Tezli-Tezsiz Yüksek Lisans ile Askerlik Tecili ???

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba arkadaşlar benim de bir sorum olacak.
2016 haziran da tecilim bitiyor. yüksek lisansa başvurduğumda 3 yıl daha tecil hakkım olacak.
sorularım şu :
1) 3 yıl içinde yüksek lisansı bitirmediğimde tecil hakkım kaybolur askere çağırırlar mı ? yoksa 35 yaşına kadar yüksek lisansa devam ettiğimden dolayı her sene 1 yıl tecil hakkı kazanır mıyım ?
2) yüksek lisans deva meederken bitirmeyip başka bir yüksek lisansa başladığımda tekrardan 2. üniversitem 3 yıl daha tecil eder mi ?

teşekkürler şimdiden konuya hakim arkadaşlardan cevap beklemekteyim .

freedag

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, önceki mesajları okudum fakat kendimle ilgili net bilgiye ulaşamadım. İlk olarak 2012 ocak ayında başlamış olduğum BOTE yüksek lisansımın vermiş olduğu 3 yıl 4 ay tecil süresi bu ay doluyor yani kasımda askere gitmem gerek, mevcut BOTE yüksek lisansım devam ederken geçen sene eylül ayında Aynı üniversitede BİL. MÜH. programında yüksek lisansa kayıt yaptırdım ve şu an 2 yüksek lisans programında da kaydım devam ediyor. Bu durumda ilk girmiş olduğum BOTE yüksek lisans programından kaydımı sildirdiğim zaman geçen sene eylül de kayıt yaptırmış olduğum BİL. MÜH. yüksek programı üzerinden askerliği tekrar ileri bir tarihe tecil edilir mi?
Eğer böyle bir imkanım olursa bu işlemi ne zaman yaptırmam gerekiyor? Bu ayın 30 una kadar askerlik şubesine gitmem gerekiyor yoksa bakaya kalıcam...

Teşekkürler yanıtlarınız için.

M

master degree

Guest
gidin yapin su askerliginizi korkmayin diyecem de bu ulkenin size ihtiyaci yok eteginizi giyin makyajinizi yapin yuksek lisans derslerine gidin hadi.

Klimatolog

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, önceki mesajları okudum fakat kendimle ilgili net bilgiye ulaşamadım. İlk olarak 2012 ocak ayında başlamış olduğum BOTE yüksek lisansımın vermiş olduğu 3 yıl 4 ay tecil süresi bu ay doluyor yani kasımda askere gitmem gerek, mevcut BOTE yüksek lisansım devam ederken geçen sene eylül ayında Aynı üniversitede BİL. MÜH. programında yüksek lisansa kayıt yaptırdım ve şu an 2 yüksek lisans programında da kaydım devam ediyor. Bu durumda ilk girmiş olduğum BOTE yüksek lisans programından kaydımı sildirdiğim zaman geçen sene eylül de kayıt yaptırmış olduğum BİL. MÜH. yüksek programı üzerinden askerliği tekrar ileri bir tarihe tecil edilir mi?
Eğer böyle bir imkanım olursa bu işlemi ne zaman yaptırmam gerekiyor? Bu ayın 30 una kadar askerlik şubesine gitmem gerekiyor yoksa bakaya kalıcam...

Teşekkürler yanıtlarınız için.

Kayıtlı olduğunuz önceki master programından kaydınızı sildirip askerlik şubesinde bunu işlettirip ve bu yeni durum üzerinden askerlik durum belgesi alıp gidip kayıtlı olduğunuz diğer enstitüye veriniz ve tecil işlemleriniz bir an önce yapılsın. Bu işlemi şu an yaptırabilirsiniz.

- - - Güncellendi - - -

Merhaba arkadaşlar benim de bir sorum olacak.
2016 haziran da tecilim bitiyor. yüksek lisansa başvurduğumda 3 yıl daha tecil hakkım olacak.
sorularım şu :
1) 3 yıl içinde yüksek lisansı bitirmediğimde tecil hakkım kaybolur askere çağırırlar mı ? yoksa 35 yaşına kadar yüksek lisansa devam ettiğimden dolayı her sene 1 yıl tecil hakkı kazanır mıyım ?
2) yüksek lisans deva meederken bitirmeyip başka bir yüksek lisansa başladığımda tekrardan 2. üniversitem 3 yıl daha tecil eder mi ?

teşekkürler şimdiden konuya hakim arkadaşlardan cevap beklemekteyim .

2016 hazirandan itibaren kayıtlı olduğunuz master programı üzerinden 3 yıl 4 ay tecil hakkı kazanırsınız bu programı azami süre zarfında bitiremezseniz bir daha bu program üzerinden tecil olmaz. Ancak bu programdan kaydınızı sildirip başka bir yüksek lisans programına kaydolursanız kaydolduğunuz master programı üzerinden bir daha 3 yıl 4 ay tecil hakkına sahip olursunuz bu durum 35 yaşına kadar sürer.

- - - Güncellendi - - -

Hocam ben yl ye kayıt yaptırmak için şubeden askerlik durum belgesi almam gerekiyodu. Şubeye gittim fakat ben oradaki kayıtlarda hala lisansta okuyor gözüküyomuşum. Önce mezun ettiler sonrada tecili yaptılar. Benim sıkıntım yl bitince benim yasal tecil hakkım kaybolur mu?

Evet o tecil hakkınız kayboluyor yüksek lisans programınız üzerinden 3 yıl 4 ay teciliniz yapılıyor bu süre zarfında master programınızı bitirirseniz master diplomanızla gidiyorsunuz askerlik şubesine 1 yıl daha tecil ediyorlar hemen doktoraya başlarsanız 6 yıl. Master programınız bitmezse oradan kaydınızı sildirip başka bir programa başlayıp bu yeni program üzerinden tecil sürenizi tekrar 3 yıl 4 ay uzatabilirsiniz

B

boş konuşmayın

Guest
gidin yapin su askerliginizi korkmayin diyecem de bu ulkenin size ihtiyaci yok eteginizi giyin makyajinizi yapin yuksek lisans derslerine gidin hadi.

Al sana akademisyen, düşünce ekseniniz bu kadar dar mı, tecil etmek isteyen herkes askerlikten korkuyor öyle mi yani?
mesela kendimden örnek vereyim; şu an benim askere gitmem demek: öyp tercihi yapamamam, alesi, ydsyi ve kpss sınavlarını kaçırmam demek.
Yaş olmuş 25 alese girdik ydsye girdik, o kadar çalıştık, hepsi boşaydı yani öyle mi?
Askere git gel yaş olsun 26, yine ales, yds tarihlerini takip et, 1 yıl daha kpss yi bekle, evlenme, para kazanma, ama git askerlik yap bu mudur?

A

Akademik Forum

Guest
O kontenjanlara girip hakkıyla akademisyen olmak isteyen onca vatan evladı varken sadece kayıt yaptırıp kontenjan israfı yapmak ne ayıp. Bari bu fırsatınızın hakkını verin.

havacı01

Öğrenci
arkadaşlar şu anda başvurusu devam eden uzaktan eğitim hangi üniversiteler var acaba? Üniversitelerin sayfasına baktım ama hep örgün öğretim duyuruları var uzaktan eğitim sayfalarında net bilgi bulamadım

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar lütfen yardım edin.Bu sene ktü uzaktan eğitim işletme yüksek lisans a kaıt oldum.Kayıt olurken harç dekontu istemediler ama harcı yatırmadan askerliği ertelemiyeceğiz dediler. 2 hafta askerlik şubesine gittm askerlik durum belgesi aldım ve 2018 e kadar tecil etmiş okul.Ben şimdi harç yatırmasam ve ders seçmesem acaba askerlik tecilimi okul iptal ettirir mi. Yada kaç dönem yatırmama hakkım var harcı haftaya ders seçimler başlıyor lütfen yardım edin arkadaşlar bilen biri bilgilendirirse çok mutlu olacağım.

Smtdmn

Öğrenci
Bu dönem tezsiz yüksek lisansa başladım ve tecil durumum şu şekilde ;
Okula başlamadan bir süre önce yurt dışı çalışma izni ile askerliğimi 2 tecil ettirdim (2017)
Okul sebebiyle yeniden türkiyeye geldım.
Yurt dışı tecilimi bozdurup Öğrenci belgesiyle yeniden mi tecil ettircem , yoksa o tecilin bitmesini mi beklicem ?
Birde Yüksek lisans tescili 3 yıl sanırım. Bu 3 yıl içinde okuduğum bölümü bitiremedim diyelim. Kayıt yenileyip tecile devam mı edeceğim yoksa, sıfırdan yeniden kayıt mı olmam gerekicek.

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
Nazmi bey merhaba. Yüksek lisans ve tecil işlemleri ile ilgili çok sorular cevaplamışsınız. Bir soruda ben sormak istiyorum. Ben yüksek lisans öğrencisiyim. 3.senem dolduğu için bu ders kaydında tecil yapmıyorlar. Bu kaydım sildirmeden başka bir üniversiteye tezsiz yüksek lisans kaydı yaptırırsam yeni üniversite tecilimi yapar mı.

++alyansss

Kısıtlanmış Üyelik
Nazmi bey merhaba. Yüksek lisans ve tecil işlemleri ile ilgili çok sorular cevaplamışsınız. Bir soruda ben sormak istiyorum. Ben yüksek lisans öğrencisiyim. 3.senem dolduğu için bu ders kaydında tecil yapmıyorlar. Bu kaydım sildirmeden başka bir üniversiteye tezsiz yüksek lisans kaydı yaptırırsam yeni üniversite tecilimi yapar mı.

merhaba ; eğitim kayıt durumunda tecil yapılabilmesi normal şartlarda kayıt yaptırdığınız alanın bi üst birim olması şartı var ,bu durumda muhtemelen bulunduğunuz tezli programda kaydınızı sildirseniz dahi (belirtiğniz programa kayıt yaptırırsanız)tecil yapılmaz , ancak eğer başka bir tezli programa kayıt yaptırıp bu işlemler sırasında eski programdaki kaydınızı sildirirseniz o zaman yaşınızda 35 yaşından gün almamış olmak koşulu ile yeni bir 3 yıl teciliniz yapılabilir. iyi günler.

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar,

Geçen ay yüksek lisansa kayıt yaptırdım. Askerlik tecili yapmaları için yazımı asker alma başkanlığına bayramdan önce perşembe günü okul gönderdi. Araya bayram tatili girdi. Bugün okulu aradığımda asker alma başkanlığının henüz tecili yapıp kendilerine göndermediklerini söylediler. Bu işlemin bazen bi hafta bazen de iki ayı bulabileceğini söylediler. Bu ay sonuna kadar askerliğimin tecil edilmesi gerekiyor. Sizce sıkıntı olur mu? Ne kadar süre içinde askerliği tecil ederler?

- - - Güncellendi - - -

cevap verecek kimse yok mu?

Mbug

Öğrenci
merhaba arkadaşlar,

Geçen ay yüksek lisansa kayıt yaptırdım. Askerlik tecili yapmaları için yazımı asker alma başkanlığına bayramdan önce perşembe günü okul gönderdi. Araya bayram tatili girdi. Bugün okulu aradığımda asker alma başkanlığının henüz tecili yapıp kendilerine göndermediklerini söylediler. Bu işlemin bazen bi hafta bazen de iki ayı bulabileceğini söylediler. Bu ay sonuna kadar askerliğimin tecil edilmesi gerekiyor. Sizce sıkıntı olur mu? Ne kadar süre içinde askerliği tecil ederler?

- - - Güncellendi - - -

cevap verecek kimse yok mu?

Ben subemi arayip sordum kardes okula kayit tarihi onemli dedi ceza alma vs gibi durumlar olmaz dedi. Suan cok yogunluk varmis celp donemi dolayisiyla sanirim biraz gecikme olabiliomus ama sorun olmaz dedi kayit tarihi sevk tarihinden once yapilmissa.

Ben subemi arayip sordum kardes okula kayit tarihi onemli dedi ceza alma vs gibi durumlar olmaz dedi. Suan cok yogunluk varmis celp donemi dolayisiyla sanirim biraz gecikme olabiliomus ama sorun olmaz dedi kayit tarihi sevk tarihinden once yapilmissa.

Teşekkür ederim cevabınız için, ama benim durum biraz farklı. Yüksek lisansı askerden dönünce yapmak gibi planım vardı.O nedenle 6 temmuzda askerliğe başvurdum ve kasım dönemi için sınıflandırıldım.Askerlik durum belgemde 28.10.2015 tarihine kadar sakınca yoktur yazıyor.Ama malum terör tekrardan patlak verince askerlik yapmaktan şu dönem için vazgeçtim ve yüksek lisansa başvurup kabul edildim.Eğer askerlik tecilim bu ayın 28 ine kadar yapılmazsa askere gideceğim yer belli olacak o tarihte. Okulun dediği gibi tecil işlemi iki ayı bulursa ve benim askere gideceğim yer belli olursa durumum ne olacak.Bu konuda bilginiz varsa cevaplarsanız çok sevinirim.

Mbug

Öğrenci
Bunu bilemicem malesef en iyisi subenizi arayıp sormaniz ya da en yakin subeye gidip orda konusun en sagliklisi bu olur

colomb

Öğrenci
merhaba ; eğitim kayıt durumunda tecil yapılabilmesi normal şartlarda kayıt yaptırdığınız alanın bi üst birim olması şartı var ,bu durumda muhtemelen bulunduğunuz tezli programda kaydınızı sildirseniz dahi (belirtiğniz programa kayıt yaptırırsanız)tecil yapılmaz , ancak eğer başka bir tezli programa kayıt yaptırıp bu işlemler sırasında eski programdaki kaydınızı sildirirseniz o zaman yaşınızda 35 yaşından gün almamış olmak koşulu ile yeni bir 3 yıl teciliniz yapılabilir. iyi günler.

merhabalar , benimde 3.yılım dolmak üzere TEZLİ yuksek lisans yapıyorum,kaydımı sildirip TEZSİZ yüksek lisansa kayıt olsam tecilim bir 3 yıl daha olmaz mı.yine TEZLİ mi okumam lazım.verilen cevaptan doğru mu anlamışım?

A

Akademik Forum

Guest
Merhabalar,

Yüksek Lisans'tan mezun oldum 31.12.2015 e kadar tecilim var,
Daha önce Lisans mezunu olduktan sonra 2 yıl uzatmıştım

Şimdi 1 yıl sebepsiz 1 yıl daha uzatabilir miyim?

Teşekkürler