Milli Savunma Üniversitesi Öğretim Görevlisi alımı hakkında

A

Akademidms

Guest
Merhaba hocalarım hava harp okulunda çalışan var mı süreç nasıl işliyor ? Özlük Haklarımız nasıl ? Ortam nasıl olacak ve sivil mi olacağız? Teşekkürler.

ragojin

Öğrenci
Merhaba,
Öncelikle sabırla bekleyen ve olumsuz yanıt alan arkadaşlara geçmiş olsun. Kolay olmuyor ama hızlı şekilde kederinizi atıp hayatınızın gerçeklerine odaklanmanızı tavsiye ediyorum. Açılan ilanların tamamında var mıdır bilmiyorum ama benim katıldığım Rusça bölümünden gerçek detaylarla neden üzülmemeniz gerektiğini açıklamaya çalışacağım. Ön değerlendirme listesi aşağıdaki gibiydi:
(Talip Burak TANRIVER benim)
180 141 KARA HARP OKULU (Ankara) YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ
HASAN ŞEN ÖĞR.GÖR. 85,34814
TALİP BURAK TANRIVER ÖĞR.GÖR. 83,017756
LADA AKSÜT ÖĞR.GÖR. 82
FATMA YANIKÖREN ÖĞR.GÖR. 80,891576
ALKIM HANTAŞ ÖĞR.GÖR. 78,071078
TUĞBA BALKAYA ÖĞR.GÖR. 77,93541
SERCAN SEYHAN ÖĞR.GÖR. 77,73111
MEHMET VOLKAN ÇİFTCİ ÖĞR.GÖR. 76,34754
AYŞE MERCAN ÖĞR.GÖR. 76,20196
HANDE BÜYÜKBAHÇECİ ÖĞR.GÖR. 75,842104
SEVDA NASRADINLI BAHAR ÖĞR.GÖR. 75,79635
ERDEM GÜLER ÖĞR.GÖR. 75,593508
SENA ÜNAL ÖĞR.GÖR. 74,367224
GİZEM ÇETİNSAV ÖĞR.GÖR. 74,317156
ELİF GÜN ÖĞR.GÖR. 72,6182
VEYSEL UZUĞ ÖĞR.GÖR. 70,918302

Hasan Şen üniversiteden sıra arkadaşım, mülakata gün içerisinde gelmedi. Listeden birde Hande Hanım sıra arkadaşımdır. Üçümüzde Erciyes Üniversitesi mezunuyuz. Geleyim mülakat detaylarına: Gazi Üniversitesinden 3 hoca getirilmiş. Mülakata girecekler arasında öğrencileri var, yüksek lisans eğitimini almış olanlar var, var oğlu var. Rusça'da toplasan 10 bölüm olduğu için ülkede hangi hoca gelse birileri için tanıdık çıkacağı için sorun etmedim. Girdim mülakata... Hocalar güleryüzlü, sakin şekilde başladı görüşme. Sordukları soruları aynen yazıyorum buraya:

1- Adınız Soyadınız nedir?
2- Kendinizi biraz tanıtır mısınız?
3- Ne işle meşgulsünüz ve mezun olduktan sonra Rusçayı unutmamak için ne yaptınız?
4- Bizi ezberinizden bir edebi şiir okur musunuz?

Hepsi bu kadar. Soruların hepsine (şiir de dahil hatta çok uzun bir şiir okumuştum) sakince cevap verdim. Sonra döndük evimize ve heyecanlı bekleyiş bugüne kadar sürdü. Sonuç olarak "asil ve yedek kontenjanına giremediniz" mesajını okuyorum ekranda. Sesli düşünerek size de aktarayım kafamdaki soruları

1- 2 kişinin alınacağı bir ilanda rüştünü devlet sınavları ile ispat etmiş ve ön değerlendirme listesine kafadan giren birisi, 2 asil 2 yedek olduğunu düşünürsek toplamda ilk 4'e giremiyorsa ya mülakata küfür etmiştir, ya heyecandan dili tutulmuştur, ya da bilimum saygısızlıkla herşeyi berbat etmiştir. Teknik olarak bu kontenjana girememem im-kan-sız. Neden mi?

Soruları ben seçmedim ki. Siz aklınızdakileri sordunuz ve hepsine tam olarak cevap verdim. Bana "şu konuyu anlatır mısınız?" dediniz de bilmiyorum mu dedim. Zaten sorduğunuz bilgiye dayalı tek soru "rusça şiir" di, belki de oradaki profesörlerin bile ilk defa duyduğu Puşkinin bir şiirini okudum.

Ha bunları okuyan arkadaşlar diyecek ki; iyide kardeşim bunun alesi var yds si var mezuniyet ortalaması var.
Tüm bilgilerimi aşağıda yazıyorum:

YDS : 85
ALES: 82
100'lük sistemde mezuniyet ortalamam: 95

Takdiri bunu dikkatli şekilde okuyan ve özümseyen tüm genç dimahlara bırakıyorum. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Liyakatli olabilirsiniz ama elyak (yani en liyakatlisi) olamadınız. Bende özel bir şirkette çalışıyorum şu günlerde, bırakıp organik tarım yapacağım memleketimde.

C

computereng

Guest
arkadaslar ben cimere yazıyorum aklinda şüphe kalan arkadaşlar da lütfen yazsın sessiz kalmayın.

benim başvurduğum kadroda sadece 2 kişiydik. ben mühendisim tezli yüksek lisans yaptım mülakatta alandan çok alakasız teknik bilgiler soruldu 3/4 unu cevapladım. diğer rakibim çok alakasız düşük puanlı bir bölümden mezun mühendis filan değil ve parayla tezsiz yl yapıyor daha. ona sadece nerede çalışıyorsun bu işi istiyir musun gibi teknik olmayan şeyler sorulmuş. ve benim alesim 90 onun 65. el insaf yahu. benim hiç olmazsa yedek olmam gerekirdi 2 kişiyiz sonuçta ama yedek bile değilim. cimere şikayet edeceğim. hiç akıl mantık alır bir şey değil bir kere mülakat adil değildi.

siz de destek olun şikayet edin.

A

Akademikbiri

Guest
Yazık

Türkiye'de kamu devlet teşkilatı hiç olmadığı kadar çökmüştür. Adam kayırma rantcilik hat safhaya ulaşmıştır. Daha da düzelme beklemeyin çağdaş medeniyet seviyesine çıkma yolunda.

Borank

Öğrenci
Ragojin hocam ALES ve YDS puanlarınız çok iyi değil, mülakattan 80 almış olsanız son değerlendirme skorunuz 86 puana denk geliyor. Hani bu 90 da olmuş olsa öğretim görevlisi listelerinde 95'le girenleri görüyoruz, zira YDS ve ALES'in süper olmamasından ötürü sizin mülakatınızdan 10-20 puan kırmaları kıyak geçmek istedikleri arkadaşın öne geçmesine fazlasıyla yetiyor.

Arkadaşlar özel sektöre bu kadar nefretle bakıyorsanız başka memuriyet fırsatlarını değerlendirmeye çalışın. İlla akademik kariyer istiyorsanız referans bulmak, networking yapmak zorundasınız. Bu forumda haklı olarak pek sevilmediğini biliyorum bunun ama prensipler bu alana işlemiyor, ufak çakallıklar olmadan yapabileceğiniz bir iş değil bu. Değiştirebileceğiniz bir şey yok, adapte olur ya da başka bir kariyer planlarsınız.

vacanciesinturkey.com
gelbaşla.com

Buralarda BM dahil çeşitli uluslararası organizasyonlar çok iyi ödeyen ve tam zamanlı iş ilanları veriyorlar. Özel sektörden ilerleyeceğiniz rotayı beğenmediyseniz buralara göz atın, pazarlanabilir yeteneklerinize uygun yerlere başvurular gönderin. Gerçekten söylediğiniz gibi en iyisinin en iyisiyseniz değerlendirileceğine emin olabilirsiniz.

proz.com

Bu da bir tercüman platformu, 1-2 sene sürünüp öğretim görevliliğine başvurduğunuz dile ait müşteri ağınızı genişletin, sadece yurtdışına çalışın, birkaç sene sonra sadece freelance çalışarak elinize geçen paraya şaşırırsınız. Derdiniz araştırma yapmaksa, makale yazmaksa ona göre ayarlayın çalışma saatlerinizi, ne istiyorsanız yapın sonra.

Kendimi öldüreceğim bilmemne diye karanlık çukurlara düşüyorsunuz. E arkadaşlar az talepte bölümler tercih etmişsiniz lisansınız için, özellikle buralarda akademik kariyer için zorunlu çakallıkların 25 katı işlediğini bile bile neden inatla bu mesleğe kanalize oldunuz? Erdemli insanlar olarak torpile vesaire bulaşmak da istemiyorsunuz, çok iyi ama imkansızı isteyip olmayınca neden küsüyorsunuz? Yapmayın, saçmalamayın, pazarlanabilir yeteneklerinizi geliştirin, yeni ilgi alanları keşfedin.

Son düzenleme:
Ö

öğrtimgrv

Guest
Asil kazanan arkadaşlar bundan sonra ne yapmamız gerek bekleyecek miyiz?ya da bize haber gelir mi?

ragojin

Öğrenci
Ragojin hocam ALES ve YDS puanlarınız çok iyi değil, mülakattan 80 almış olsanız son değerlendirme skorunuz 86 puana denk geliyor. Hani bu 90 da olmuş olsa öğretim görevlisi listelerinde 95'le girenleri görüyoruz, zira YDS ve ALES'in süper olmamasından ötürü sizin mülakatınızdan 10-20 puan kırmaları kıyak geçmek istedikleri arkadaşın öne geçmesine fazlasıyla yetiyor.

Arkadaşlar özel sektöre bu kadar nefretle bakıyorsanız başka memuriyet fırsatlarını değerlendirmeye çalışın. İlla akademik kariyer istiyorsanız referans bulmak, networking yapmak zorundasınız. Bu forumda haklı olarak pek sevilmediğini biliyorum bunun ama prensipler bu alana işlemiyor, ufak çakallıklar olmadan yapabileceğiniz bir iş değil bu. Değiştirebileceğiniz bir şey yok, adapte olur ya da başka bir kariyer planlarsınız.

vacanciesinturkey.com
gelbaşla.com

Buralarda BM dahil çeşitli uluslararası organizasyonlar çok iyi ödeyen ve tam zamanlı iş ilanları veriyorlar. Özel sektörden ilerleyeceğiniz rotayı beğenmediyseniz buralara göz atın, pazarlanabilir yeteneklerinize uygun yerlere başvurular gönderin. Gerçekten söylediğiniz gibi en iyisinin en iyisiyseniz değerlendirileceğine emin olabilirsiniz.

proz.com

Bu da bir tercüman platformu, 1-2 sene sürünüp öğretim görevliliğine başvurduğunuz dile ait müşteri ağınızı genişletin, sadece yurtdışına çalışın, birkaç sene sonra sadece freelance çalışarak elinize geçen paraya şaşırırsınız. Derdiniz araştırma yapmaksa, makale yazmaksa ona göre ayarlayın çalışma saatlerinizi, ne istiyorsanız yapın sonra.

Kendimi öldüreceğim bilmemne diye karanlık çukurlara düşüyorsunuz. E arkadaşlar az talepte bölümler tercih etmişsiniz lisansınız için, özellikle buralarda akademik kariyer için zorunlu çakallıkların 25 katı işlediğini bile bile neden inatla bu mesleğe kanalize oldunuz? Erdemli insanlar olarak torpile vesaire bulaşmak da istemiyorsunuz, çok iyi ama imkansızı isteyip olmayınca neden küsüyorsunuz? Yapmayın, saçmalamayın, pazarlanabilir yeteneklerinizi geliştirin, yeni ilgi alanları keşfedin.

Kendi bölümüm için konuşuyorum, zaten o listede olan arkadaşlar akademik kariyere henüz başlamamış Türkiye'nin en başarılı Rusça öğrencileri. Başka da yok zaten. 95 olsa Ales ne olacak. Sadece kendi sonucunu gösteren bir sorgulama sayfası ile bırak listede olanların en altındakini, LİSTEDE OLMAYAN BİRİNİ DE alırsın. İşte bu yüzden burada birileri paranormal mesajlar atıyor. Adam var kronometre açtım 1 gün 10 saat 22 dakika var diyor. Adam var intihar etmek istiyor. Gördü bu çocuklar tüm o çakallıkları o yüzden herkesin eli kalbinde. Ben ise mezun olduktan sonra hiç akademisyenliği düşünmemiştim. Özel sektördeyim ve çok şükür bir akademisyen kadar kazanıyorum. Sanırım idealist yönüm gönlümdeki ateşi harladı. Olmadı. İşim var diye bu konuyu kapatmayacağım ama. Takipçisi olacağım.

Ö

Öğretim.görv

Guest
Asil kazanan var mı arkadaşlar bundan sonra ne yapmamız gerekiyor dekanlığa gidip sözleşme imzalamamız gerekiyor mu? Daha önce tecrübe edinenler yardımcı olursa sevinirim. Bir de hava harp okulunda şartlar nasıl eğitimimize de devam edebiliyor muyuz aynı zamanda? Bir de sivil mi oluyoruz yoksa üniforma mı giyeceğiz? Çok teşekkür ediyorum şimdiden.

A

akademininhali

Guest
?

Sivil mi olacağız diye sormuş biri harika! Hayır sivil alım için başvurmuştun arkadaşım.

S

Sözlşme?

Guest
Arkadaşlar bu kadrolar 2 yıllık sözleşmeli mi ve 2 yıl sonra boşta mı kalıyoruz bu durumda? Süreç nasıl işliyor tecrübesi olan bilgilendirirse süper olur

A

Akademikfen

Guest
Hava harp okulunda tecrübeli çalışan arkadaşlar soruşturma yaklaşık ne kadar sürüyor ve atanınca eğitim programı oluyor mu bir de sözleşme kısmı herkesin kafasını karıştırmış anlaşılan bir açıklık getirebilirseniz çok iyi olacaktır.

Borank

Öğrenci
Arkadaşlar bu kadrolar 2 yıllık sözleşmeli mi ve 2 yıl sonra boşta mı kalıyoruz bu durumda? Süreç nasıl işliyor tecrübesi olan bilgilendirirse süper olur
2 yıl sonra sözleşmeniz otomatik yenileniyor; ama Milli Savunma Bakanlığından konu hakkında açıklama gelmese de başvuru süreci sırasında aksini duyup rapor edenler de var.

M

Msuogr

Guest
Ben dün msü ye ulaştım. Asil olarak kazananların herhangi bir şey yapması gerekmiyormuş. İsimler güvenlik soruşturmasına gönderilmiş. Soruşturma bitince isimler rektör tarafından onaylanacak ve sonrasında iadeli taahhütlü mektup gönderilcekmiş asil kazananlara

M

Msüöğr

Guest
Ne kadar sürer acaba soruşturma bir de hemen başlıyor muyuz göreve yoksa oryantasyon oluyor mu bilginiz var mı?

A

Akademik eğitim

Guest
Akademik eğitim

Balıkesir kara astsubay işletme bölümü mülakatında mülakat heyetinde askeri öğretim görevlisi yoktu, raportör yoktu. diğer bölümlerde olanlar varsa yazabilir mi lütfen. Balıkesir kara astsubay işletmeyi kazananları biliyor musunuz arkadaşlar?

A

Akademikss

Guest
Balıkesir işletme için şikayet ettim ben cimer'e. Aynı şikayetleri sonuçlardan şüphe duyanlar varsa yapsınlar lütfen. Adil bir alım olmadığı aşikar.

A

Akademik Eğitim

Guest
Akademik

Balıkesir kara astsubay işletme için ben de kesinlikle adil bir alım olmadığını düşünüyorum konferans salonunda hepimizin duyduğu o cümleden sonra kimin alınacağı belliydi zaten.Hepimizin morali motivasyonu bozuldu daha mülakata bile girmeden.adil olmadığı aşikardı sizin de belirttiğiniz gibi. Aynen dediğiniz gibi lütfen diğer adaylar da işletme bölümü için adil bir seçim olmadığı için yazsınlar cimer’e. İşletme bölümü için kadronun iptal edilmesini ve işletme bölümü mülakatının yeniden yapılmasını talep ediyoruz diye yazabilirsiniz cimer’e.Sivil üniversiteden 4 hukuk hocası bulunmaktaydı, bölüm işletmeydi ama 1 tane bile işletme hocası yoktu mülakatta, 1 tane askeri öğretmen olması durumundayken askeri öğretmen yoktu, soruları bildiğimizi rapor etmesi durumunda olan raportör yoktu. Gerçekten sizin de dediğiniz gibi adil olmadığı çok aşikardı.Çok itiraz olursa sonuçlar değişir bence.Haksızlığın düzeltilmesi dileğiyle.