Merhabalar,
Şurada iki satırı bir araya getiremeyen, yazdıkları baştan sona imla hatalarıyla dolu olan arkadaşların akademik bir kadroya talip olduklarını gördükçe zaten kahroluyordum. Tek tesellim bu kadro dahil bir yere girememiş ve genç zihinleri cehaletleriyle zehirleyememiş olmaları. Zaten neden halen bir kadro sahibi olamadıklarını da kendileri ispatlar durumdalar.
Kendi kazandığında sesi çıkmayacak, başkası kazandığında "kesin torpil" var nidalarıyla müfteri konumuna düşmekten de beis duymayacak birilerinin akademik kariyeri hedeflemesi içimi acıtıyor.
Halihazırda başka bir üniversitede görev yapıyorum. Buraya da başvurdum ve giremedim. Aklımın ucundan dahi geçmedi torpil ihtimali. Zira "adrese teslim" kadrolar böyle çıkmaz arkadaşlar. İlanların tamamı "X alanında yüksek lisans/doktora yapmış olmak" şeklindeydi. Hayatınızda böyle açılmış bir "adrese teslim kadro" gördünüz mü?
Size torpil olmadığının bir ispatını söyleyeyim. Yakın bir arkadaşım, bu ilandan haberdar değildi. Kendisine ilan linkini gönderdim. Bak senin alanında da alım var, şartları da karşılıyorsun, bence başvur dedim. İlanı inceledi ve "referanssız alacaklarını sanmıyorum, başvurmayacağım" dedi. Yahu sen başvur, nasipte varsa olur dedim. Başvurdu, mülakat sonrası da "mülakatım güzel geçti ama kendinden çok emin adaylar vardı, onların sağlam referansları olduğu hissine kapılıyor ve onların bu emin hallerini buna yoruyorum" deyip, umutsuzca kendi işine devam etmişti.
Sonuçlar açıklandığında ben kazanamamış, arkadaşım kazanmıştı. Benim torpil olmasa da referansım vardı, o referans dahi yazamamıştı. Kazanan o oldu.
Neyse, size de hak veriyorum. Sonuçta başarısızların bahanesi olur. Bahanelerinizle mutluluklar diliyorum. Ben daha iyi olmak için çalışmaya devam edeceğim.