Yabancı Dil (IELTS) Eşdeğerlilikleri Değiştirildi (23.07.2013)

Cashmere

Araştırma Görevlisi
inanmıyorum. bu durumda 23 temmuz değil 17 temmuz değişme tarihi.... peki neden şimdi açıklama yapılıyor? neden tercihlerin son günü?? bugün gidip dilekçe alsak bile yeni tablo uygulanacak ve eminim ataması yapılanlardan dilekçe isteyecekler yoksa bu dilekçe meselesi gündeme gelmezdi...kimsenin haberi yokken nerden çıktı birdenbire?

İşin doğrusu bu işlere akıl sır erdirmek mümkün değil..Ben kısacık ömrümde bunu anladım...

Aklıma geldi eski tabloya bakayım dedim, forumda bulamayınca da britishcouncil da vardır diye açtım sayfayı..Döne döne baktım yanlış mı görüyorum diye ama durum bu...

Neden tercihlerin son günü bi alicengiz yaptıkları tamamen muamma ancak insanların ruh halleriyle oynamada ciddi ciddi başarılılar...

aglot

Öğrenci
inanmıyorum. bu durumda 23 temmuz değil 17 temmuz değişme tarihi.... peki neden şimdi açıklama yapılıyor? neden tercihlerin son günü?? bugün gidip dilekçe alsak bile yeni tablo uygulanacak ve eminim ataması yapılanlardan dilekçe isteyecekler yoksa bu dilekçe meselesi gündeme gelmezdi...kimsenin haberi yokken nerden çıktı birdenbire?

Hocam ÖYP ile ilgili bir durum olduğunu sanmıyorum bu dilekçe olayının. Cari alımlar ve yüksek lisans başvuruları için olabilir; ama bu ÖYP alımları için telefonla hem YÖK çağrı merkezinden hem de ÖYP koordinatörlüğünden sadece IELTS sonuç belgemizin yeterli olacağını birçok farklı kişiye söylendi. Artık bundan sonra sorun çıkartacaklarını sanmıyorum bu konuyla ilgili bu ÖYP atamalarında

akdez

Öğrenci
öncelikle sunu söyleyim bu yeni güncelleme beni ilgilendirmiyor ben zaten üds puanımı kullanmıştım. ancak bu son günde yapılan güncellemenin çok büyük haksızlık olduğunu düşünüyorum. neden 10 gün önce değilde şimdi. çoçuk oyuncağına döndü iyice.

aglot

Öğrenci
Nazmi Hocam doğru söylemiş. ÖYP için gerek yok. Şube Müdürü Deniz Hanım da bu durumu açıklamış. Ancak yine de sizlere linki verdim ve sizlerle paylaşmak istedim. Gerektiğinde hemen doldurmanız için. Şu an için ÖYP başvurusunda dilekçe verilmesine gerek yok bilgisi mevcut. Ancak şu an için!

Doğru söylüyorsunuz hocam, her an her şey değişebiliyor maalesef. Bulunsun elimizin altında belki dediğiniz gibi bir şekilde istenir, belki sınav giriş tarihleri baz alınır. Herkesin hakkında hayırlısı olsun.

Başvuru yapacak olmayıp, sadece biz başvuracaklar için de bu kadar emek sarfeden bütün arkadaşlara binlerce teşekkürler

edimvar

Öğrenci
Merhabalar. Nişanlım öyp li ve y.lisansı bitmek üzere doktora başvurusunda bulunacak yakın zamanda ÖYP den. haziran ayında ielts de 5 aldı ve bağlı buylunduğu ün. ye gönderdi. daha önce öyp ye toeic ile başlamaıştı y.lisansa ve sonra eşdeğerliliği kaldırıldığı için doktoraya kadar 65 barajını geçmesi gerekiordu. bağlı bulunduğu üniversitenin eline haziran ayında geçti. ama güncelledi mi güncellemedi mi puanı henüz bilmioruz. Şimdi doktoraya öyp kapsamında başvururken nasıl olacak? bir stresi atlattık şimdide başka bir dert çıktı ve eşdeğerlilikler hemen değişti. eski aldığı ielts puanının eşdeğerliliği mi dikkate alınacak? ösym kafaları çok karıştırdı. Ki tam da doktora başvuruları çok ta yakınken değişti.

shario

Öğrenci
Şimdi yeni bir handikap daha ortaya çıktı @Vahdet hocam ya da başka bir arkadaş bu soruyu cevaplayabilir mi?

Az önce DEÜ'nün yetkilisi Ali bey ile görüştüm. Kesinlikle siz sisteme girdiğiniz puan üzerinden değerlendirileceksiniz, üniversitelerin bunu kabul etmemesi söz konusu değil, ille yeni eş değerlik derlerse biz de onlara "bu eş değerlik tablosunu kullanacaksın kardeşim" deriz ve sizin eş değerliğinizin (yani sisteme girdiğiniz eş değerliliğin) tablosunu göndeririz dedi.

Bu durumda bir problem yok.

Lakin ben (şu an yüksek lisans yaptığım ve devam edeceğim için) 1 yıl sonra doktoraya başlarken; direkt olarak sistemde kabul görmüş olan 66 notum üzerinden değerlendirilerek direkt başlayabilecek miyim; yoksa bizim enstitü'nün söylediği gibi doktora kayıtları için tekrar İELTS belgemle ilgili denklik mi alacaklar?

Eğer alırlarsa benim denkliğim 55 olacak ve doktoraya başlamayacağım.

Ama yine atandığınız üniversitede yüksek lisans veya doktora var ise ve siz oraya devam ediyorsanız, aynı zamanda 65 üzerinde dil puanınız varsa direkt olarak sözleşme ve taahhütname imzalamadan göreve başlarsınız diyordu.

Nasıl olacak şimdi? Kafam beynim allak bullak oldu?

akdez

Öğrenci
birde vahdet hocama bir sorum vardı.
bir yerde bu yıl 3 alım olacağını yazmışsınızda. bu konuda Yök hiçbir açıklamada bulunmadı şuana kadar. 3 alım kesin mi yoksa bir duyum hocam tam anlamadım da
şimdiden cevap için teşekkür ederim.

gunev

Öğrenci
IELTS - YDS DENKLIK DILEKCESI ICIN
" http://osym.gov.tr/dosya/1-57968/h/dilekceson.pdf " adresindeki genel amaçlı dilekçe örneği kullanılacakmış. ve IELTS belgesi Kamu kurumunda çalışan birisi ASLI GİBİDİR diye onaylatması yeterliymiş.

Hocam şimdi bizim bu belgeyi bugün doldurup ÖSYM'ye teslim etmemiz halinde ÖYP puanımız kesilmez mi? Belgeye ne yazmak lazım? Bir de faksla göndersek olur mu yoksa bulunduğumuz ildeki ÖYSM merkezlerine mi götürmeli? Ben Kayseri'deyim şu anda da.

waybe

Öğrenci
bundan sonra ki başvurularda yeni eşdeğerliliğe göre mi yazacağız inşallah yoksa eskiden aldığımız not mu geçerli olacak ?

aDNA

Profesör
Şimdi yeni bir handikap daha ortaya çıktı @Vahdet hocam ya da başka bir arkadaş bu soruyu cevaplayabilir mi?

Az önce DEÜ'nün yetkilisi Ali bey ile görüştüm. Kesinlikle siz sisteme girdiğiniz puan üzerinden değerlendirileceksiniz, üniversitelerin bunu kabul etmemesi söz konusu değil, ille yeni eş değerlik derlerse biz de onlara "bu eş değerlik tablosunu kullanacaksın kardeşim" deriz ve sizin eş değerliğinizin (yani sisteme girdiğiniz eş değerliliğin) tablosunu göndeririz dedi.

Bu durumda bir problem yok.

Lakin ben (şu an yüksek lisans yaptığım ve devam edeceğim için) 1 yıl sonra doktoraya başlarken; direkt olarak sistemde kabul görmüş olan 66 notum üzerinden değerlendirilerek direkt başlayabilecek miyim; yoksa bizim enstitü'nün söylediği gibi doktora kayıtları için tekrar İELTS belgemle ilgili denklik mi alacaklar?

Eğer alırlarsa benim denkliğim 55 olacak ve doktoraya başlamayacağım.

Ama yine atandığınız üniversitede yüksek lisans veya doktora var ise ve siz oraya devam ediyorsanız, aynı zamanda 65 üzerinde dil puanınız varsa direkt olarak sözleşme ve taahhütname imzalamadan göreve başlarsınız diyordu.

Nasıl olacak şimdi? Kafam beynim allak bullak oldu?

Doktora için isterlerse dilekçe ile başvuruda bulunmadıysanız sizden şu an ki eş değerliliği isteyebilirler. Ama YÖK artık inisiyatifi Üniv. lere vereceğini belli etti. En azından ÖYP alımları için. Artık IELTS için 2 eş değerlilik tablosu ve bir de Dilekçe ile kullanım durumu var.

aglot

Öğrenci
Hocam şimdi bizim bu belgeyi bugün doldurup ÖSYM'ye teslim etmemiz halinde ÖYP puanımız kesilmez mi? Belgeye ne yazmak lazım? Bir de faksla göndersek olur mu yoksa bulunduğumuz ildeki ÖYSM merkezlerine mi götürmeli? Ben Kayseri'deyim şu anda da.

BENCE şu anda şu şartlar altında bu dileçkeyi vermemizin bir anlamı yok. Haber beklemeliyiz. Belki sınav tarihini göre değerlendirme kararı gibi bir şey çıkarsa o zaman bu dilekçe örneğini doldurup müracat yaparız. Şu anda yollasak bize yeni eş değerlikle ilgili belge gelecek çünkü

waybe

Öğrenci
Doktora için isterlerse dilekçe ile başvuruda bulunmadıysanız sizden şu an ki eş değerliliği isteyebilirler. Ama YÖK artık inisiyatifi Üniv. lere vereceğini belli etti. En azından ÖYP alımları için. Artık IELTS için 2 eş değerlilik tablosu ve bir de Dilekçe ile kullanım durumu var.

hocam bundan sonra öyp alımı içinde kullanılamaz mı çünkü önceki eşdeğerlilikten aldım ben puanımı. kazanılmış hak olmuyor mu?

karaaprens

Öğrenci
hocam peki cari usulde durum ne olur sizce.ben şuan hali hazırda iki tane cari usul kadrosuna başvurdum ve ilk dörde giriceğimi umut ediyorum ıelts puanımla.ilk dörde girmem durumunda bana dil puanımla ilgili bişey sorarlar ise ne yapmalıyım diye kara kara düşünüyorum şimdi.ne yapmalıyım ne demeliyim hocam?

aDNA

Profesör
birde vahdet hocama bir sorum vardı.
bir yerde bu yıl 3 alım olacağını yazmışsınızda. bu konuda Yök hiçbir açıklamada bulunmadı şuana kadar. 3 alım kesin mi yoksa bir duyum hocam tam anlamadım da
şimdiden cevap için teşekkür ederim.

3 alım planlanan bir alım oldu. Duyurusu yapılmadı fakat Yürütme Kurulu üyeleri bu konuda görüş bildirmişler. Alımların 3 kez olacağı planlanıyor. Duyumun ötesinde ancak henüz kesinleşmedi. Bence kesin ama 2013 yılı için; Temmuz-Eylül ve Aralık alımları yapılması düşünülüyor.

aDNA

Profesör
bugün dilekçe vermenin bir anlamı yok çünkü yeni tabloya göre onaylıyorlar.

Ayrıca Personel Daire başkanlıkları ilgili birimlere yazı ile bildirecek durumu. Arkadaşlar bu iş Eylülde yapılacaktı. Biz görüştüğümüzde planlanan o idi. Ancak bu durumu kesinleşmeden ve ÖYP alımları olmadan sizlere duyurmak istemedik. En erken Ağustos sonu gibi bayram sonu duyuralım arkadaşlarımız evraklarını alsınlar diye görüştük 2 hafta kadar önce Editörler Kurulunda. Sadece zamanlama bizi ters köşe yaptı. ÖYP alımlarından sonra ve yerleşmelere yakın açıklayıp sizin dikkatlerinizi çekecektik. Bilseydim emin olun duyumda olsa, hemen bir konu açar sizlerin ve bizlerin bu sıkıntıları yaşamaması için bilgi verirdik.

gunev

Öğrenci
Ayrıca Personel Daire başkanlıkları ilgili birimlere yazı ile bildirecek durumu. Arkadaşlar bu iş Eylülde yapılacaktı. Biz görüştüğümüzde planlanan o idi. Ancak bu durumu kesinleşmeden ve ÖYP alımları olmadan sizlere duyurmak istemedik. En erken Ağustos sonu gibi bayram sonu duyuralım arkadaşlarımız evraklarını alsınlar diye görüştük 2 hafta kadar önce Editörler Kurulunda. Sadece zamanlama bizi ters köşe yaptı. ÖYP alımlarından sonra ve yerleşmelere yakın açıklayıp sizin dikkatlerinizi çekecektik. Bilseydim emin olun duyumda olsa, hemen bir konu açar sizlerin ve bizlerin bu sıkıntıları yaşamaması için bilgi verirdik.

Hocam o halde dilekçe vermenin de bir anlamı yoksa bize sadece beklemek mi düşüyor? Sistemin kapanmasına da 2buçuk saat kaldı, bir açıklama yapılmayacak mı?