Milli Savunma Üniversitesi Öğretim Görevlisi alımı hakkında

Y

Yol parası

Guest
Yol parama yazık oldu diye üstte üzülen arkadaş, farklı bölümde bizim de başımıza geldi sizinkiyle benzer durum. Konferans salonunda konuşma yapan bey, bir kişinin adayın ismini aldı herkesin içinde hem de, hepimiz duyduk herkes şahit oldu yani ve oradaki herkes boşa geldik dedi, yol paramıza yazık oldu.üzüntüden ayağım felç oldu.hakkıyla girenlere bi şey demiyorum ama haksızlık yaparak giren adaylar boşuna kazandık diye sevinmeyin,iptal davası açılınca aldığınız maaşları faiziyle geri ödüyor olacaksınız bilginiz olsun şimdiden.Hak yemek zannettiğiniz kadar kolay değil bilesiniz.

Borank

Öğrenci
Milli Savunma Bakanlığı'nı şikayet edip de karşılığında kadronuzu ve bilmemkaç bin liralık tazminatınızı kapabileceğiniz bir ülkede yaşamıyorsunuz. Kimi kime şikayet ediyorsunuz arkadaşlar? Birbirlerini denetleyen devlet organları bizde bir asırdır yok.

Hani başka bir üniversite söz konusu olsa belki şansa gelirsiniz haksızlık yapanın eli kolu uzanmaz da, ordu la bu. Üzülmeyin hani, adalet beklentisini az törpüleyin.

I

Itiraz yöntemi

Guest
Daha önceki yorumlara baktığımızda hem tarihten hem diger bolumlerde adayların çoğu haksızlığı rektörün yaptığını yazmış,bu demek oluyor ki cimerden rektorluge veya milli savunma bakanligina yapılan şikayetlerin bir şeyi değiştirmeyeceğini anlıyoruz hepimiz.Rektörlük ve Milli Savunma Bakanlığının bağlı olduğu üst birim olan MSÜ Yüksek Danışma Kurulu’na itiraz edebilirsiniz. MSÜ yüksek danışma kurulunun daimi üyelerine internetten baktım.(Milli Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanı, Msü bakan yardımcısı, Kara Kuvvetleri komutanı, Deniz Kuvvetleri Komutanı,Hava Kuvvetleri Komutanı, Yök başkanı, Msü rektörü,Milli Eğitim Bakanı’nınuygun göreceği bakan yardımcısı varmış MSÜ Yüksek Danışma Kurulunda). Bu kurulda muhakkak bir tane adaletli davranan insan vardır, biri davranmasa digeri davranir herhalde.

O yüzden MSÜ Yüksek Danisma Kurulu’na diye baslik atip elden dilekce yazip postayla Ankaraya yollayabilirsiniz veya cimerden MSÜ Yüksek Danisma Kuruluna diye itirazini yazip oradan Milli Savunma Bakanligi butonuna direk gönderi tiklayip itirazinizi yapabilirsiniz. Yüksek Danisma Kurulu itirazlari inceleyince sonuclar degisebilir, umudunuzu kaybetmeyin.

ragojin

Öğrenci
Daha önceki yorumlara baktığımızda hem tarihten hem diger bolumlerde adayların çoğu haksızlığı rektörün yaptığını yazmış,bu demek oluyor ki cimerden rektorluge veya milli savunma bakanligina yapılan şikayetlerin bir şeyi değiştirmeyeceğini anlıyoruz hepimiz.Rektörlük ve Milli Savunma Bakanlığının bağlı olduğu üst birim olan MSÜ Yüksek Danışma Kurulu’na itiraz edebilirsiniz. MSÜ yüksek danışma kurulunun daimi üyelerine internetten baktım.(Milli Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanı, Msü bakan yardımcısı, Kara Kuvvetleri komutanı, Deniz Kuvvetleri Komutanı,Hava Kuvvetleri Komutanı, Yök başkanı, Msü rektörü,Milli Eğitim Bakanı’nınuygun göreceği bakan yardımcısı varmış MSÜ Yüksek Danışma Kurulunda). Bu kurulda muhakkak bir tane adaletli davranan insan vardır, biri davranmasa digeri davranir herhalde.

O yüzden MSÜ Yüksek Danisma Kurulu’na diye baslik atip elden dilekce yazip postayla Ankaraya yollayabilirsiniz veya cimerden MSÜ Yüksek Danisma Kuruluna diye itirazini yazip oradan Milli Savunma Bakanligi butonuna direk gönderi tiklayip itirazinizi yapabilirsiniz. Yüksek Danisma Kurulu itirazlari inceleyince sonuclar degisebilir, umudunuzu kaybetmeyin.

Erhan Afyoncu suçlu mudur, değil midir, göz mü yummuştur, çok mu yoğundur, tantana yaptığımızı mı düşünüyordur bilemeyeceğim. Ama kendisi de akademik tandanslı olduğu için itirazları çok ciddiye almamış olabilir. Ben artık bu 221 kişilik kadronun belirli kişiler için açıldığına ikna oldum.

Bu alım Hangimiz daha umutlu yarışması değil. Hepimizin idealleri var. Onlarında bizim ne kadar umutlu ve kararlı olduğumuzla ilgilendiklerini sanmıyorum. Yüksek danışma kuruluna yapılacak itiraz bu sonucu değiştirmez. Kararı mahkemeye götürerek yürütmeyi durdurma davası açılabilir. Ama o mahkeme sonuçlanana kadar onların adayı atanır, göreve başlar, aile kurma planları bile yapar. Sonra eline bir karar gelir, tüm mahkeme ve avukatlık masraflarını sana giydirirler.

Elenenler bu konuyu bence kafalarında bitirsinler. Zaman kaybından başka birşey değil. Tecrübe ettim hepsini, samimiyetime inanın.

O

Ogrenciyiz yine

Guest
Arkadaşlar Sizlerin mülakatında askeri öğretim görevlisi var mıydı? Yoksa sadece sivil üniversiteden gelen sivil hocalar mı vardı? Verdiğiniz cevapları kaydeden Raportör veya kamera kaydı var mıydı mülakata girdiğiniz salonda? merak ettim şimdiden teşekkürler.

Ç

Çinişijaponişi

Guest
Arkadaşlar sizlere akıl sır erdirmek mümkün değil 21 sayfalık yorum oluşmuş burada adam sadece son sayfaları okumuş 1. Sayfadan itibaren okursanız zaten karşılaşacaklarınızı zaten yazmış millet , okuaaydınız 50d 33a böyle bir şey olmadığını mevsimlik işci gibi alındığını anlardın

K

Kadro

Guest
Her okul kendi ogrencisini kadroya aliyor bunu anladim artik. Toplam 40 okula basvurdum her okul kendi ogrencisini aldi, bosuna git gel yol parasi odedim 5 yilda. Askeri universitenin kendi yukseklisans doktora ogrencisi yoktur diye dusundum bu yuzden disardan farkli universiteden basvuran adaylar arasindan alim yapar herhalde diye dusunmustum ama kendi ogretmeni oldugunu dusunemedim, bizim bolumde mulakat esnasinda hepimiz gorduk ki zaten Askeri ogretmenlik yapan aday rutbesini yukseltmek icin mulakata girdi muhtemelen o kazandi, kisacasi sadece kendi yukseklisans yaptiginiz okula basvurmanizi öneririm, diger okullara basvurmayin bosuna kargo parasi, yol parasi, hayal kirikligi,uzuntu veriyor insana, ben tecrube ettim ve ogrendim, kendi doktora yaptigim okul disinda hicbir yere basvuru yapmayacagim çünkü nasil olsa her okul kendi ogrencisini aliyor bunu ogrendim ve kabullendim artik. Sizlere de aynisini tavsiye ederim,sadece kendi okulunuzdaki kadro ilanina basvurun,kolay gelsin hepinize.

B

birhiç

Guest
Ben dün msü ye ulaştım. Asil olarak kazananların herhangi bir şey yapması gerekmiyormuş. İsimler güvenlik soruşturmasına gönderilmiş. Soruşturma bitince isimler rektör tarafından onaylanacak ve sonrasında iadeli taahhütlü mektup gönderilcekmiş asil kazananlara

Hocam tam olarak ne zaman gönderildiği hakkında bilgi verdiler mi? Çünkü evrakların belirli kurumlara gönderilmesinden sonra 2 ila 3 ay arasında sonuçlandırma oluyormuş.

A

Akademikff

Guest
Öyle saçmalık olur mu ya illa ki kadroya alınıyorsun mevsimlik işçi ne demek hakaret resmen.

A

Akademikadro

Guest
Arkadaşlar kadro karşılığı sözleşme oluyor ve 2 sene sonunda otomatik yenileniyor.

A

Akademikbiri

Guest
Ben de şunu anlayamıyorum buraya girmek için o kadar uğraşan insanlar varken aynı anda kurumu kötüleyen yorumların olması çok saçma. Bu kadar kötü yorum var madem neden bu kadar insan başvuruyor. O yüzden kötü yorumlara kulaklarınızı kapayın diyor yeni işinizde başarılar diliyorum.

B

BLKAKADEMİ

Guest
Akademik f

Açıkçası iki sene sonra sözleşmenin otomatik yenilenip yenilenmeyeceğini akademik yılın bitiminde göreceğiz. Bence bu sonuçlar ve bu kadar tepkiyle her an her şey olabilir.

A

Akademisch

Guest
Herkes bir hevesle başvurdu, herkes olmasını istedi. Şimdi girememiş olanlar başladılar çamur atmaya yahu daha kaç sayfa önce çok güzel olur çok istiyorum diyenler şimdi mevsimlik işçi, kötü yer, sıkı yer diye yorum atmaya başlamış. Oldu bitti bırakın süreci tartışalım. Zaten ne olup biteceğini, nasıl bir yer olduğunu kazananlar bizimle paylaşır biz de fikir edinmiş oluruz.

Tekrardan kazananlara hayırlı olsun, Allah utandırmasın.

A

Akademikmm

Guest
Hocam anladığım kadarıyla siz çalışıyorsunuz ortam nasıl sözleşme yenilenip yenilenmeyeceği ile ilgili bir şeyler söylediler mi bir de sözleşme bitmeden ayrılırsan bir yaptırımı oluyor mu? Teşekkürler.

M

Msüakademi

Guest
merhabalar üniversitede görev yapan hocalarıma bir sorum var güvenlik soruşturması aşamasından sonra sağlık raporu isteniyormuş aynı askerlik kontrolü gibi oluyor yazılmış bazı yerlerde. Gözlerim bozuk ve üc seans sildirdiğim hafif gölgeli bi dövmem var ancak 10 cm kadardı çok büyük bir şey degildi. Bu durumlar sıkıntı oluşturur mu? şu durumlarda sağlıktan geçemezsiniz diceğiniz şeyler var mı ? açıkçası güvenlik soruşturmasından daha çok korkutan bir durum beni o yüzden bu kadar aceleci davranıyorum :(

A

Akademik1111

Guest
Sanırım siz 33a da her yıl sözleşme yenilendiğinin farkında değilsiniz, demekki öğretim üyesi dışındaki tüm öğretim elemanları sizin için mevsimlik işçi. Güzel

T

Targettt

Guest
Şu yorumları okudukça bazı kişilerle aynı hayallere sahip olmaktan utanıyorum. Arkadaşlar birazcık araştırın. Öğretim görevlileride araştırma görevlileri de sözleşmeyle işe alınırlar. Öğretim görevlisi herhangi bir disiplin vb suçlar işlemez ise sözleşmesi otomatik olarak yenilenir ve ömür boyu o işe devam edebilir. Bir sürü başlık var okuyun geliştirin biraz kendinizi.