Milli Savunma Üniversitesi Öğretim Görevlisi alımı hakkında

I

iptal davasıı

Guest
Her an her şey değişebilir yazmış bir aday.Aynen iptal davaları sonuçlanınca sonuçlar değişir,haksızlık yaparak giren adaylar faiziyle geri öderler.Gerçi hakkıyla giren var mı gerçekten acaba?Bunu araştırmak gerekir. Mülakatta sorulan tüm soruları doğru bilmemize rağmen kaybediyoruz,birileri de haksız yere kazanıyor.Haksız yere kazanan adaylar,bizden bu durumu kabullenmemizi beklemiyorsunuz herhalde.İptal davası sonuçlanınca faiziyle geri ödüyor olacaksınız.

H

hadiyaaa

Guest
Her an her şey değişebilir yazmış bir aday.Aynen iptal davaları sonuçlanınca sonuçlar değişir,haksızlık yaparak giren adaylar faiziyle geri öderler.Gerçi hakkıyla giren var mı gerçekten acaba?Bunu araştırmak gerekir. Mülakatta sorulan tüm soruları doğru bilmemize rağmen kaybediyoruz,birileri de haksız yere kazanıyor.Haksız yere kazanan adaylar,bizden bu durumu kabullenmemizi beklemiyorsunuz herhalde.İptal davası sonuçlanınca faiziyle geri ödüyor olacaksınız.

hocam öncelikle belirteyim ki bende kazanamayan bir adayım fakat o dediğiniz faiziyle ödersin falan çok güldüm xDxDxD
1.si kandırmayalım kendimizi kadrolar gitti ve geri alma ihtimalimiz yok maalesef
2.si faiziyle beraber birinin onu geri ödemesi gibi bir şey söz konusu değil xDDD.

akademia1

Öğrenci
Evet hakkıyla kazanan tabii ki var, siz kazanamadınız diye 221 kişiyi zan altında bırakmak da nedir? Bir sınavın kazananı siz değilseniz o sınavda kesin hile vardır öyle mi? Ben de bunu anlamıyorum işte. Tüm soruları bilseniz de, eğer rakibiniz de bilmişse ve özgeçmişi sizden daha iyiyse, daha tecrübeliyse o kazanır, bu kadar. Bu torpilli olduğu değil sizden daha iyi olduğu anlamına geliyordur belki hiç düşündünüz mü? Haksızlık olduğunu düşünenler tabii ki istediğini yapsın ama önce bir aynaya bakıp ciddi ciddi düşünsün "gerçekten o kadar kişi arasında hak eden ben miydim?" diye. Üstüne alınması gerekmeyenler alınmasın, bunu söylememin nedeni birebir şahit olduğum şeyler. Adamın alanda elle tutulur bir tecrübesi yok, verilen şartları ucundan sağlayarak oralara kadar gelmiş, bu zamana kadar kendini geliştirmek adına yaptığı tek şey alese çalışmak olmuş ve alanla doğrudan ilgili, yıllarca tecrübesi olan rakibi sınavı kazandı diye ortalığı ayağa kaldırıyor. Tabii ki torpil, değil mi? Çünkü aynaya bakıp da yetersiz olduğunu itiraf etmek zor? Yazmayayım yazmayayım diyordum ama bugüne kadar elde ettiğim her başarıyı bileğinin hakkıyla elde etmiş biri olarak, bu mesleği gerçekten isteyen arkadaşların kafası bulanmasın diye yazmak istedim: bir alanda gerçekten iyiyseniz, bir dayınız olmadan da başarılı olursunuz. O yüzden moralinizi bozmak ve insanları boş yere suçlamak, sürekli bahaneler üretmek yerine kendinizi geliştirmeye bakın.

H

HukukVeSorgu

Guest
Hak, Hukuk ve Sorgulama

Merhaba arkadaşlar. Burada ki yazıları uzun bir süredir takip ediyorum. Bende bu ilana başvurmuştum. Çok şükür olumlu sonuçlandı.
Sizi iyi anlıyorum. Uzun zamandır ilan bekliyoruz ancak yök ve üniversiteler arasında ki norm kadro devrinden dolayı ilanlar gelmiyordu. İlk defa bu kadar çoklu ve adil bir ilan görünce herkes çok heveslenmişti. Günümüzde ilanların hepsi direk adrese teslim oluyor. Şu şu alanda araştırmalar yapmak üzere vs. Ancak Msü açmış olduğu ilanda en ufak bir özel ilan niteliği yoktu. Çünkü sadece hangi alanda alım yapılacaksa o alanda yüksek lisans yapmış olma şartı vardı. Bu yüzden bu ilanlar bence sonuna kadar adildir.

Ben kendi açımdan değerlendirecek olursam cebimde ki son paralarla bu ilana başvuru için balıkesire gittim. Daha sonrasında ise son paralarımla istanbula gittim ve sonuçta kazandım. En ufak bir ümidim yoktu çünkü daha sonradan kişiye özel olduğunu düşünmüştüm.

Şimdi burada ortalığı karıştıran ve kendilerince koskoca bir bakanlığa bağlı bir üniversitenin yaptığı alımın adil olmadığını yazan bazı arkadaşların kendilerini bir sorgulamaları lazım.
Bende sizler gibi kendime sorulan tüm soruları cevapladım öncelikle onu belirteyim. Ayrıca ben yıllardır biriktirdiğim harçlıklarla farklı şehirlerde yapılan kongrelere ve sempozyumlara katıldım bildiriler sundum. Sürekli makaleler yayımladım. Sürekli ingilizce çalıştım. Hatta yayımlanmış kitap bölümlerimde var. Yayımlanmış olan kitap türkiyedeki tüm kitapçılarda şu anda satılıyor. Yapmış olduğum araştırmalar internette hergün en az 5-10 okunma alıyor. Şimdi ben bu kadroyu hak etmedim de kim hak etti sizce ? Bütün bunlar başvuru anında istenmediği halde ben teslim ettim ve mülakatımda belirttim.

Lütfen bu sonuçların ne kadar adil olduğunu sorgularken kendinizi de sorgulayın. Bugüne kadar ben be yaptım diye bir düşünün.
Sadece benim yeterli puanım vardı diyerek ve sorulan tüm soruları cevapladım diyerek size kadro verilmesini bekleyemezsiniz. Çünkü herkes aynı şeyi bekliyor. Siz kazanmış oldaydınız bende aynısını düşünecektim.
Bu yüzden her kim benim başvurduğum ilan için dava açar ve süreci uzatırsa ona hakkımı helal etmiyorum. Ben kendime her türlü güveniyorum sizde lütfen ilanlara başvurmadan önce kendinize bir güvenin daha sonrasında yargıya güvenirsiniz.

Ayrıca raportör yoktu hocalar alandan değildi denilmiş bazı yazılarda. Ben içeriye girdiğimde kim raportör kim hangi alanda çalışıyor hocalarla böyle bir muhabbete giremedim bile. Siz nerden biliyorsunuz komisyondakilerin farklı bölümlerden olduğunu gerçekten ilginç.

A

Akademikmia

Guest
Kazanan arkadaşlara bir şey sormak istiyorum ben de hakkımla kazanan adaylardan biriyim fakat insanlar olumsuz yorumlarıyla hevesimi kırıyor yok 2 yıl sözleşmeli yok çok disiplinli bir kurum diye bu durumda siz nasıl hissediyorsunuz ?

M

msumsumsu

Guest
Merhaba arkadaşlar. Burada ki yazıları uzun bir süredir takip ediyorum. Bende bu ilana başvurmuştum. Çok şükür olumlu sonuçlandı.
Sizi iyi anlıyorum. Uzun zamandır ilan bekliyoruz ancak yök ve üniversiteler arasında ki norm kadro devrinden dolayı ilanlar gelmiyordu. İlk defa bu kadar çoklu ve adil bir ilan görünce herkes çok heveslenmişti. Günümüzde ilanların hepsi direk adrese teslim oluyor. Şu şu alanda araştırmalar yapmak üzere vs. Ancak Msü açmış olduğu ilanda en ufak bir özel ilan niteliği yoktu. Çünkü sadece hangi alanda alım yapılacaksa o alanda yüksek lisans yapmış olma şartı vardı. Bu yüzden bu ilanlar bence sonuna kadar adildir.

Ben kendi açımdan değerlendirecek olursam cebimde ki son paralarla bu ilana başvuru için balıkesire gittim. Daha sonrasında ise son paralarımla istanbula gittim ve sonuçta kazandım. En ufak bir ümidim yoktu çünkü daha sonradan kişiye özel olduğunu düşünmüştüm.

Şimdi burada ortalığı karıştıran ve kendilerince koskoca bir bakanlığa bağlı bir üniversitenin yaptığı alımın adil olmadığını yazan bazı arkadaşların kendilerini bir sorgulamaları lazım.
Bende sizler gibi kendime sorulan tüm soruları cevapladım öncelikle onu belirteyim. Ayrıca ben yıllardır biriktirdiğim harçlıklarla farklı şehirlerde yapılan kongrelere ve sempozyumlara katıldım bildiriler sundum. Sürekli makaleler yayımladım. Sürekli ingilizce çalıştım. Hatta yayımlanmış kitap bölümlerimde var. Yayımlanmış olan kitap türkiyedeki tüm kitapçılarda şu anda satılıyor. Yapmış olduğum araştırmalar internette hergün en az 5-10 okunma alıyor. Şimdi ben bu kadroyu hak etmedim de kim hak etti sizce ? Bütün bunlar başvuru anında istenmediği halde ben teslim ettim ve mülakatımda belirttim.

Lütfen bu sonuçların ne kadar adil olduğunu sorgularken kendinizi de sorgulayın. Bugüne kadar ben be yaptım diye bir düşünün.
Sadece benim yeterli puanım vardı diyerek ve sorulan tüm soruları cevapladım diyerek size kadro verilmesini bekleyemezsiniz. Çünkü herkes aynı şeyi bekliyor. Siz kazanmış oldaydınız bende aynısını düşünecektim.
Bu yüzden her kim benim başvurduğum ilan için dava açar ve süreci uzatırsa ona hakkımı helal etmiyorum. Ben kendime her türlü güveniyorum sizde lütfen ilanlara başvurmadan önce kendinize bir güvenin daha sonrasında yargıya güvenirsiniz.

Ayrıca raportör yoktu hocalar alandan değildi denilmiş bazı yazılarda. Ben içeriye girdiğimde kim raportör kim hangi alanda çalışıyor hocalarla böyle bir muhabbete giremedim bile. Siz nerden biliyorsunuz komisyondakilerin farklı bölümlerden olduğunu gerçekten ilginç.

Hocam sıkmayın canınızı alım durdurulmuş olsa dahi temyize gittiğinizde kadronun tekrardan size dönmesi çok kuvvetle muhtemel, dolayısıyla arada geçen süreçte maaşınızı yasal faiziyle elde edersiniz. Tabi bu süreçte biraz sıkıntı çekersiniz ama sonucu sizin için iyi olacaktır. Benim de referansım (torpilim) yoktu ve kadroyu HAKKIMLA aldığıma inanıyorum.
Arkadaşların atladıkları en önemli mesele tecrübe ve bunun sonucu olan uzmanlaşma, öğretim görevlisi kadrosu için önemli bir kriter. Adamlar kadroyu açarken en az yüksek lisans yapıyor olma şartı koymuşlar. Buda demek oluyor ki çok geniş kapsamlı bir ilan yani herhangi bir konuda makale vb. bir çalışma istememiş dolayısıyla spesifik bir kişi üzerine alım söz konusu değil.
Pişmiş aşa su katan arkadaşlar lütfen artık bu başlık altında toplanmayın, bakın kadrolar açılmaya başladı. Ortalık karıştırmak yerine açılan kadrolarla ilgilenin. Buda İstanbul Üniversitesi'ne yapılan alımların ilanı: https://www.akademikpersonel.org/anasayfa/istanbul-universitesi-akademik-kadro-ilani-33.html
İnşallah, Rabbim gönlünüze göre verir. Selametle.

İ

İptal Davası

Guest
Mülakattaki hocaların hepsi hukuk hocasıydı ,orada mülakata giren adaylarla mülakat bitiminde internetten de bakıp teyit ettik hepsi aynı okulda çalışan hukuk öğretmenleri.Siz kazandığınız için adaletli bir alım olduğunu düşünebilirsiniz ama biz adaletsiz bir alım olduğunu düşünüyoruz.Kazanamadığımız için değil, kendi alanımızdan bilgimizi ölçebilecek mülakatta bir tane bile hoca olmadığı için böyle düşünüyoruz.Balıkesir için,mülakatta bir tane bile alanımızdan hoca yoktu,askeri öğretim görevlisi yoktu,raportör yoktu ama en önemlisi alanımızdan bilgimizi ölçebilecek kimsenin olmamasıydı. Örneğin; elektrik mühendisi alımı var varsayalım ama mülakatı tıp fakültesi mezunu doktor kişiler yapıyor diyelim, siz bu mülakatın adaletli olduğunu düşünür müydünüz objektif olarak? düşünmezdiniz elbetteki.

A

azlafcokis

Guest
Ben de makaleler yayınladım bildiriler sundum. Sonuç olarak yeni mezun yüksek öğretim tecrübesi olmayan bir aday kadroya yerleşti. Uzun uzun yazmaya gerek yok... Hakkıyla giren de olmuştur. Ama hakkıyla girmeyenler olduğunu biliyorum... Zamanında FETÖcüler nasıl yerleştiyse by DAYıcıların foyası da bir gün ortaya çıkar. Kazanamayan arkadaşlar hiç üzülmeyin haksız bir malubiyet haksız bir galibiyetten çok daha iyidir.

M

MSavÜniArşGör

Guest
Ben de kazanan adaylardan biriyim. Başvurduğum bölümde mülakatta 1. sıraydım. Benden bir sonraki adayın ortalaması nerdeyse 10 puan daha azdı. Mülakat sürecinde kendimi doğru ifade ettiğime inansam da oldukça ciddi oldukları için kazanıp kazanamayacağımla ilgili bir izlenim elde edemedim ve bu yüzden kazanamayacağımı düşünerek yoluma devam ediyordum. Ancak şükür ki nasip oldu kazandım. Hem başvuruda hem mülakat süresinde geceden otobüse binip saatlerce yol gidip hiç uyku uyumadan gittim başvuruya da mülakata da. Şimdi bir kaç arkadaş çıkıp gerçekten hakkıyla kazanan var mı sanki herkes torpille girmiş gibi laflar ediyor. Bu tarz cümleleri kuran arkadasların hakkıyla giren arkadaşların günahını girdiği için onlar adına üzülüyorum. Daha önce başvurduğu yerlerden defalarca başarısız olmuş olan biri olarak kişiye açılmış kadro olsa dahi bu tarz bir cümle kurmadım. Kim hakkıyla girmiştir kim girmemiştir bunu üzerine kafa yormak yerine her yenilgiden sonra daha fazla çalışarak motive ettim kendimi belki siz de denerseniz hayıflanarak zaman geçirmek yerine daha güzel sonuçlar elde edersiniz bir sonraki seferde.

Kötü yorumları duydukça hevesiniz kırılıyor mu diyen bir arkadasım icin de sunu söylemek istiyorum hayır hic de kırılmıyor güzel kardesim senin de kırılmasın. Önemli olan güzel işler ortaya koyabilmek . Çalışma saatleri varmış amirler katıymış şöyleymiş böylemişi düşünme. Gittiğin yeri güzelleştirecek olan sensin . Sen ne veriyorsan karşılığında belki hemen olmasa da sabırla alacak olan yine sensin. Umarım kazanan arkadaşlar için hakkında hayırlısı olur kazanamayan arkadaşlar için de burdan çok daha güzelleri daha hayırlısı sizin olsun.

İlanlar açıldığında buraya yazan hocalarımızın eğer tekrar burayı görürlerse güvenlik soruşturması sağlık raporu süreci ve işe başlarken ki süreç hakkında detaylı bilgi vermelerini aflarına sığınarak rica ediyorum. Geçen sayfada bir arkadaş sağlık raporu kısmında sorunlar yaşandığını dile getirmiş bu konu hakkında da özellikle bilgilerini rica ediyorum. Herkese hayırlı akşamlar.

H

Hak aramak

Guest
Balıkesir için adaletsiz davranıldığını düşünenlerdenim ben de.Kendi alanımızdan hiç hoca olmaması gerçekten çok üzücüydü.Üstte Balıkesir'i kazanan aday yazmış makalem vardı,kitabım vardı,kongrelere gitmiştim diye yazmış.Asıl sorun şu ki, biz de kongrelere gittik,bizim de makalemiz var sizinkine ek olarak üstelik Boğaziçi'nde okuduk ama kaybettik.''Kaybeden kendisine baksın önce'' demişsiniz,kendimize bakıyoruz dediğiniz gibi zaten bu yüzden adaletsiz davranıldığını düşünüyoruz.Bir kazanan adaya bakıyoruz, bir de kendimize bakıyoruz,kazanan adayın kendimize göre daha düşük seviyede olduğunu görünce adil olunmadığına ,hak ederek kazanmadığına iyice emin oluyoruz beyefendi.''Ben bu kadroyu hak etmedim de kim hak etti acaba'' diye yazmışsınız. Mütevaziliğinize diyecek bir söz bulamıyorum gerçekten.Sizden daha iyi adaylar olduğunu bilmediğiniz için en çok kendinizin hak ettiğini düşünüyorsunuz.Şu yazdıklarınızdan sonra Balıkesir için iyice emin oldum artık adil olunmadığına.Ayrıca kim Balıkesir için iptal davası açarsa, hakkımı helal etmiyorum yazmışsınız.Neden bu kadar korkuyorsunuz ki zaten hakkınızla girdiyseniz davayı yine kazanırım diye içinizin rahat olması gerekirdi, bu kadar endişelenecek bir durum yok beyefendi.Hukuksal yol ile hak aramak en doğal hakkımız.Buna karışamazsınız diye düşünüyorum beyefendi.

İ

İşletmebalksr

Guest
Balıkesir için gündem olan bölüm işletme ve 20 kişinin mülakata girdiği sanırım diğer bölümlerde alandan hocalar vardı çünkü

ragojin

Öğrenci
Kadroyu kazananın iptal davası açan üzerinde nasıl bir hakkı olabilir ki hakkını helal etmeyecekmiş. Açıkçası ben hakkıyla kazanan bir adaysam şurada yazılanları üzerime almaz ve cevap verme gereği duymam. Suçluluk psikolojisinin ürünü bunlar. Etmezse etmesin.

Eğer bu alımı hayatının şah damarı olarak gören, ihtiyacı olan ve liyakati vijdanlarda tasdik olmuşlara haksızlık yapıldıysa; onlar adına bende şunu diyorum:

Helal olmasın o kadro. Hayatı boyunca kazandığı paranın bereketini ne kendisi görsün ne ailesi görsün. Huzur onu hep teğet geçsin.
Yetkinliğine güvenmeyip fellik fellik adam bulacam diye telefona sarılan, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması formuna referans yazan, akademik şuur yoksunu insanların hepsi, eğer hakkıyla kazanacak mazlumu çiğneyip şimdi de sokaklarda tavşan gibi sekerek gidiyorsa; hayrını görmesin.

M

msumsumsu

Guest
Balıkesir için adaletsiz davranıldığını düşünenlerdenim ben de.Kendi alanımızdan hiç hoca olmaması gerçekten çok üzücüydü.Üstte Balıkesir'i kazanan aday yazmış makalem vardı,kitabım vardı,kongrelere gitmiştim diye yazmış.Asıl sorun şu ki, biz de kongrelere gittik,bizim de makalemiz var sizinkine ek olarak üstelik Boğaziçi'nde okuduk ama kaybettik.''Kaybeden kendisine baksın önce'' demişsiniz,kendimize bakıyoruz dediğiniz gibi zaten bu yüzden adaletsiz davranıldığını düşünüyoruz.Bir kazanan adaya bakıyoruz, bir de kendimize bakıyoruz,kazanan adayın kendimize göre daha düşük seviyede olduğunu görünce adil olunmadığına ,hak ederek kazanmadığına iyice emin oluyoruz beyefendi.''Ben bu kadroyu hak etmedim de kim hak etti acaba'' diye yazmışsınız. Mütevaziliğinize diyecek bir söz bulamıyorum gerçekten.Sizden daha iyi adaylar olduğunu bilmediğiniz için en çok kendinizin hak ettiğini düşünüyorsunuz.Şu yazdıklarınızdan sonra Balıkesir için iyice emin oldum artık adil olunmadığına.Ayrıca kim Balıkesir için iptal davası açarsa, hakkımı helal etmiyorum yazmışsınız.Neden bu kadar korkuyorsunuz ki zaten hakkınızla girdiyseniz davayı yine kazanırım diye içinizin rahat olması gerekirdi, bu kadar endişelenecek bir durum yok beyefendi.Hukuksal yol ile hak aramak en doğal hakkımız.Buna karışamazsınız diye düşünüyorum beyefendi.

Hocam atladığınız nokta arkadaş hakkını helal etmeyecek çünkü süreci uzatabileceğini düşünüyor itiraz gibi bazı şeylerin. Dolayısıyla zaten kendinin hak ettiğini düşünüyor, elbet onun olacak kadro fakat sürecin uzaması konusunda rahatsızlığını dile getiriyor.

K

kazanamadik1

Guest
Başlık YOK

Snucumun başarısız olduğunu öğrendiğimden bu yana buraya bakmıyordum. Bugün bir bakayım dedim ne de çok karışmış ortalık arkadaş :D. Öncelikle kazanan arkadaşları tebrik ederim. Darısı benim gibi kazanamayanların başına. Şimdi buradaki kazanamayan arkadaşların yazılarını okudukça çoook şaşırdığımı belirtmeliyim. Kazananlara karşı bu kadar AĞIR İFTİRA ve ZAN altında bırakmalar biraz fazla değil mi arkadaşlar ? Sizin amacınız ne ? Lütfen insanları TÖHMET altında bırakmayın. Evet bende kazanamadım evet 3 yıldır işsizim evet kafayı yemek üzereyim ama bu kadarını ben asla yapmam. Eğer gerçekten bir dava açmayı düşünüyorsanız gidin kişiye özel açılan ve sadece isim verilmeyen ilanları şikayet edin. Bugüne kadar inanın bana YÜZLERCESİNİ gördüm. Hala da görmeye devam ediyoruz. Şu anda yayında olan ilanlara bakmanız yeterli. Lütfen insanların sevinçlerini kursaklarında bırakmayın artık. Daha fazla çalışmalıyız bunu ANLAMAK lazım. Alınacak kişi sayısı belli çağrılan kişi sayısı belli. Muhakkak birileri KAZANAMAYACAKTI onlarda da BİZ olduk. Umarım birgün hepimiz hak ettiğimiz yerlerde oluruz. Bu arada yakında ilanlar ARTACAKTIR takip etmekte yarar var. İyi Günler cümleten

Y

Yol parasıııı

Guest
Aynen dediğiniz gibi balıkesir için gündem olan bölüm işletme üstteki adayın yazdığı gibi , diğer bölümlerde hocalar kendi alanında mülakat yaparken, işletmede bölüm işletme olmasına rağmen hiç işletme hocasının olmaması adaletsizliğin en büyük göstergesiydi, balıkesir işletmeyle ilgili yorum yapan kişi varsayalım ki elektrik mühendisi alımını tıp fakültesi mezunu doktor aday yapıyor diyelim adaletli olduğunu düşünür müydünüz düşünmezdiniz tabiiki demiş aynen katılıyorum söylenenlere. Ayrıca balıkesiri kazanan aday ise iptal davası açınca hakkını helal etmeyeceğini yazmış, etmezseniz etmeyin hakkınızla girmiş olsaydınız böyle demezdiniz zaten,bunlar hep suçluluk psikoloji yazmış ragojin adlı aday, aynen katılıyorum ragojin adlı adaya da ve üstte yazan kişi de sormuş gündemde olan şu meşhur balıkesir işletme 20 kişinin girdiği mülakat mı diye sormuş, evet o mülakat. Mülakata bile girmeden bir adayın ismi alındı herkesin içinde, herkes şahit oldu ve boşuna yol parası verip geldik dedi.Ayrıca da alandan hoca yani hiç işletme hocası olmadığı için adaletsizlik var diye düşünüyor herkes balıkesir işletmede. Dediğiniz gibi evet adaletsizliğin yapıldığı şu meşhur balıkesir kadrosu işletme 20 kişinin başvurduğu yerdi, evet.

ragojin

Öğrenci
Yazdıklarıma bir parantez açayım, ortalığın karıştığı yok. Son tahlilde yazdıklarım sadece adaletsizliğe sebep olanlar içindir. Hakkıyla kazananlara analarının ak sütü gibi helal olsun. Rabbim onlara vazifelerinde başarılar daim etsin. Hangi bölüm olursa olsun, geleceğin subaylarına hitap edecekler. Ülkemin askeri en iyisini hakediyor, en iyisi de liyakatiyle girenler.

A

Akademikxxx

Guest
Kazanamayan adaylar canınızı sıkmayın belki hayırlısı böyledir belki başladığınızda beklemediğiniz durumlarla karşılacaktınız o yüzden üzülmeyin çalışmaya devam :)

Y

Yapmaaaa

Guest
Çalış senin de olur

Pardon ragojin kardeş sen kazansaydın daha ne yetiştireceğiz bile bilmiyormussun subay değil sen zaten subay sifatıyla alınıyorsun astsubay yetistirecektin! Ha burada ben kim miyim 3 üniversitede 15 yılını vermis yüksek lisans mezunu memurum bu her açılan kadronun isme özel açıldığıniye defalarca görmüş afilan iptal davalarını sonucuna defalarca gulunduguni görmuş ve haksız yere kimlerin alindigona hep şahit oldum çünkü alım bürosunda yıllarca çalıştım yahu buradan adil bir ilan hiçin görmedim her üniversite resmen saçma sapan evrak belge istiyor yok 7 yıl cakısma şartı istiyor 2 yıllık arti acikgretim mezunu tezini parayla yazdırıp şuan öğreti, görevlileri yapan en az 3 şahıs biliyorum ha daha doğru durust hitap bile bilmiyor daha neler neler biraz daha çabalamayın 20 kişinin davet edildiği ortamda elbette herkesi almayacaklar diye ya 1 ya 2 kişi alacaklar yani nasip inanç, meselesi Rabbim izniye meselesi haline birde şu dikkatimi çekti ortalığı ateşe vermek iÇin sık sık farklı isimlerle insanlari tahrik etmeye çalışan kişi sen jüri üyelerinin alan dışı hukukçu olduğunu nerden biliyorsun hani biz bu işi yapıyoruzor da jüri de ki kişilerin alanlarını biz bile bilmeyiz alanlarını da mı yazıyordu birde raportör yok demek çok komik olmuş sen baya deneyimlisi anlaşılan raportör olmayan bi kurul olamaz onlar her duruma hazırlıklı olarak disiplinle o sınav gerçekleşmiştir insanlari hayalleri yıkılan kişileri lütfen gaza getirmeye çalışma biz çok sonuçlar gördük ne cvar dosyaları gördük 100 dil puanı yurt dışı diplomaları hatta onur belgeri almış ama kadro da boşa çıktı ama daha iyi yerlere geldi dua edin çok çalışın bak bende hergün kadro kovalıyorum 2 tane bebekle

K

Kısmetdiyelim

Guest
Merhabalar,

Şurada iki satırı bir araya getiremeyen, yazdıkları baştan sona imla hatalarıyla dolu olan arkadaşların akademik bir kadroya talip olduklarını gördükçe zaten kahroluyordum. Tek tesellim bu kadro dahil bir yere girememiş ve genç zihinleri cehaletleriyle zehirleyememiş olmaları. Zaten neden halen bir kadro sahibi olamadıklarını da kendileri ispatlar durumdalar.

Kendi kazandığında sesi çıkmayacak, başkası kazandığında "kesin torpil" var nidalarıyla müfteri konumuna düşmekten de beis duymayacak birilerinin akademik kariyeri hedeflemesi içimi acıtıyor.

Halihazırda başka bir üniversitede görev yapıyorum. Buraya da başvurdum ve giremedim. Aklımın ucundan dahi geçmedi torpil ihtimali. Zira "adrese teslim" kadrolar böyle çıkmaz arkadaşlar. İlanların tamamı "X alanında yüksek lisans/doktora yapmış olmak" şeklindeydi. Hayatınızda böyle açılmış bir "adrese teslim kadro" gördünüz mü?

Size torpil olmadığının bir ispatını söyleyeyim. Yakın bir arkadaşım, bu ilandan haberdar değildi. Kendisine ilan linkini gönderdim. Bak senin alanında da alım var, şartları da karşılıyorsun, bence başvur dedim. İlanı inceledi ve "referanssız alacaklarını sanmıyorum, başvurmayacağım" dedi. Yahu sen başvur, nasipte varsa olur dedim. Başvurdu, mülakat sonrası da "mülakatım güzel geçti ama kendinden çok emin adaylar vardı, onların sağlam referansları olduğu hissine kapılıyor ve onların bu emin hallerini buna yoruyorum" deyip, umutsuzca kendi işine devam etmişti.

Sonuçlar açıklandığında ben kazanamamış, arkadaşım kazanmıştı. Benim torpil olmasa da referansım vardı, o referans dahi yazamamıştı. Kazanan o oldu.

Neyse, size de hak veriyorum. Sonuçta başarısızların bahanesi olur. Bahanelerinizle mutluluklar diliyorum. Ben daha iyi olmak için çalışmaya devam edeceğim.