Tezli-Tezsiz Yüksek Lisans ile Askerlik Tecili ???

++alyansss

Kısıtlanmış Üyelik
---Eylül 2013'te y.lisansa başladım. 26 aralık 2016'ya tecil, mayıs 2017 sevke tabi diye yazı gelmişti o zaman şubeden. Ben 1 senede derslerin hepsini verdim.

----Eylül 2014 - Eylül 2015 arası kayıt dondurdum (2 Dönem)

-----Eylül 2015'de yatay geçişle yeni bir üniversiteye geçtim, ilk üniversitede aldığım tüm dersleri saydılar ve teze kaydımı yaptırdım

------Öğrenci işleri eylül 2018'e kadar askerlik şubesinden tecil isterim dedi ama netice ne olur emin değilim dedi. 26 aralık 2016 olarak geri gelebilir dedi?

BU KONUDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ ARKADAŞLAR???

Not: Bir de tecil belgesinde tecile sebep olan durum son bulursa tecil biter gibi bir ifade var o nedir?

hakkaten ismin gibi kişiliğin varmış derim önce dersler zamanında geçilmiş :) ortalama bilmem ama , sonra başka okula yataydan sonra dersler saydırılmış bu da talihli olduğunu gösterir hepsini saymayabilirlerdi örn 5 tane AA 3 tane Ba 2 tane de cc olsa ccleri tekraral diyebilirlerdi.(yapılmışları biliyorum) ,yani soruna da inşallah tam istediğin gibi olur diyorum zira bende yatay geçişi istiyorum fakat hem farklı okula hem farklı bölüme yatay geçiş olur mu onu bilmiyorum bilirsen bi bana da iletirsen çok sevinirim kolaygelsin başarılar dilerim.

bendeniz46

Öğrenci
++alyanss

++Alyanss, herkesin kendince haklı gerekçeleri var elbette ama askere gitmemek için girdiğim bir süreç değildi bu. Ama malumunuz bu işleri takip etmeden de olmuyor.
Bendeniz aynı bölüme geçiş yaptığım için ve birçoğu aa olduğu için belki dediğiniz gibi hepsini saydılar. Farklı bölüme yatay olmayabilir ama yeniden kabul alıp benzer ne ders varsa sayıldığı zaten vâkîdir.
iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Misliyle sizin de olsun inşallah.
Ama gördüğünüz gibi ehil bir üyeden suallerimize yorum gelmiyor. Ne yapalım bekleyeceğiz :)
Hoş kalın.

Ink Bottle

Moderator
---Eylül 2013'te y.lisansa başladım. 26 aralık 2016'ya tecil, mayıs 2017 sevke tabi diye yazı gelmişti o zaman şubeden. Ben 1 senede derslerin hepsini verdim.

----Eylül 2014 - Eylül 2015 arası kayıt dondurdum (2 Dönem)

-----Eylül 2015'de yatay geçişle yeni bir üniversiteye geçtim, ilk üniversitede aldığım tüm dersleri saydılar ve teze kaydımı yaptırdım

------Öğrenci işleri eylül 2018'e kadar askerlik şubesinden tecil isterim dedi ama netice ne olur emin değilim dedi. 26 aralık 2016 olarak geri gelebilir dedi?

BU KONUDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ ARKADAŞLAR???

Not: Bir de tecil belgesinde tecile sebep olan durum son bulursa tecil biter gibi bir ifade var o nedir?

Bildiğim kadarıyla aynı düzeydeki eğitim için baştan başlanılmış olsa bile tecil uzatılmıyor, yani büyük bir ihtimalle reddedilecektir tecil talebi.

bendeniz46

Öğrenci
Bildiğim kadarıyla aynı düzeydeki eğitim için baştan başlanılmış olsa bile tecil uzatılmıyor, yani büyük bir ihtimalle reddedilecektir tecil talebi.

Teşekkür ederim Ink Bottle fikrinizi paylaştığınız için. İlk akla gelen o ancak, yapılan bazı yorumlar kafa karıştırıcı olduğu için sorma gereği hissettim sadece.

++alyansss

Kısıtlanmış Üyelik

yok hocam yanlışınız olucak A üniversitesinin B bölümüne tezliye kabul edildiniz ,bir süre sonra bu bölümü (veya okulu) beğenmediniz daha sonra C üniversitesinin B bölümüne yada D bölümüne kayıt yaptırırken önceki okulunuzla ilişiğinizi keserseniz(ama diplomanız düzenlenmiş veya düzenlenmekte olmayacak yani ayrılıyorsunuz program bitmeden) o zaman yaş sıkıntı değil ise yeni bir 3 yıl 4 ay tecil yapılabilmektedir.

Son düzenleme:

bendeniz46

Öğrenci
yok hocam yanlışınız olucak A üniversitesinin B bölümüne tezliye kabul edildiniz ,bir süre sonra bu bölümü (veya okulu) beğenmediniz daha sonra C üniversitesinin B bölümüne yada D bölümüne kayıt yaptırırken önceki okulunuzla ilişiğinizi keserseniz(ama diplomanız düzenlenmiş veya düzenlenmekte olmayacak yani ayrılıyorsunuz program bitmeden) o zaman yaş sıkıntı değil ise yeni bir 3 yıl 4 ay tecil yapılabilmektedir.

++alyanss iyi haber :)

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba yardımcı olabilecek biri olursa benim de bir sorum var, ben de şu anda tezli yüksek lisans programının ders aşamasını bitirdim. 2018 e tecili var. Başka bir tezli yüksek lisans programına geçtiğim takdirde oraya kaydı yaptırmadan önce mi buradan sildirirsem tecil ileri tarihe atar. O aradaki nüans nasıl işliyor cevap veren olursa sevinirim

horozigo

Araştırma Görevlisi
Merhaba yardımcı olabilecek biri olursa benim de bir sorum var, ben de şu anda tezli yüksek lisans programının ders aşamasını bitirdim. 2018 e tecili var. Başka bir tezli yüksek lisans programına geçtiğim takdirde oraya kaydı yaptırmadan önce mi buradan sildirirsem tecil ileri tarihe atar. O aradaki nüans nasıl işliyor cevap veren olursa sevinirim

Teciliniz ileri tarihe atılmıyor hocam. Askerlik şubesinde de kime sorsanız aynısını söyleyecektir. İlk yüksek lisansınız size ne zamana kadar tecil hakkı verdiyse o değişmiyor normal şartlarda.

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba arkadaşlar benim de bir sorum olacak.
2016 haziran da tecilim bitiyor. yüksek lisansa başvurduğumda 3 yıl daha tecil hakkım olacak.
sorularım şu :
1) 3 yıl içinde yüksek lisansı bitirmediğimde tecil hakkım kaybolur askere çağırırlar mı ? yoksa 35 yaşına kadar yüksek lisansa devam ettiğimden dolayı her sene 1 yıl tecil hakkı kazanır mıyım ?
2) yüksek lisans deva meederken bitirmeyip başka bir yüksek lisansa başladığımda tekrardan 2. üniversitem 3 yıl daha tecil eder mi ?

teşekkürler şimdiden konuya hakim arkadaşlardan cevap beklemekteyim .

A

Akademi6161

Guest
Arkadaslar benim tecilim ekim 30 2015 te bitiyor ama gitmeyi dusunmuyorum, fakat bi yukseklisansada kaydolamadim, ben ekimden sonra asker kacagi olacagim ve bu vakitten sonra devletin ales sinavlarina girip mesela aralik ayi gibi aldigim ales puaniyla bi yukseklisansa kayit olabilirmiyim acaba ? Cunku aralik ayinda ben asker kacagi olmus olacagim zaten ??? Kafam cok karisik uygun fiyata suan kaydolabilecegim bildiginiz tezsiz yuksek lisans varmi bana bu durumda tavsiyeniz ne dir ??

bendeniz46

Öğrenci
horozigo hocam

horozigo hocam. Şu mantıktan yaklaşılırsa peki nasıl bir sonuç ortaya çıkar; y.lisansı bitirmeyip yeni bir yere kabul alırsanız ve eskisini sildirirseniz (veya yatay geçişte eskisi zaten siliniyor) Askerlik şubesi yeniden ders ve tez için bir süre vermek durumunda değil mi. Kendi durumum için söyleyeyim; ben şuan teze başlıyorum 1 yılım var aralık 2016 da tecilim bitiyor. Makul. Yani örtüşen tarihler. Ancak bu dönemin ortasında geçseydim başka üniversiteye , şube bana tecilin bitene kadar tezini veya varsa dersini bitiremezsen biz karışmayız celbe alırız mı diyecek. Daha doğrusu şube senin okuldaki durumunu sorgulamıyor ki, bu çocuk tezde ne durumda, dersleri vermiş mi falanca dersten kaç almış falan. Şube yeni bir üniye başladıysa (bir öncekini bitirmeden) ders ve tez alacaktır, yaş sıkıntısı yoksa tecil uzatılır diye düşünür diye Umut ediyorum :) Aslında mantıklı ama kanun ne der bilemem :)

Son düzenleme:
K

Kadirhoca

Guest
Arkadaslar benim tecilim ekim 30 2015 te bitiyor ama gitmeyi dusunmuyorum, fakat bi yukseklisansada kaydolamadim, ben ekimden sonra asker kacagi olacagim ve bu vakitten sonra devletin alessinavlarina girip mesela aralik ayi gibi aldigim ales puaniyla bi yukseklisansa kayit olabilirmiyim acaba ? Cunku aralik ayinda ben asker kacagi olmus olacagim zaten ??? Kafam cok karisik uygun fiyata suan kaydolabilecegim bildiginiz tezsiz yuksek lisans varmi bana bu durumda tavsiyeniz ne dir ??

++alyansss

Kısıtlanmış Üyelik

güzel sorusormuşsunuz onu bende bilmiyorum ne yazık ki ama muhtemelen 2. programa kayıt yaptırmadan önce sildirmek gerekecektir.

- - - Güncellendi - - -

Teciliniz ileri tarihe atılmıyor hocam. Askerlik şubesinde de kime sorsanız aynısını söyleyecektir. İlk yüksek lisansınız size ne zamana kadar tecil hakkı verdiyse o değişmiyor normal şartlarda.

horozigocum eğer yaş 35 üstü değilise ,ilk kayıt yaptırdığın programı bitirmeden kayıt sildirerek 2. bir tezli programa kayıt yaptıracak olursan tecili ileri tarihe atar o kayıt yaptırdığın programın normal tarihte bitebilmesiiçin yani yeni bir 3 yıl tecil yapılır.

- - - Güncellendi - - -

Arkadaslar benim tecilim ekim 30 2015 te bitiyor ama gitmeyi dusunmuyorum, fakat bi yukseklisansada kaydolamadim, ben ekimden sonra asker kacagi olacagim ve bu vakitten sonra devletin alessinavlarina girip mesela aralik ayi gibi aldigim ales puaniyla bi yukseklisansa kayit olabilirmiyim acaba ? Cunku aralik ayinda ben asker kacagi olmus olacagim zaten ??? Kafam cok karisik uygun fiyata suan kaydolabilecegim bildiginiz tezsiz yuksek lisans varmi bana bu durumda tavsiyeniz ne dir ??

kadirbey yani en son söylediğiniz bana göre sizin için en uygunu ama elinizi çabuk tutmalısınız kararlı iseniz zira tezsiz programların da başvuru tarihi geçebilir. ücretler hakkında ilgili enstitü nünb öğrenci işlerini ararsanız ücretler hakkında da bilgi alabileceğinizi düşünüyorum.

horozigo

Araştırma Görevlisi
horozigo hocam. Şu mantıktan yaklaşılırsa peki nasıl bir sonuç ortaya çıkar; y.lisansı bitirmeyip yeni bir yere kabul alırsanız ve eskisini sildirirseniz (veya yatay geçişte eskisi zaten siliniyor) Askerlik şubesi yeniden ders ve tez için bir süre vermek durumunda değil mi. Kendi durumum için söyleyeyim; ben şuan teze başlıyorum 1 yılım var aralık 2016 da tecilim bitiyor. Makul. Yani örtüşen tarihler. Ancak bu dönemin ortasında geçseydim başka üniversiteye , şube bana tecilin bitene kadar tezini veya varsa dersini bitiremezsen biz karışmayız celbe alırız mı diyecek. Daha doğrusu şube senin okuldaki durumunu sorgulamıyor ki, bu çocuk tezde ne durumda, dersleri vermiş mi falanca dersten kaç almış falan. Şube yeni bir üniye başladıysa (bir öncekini bitirmeden) ders ve tez alacaktır, yaş sıkıntısı yoksa tecil uzatılır diye düşünür diye Umut ediyorum :) Aslında mantıklı ama kanun ne der bilemem :)

Hocam tecilin uzatılabilmesi için eğitim aldığınız seviyenin de yükselmesi gerekiyor. Örneğin lisans mezunu birisi askerlik tecili için tekrar lisans eğitimi alırsa tecil uzamaz, ancak yüksek lisans yaparsa tecil uzatılır. Yüksek lisans sebebiyle tecil aldıysanız tekrar uzatabilmek için doktora yapmanız gerekir. [MENTION=74667]++alyansss[/MENTION] hocamın bahsettiği yaş konusunda bilgim yok ama.

Şunu da unutmayın, birkaç kez şahit oldum; hocam kaçak diye sözde aranan arkadaşımla gidip memurun kendi insiyatifiyle 1 ay tecil belgesi aldık. Kanunlar üzerinden değil de kişiler üzerinden döndüğü için kesin bir şey söylemek zor, umarım istediğiniz şekilde sonuçlanır.

Burrock

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba,

2014 yılında linsanstan mezun oldum ve 2 yıl tecil işlemini gerçekleştirdim. 2015 yılında yuksek lisansa başladım ve 2018 e kadar tekrar tecil işlemim gerçekleşti. Sormak istediğim konu ise, yüksek lisans kaydolmama ragmen sehir değişikliği sebebiyle 2015 sonunda yüksek lisanstan kaydımı sildirmek durumunda kalabilirim. bu durumda lisanstan gelen 2016 ya kadar olan tecil hakkım devam eder mi? çok teşekkürler.

Selamlar tekrar ben :) sorum arkalarda kaldı bu konu hakkında yardımcı olabilecek yok mu arkadaşlar ?

++alyansss

Kısıtlanmış Üyelik
Hocam tecilin uzatılabilmesi için eğitim aldığınız seviyenin de yükselmesi gerekiyor. Örneğin lisans mezunu birisi askerlik tecili için tekrar lisans eğitimi alırsa tecil uzamaz, ancak yüksek lisans yaparsa tecil uzatılır. Yüksek lisans sebebiyle tecil aldıysanız tekrar uzatabilmek için doktora yapmanız gerekir. [MENTION=74667]++alyansss[/MENTION] hocamın bahsettiği yaş konusunda bilgim yok ama.

Şunu da unutmayın, birkaç kez şahit oldum; hocam kaçak diye sözde aranan arkadaşımla gidip memurun kendi insiyatifiyle 1 ay tecil belgesi aldık. Kanunlar üzerinden değil de kişiler üzerinden döndüğü için kesin bir şey söylemek zor, umarım istediğiniz şekilde sonuçlanır.

horozigooo ne yaptın uleynn :) yok dediklerin doğru ama bu dediğimiz tezli 2 yl programı için söylenen şu aslında gayet de basit

bir tezli programa kayıtlısınız , fakat bir sebepten ya o programı yada o okulu beğenmediniz ve yarıda bırakarak (yani bitirmeden) ayrıldınız (ilişiği kestiniz),işte ozaman yeni 3 yıl tecil olur.

bu arada sende keyifler nasıl ? aman moral yerinde olsun :)

- - - Güncellendi - - -

Selamlar tekrar ben :) sorum arkalarda kaldı bu konu hakkında yardımcı olabilecek yok mu arkadaşlar ?

hocam mesajınızı gördüm ama bilmiyorum bi nazmi hoca görse bunu iyi olurdu fakat benim önerim çok mantıklı olduğunuzu düşünseniz bile salt kendi mantığınıza göre karar almayın.yani istediğiniz şehir/bilim alanı ndan kabul alana kadar benim önerim derse girmeyin devamsızlık yapın ama kayıt sildirmeyin ,istediğiniz yere kabul aldıktan sonra sildirebilirsiniz.askeri şube ile görüşmeniz de faydalı olabilir daha doğrusu burdan sağlıklı bilgi alabilirsiniz.

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
tecil

Benimde bir sorum olacak lisanstan sonra 2 yıl tecil hakkımı kullandım eylülün 2. haftası tezli yl ye kayıt yaptıracağım ve bununla sanırım 3 yıl askerliği erteletebiliyorum.Ben bu tecil süresi dolmadan tezsiz bir yl ye askerliği uzatmak için kayıt yaptırmak istiyorum. Sorum şu bunu yapabilmek için tecil süresi dolmadan tezliden kayıt sildirip mi kayıt yaptırmalıyım ? böyle yaparsam 3 yıl daha tecil ettirebilirmiyim?

++alyansss

Kısıtlanmış Üyelik
Benimde bir sorum olacak lisanstan sonra 2 yıl tecil hakkımı kullandım eylülün 2. haftası tezli yl ye kayıt yaptıracağım ve bununla sanırım 3 yıl askerliği erteletebiliyorum.Ben bu tecil süresi dolmadan tezsiz bir yl ye askerliği uzatmak için kayıt yaptırmak istiyorum. Sorum şu bunu yapabilmek için tecil süresi dolmadan tezliden kayıt sildirip mi kayıt yaptırmalıyım ? böyle yaparsam 3 yıl daha tecil ettirebilirmiyim?

evet zaten tezliye kayıtlı iken tecil uzatma olmaz ,şu halde bile yapılırmı kesin söylemek zor çünkü siz tezliyi kazanmışsınız ve tezli tezsizin üstüdür ,üst bi programdır fakat siz tezsize kayıt olarak tecil ettirmek istiyorsunuz buda yapılabilirmi söylemek zor askeri şubeyi arayın...ayrıca bunu neden yapmnakistiyorsunuz merak ettim(?)

A

Akademik Forum

Guest
lisans eğitimi bittikten sonra yeni bir lisansa başladım ve bunu uzun bi sürede tamamlayabiliyorum özel durumlardan dolayı o yüzden yl ile askerliği ertelemem gerekiyor sebep bu. Ama ben tezliyi bitirmeyeceğim kayıt sildirip tezsize geçsemde bunun işe yaramayabileceğini diyorsunuz anladığım kadarıyla

M

Misafir003

Guest
Hocam ben yl ye kayıt yaptırmak için şubeden askerlik durum belgesi almam gerekiyodu. Şubeye gittim fakat ben oradaki kayıtlarda hala lisansta okuyor gözüküyomuşum. Önce mezun ettiler sonrada tecili yaptılar. Benim sıkıntım yl bitince benim yasal tecil hakkım kaybolur mu?