Milli Savunma Üniversitesi Öğretim Görevlisi alımı hakkında

S

Soruİşaretleri

Guest
Şöyle kabataslak bir hesap yaptım:
9 Kasım'da sonuçlar açıklandı. Belgelerin 2 hafta sonra gerekli kurumlara ulaştığını düşünelim (daha uzun sürebilir mi?). Buna 60 iş gününü eklediğimizde tarih 18 Şubat oluyor. Yani yönetmeliğe göre aşağı yukarı Şubat ayının sonuna doğru açıklanması gerekir.

Evet... Çevremizde 5 ay, hatta daha fazla süre bekleyenler olmuş, fakat şimdiki yönetmelikte, yani 24 Ekim 2018 tarihinde resmi gazetede yayınlanan "Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"te aynen şu ibare geçmektedir:

"Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılması taleplerinin ilgili makama ulaşmasından itibaren arşiv araştırması sonuçlan en geç 30 iş günü, güvenlik soruşturması sonuçlan en geç 60 iş günü içinde cevaplandınlır. Soruşturma ve araştırma sonucunu içeren bilgi ve belgeler ilgilinin işlemini yapan makamlardaki dosyasında asgari "gizli" gizlilik derecesinde aidiyet konusuna göre fiziki ve/veya elektronik ortamda muhafaza edilir."

Görüldüğü üzere resmi kaynaklarda yazan bu. Buna uyulmayacaksa o zaman mevzuat neden var?

Bu madde muhtemelen tüm kurumlara personel temin edilirken geçerlidir. Evet... MSÜ ayrı. En hassas kurumlardan biri. Daha detaylı tarama istenebilir ancak bu durumda "Stratejik öneme sahip kurumların güvenlik soruşturmaları ... gün sürer" şeklinde mevzuatta ayrıca belirtilmesi gerekmez miydi? (varsa da ben görmedim). MSÜ gibi kurumlar için yaklaşım (detay, hız, özen vs.) farklılık gösterebilir, fakat aksi belirtilmediğine göre süre aynı olmalıdır.

5 ay bekleyen vatandaşlarımız muhtemelen yönetmelikteki bu değişiklikten önce kurumlara kabul edilmiş olanlardır. Değişiklikten önce yönetmelik nasıldı bilmiyorum!

Ayrıca... Diyelim güvenlik soruşturmaları belirtilen zamanda tamamlandı. Hemen ertesi gün çağıracakları ne malum? Böyle bir kaide var mı? Eğer önümüzdeki eğitim-öğretim*yılı itibariyle ders vermeye başlayacaksak bizleri çağırmakta acele etmeyebilirler. Eğer bu dönem ders vereceksek bekletmeden çağırmaları tabii ki mantıklı olandır.

Bu arada... Eğer bizleri toplu olarak çağıracaklarsa unuttuğumuz bir şey var. MSÜ duyuru sayfasındaki ilanı hatırlayalım: "MSÜ Öğretim Üyesi (Profesör, Doçent, Doktor Öğretim Üyesi) temini faaliyetleri devam etmektedir". Bu duyuru hala güncellenmedi. Yani kimin kabul edildiği hala belli değil. Bu bitmeden bizi çağırırlar mı?

"Onlar ayrı. Bizim durum farklı" diyenler de haklı olabilir tabii.

Arkadaşlar, yanlış anlamayın lütfen. Ben de asil listedeyim. Yukarıda yazdıklarım kulağa can sıkıcı geliyor ancak tabiri caizse "kafamda deli sorular". Sizlerle paylaşmak istedim. Ben de herkes gibi sabırsızlıkla bekliyorum. Hayırlı sonuçların bir an evvel gelmesi dileğiyle...

A

Akademikshns

Guest
Arkadaşlar iş günü yazdığı için 88 gün olmuyor maalesef yani hafta sonlarını saymayın

A

Akademikfaai

Guest
Asil kazananlar hangi emniyete soruyorsunuz il mi ilçe mi ben sormadım şahsen sadece tebligatı bekliyorum yapmam gereken başka bir şey var mı?

S

Soruİşaretleri

Guest
Şöyle kabataslak bir hesap yaptım:
9 Kasım'da sonuçlar açıklandı. Belgelerin 2 hafta sonra gerekli kurumlara ulaştığını düşünelim (daha uzun sürebilir mi?). Buna 60 iş gününü eklediğimizde tarih 18 Şubat oluyor. Yani yönetmeliğe göre aşağı yukarı Şubat ayının sonuna doğru açıklanması gerekir.

Evet... Çevremizde 5 ay, hatta daha fazla süre bekleyenler olmuş, fakat şimdiki yönetmelikte, yani 24 Ekim 2018 tarihinde resmi gazetede yayınlanan "Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"te aynen şu ibare geçmektedir:

"Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılması taleplerinin ilgili makama ulaşmasından itibaren arşiv araştırması sonuçlan en geç 30 iş günü, güvenlik soruşturması sonuçlan en geç 60 iş günü içinde cevaplandınlır. Soruşturma ve araştırma sonucunu içeren bilgi ve belgeler ilgilinin işlemini yapan makamlardaki dosyasında asgari "gizli" gizlilik derecesinde aidiyet konusuna göre fiziki ve/veya elektronik ortamda muhafaza edilir."

Görüldüğü üzere resmi kaynaklarda yazan bu. Buna uyulmayacaksa o zaman mevzuat neden var?

Bu madde muhtemelen tüm kurumlara personel temin edilirken geçerlidir. Evet... MSÜ ayrı. En hassas kurumlardan biri. Daha detaylı tarama istenebilir ancak bu durumda "Stratejik öneme sahip kurumların güvenlik soruşturmaları ... gün sürer" şeklinde mevzuatta ayrıca belirtilmesi gerekmez miydi? (varsa da ben görmedim). MSÜ gibi kurumlar için yaklaşım (detay, hız, özen vs.) farklılık gösterebilir, fakat aksi belirtilmediğine göre süre aynı olmalıdır.

5 ay bekleyen vatandaşlarımız muhtemelen yönetmelikteki bu değişiklikten önce kurumlara kabul edilmiş olanlardır. Değişiklikten önce yönetmelik nasıldı bilmiyorum!

Ayrıca... Diyelim güvenlik soruşturmaları belirtilen zamanda tamamlandı. Hemen ertesi gün çağıracakları ne malum? Böyle bir kaide var mı? Eğer önümüzdeki eğitim-öğretim yılı itibariyle ders vermeye başlayacaksak bizleri çağırmakta acele etmeyebilirler. Eğer bu dönem ders vereceksek bekletmeden çağırmaları tabii ki mantıklı olandır.

Bu arada... Eğer bizleri toplu olarak çağıracaklarsa unuttuğumuz bir şey var. MSÜ duyuru sayfasındaki ilanı hatırlayalım: "MSÜ Öğretim Üyesi (Profesör, Doçent, Doktor Öğretim Üyesi) temini faaliyetleri devam etmektedir". Bu duyuru hala güncellenmedi. Yani kimin kabul edildiği hala belli değil. Bu bitmeden bizi çağırırlar mı?

"Onlar ayrı. Bizim durum farklı" diyenler de haklı olabilir tabii.

Arkadaşlar, yanlış anlamayın lütfen. Ben de asil listedeyim. Yukarıda yazdıklarım kulağa can sıkıcı geliyor ancak tabiri caizse "kafamda deli sorular". Sizlerle paylaşmak istedim. Ben de herkes gibi sabırsızlıkla bekliyorum. Hayırlı sonuçların bir an evvel gelmesi dileğiyle...

zdenka

Öğrenci
Hocalarım 60 gün değil, 60 iş günü. Ayrıca henüz dolmuş değil. Bu süre açıklandığı günden sonrasını ifade etmiyor. Açıklandıktan sonra belgelerin soruşturmaya gönderilmesi için 1 ay süre vardır. Daha sonra maksimum 60 iş günü olan soruşturma süresi. Sonra da belgeler kuruma geri gönderiliyor ama bunun süresinden emin değilim. Geçmiş sayfalarda bir arkadaş belgelerin 12 kasımda gönderildiğini söylemişti. Eğer öyleyse 60 iş günü olan soruşturma süresi bu hafta doluyor daha.

A

Akademikbb

Guest
Arkadaslar ben de asilim ve ne il ne ilcede dosyam falan yok hic gelmemis universiteyi arayan olmadi mi aranizdan , Bir de uye olan bir arkadas on ayak olsa da whatsapp grubu mu kursak ozelden ona mesaj atsak numaralarimizi

A

Akademik38

Guest
Arkadaşlar hafta sonları dahil 76 güne tekabül ediyor. Benim hesabıma göre her şekilde geçmiş oluyor. Hesaplamalarımız biraz farklı. Ayrıca grup kurulması da oldukça iyi olur diye düşünüyorum kurulan whatsapp grubu sayesinde irtibat halinde olurduk.
Arkadaslar ben de asilim ve ne il ne ilcede dosyam falan yok hic gelmemis universiteyi arayan olmadi mi aranizdan , Bir de uye olan bir arkadas on ayak olsa da whatsapp grubu mu kursak ozelden ona mesaj atsak numaralarimizi

A

Akademikjsns

Guest
Facebook'ta grup kurulması daha mantıklı bence eğer birisi kurarsa grubun ismini buradan yazar bizde katılırız?

zdenka

Öğrenci
Ayrıca... Diyelim güvenlik soruşturmaları belirtilen zamanda tamamlandı. Hemen ertesi gün çağıracakları ne malum? Böyle bir kaide var mı? Eğer önümüzdeki eğitim-öğretim yılı itibariyle ders vermeye başlayacaksak bizleri çağırmakta acele etmeyebilirler. Eğer bu dönem ders vereceksek bekletmeden çağırmaları tabii ki mantıklı olandır.

Haklısınız, soruşturma belirtilen sürelerde tamamlansa bile dönem ortası diye çağırmayabilirler.

Ö

öğretimgörevl

Guest

Hocam ben de aynı durumdayım. Ne il ne de ilçe emniyete adıma belge ulaşmamış. Rektörlük ile görüştüm ve endişe edecek bir şey olmadığını tüm asil adayların belgelerinin yollandığını söylediler. Oraya ulaşmama sebebi olarak soruşturmanın 4 farklı yerden yürütülmesinden dolayı şuan belki belgeleriniz iç işleri bakanlığında, mitte veya milli savunma bakanlığında olabilir diye söylendi. Çok gergin bir şekilde bekleyiş içindeyim. Ek olarak 6 aydan evvel bitmeyeceğini belirttiler

K

karaharp

Guest
Kara Harp okulu yabancı diller öğretim görevliliğine kabul edilen var mı aramızda? Grup kursak haberleşsek arkadaşlar

A

Akademikbb

Guest
Hocam iyi güzel demişler ama benim kütüğüm de ikametgahım da aynı il olmasına rağmen olmayan arkadaşların evine polis gelmiş , belgeleri emniyete ulaşmışken çok ilginç değil mi bizim emniyete daha gelmemesi

akademia1

Öğrenci
Arkadaşlar hafta sonları dahil 76 güne tekabül ediyor. Benim hesabıma göre her şekilde geçmiş oluyor.

Haftasonlarını dahil etmeyin hocam, 60 İŞ günü. Yani soruşturmaya gönderildikten sonra (tahminen 12-14 Kasım) 60 iş günü ekleyin, üstüne belgelerin de kuruma gönderilme süresini ekleyin ve sürenin henüz aşılmamış olduğunu göreceksiniz.

Ek olarak 6 aydan evvel bitmeyeceğini belirttiler

Ama tabii bu şekilde ne kadar süreceğini de öğrenmiş olduk.

Bu benim de kafamı kurcalıyor...

Bir de, diyelim ki dönem ortasında işlemler tamamlandı. Bizi çağırırlar mı yoksa bir dahaki döneme kadar bekletirler mi? Bu konuda fikriniz var mı?

Ö

öğretimgrv

Guest
Haftasonlarını dahil etmeyin hocam, 60 İŞ günü. Yani soruşturmaya gönderildikten sonra (tahminen 12-14 Kasım) 60 iş günü ekleyin, üstüne belgelerin de kuruma gönderilme süresini ekleyin ve sürenin henüz aşılmamış olduğunu göreceksiniz.

Ama tabii bu şekilde ne kadar süreceğini de öğrenmiş olduk.

Bu benim de kafamı kurcalıyor...

Bir de, diyelim ki dönem ortasında işlemler tamamlandı. Bizi çağırırlar mı yoksa bir dahaki döneme kadar bekletirler mi? Bu konuda fikriniz var mı?

Hocam bana aradığımda 6 aydan önce göreve başlatılmayacağımızı söylediler Ankara için. Siz sadece bekleyin dediler. Polisin eve gelmesi şartı yok herhangi bağlantılı olduğumuz birine gidip de sorabilirler. Arkadaşımın yaşadığı binanın kapıcısına sorular sorup gitmişler. Haberimiz bile olmayabilir bu konuda. Garip olan halen emniyete ulaşmış herhangi bir belgenin olmaması

cnakademik

Öğrenci
İşlemler tamamlandıktan sonra bakan imzasıyla göreve başlatılacak kazananlar. MSÜ dönem ortası vs. gözetmeksizin, acil personel ihtiyacı nedeniyle hemen başlatmayı planlıyordu. Mülakata katılan arkadaşım, mülakat öncesi yapılan toplu konuşmada "msü'nün inanılmaz derecede acil öğretim elemanı ihtiyacının olduğunu, çok yoğun çalışılacağını, kazanmayı kafaya koymuş adayların bunu gözardı etmemesi gerektiğini, işlemler bittikten sonra çok hızlıca göreve başlatılacağını, bunun yeni kurulmuş bir üniversite olup burada çalışacak kişilerin bir vatan, bir gönül hizmeti olarak görmesi gerekip, bu yoğun çalışmaya gönülden iştirak etmeleri gerekeceğini" söylediklerini söylemişti.

Gerçekten de burayı kazanan arkadaşlar devletimizin bu yeni ve önemli kurumunun kurucu kadrolarından olacaklarından dolayı gururlu olmaları gerektiğine inanıyorum. Allah kazananlara bir an evvel görevlerinin başıan geçip, devletimize hayırlarla hizmet etmelerini nasip etsin.

ihtimaller

Öğrenci
Arkadaşlar hiç bir yeni gelişme yok. Fakat MSB'lığının soruşturmayı geri çektiği ve kendisinin yürüteceğine dair söylentiler dönüyor. Rektörlük arandığında ise sürecin 6 ay kadar sürebileceği bilgisi veriliyor.

A

Akademik3456

Guest
Hocam yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim. Ben özellikle hava harp okulu türk dili öğretim görevliliği için sormuştum. Söyledikleriniz ve eğitime yasak durumu benim için oldukça önemli. İnsanları kariyer ile memurluk arasında sıkıştıran bir durum. Hakkımızda hayırlısı olsun.

ihtimaller

Öğrenci
MSÜ Öğretim Üyesi (Profesör, Doçent, Doktor Öğretim Üyesi) temini faaliyetleri devam etmektedir.
Duyurular bölümünde sonuçların açıklanmasıyla ilgili bir gelişme göremedim, bu durumla ilgili haberi olan hocalarım var mı?