A
Akademik Forum
Guest
yeditepe 2012'den beri sigortasız 1400 doktora öğrencisine.
Arkadaşlar İç Anadolu da özel bir üniversite de 2 buçuk yıl arş gör olarak çalıştım. Öncelikle maaş konusu önemli tabi.. başladığım da 2013 te yani 2500 tl ile başladım. Bıraktığım da 2016 yani 3100 du maaşım. Doktora yapan yapmayan çok bir fark yok eğer yüksek lisansıniz ABD veya iyi bir yırt dışı üniversitesinden ise 100 tl gibi de üste fark veriyorlar.
Önceleri yemek de maaşa dahildi sonradan cüzi bir miktar ücrete bağladılar.
Gelelim nasıl bir iş olduğuna...
Arkadaşlar arş gör luk birçok değişkene bağlı bir iştir. Genel tanımı yoktur. Sözleşmenin de ucu çok açık ifadeler yer alır örneğin üniversite gerekli gordüğü yerlerde şu şu görevlerde kullanabilir görevlendirilir gibi tamen ucu açıktır. Bu bazen üniversite tanıtımı olur bazen ders kayıt yapan öğrenci işleri elemanı gibi çalıştırılması olur bazen bir sekre ter gibi bölüm dilekçeleri olur vs vs. Sonu yok..
Asıl önemli nokta bölüm başkanıdır. Eğer kapasiteli yetkin ve öngörülü biriyse sizı yetiştirecek tanırız caizse usta çırak ilişkisi içinde büyüyecektir sizi. Dekandan ya da yönetimden yada herhangi bir yerden gelecek tehlikelere karşı sizi koruyacak tek kişi odur. O yüzden bölüm başkanını iyi araştırın akademik yetkinligini insanlığını vs. Bölümde diğer çalışanlara danışın.
Tavsiyem odur ki devlete geçene kadar çalışabilirsiniz ancak amaç biran evvel devlete geçmek olmalı. Burada en büyük kozunuz iyi bir yerde yaptığınız yukek ya da doktora ve bu sürede yapacağınız akademik çalışmalardır.
inanamıyorum benim işime 204 şubatta son verildi son aldığım maaş 4500 üzerinde idi. Bu maaşlar gerçek mi :O Şimdi muhtemelen 5100+ dür.