Tezli-Tezsiz Yüksek Lisans ile Askerlik Tecili ???

A

Akademik Forum

Guest
askerlik tecil

Hocam merhaba ben tezsiz yüksek lisans bitirdim.şuan tezli yüksek lisansa başlamak istiyorum. askerlik tecil olurmu yoksa doktaramı yapmam lazım.

H

Hebehöbö

Guest
Askerlik Tecili

merhaba,
ben 2013 yılında tezsiz yüksek lisans eğitimine başladım ve hala öğrenciyim. Tecilim ise 07.2016 ya kadar. yüksek lisansı bitirdiğim taktirde birdaha tecil edebileceğim bir yol var mı yada bitirmezsem nasıl bi yol izlemeliyim acil yardımcı olursanız cok sevinirim. Teşekkürler.

eeznoraa

Öğrenci
merhaba,
ben 2013 yılında tezsiz yüksek lisans eğitimine başladım ve hala öğrenciyim. Tecilim ise 07.2016 ya kadar. yüksek lisansı bitirdiğim taktirde birdaha tecil edebileceğim bir yol var mı yada bitirmezsem nasıl bi yol izlemeliyim acil yardımcı olursanız cok sevinirim. Teşekkürler.

Hocam bildiğim kadarıyla yasal olarak YL den sonra 1 yıl tecil hakkınız var.

forzareagle

Öğrenci
Merhaba,

Daha önceki yüksek lisansımdan 31.12.2015 yılına kadar tecilim vardı, aynı okulda yeni bir yüksek lisansa kayıt oldum bu sene fakat ağustos ayında askere gitmek için ilk yüksek lisansımdan olan tecili bozdurdum ve gitmek üzere başvuruda bulundum. Eylül'de gel evraklarınla sevk edelim seni dediler. Eylül'de gidince sevk işlemleri için askerliğimin tekrar 2019 yılına kadar tecilli olduğunu öğrendim ve bana askere gidemeyeceğimi söylediler. Emin misiniz felan derken ne olur ne olmaz 2 tane durum belgesi aldım 2019 yılına kadar tecilli olduğuma dair. Fakat az önce e-devlet sisteminden baktım 30.12.2015 yılına kadar askerlik yönünden sakınca yoktur yazıyor. Şu an okula devam etmekteyim ve önümüzdeki Aralık ayına kadar askere gitmeme imkan yok. Sizce bu durum bir sıkıntı yaratır mı ?

ssrrddrr

Öğrenci
Selamün aleyküm.2013 haziran ayında lisans eğitimimi tamamladım.Askerlik şubesine gidip 2015 yılı haziran ayına kadar tecil ettridim.2014 yılının güz döneminde tezli yüksek lisansa başladım.Kayıt yaptrıdım.Askerlikle ilgili tecilim 2017 NİN ARALIK AYINA kadar tecilliyim.şu an yaşım 26.Geçen sene tüm derslerden kaldım büyük ihtimal bu sene de kalacağım.

1) İşimden dolayı derslere katılmıyorum okuldan atılır mıyım?
2)Aralık 2017'den sonra ben bu durumu nasıl uzatabilirim?

2)

K

klbly1985

Guest
ikinci yüksek lisans

nazmi hocam size benimde sorum olacak tabi cevap vermekten yorulmus olabılırsınız sorum su kı ıkıncı yuksek lısans ıcın asalı aradıgımda tecıl edıp edemıyeceklerı hakkında net bılgı vermıyolar yanı ben 2017 ye kadar tecıllıyım ıkıncı y.lısansa kayıt yaptırdıgım vakıt yenıden 3 yıl tecıl olabılecekmıyım yasal olarak netmı ?

A

Akademik Forum

Guest
Öğretmen olduktan sonra yüksek lisansa kayıt olsam askerliği erteletebilirmiyim? Ve memurlar bedelli askerlikten faydalanabiliyoermu.

big lebowski

Öğrenci
Merhaba.

Yüksek lisans öğrencisiyim, derslerimi verdim, tez yazım aşamasındayım. Askerlik tecil üst yaş sınırı nedir? Lisansüstü 35 yaş diye duydum. Doğru mu?

S

sympathy

Guest
Selamünaleyküm..
Ben askerlik tecili için yüksek lisansa başvurmak istiyorum, bunun için birkaç soru soracağım. Cevaplarsanız çok memnun olurum.

1. Tecil süresi bakımından tezli ile tezsiz YL arasında bir fark var mıdır? Yani ikisinin de tecil süresi aynı mıdır?

2. Yüksek lisans tecil süresi ne kadardır? Bir sınırlama (2-3 yıl gibi) var mıdır? Yoksa YL bitene kadar mı tecil oluyor?

3. Bir tezli yüksek lisansa kayıt yaptırıp askerlik tecil olduğunda, bir ikinci yüksek lisansa girdiğimi düşünürsek. Ve askerliği tecil için kullandığım ilk girdiğim yüksek lisans kaydımı sildirirsem askerlik tecil durumu ne olur? askerlik tecili için ilk yüksek lisansı sildirip sonra ikincisine kayıt olmak daha mı iyi olur yoksa farketmez mi?

4. Bir YL’a girdiğimde askerlik 3 yıl tecil edilirse, 1 yıl sonra ikinci bir yüksek lisansa girersem ordan da 3 yıl tecil olur mu? Yani 2013 de ilk yüksek lisansa girdim ve 2016’ya tecil ettirdim diyelim. Sonra 2014’de ikinci Yüksek lisansa girersem tecilim 2017’ye ilerler mi? Ya da ilk girdiğim yüksek lisanstan 1 yıl sonra kaydını sildirip hemen başka bir yüksek lisansa girersem bahsettiğim durum olabilir mi?

5. Tezli YL’lar için harç kalktı mı? (devlet üni.)

eski bi başlıkmış ama bu eski başlığın önemli bir ayrıntısını paylaşmak istiyorum açıkçası sırf bu mesaj muhtevasında

1) askerliği tezcil etmek için tezli yl yapmak için çok ciddi koşullar dışında (örn kpss ile güzel bi memuriyetin yda memuriyetin GARANTİ derecesinde olması ...) bunun için tezli yl yapmak açıkçası bana göre çok da doğru değil..çünkü geçen zaman ,yıllarınız hemen hepsinden daha kıymetli..

hepimiz aşağı yukarı bu zaman diliminde yakın yaşlarda ve en güzel yıllarımızı (20 li yaşlar) yaşaıyoruz ..yani burtada çok ciddi bir durum olmadıkça askerliği yapıp rahatlamak daha mantıklı gibi mesela benimki 2017 nin sonu (2018 in baı) na kadar tecilli ancak yinede bu ağustosta askerliği yapma ihtimalim var..usa için green card başvurdum bu çıksa ve imkanlar olsa belki bu farklılaştırıı ancak bu dediğiöi de yaparım yüksek ihtimal..

arkadaslar askerlik dediğiniz de 6 ay ..gözünüzde buyutmeyin o kadar zorluğun üstesinden geldik ,güçlü olun geçen zaman geri gelmiyor ve bu hepsinden kıymetli..

başarılar dilerim herkese..herkesi seviyorm..umarım emeklerinin karşılığını alır herkes ,sevgilerimle..

aylinaktas

Öğrenci
Herkese Merhabalar, bir sorum var, en ilgili başlık olarak burayı gördüm.

kardeşimin askerliğini tecil ettirmek için uzaktan eğitim veren tezsiz yüksek lisans programlardan birine kayıt yaptırmasını planlıyoruz. Bu durumda, programın uzaktan ve tezsiz olması askerliğini tecil ettirmesine sıkıntı yaratır mı? yani bu tür programlarla askerlik tecil ettirilebiliyor mu? askerliği tecil ettirmek için örgün veya tezli programlara kayıt olması şart mı?

A

Akademik Forum

Guest
Öncelikle kolay gelsin tecil icin YL yapmam gerek ancak hangi bölüme basvurayim bilgi almak istiyorum en kolay en uygun puanla yds olmadan basvurabilecegim ve bitirebilecegim gaziantep şanlıurfa bölgesinde tezsiz YL yapacağım bölüm var mı acaba

A

Akademik Forum

Guest
benim 2 yıllık tecil hakkım bitti. askerlik şunesine gidip nisan celbinde gidecegim desem bana nisana kadar tecil belgesi verirler mi ve o belge ile şubatta yüksek lisansa başvuru yapabilir miyim ?

kuvarsit

Öğrenci
Merhaba, benim üniversite bittikten sonra ki 2 yıllık tecil hakkım HAZİRAN 2016'da bitiyor. Ben bu ay bir Tezsiz Yüksek Lisansa (uzaktan eğitim programında da tecil oluyorsa ona kayıt yaptırmayı düşünüyorum) kayıt yaptırırsam ne kadar süre tecil olur askerlk ? Tezsiz Yüksek Lisanlar genellikle 1 yıl (2 dönem) oluyor, bu durumda askerlik tecili de 1 yıl mı olur ? Program 1 yıl olmasına rağmen Tecil süresi 3 yıl oluyorsa eğer 1 yıl sonunda Yüksek Lisanstan mezun olursam bu 3 yıllık tecil hakkım devam eder mi yoksa mezun olduğum tarihte 3 yıl hakkım biter ve askere çağırılır mıyım ?

A

Alicancancan

Guest
Tecillllll

Ben lisans mezunuyum. Yedinci ayda tecil uzatma hakkım bitio sevk tarihimde 9 ay şimdi ben yüksek lisans yapacam ancak tessiz yüksek lisans yptıgımda en fazla be kadar tecil hakkım olur tezsiz yaptıktan sonra birde üstüne tezli yüksek lisans yapsam bir daha tecil alırmıyım kısacası ben sürekli tecil yapmak istiyorum hakkımı sonuna kadar kullanmak istiyorum bunun için adım adım ne yapmam gerekli tessiz yaptıktan sonra hiçbir şekilde bir daha tecil alamıyormuyum tessiz yüksek lisans da dondurma kalma varmı en fazla kaç yıl uzatabilirim yani cevap verebilirseniz herşeyi en ince ayrıntısına kadar verebilirmisiniz

hocam merhaba, tezli yüksek lisans öğrencisiyim ve aynı anda tezsiz yüksek lisans yapmaktaydım ve tezsiz yüksek lisansımı bitirince mevcut tecilim iptal olmuştur tezli yüksek lisansım hala devam ediyor. bunun bir çözümü varmıdır.

- - - Güncellendi - - -

hocam merhaba, tezli yüksek lisans öğrencisiyim ve aynı anda tezsiz yüksek lisans yapmaktaydım ve tezsiz yüksek lisansımı bitirince mevcut tecilim iptal olmuştur tezli yüksek lisansım hala devam ediyor. bunun bir çözümü varmıdır.

volzer

Öğrenci
Merhaba , yüksek lisans askerlik tecili 3 yıl oluyor ve yüksek lisansı 3 yılda bitirip ( tecil süresi ile denk gelecek şekilde ) sonrasında 1 yıl mezun tecilimiz oluyor mu ?

burakaltunsoy

Öğrenci
Arkadaşlar size bu konuda yapabileceğim tek tavsiye, nasılsa benim yükseklisans kaydım var otomatik tecil oluyordur diye meseleyi kulak ardı etmeyin. Ders kaydı yapmadığınız an, eğer tecil sürenizde dolmuşsa direk bakaya kalıp devlete olan borçlarınıza 300 küsür lira daha ekliyorsunuz, sonraki celp döneminde de paşa paşa askere gidiyorsunuz

B

bilaladak

Guest
Askerlik Hakkında

Merhaba,
2011 yılı mezunuyum ve 2012 yılına kadar tecilim vardı, sonrasında da bir daha ne askerlik şubeye gittim ne de önünden geçtim. 2014 yılında Türkiyede oteldeyken polisler geldi ve elime bir kağıt tutuşturup gitti. 2 yıldır Yurtdışında ikamet etmekteyim, şimdi eş durumundan 1 yıl tecil alıcam. Bu tecili aldığımda , Türkiye'ye gelip herhangi bir yüksek lisans programına kayıt olabiliyormuyum ? Kayıt olmam durumunda tekrar tecil alırmıyım ?
Teşekkürler