ÖYP 2012/2 Açılan Dil Merkezleri Hakkında Yorumlar

Hangi dil merkezi daha iyi eğitim veriyor?

• Akdeniz Üniversitesi

Oy: 21 13.8%
  • Anadolu Üniversitesi

Oy: 16 10.5%
  • Ankara Üniversitesi

Oy: 23 15.1%
  • Çukurova Üniversitesi

Oy: 10 6.6%
  • Dokuz Eylül Üniversitesi

Oy: 28 18.4%
  • Erciyes Üniversitesi

Oy: 12 7.9%
  • Gazi Üniversitesi

Oy: 17 11.2%
  • Gaziantep Üniversitesi

Oy: 14 9.2%
  • Hacettepe Üniversitesi

Oy: 22 14.5%
  • İstanbul Teknik Üniversitesi

Oy: 18 11.8%
  • Marmara Üniversitesi

Oy: 23 15.1%
  • Ortadoğu Teknik Üniversitesi

Oy: 51 33.6%
  • Sakarya Üniversitesi

Oy: 11 7.2%
  • Selçuk Üniversitesi

Oy: 15 9.9%
  • Yıldız Teknik Üniversitesi

Oy: 17 11.2%
  • Boğaziçi Üniversitesi

Oy: 34 22.4%
  • Karadeniz Teknik Üniversitesi

Oy: 14 9.2%

• Kullanılan toplam oy
    152

cgnblt10

Öğrenci
arkadaşlar benim tahminim yarın...tercih süreci dün bildiğiniz üzere tamamlandı...bi günde YÖK altından kalkarsa açıklama işinin çok büyük süpriz olur...o nedenle yarın öğlen sonu gibi açıklanır diye düşünüyorum ben...çünkü pazartesiye kadar insanlar yer falan bakcaklar...idari işler falanda var...yani umarım tercih süreci gibi açıklamayıda uzatmazlar...inşaallah hepimizin gönlüne göre sonuçları en kısa zamanda öğreniriz...:)

B

baklava

Guest
arkadaşlar bizim götürmemiz gereken evrakları ne zaman açıklarlar birde görevlendirme biz gittikten sonrada oluyormu

bb35

Öğrenci
Geçen dönem tercih sonuçları 28 eylül de açıklanmış, tüm dil merkezlerinde 4 ekimde (cuma) seviye tespit sınavı olmuş, 8 ekimde de (pazartesi) kurs başlamış. Bizim kurs 25 martta başlayacağına göre seviye sınavı bu cuma olmaz umarım?

bb35

Öğrenci
Bende öyle düşünmüştüm ama geçmiş yıllara baktım hep kurs başlangıcından önce olmuş. Olursa da ilk defa böyle olacak.

Dissident

Araştırma Görevlisi
arkadaşlar üniversitelerin sts sınavına giremezsek ne olur? diyelim ki önemli bi şey oldu kaçırdık. en alt kurdan mı başlıyoruz yoksa bunda da görevimize son mu veriyorlar?

figcan

Öğrenci
Arkadaşlar çok alakasız olacak ama bir sorum var :D Tübitak yüksek lisans bursuna başvururken ünvanımızı yüksek lisans öğrencisi olarak mı belirtmemiz gerekiyor. Sistemde araştırma görevlisi seçeneği yok, hem öğrenciyim hem araştırma görevlisiyim. Bu durumda ünvanımı ne olarak girmeliyim? :)

bb35

Öğrenci
arkadaşlar üniversitelerin sts sınavına giremezsek ne olur? diyelim ki önemli bi şey oldu kaçırdık. en alt kurdan mı başlıyoruz yoksa bunda da görevimize son mu veriyorlar?

Boğaziçi üniversitesi öyp sayfasında geçen dönem sts sınavına girmeyenlerin en alt kurdan başlayacağını duyurmuş. Benim için sorun değil her durumda en alt seviyeden başlayacağım. Zaten iki seviye oluyor. Dil seviyesi 45-50 üstü olanlar bence mutlaka girmeli alt seviyeden başlamamak için.

sarimaske

Araştırma Görevlisi
Arkadaşlar çok alakasız olacak ama bir sorum var :D Tübitak yüksek lisans bursuna başvururken ünvanımızı yüksek lisans öğrencisi olarak mı belirtmemiz gerekiyor. Sistemde araştırma görevlisi seçeneği yok, hem öğrenciyim hem araştırma görevlisiyim. Bu durumda ünvanımı ne olarak girmeliyim? :)

çalıştığınızı belli etmelisiniz, ona göre para alıyorsunuz.

canan_

Öğrenci
Bence bugün açıklarlar hocam. 25 Mart'ta eğitim başlayacak süre sıkıntısı var.

Evet hocam, burdan fakülte sekreterliğiyle görüştüm kefalet senedi ve dilekçeden başka ilişik kesme işlemleri varmış ve sadece ilişik kesme işlemleri iki gün sürermiş sabahtan bile başlasak :( dolayısıyla bugün açıklanması çok süper olur yoksa sts lere girmek çok zor olur bugün açıklanması gerekiyor zaten madem bu kadar kısa bir süreç önümüzdeyse istanbuldaki kişi antalyayı kazanırsa nasıl sts ye girecek mesela cuma olursa bunu düşünmelilerdi