Yabancı Dil (IELTS) Eşdeğerlilikleri Değiştirildi (23.07.2013)

gunessun

Öğrenci
Arkadaşlar IELTS'e girmiş ve 6 skoru elde etmiş biri olarak şunu şöyleyeyim IELTS kolay bir sınav değil ve karşılığı da 70 değildir çoğu yabancı üniversite 6.5 skorunu kabul ediyorsa 6.5 onlara göre 75 karşılığında bir not değildir.IELTS 6 ve sonrasındaki skorlarda gittikçe zorlaşmaktadır.4.5 66'yı karşılamaz bunu kabul ediyorum, fakat 6 ve üzerindeki puan karşılıkları yanlış şekilde ve bence hızlı karar verilerek yazılmıştır.

aDNA

Profesör
almamıştım hocam sizce bu saatten sonra almaya çalışsam eski tabloya göre verirler mi bana eşdeğerlilik ?

Sizin gibi çok arkadaşımız var ve Suat Hoca açıkladı Sosyal Medya üzerinden de bir oluşum olacak. Ben size hemen duyurusunu yaparım. Organize çalışırsanız bu haftaki ( geçen hafta yürütme kurulu olmadı YÖK'te ) yapılacak olan yarın veya Perşembe YÖK Yürütme Kurulundan güzel bir haber alırsınız diye düşünüyorum. En azından ''bu tarihten itibaren;alınacak IELTS puanları ve dilekçeleri....''ibaresi olsa yeter.

Supernova_e1?

Araştırma Görevlisi
Sizin gibi çok arkadaşımız var ve Suat Hoca açıkladı Sosyal Medya üzerinden de bir oluşum olacak. Ben size hemen duyurusunu yaparım. Organize çalışırsanız bu haftaki ( geçen hafta yürütme kurulu olmadı YÖK'te ) yapılacak olan yarın veya Perşembe YÖK Yürütme Kurulundan güzel bir haber alırsınız diye düşünüyorum. En azından ''bu tarihten itibaren;alınacak IELTS puanları ve dilekçeleri....''ibaresi olsa yeter.
üds kpds ile ilgili bir durum yok değil mi? Yani bir değişiklik olmayacak...

omerff

Öğrenci
Merhabalar öncelikle. Ben ÖYP programı ile atandım Dil şartını sağlamak için 8 haziranda İelts sınavına girdim ve sınavdan 5.0 aldım. Puanımı 1 Temmuzda bağlı oldugum üniversiteye bildirdim fakat geçen 22 gün içinde puanımı sisteme girmemişler ve açıklama olarakta sistemin açılmadıgını söylediler. Bugün denkliğin değişmesiyle benim puanım 60 a düştü ve şartı sağlamıyor. ben buradaki maduriyetimi nasıl giderebilirim Teşekkürkler

behzat6643

Öğrenci
Dilekçe ile eş değerlilik almadı muamelesi görülürse puan düşer ama yüksek ihtimal Yürütme Kurulu Kararı ile bu mağduriyetlerin tamamını giderirler.

ama eşdeğerlik almaya gerek yoktu deniliyordu çünkü tablo açık ve netti nazmi hocada kaç kez söledi bunu direk gidip üniversitenize verebilirsiniz diye eğer benim teslim ettiğim tarihte işleselerdi puanımı bu sorunum olurmuydu?

waybe

Öğrenci

teşekkürler hocam takipteyiz o zaman foruma mı yazacaksınız ne yapmamız gerektiğini? birde hocam yökten eşdeğerlilik nasıl alınıyor bilmiyorum da?

aDNA

Profesör
ama eşdeğerlik almaya gerek yoktu deniliyordu çünkü tablo açık ve netti nazmi hocada kaç kez söledi bunu direk gidip üniversitenize verebilirsiniz diye eğer benim teslim ettiğim tarihte işleselerdi puanımı bu sorunum olurmuydu?

Bundan sonraki alımlarda dilekçe şartı da aranacak belli oldu. Yarın veya en geç perşembe yapılacak YÖK Yürütme Kurulundan sonra belli olacak. Ancak organize bir şekilde durumu aktarmak gerekebilir. ‪#‎IELTSzedeler‬ burayı takip edebilirsiniz.

waybe

Öğrenci
bana söylenen şu: -Genel Amaçlı dilekçeyi doldurun
-Sınav belgesinin Türkçe tercüme ettirip onaylayın postayla gönderin.
Onlar belgeyi adrese postalayacaklarmış.

anladım hocam, dilekçeye ne yazacağız tam olarak bilginiz var mı ? tercüme bürosunda mı tercüme ettircez onaylı mı olacak bürodan veya noterden? teşekkürler

shario

Öğrenci
Bundan sonraki alımlarda dilekçe şartı da aranacak belli oldu. Yarın veya en geç perşembe yapılacak YÖK Yürütme Kurulundan sonra belli olacak. Ancak organize bir şekilde durumu aktarmak gerekebilir. ‪#‎IELTSzedeler‬ burayı takip edebilirsiniz.

Sadece takip etmeyelim arkadaşlar. tweeter ve facebook kullanan arkadaşlar aynı hastag'lar ile toptrend yapmaya çalışalım lütfen. YÖK başkanına, Cumhurbaşkanına, bütün muhteremlere bunu iletmeye çalışalım.

Marx'ın söylediği şekliyle; haklar verilmez; alınır.!

akdez

Öğrenci
arkadaşlar madem böyle bir sorun var YÖK neden hiçbir duyuru yapmıyor ve süreyi en azından erteleme kararı almıyor anlamadım. ha bu arada yeni güncelleme benim durumumda bir değişiklik yapmıyor ben üds puanımı kullandım. sadece IELTS ye giren arkadaşlar sanki sorun yaşayacak gibi görünüyor. bu bağlamda tercih süresinin ertelenmesi herkes için daha hayırlı olacak gibi.
umarım YÖK hayatında ilk defa sorumluluğunu yerine getirir:)