Meslek Yüksek Okullarında Öğretim Görevlisi Olmak

ATS2009

Öğrenci
Arkadaşlar Merhaba

MYO lara öğretim görevlisi veya araştırma görevlisi olabilir miyim? Yardımcı olabilecek varsa sevinirim...

Sağlamış olduğum şartlar Şu şekildedir.

-7 Yıl Finans 3 Yıl Yöneticilik 2 Yılda Dış ticaret Uzmanlığı Yaptım
-MYO mezunu olarak mezun olup üzerini AOF den işletme lisans mezunu olarak tamamladım
- Şuanda Tezsiz İşletme Yönetimi Yüksek Lisansımın İkinci dönemindeyim ilk dönem not ortalamam 85
- Alese tekrardan hazırlanıyorum

Alesten 75 civarı alıp ilgili üniversitelere başvuru yapsam elenir miyim ? sizce

Son düzenleme:
K

kayıpp

Guest
Hayır lisanstan sonra2 yıl çalışmanız gerekir.

bende hep öyle algıladım ama konulan bu şartın me mantığı anlamış değilim bi kere 2 yıl tecrübe istendiğinden her yer de ör.gör.kadrosu için buna başvuracak kişi başka bir yerde ör.gör. olmuş olmaz , o zaman bende dedim ki adam öğretmense ya dersanlerde yada mebde felan 2 yıl tecrübe istiyor ama bunun da bi mantığı yok ki kusura bakmasınlar lise grubuna bile girmiş olsam bir myo öğrencisine hitap tarzım ders anlatımım hatta konular farklı olur bence yanlış bi istem (e bide adam ilköğretim öğretmenine yönelik bir programda eğitim almıştır yani onu düşünün ...)

soykann

Öğrenci
arkadaşlar 2 sorum olacak cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler
*ben bir üniversitenin öğretim görevlisi kadrosuna başvuruda bulunacağım fakat tecilim 1 sene önce bitti bu durum başvuruma engelmidir?

*5 yıllık iş deneyimi istiyor iş deneyimim 6 yıl var ama mezuniyetten önce iş deneyimim, bu engel olur mu?

Son düzenleme:

arkeolog_52

Öğrenci
Hizmet belgenizde yazar SGK dökümünüzde de eğer alanda çalışmışsanız tabiki olur farklı kurumlar olması önemli değil.

Yüksek lisansımı henüz tamamlamadım. Tez aşamasındayım ama 3.yılımdayım myo y.l mezunu olmadan iş tecrübesi olarak gösterebilirmiyim acaba nazmi hocam illa yüksek lisansdan mezun olmak mı gerekiyor...

oz-gul1

Öğrenci
merhaba,

Peki İşletme mezunuyum Y.L yapmak istiyorum fakat MYO alım ilanlarında Y.L kategori sınıfları çok değişik. Sizce hangi dalda Tezli Y.L yapmalıyım?

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

yasemın06

Öğrenci
Merhaba hocam
ben 1971 doğumluyum ve açıoğretim iktisat mezunuyum.aynı zamanda mali müşavirim.kendi alanımda yüksek lisans yapıp öğretim görevlisi olmak istiyorum.bu mümkünmüdür.
şimdiden teşekkürler

Sercan

Profesör
Merhaba hocam
ben 1971 doğumluyum ve açıoğretim iktisat mezunuyum.aynı zamanda mali müşavirim.kendi alanımda yüksek lisans yapıp öğretim görevlisi olmak istiyorum.bu mümkünmüdür.
şimdiden teşekkürler

Tabi ki mümkün Yasemin hanım. Eğer ilanda Yüksek Lisans şartı yoksa YL yapmadan bile Ör. Gör. olabilirsiniz keza deneyiminiz çok fazla. Yerinizde olsam MYO'lar ile görüşürüm ve CV bırakırım. Açılmış ilanlara başvuru da yapabilirsiniz ancak açılan ilanların kişiye açılmış olma ihtimali biraz yüksek. Yinede şansınızı deneyebilirsiniz.

oz-gul1

Öğrenci
Merhaba hocam,
aşağıdaki alıntıyı bir myo nun başvuruda istenen belgeler kısmından aldım. KPDS ve ÜDS belgesi deniliyor. Dikkate almamak mı gerekiyor. MYO larda dil şartı yok demiştiniz?

bilgi için şimdiden teşekkürler

İSTENEN BELGELER
BAŞVURU

—Başvuru süresi ilanın yayım tarihinden itibaren 15 (onbeş) gündür (19 Kasım 2014 – 03 Aralık 2014). Başvurular ilgili birimlere şahsen veya posta ile yapılacak olup, süresi içinde yapılmayan başvurular ve eksik belgeli dosyalar kabul edilmeyecektir.

— Adayların ön değerlendirmesi 5 Aralık 2014 Cuma günü yapılacak olup, sonuçlar 8 Aralık 2014 Pazartesi günü mesai bitimine kadar Üniversitemiz internet sitesinden duyurulacaktır. Bilim Sınavları da 10 Aralık 2014 Çarşamba günü saat 13:00‘de başvuruda bulundukları birimlerde yapılacaktır. Sınav sonuçları 12 Aralık 2014 Cuma günü mesai bitimine kadar Üniversitemiz internet sitesinden duyurulacaktır. Bu konularda ayrıca bir duyuru yapılmayacaktır.

—İlan edilen kadrolara başvurmak isteyen adaylar, başvurduğu kadronun unvanı, derecesi ile Bölüm/Anabilim dalını gösterir dilekçe ekinde onaylı lisans mezuniyet belgesi, lisans transkript belgesi (resmi), ALES belgesi, KPDS veya ÜDS belgesi, özgeçmiş ile varsa bilimsel çalışma yayınlarını kapsayan bir takım dosya, ilan edilen kadroya bağlı olarak yüksek lisans veya doktora belgesi örneği, Nüfus Cüzdanı örneği, 2 adet fotoğraf, askerlik durum belgesi, daha önce kamuda çalışmış ise hizmet belgesini ekleyerek kadronun ilan edildiği birime şahsen veya posta ile müracaat edeceklerdir.

—Adayların atamalarının yapılabilmesi için; ilan edilen derecelere atanabilecek yeterliliğe sahip olmaları gerekmektedir.

—Adaylar, tek kadro için başvuruda bulunabilirler.

A

Akademik Forum

Guest
Uzman

Selamlar,
Alanında 2 yıl tecrübeli olmak şartı sağlanmıyorsa, yani sgk kaydı var ama tamamen alanı ile alakasız bir deneyim ise bu durumda başvuru sonucu ne olur Nazmi Hocam? Diyelimki kabul edildi, sonradan kadronun iptal edilmesi söz konusumudur?

ahmedoff

Profesör
Selamlar,
Alanında 2 yıl tecrübeli olmak şartı sağlanmıyorsa, yani sgk kaydı var ama tamamen alanı ile alakasız bir deneyim ise bu durumda başvuru sonucu ne olur Nazmi Hocam? Diyelimki kabul edildi, sonradan kadronun iptal edilmesi söz konusumudur?

Alımı yapan birim kabul etse bile rektörlük personel d. bşk.lığı iptal edebilir.

Nokia 3330 cihazımdan gönderildi

chemistanbul

Öğrenci
bir ilanda özel şartlarda x,y veya z lisans mezunu olmak ve alanında yüksek lisans yapmış olmak şartı var.x bölümünden mezun olup yüksek lisans yerine 2 yıl tecrübeyi göstersek bu müracat kabul olur mu olmaz mı?

nurcan57

Öğrenci
Arkadaşlar benim de öğrenmek istediğim konu öğretim görevlisi olarak bir okulda göreve başladıktan sonra yer değiştirme istiyoruz diyelim. Bu işlemin prosedürü nedir? Tayin durumu nasıl oluyor acaba ? İşe başladıktan belli bir süre mi geçmesi gerekiyor? Lütfen yardımcı olur musunuz ?

A

Akademik Forum

Guest
Öğretim görevliliğinde öğretmenlik gibi tayin hakkı yoktur öğretim görevliliği çakılı kadrodur. Diyelim gümüşhanedesin ve izmire gitmek istiyorsun bunun tek yolu var izmir ilana çıkacak sen başvurup kazanacaksın.

A

Akademik Forum

Guest
Nazmi hocam myo lara öğretim görevliliği için başvurularda yds şartı aranmıyor diye biliyordum ama az önce bi arkadaş yökü arayıp bu durumu sordugunu açıkladı sosyal bir platformda. ve 2014 mart ayındaki değişiklikte yönetmeliğe myo larındaki öğretim görevliliği başvurularındada yds den 50 şartı eklendiğini belirtti. ama geçiş dönemi olduğu için henüz uygulanmadıgını sölüyor. bu durumun aslı varmıdır ben 1 sene sonra hevesle öğretim göretim görevliliğine başvurmayı düşünüyorum ama dil şartı benim için büyük engel olur. Nazmi hocam sorumu cevaplarsanız beni mutlu etmiş olursunuz. cevabınızı bekliyorum saygılarımla..

A

Akademik Forum

Guest
MYO Öğretim görevlisi

arkadaşlar benimde birkaç sorum olacak... ben AÖF den kamu yönetimi (lisans) bitirdim... şimdi Plato MYO da saç bakım ve güzellik hizmetleri okuyorum... saç bakım ve güzellik hizmetleri bölümü öğretim görevlisi olabilmek için ne gibi şartları sağlamam gerek ve öğretim görevlisi olabilir miyim?... bir de formasyon şart mı?... cevap verirseniz sevinirim...

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba myo öğretim görevlisi olarak çalışırken aynı üniversite/veya başka üniversitede fakülteye geçilebiliyor mu?

Teşekkürler

Hilmi hoca

Kısıtlanmış Üyelik
MYO için sadece ALES lazım, ama lisans mezunu iseniz onun yanında da 2 yıl da alanda tecrübeniz olması lazım.

Bir öğretim görevlisi ilanında dil puanı istenme durumu söz konusu olabilir mi?
Benim bildiğim kadarı ile yalnızca ALES ve lisans ortalaması değerlendiriliyor.
Böyle istisnai durumlar var mı?