yüksek lisansım tecrübe yerine geçer mi?

yoksa sadece yüksek lisans mezuniyetimle ilgili bi ilanda mı yüksek lisansım tecrübe yerne gecer?

Sercan

Profesör
hocam peki mesela benim lisansta alanım A yüksek lisans mezuniyetimde B. ben lisans alanımla ilgili bölüme yani " A alanda lisans mezunu olmak ve belgelendirmek kaydıyla 2 yıl tecrübe sahibi olmak" şşeklindeki bir ilana müracaat ettiğimde yine yüksek lisansım tecrübe yerine geçer mi?

yoksa sadece yüksek lisans mezuniyetimle ilgili bi ilanda mı yüksek lisansım tecrübe yerne gecer?

Hocam tecrübe ve YL'nin ilgili alanda olması gerekir. Zaten ilanlarda da belirtilir "Alanında, ilgili alanda vs." diye.

oz-gul1

Öğrenci
oz-gul Demiş ki:

yardımAles puan şartı yoktur ne kadar fazla ise o kadar iyidir ama dil şartı getirebilirler min. 50 gibi. İşletme ile tabi ki uluslararası ilişkiler YL yapabilisiniz. Diplomanızda hangi ABD'yi bitirmiş iseniz o yazar.

Peki son birşey daha. Dil puanı demişsiniz. YL tezli yapabilmek içinde mi Dil isteniyor onu anlayamadım.