Güvenlik soruşturması süreci
O kadarını anladım zaten de, sürecin başlatılıp başlatılmadığına nasıl kanaat getirdiğinizi merak ettim.
Güvenlik soruşturması süreci
Ne zaman çağrılacağımız belli olsaydı ona göre ders alacaktım eğer gelecek sene başlayacaksak derslerimi bu dönem bitirecektim yok bu dönem başlarsak az alırdım ki problem olmasın
sizce şubat 18 kadar çağrılır mıyız hocalarım....
İl emniyetten öğrendiğime göre güvenlik soruşturmamı tamamlayıp iki hafta önce MSB'ye yollamışlar ancak eve polis gelmemişti yani gelmesi zorunlu değil anlaşılan arkadaşlar
Arkadaşlar merhaba. Bende yedek listedeydim. Dolayısıyla kazanamamıştım. Fakat güvenlik soruşturması için evime emniyetten gelenler oldu. Yedek listede olduğu halde güvenlik soruşturması süreci başlayan oldu mu?
Arkadaşlar, MSÜ'nün talebi üzerine güvenlik soruşturması diğer kurumlardakinden çok daha fazla detaylı yapılacağından, süreç baya uzadı ve daha da uzayacak; o nedenle yaz aylarında ancak sonuçlanmış olacak gibi bir bilgi aldım çok sağlam bir kaynaktan. Ben zaten atanamadım da, atanan arkadaşlarım var, ondan dolayı buradaki süreci ben de takip ediyordum, sizlere de bilgi vereyim dedim.
Yaza kadar beklemeniz gerekecek.
Arkadaşlar, MSÜ'nün talebi üzerine güvenlik soruşturması diğer kurumlardakinden çok daha fazla detaylı yapılacağından, süreç baya uzadı ve daha da uzayacak; o nedenle yaz aylarında ancak sonuçlanmış olacak gibi bir bilgi aldım çok sağlam bir kaynaktan. Ben zaten atanamadım da, atanan arkadaşlarım var, ondan dolayı buradaki süreci ben de takip ediyordum, sizlere de bilgi vereyim dedim.
Yaza kadar beklemeniz gerekecek.
"Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılması taleplerinin ilgili makama ulaşmasından itibaren arşiv araştırması sonuçları en geç 30 iş günü, güvenlik soruşturma sonuçları en geç 60 iş günü içinde cevaplandırılır." (Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yönetmeliği)
"Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılması taleplerinin ilgili makama ulaşmasından itibaren arşiv araştırması sonuçları en geç 30 iş günü, güvenlik soruşturma sonuçları en geç 60 iş günü içinde cevaplandırılır." (Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yönetmeliği)
Haklisiniz, yonetmelik bu ama zaten yonetmelikteki sure coktan asildi bile. Bir de ulke olarak cok hassas bir donemden geciyoruz ve MSU en hassas kurumlardan biri. Personel aliminda hata yapma luksu olmayan en önemli kurumlarin başında. Rektörlük de bunun farkinda oldugu icin güvenlik sorusturmalarini diger kurumlardan cok daha farklı detaylilikta talep etti.
Benim gönlüm yanilmami ister ancak malesef yanilmadigimi yaz aylarinda hep birlikte göreceğiz. Bir an once atanan arkadaslarin gorevlerine başlamasini diliyorum.