Gerçekler...
2017 de sadece Ingilizce ve Beden Eğitimi öğretmenliğinden alım yapıldı. Iki branşında maaşı aynı. Ek dersler Yök.tekinden çok daha az 4566 sayılı Harp Okullarında yazıyor bu kısmla ilgili bilgi.Ingilizce bölümü dekanlığa ve dekana bağlı olup, sabah 8, akşam 4.30 mesai yapmaktadır ayrıca kıyafetleri mavi gömlek ve siyah pantolondur üniversite ana yönergesinde her ne kadar sivil personel kılık kıyafet yönetmeliğinde serbesttir vs yazsa da komutan ve dekan bu şekilde istemektedir. Ayrıca birkaç ayda bir nöbet tutmaktadır. Nöbetle ilgili ek ücret de ödenmemektedir. Beden eğitim bölümü nasıl olduğunu hala anlayamasak da alay komutanlığına bağlı ve mesai saatleri daha yoğundur sabah 8 - akşam18.30/19 filan. Yazın yaz okulu gibi bir eğitim var birkaç ay orada eğitim vermeye de gidiyorlar. Ayrıca dersleri dekanlık gibi değil öğrenciyle okul içinde koşu vs yapıyorlar. Kıyafetleri subayların giydiği renkte eşofmandır o yüzden onlardan ayırmak çok zor ve zaten alaya bağlılar tüm amirler komutan vs. Ayrıca ayda baya nöbet tutmaktadır. Nöbetle ilgili ek ücret de ödenmemektedir. Ayrıca iç tüzük çıkarılarak kılık kıyafet yönetmeliği de düzenlenecek tekrar yani sözlü yapılan bu düzen resmileşecek.
Tabi olunan haklar 2547,2914, 4566, 657 bir de iç tüzüğün bazı maddeleri deniyor. Yalnız rutbelilerle çalıştığınız için işlerine geldiginde 926 sınız da deniyor ona göre muamele yapılıyor. Bknz. aralık ayında çıkarılan "msü yönetmeliği". Yönetmelikte subay ve sivil bir arada yazılmış bunu herkes bilse de kendince ve işine geldiğince uyguluyor.
Izin günlerine gelince senede 20 gün ve doğal olarak eğitime ara verilen ara tatilde veya yazın kullanılıyor. Kurumda sivil hoca sevilmiyor, rütbe şart deniyor. Subaylar ve astsubaylar rütbe karşılığında olunmasını pek beğenmemişler anlaşılan. Serviste rütbe sırası var örneğin ama protokol esasina göre sivil öğretim gör.üsteğmen kadro derecesinde olup en arkaya oturtuluyor mesela.. Normal bir kurumdaki serbestlik vs yasa olarak olsa da yaptırmıyorlar. Adamlar saç sakal traşı oluyor; seni oldurmasın mı? Dersi 9 da ama asker olduğu için 8 de geliyor; seni getirtmesin mi? Nöbet tutuyor; sana tutturmasın mı? Sen sivilsin benden nasıl üstün olursun aynı işi yaparız nasıl bazı durumlarda daha az görevin ve mesai saatin olabilir. Öğretim görevlisi de neymiş yahu bende öğretmenim sende. Sen öğretim görevlisiysen bende öyleyim. Subay olduklarını bazen unuyor bazen de çok üstunde duruyorlar. Dediğim gibi kim işine nasıl gelirse öyle oluyor sizi de öyle yapmaya çalışıyorlar. Okula sadece Milli Savunma Üniversitesi tabelası koyulmuş o kadar.