Özel Üniversitelerdeki Araştırma Görevlisi Maaşları

E

Esso08

Guest
Öğretim görevlisi maaşları

Arkadaşlar Üsküdar Üniversitesi ve Rumeli üniversitesinin öğretim görevlisi maaşları hakkında bilgisi olan varmı?

symo++

Kısıtlanmış Üyelik
koç , asistanlık 3000 civarı ama niteliksiz ..yani bana göre eğitim kalitesi çok düşük bu ülkede düzeleceğine de hiç ümidim yok (hiçç) yanlış anlaşılmsın her görüşe saygı duyarım.

A

Akademik Forum

Guest
Toros üni maaaşı

merhaba mersin toros üni öğretim görevlisi ücretleri nedir y.lasans mezunu için

A

Akademik Forum

Guest
Gerçek izlenimler

Arkadaşlar İç Anadolu da özel bir üniversite de 2 buçuk yıl arş gör olarak çalıştım. Öncelikle maaş konusu önemli tabi.. başladığım da 2013 te yani 2500 tl ile başladım. Bıraktığım da 2016 yani 3100 du maaşım. Doktora yapan yapmayan çok bir fark yok eğer yüksek lisansıniz ABD veya iyi bir yırt dışı üniversitesinden ise 100 tl gibi de üste fark veriyorlar.
Önceleri yemek de maaşa dahildi sonradan cüzi bir miktar ücrete bağladılar.
Gelelim nasıl bir iş olduğuna...
Arkadaşlar arş gör luk birçok değişkene bağlı bir iştir. Genel tanımı yoktur. Sözleşmenin de ucu çok açık ifadeler yer alır örneğin üniversite gerekli gordüğü yerlerde şu şu görevlerde kullanabilir görevlendirilir gibi tamen ucu açıktır. Bu bazen üniversite tanıtımı olur bazen ders kayıt yapan öğrenci işleri elemanı gibi çalıştırılması olur bazen bir sekre ter gibi bölüm dilekçeleri olur vs vs. Sonu yok..
Asıl önemli nokta bölüm başkanıdır. Eğer kapasiteli yetkin ve öngörülü biriyse sizı yetiştirecek tanırız caizse usta çırak ilişkisi içinde büyüyecektir sizi. Dekandan ya da yönetimden yada herhangi bir yerden gelecek tehlikelere karşı sizi koruyacak tek kişi odur. O yüzden bölüm başkanını iyi araştırın akademik yetkinligini insanlığını vs. Bölümde diğer çalışanlara danışın.
Tavsiyem odur ki devlete geçene kadar çalışabilirsiniz ancak amaç biran evvel devlete geçmek olmalı. Burada en büyük kozunuz iyi bir yerde yaptığınız yukek ya da doktora ve bu sürede yapacağınız akademik çalışmalardır.

Beykent üniv için

Merhabalar İstanbul'da bir özel üniversitede 2016 eylül maaşı 2.300 liradır. Araştırma görevliliği için.. Geçinmek öyle zor ki.. Kira zaten 1.650 😓

Son düzenleme:

slmozcy

Öğrenci
Değerli arkadaşlar ve hocalarım,
bir konuda bilgilerinize ihtiyacım bulunmaktadır.
Malum vakıf üniversiteleri araştırma görevlisi maaşları bir hayli düşük. Doktora öğrencisi bir kişinin 2016 itibariyle vakıf üniversitelerinde ortalama maaş aralığı nedir? Özellikle Ankara'da Başkent ve Ufuk Üniversitesinde. Fakülte araştırma görevlisi ve/veya MYO öğretim görevlisi kadrolarında özlük hakları nedir?
Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürlerimi sunarım.

yakamoz

Öğrenci
Arkadaşlar İç Anadolu da özel bir üniversite de 2 buçuk yıl arş gör olarak çalıştım. Öncelikle maaş konusu önemli tabi.. başladığım da 2013 te yani 2500 tl ile başladım. Bıraktığım da 2016 yani 3100 du maaşım. Doktora yapan yapmayan çok bir fark yok eğer yüksek lisansıniz ABD veya iyi bir yırt dışı üniversitesinden ise 100 tl gibi de üste fark veriyorlar.
Önceleri yemek de maaşa dahildi sonradan cüzi bir miktar ücrete bağladılar.
Gelelim nasıl bir iş olduğuna...
Arkadaşlar arş gör luk birçok değişkene bağlı bir iştir. Genel tanımı yoktur. Sözleşmenin de ucu çok açık ifadeler yer alır örneğin üniversite gerekli gordüğü yerlerde şu şu görevlerde kullanabilir görevlendirilir gibi tamen ucu açıktır. Bu bazen üniversite tanıtımı olur bazen ders kayıt yapan öğrenci işleri elemanı gibi çalıştırılması olur bazen bir sekre ter gibi bölüm dilekçeleri olur vs vs. Sonu yok..
Asıl önemli nokta bölüm başkanıdır. Eğer kapasiteli yetkin ve öngörülü biriyse sizı yetiştirecek tanırız caizse usta çırak ilişkisi içinde büyüyecektir sizi. Dekandan ya da yönetimden yada herhangi bir yerden gelecek tehlikelere karşı sizi koruyacak tek kişi odur. O yüzden bölüm başkanını iyi araştırın akademik yetkinligini insanlığını vs. Bölümde diğer çalışanlara danışın.
Tavsiyem odur ki devlete geçene kadar çalışabilirsiniz ancak amaç biran evvel devlete geçmek olmalı. Burada en büyük kozunuz iyi bir yerde yaptığınız yukek ya da doktora ve bu sürede yapacağınız akademik çalışmalardır.

Devlet Üniversitesine geçtiğiniz için mi bıraktınız hocam, yoksa yukarıda saydığınız sebepler bıktırdığı için mi?

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar Ted- Esenyurt veya kültür ünideki güncel maaşları bilen var mı? Saygılarımla

Bu alana bir cevap yazın...