Milli Savunma Üniversitesi Öğretim Görevlisi alımı hakkında

A

Akademik MSÜ

Guest
Herkese merhaba, haksızlık ve adaletsizlik yapıldığıyla ilgili tüm adayları zan altında bırakan veya buna yönelik motivasyonu olan kişilerin yanlış içerisinde olduğunu, eğer haksızlık olduysa bile bunun genele yansıtılmaması gerektiğini yaşadığım ilginç deneyimi paylaşacağım.
2018 yaz döneminde Marmara ünv’e Doktora başvurusunda bulundum. Süreç ilerledi ve mülakata girdim. Mülakat çok kötü geçti ve çıkar çıkmaz kazanamayacağımı anlamıştım ki öyle de oldu sondan 2. Ya da 3. Oldum.
MSÜ mülakatına gittiğimde güzel bi motivasyona sahiptim odaya girdim ve ŞOK. Doktora mülakatında beni zorlayan ve zor sorularla harcayan hocalar karşımda duruyorlardı. Çok kaygılandım ve heyecanlandım. Yine oldukça fazla zorladılar ama bu sefer daha iyi ve doğru cevaplar vermiştim. Sonuç Kazandım hem de hiç umut etmezken.
Özetle bir takım konuşmalarda veya iddalarda bulunurken dikkatli olmalı, öfkenize boyun eğip yanlış ifadelerde bulunmamalısınız. Başka insanları da zan altında kalacağını düşünüp buna göre hassas olmalısınız. Çünkü eminim ki her aday kariyeri için kendi adına bir çok mücadele vermiştir ve bu mücadeleye herkesin saygı duyması gerekmektedir.
Yazımı bu süreçte başarılı olamayan arkadaşlarımın pes etmemelerini tavsiye ediyorum(Daha önce bir kaç kez başaramamış biri olarak).
Hakkını doğru yoldan arayan arkadaşlara da kolaylıklar diliyor ve İnşallah hak yerini bulur diyorum. Ama başka adaylara yönelik yaralayıcı ifadeleri kullananları da kınıyorum. Herkese iyi günler.

A

Akademikiaa

Guest
Arkadaşlar sizce öğretim görevlisi olmak mı yoksa araştırma görevlisi olmak mı daha mantıklı?

ragojin

Öğrenci
Pardon ragojin kardeş sen kazansaydın daha ne yetiştireceğiz bile bilmiyormussun subay değil sen zaten subay sifatıyla alınıyorsun astsubay yetistirecektin! Ha burada ben kim miyim 3 üniversitede 15 yılını vermis yüksek lisans mezunu memurum bu her açılan kadronun isme özel açıldığıniye defalarca görmüş afilan iptal davalarını sonucuna defalarca gulunduguni görmuş ve haksız yere kimlerin alindigona hep şahit oldum çünkü alım bürosunda yıllarca çalıştım yahu buradan adil bir ilan hiçin görmedim her üniversite resmen saçma sapan evrak belge istiyor yok 7 yıl cakısma şartı istiyor 2 yıllık arti acikgretim mezunu tezini parayla yazdırıp şuan öğreti, görevlileri yapan en az 3 şahıs biliyorum ha daha doğru durust hitap bile bilmiyor daha neler neler biraz daha çabalamayın 20 kişinin davet edildiği ortamda elbette herkesi almayacaklar diye ya 1 ya 2 kişi alacaklar yani nasip inanç, meselesi Rabbim izniye meselesi haline birde şu dikkatimi çekti ortalığı ateşe vermek iÇin sık sık farklı isimlerle insanlari tahrik etmeye çalışan kişi sen jüri üyelerinin alan dışı hukukçu olduğunu nerden biliyorsun hani biz bu işi yapıyoruzor da jüri de ki kişilerin alanlarını biz bile bilmeyiz alanlarını da mı yazıyordu birde raportör yok demek çok komik olmuş sen baya deneyimlisi anlaşılan raportör olmayan bi kurul olamaz onlar her duruma hazırlıklı olarak disiplinle o sınav gerçekleşmiştir insanlari hayalleri yıkılan kişileri lütfen gaza getirmeye çalışma biz çok sonuçlar gördük ne cvar dosyaları gördük 100 dil puanı yurt dışı diplomaları hatta onur belgeri almış ama kadro da boşa çıktı ama daha iyi yerlere geldi dua edin çok çalışın bak bende hergün kadro kovalıyorum 2 tane bebekle

Merhaba,

Anlamadan, tüm yazdıklarımı okumadan cevap vermişsiniz. Ben Kara Harp Okulu Öğretim Görevliliğine başvurdum. Buradan Asb. çıkmıyor. Beni küçük düşürücü ifadeler kullanmadan önce tam olarak anlamalısınız. Siz anladığım kadarıyla benim bölümümden başvurmadınız. Tekrar söylüyorum; yazdıklarım sadece benim bölümümü bağlar.

A

akademikkapak

Guest
pazarlama

kardeş sen pazarlamacı mısın? hep ben demişsin pazarlamacı zihniyetten akademisyen olmaz..ancak jürideki hocalar seninle birlikte senin hocalarını iki parmaklarıyla ceplerinden çıkartırlar..sen bir şiirden bahsederken o hocalar şiir yazarken ki Puşkin in ruh halini anlatırlar... erciyes rus dilini alanda bilmeyen yoktur intihal, vs ile tanınır.. istersen hocalarına sor anlatsınlar..

arslanmath

Öğrenci
Arkadaşlar Dr. Öğretim Üyesi kadrosuna başvuran varmı ? Yönetmelikteki süreyi yaklaşık 20 gun geçmesine ragmen sonuçlar hala açıklanmadı ?

MSUOG

Öğrenci
Arkadaşlar eğitim dönemi diye ayırmanızı tavsiye etmem, her an göreve başlatabilirler. Çünkü sadece derse girmeniz yeterli olmayacak, diyelimki haftalık 15 saat derse gireceksiniz geri kalan zamandada sizi bir birime bağlarlar mesela plan programlama gibi. Derslerden hariç diğer zamanlarda o işlerle ilgilenirsiniz. Sadece derse gireceğim gerisi beni bağlamaz modunda gelenler üzülebilir.

M

Msüöğrgrv

Guest
Soruşturma ne kadar sürüyor 1 ay oldu daha uzun sürer mi bir de başlangıçta oryantasyon oluyor mu ? Ben yüksek lisans yapıyorum öğretim görevlisi kadrosunu kazandım okula gitmeme izin verirler mi acaba?

B

Balıkesirrrr

Guest
Ne ales ne lisans ortalaması ne saygın üni mezunu olmak akademisyen olmak için bir torpilin milyonda biri etmiyor.Balıkesir işletmede daha mülakata girmeden bir adayın isminin herkesin içinde alınmasından bunu gördük.Hiç işletme hocasının olmaması objektif davranılmadığının göstergesiydi zaten.Orada mülakat çıkışında diğer adaylarla beraber internetten baktığımızda sınava girdiğimiz yerin hemen yakınındaki özel üniden gelen hukuk hocalarının resmini özel ünini sayfasında gördük,isteyen google map'ten bakıp yakındaki o özel okulu bulup, sitesine bakıp araştırıp kendi öğrenir zaten.221 kadrodan hakkıyla kazanana bi şey demiyoruz zaten.Hukuk hocaları olduğunu nereden biliyorsunuz diyen daha araştırma yeteneği bile olmayan insanların yani haksızlık yaparak kazanmış olanların kazanmalarını,hakkıyla kazanacak adayı çiğneyerek, balıkesir için başvuru evrakındaki forma marmaradan prof referans yazarak kazanan torpilli olana hakkımı helal etmiyorum.Hukuksal iptal davası en doğru yol balıkesir işletme için.Alan bilgimizi ölçebilecek hiç işletme hocası olmaması çok çok üzücü.İyi o zaman bilgisayar mühendisi alımına da orman mühendisi girsin madem bu mantıkla.

A

Abartgülüm

Guest
Arkadaşlar eğitim dönemi diye ayırmanızı tavsiye etmem, her an göreve başlatabilirler. Çünkü sadece derse girmeniz yeterli olmayacak, diyelimki haftalık 15 saat derse gireceksiniz geri kalan zamandada sizi bir birime bağlarlar mesela plan programlama gibi. Derslerden hariç diğer zamanlarda o işlerle ilgilenirsiniz. Sadece derse gireceğim gerisi beni bağlamaz modunda gelenler üzülebilir.

Abart abart daha da abart

B

Bencil aday

Guest
Şu Balıkesir’i kazanan aday yazmış ki “ben haketmedim de kim haketti bu kadroyu” bu ne bencillik yahu belki sizden daha nitelikli olan ama referansı olmadığı için kazanamayan adaylar var.Böyle bencil öğretmen olup kazanacağıma, şuanki gibi alçakgönüllü olup kazanamamayı işsiz ve egosuz olmayı tercih ederim.

D

Dilekçeee

Guest
İtiraz dilekçesi yazınca önceki mesajlarda sonucunun değiştiğini asile dönen arkadaş nereye yazmıştınız dilekçenizi? Biz de oraya yazalım Balıkesir için.