Yabancı Dil (IELTS) Eşdeğerlilikleri Değiştirildi (23.07.2013)

Assoc.Prof.

Öğrenci
Bence Yökün yaptigi dogru bu karardİR IELTS den 7 alan 92 esit oluyordu .Bu haksızlıgı onlemede cok guzel bır uygulama.

siz hiç ielts sınavına girdiniz mi? ielts den 7 almanın zorluğunu bilmeden konuşmayın. ve 7 alabilen çok ileri düzeyde ing biliyor demektir ve tam da yds90 üstü derecesinde ingilizce biliyordur.
şu anki eşdegerliklerle 5,5 ve üstü alanlara haksızlık yapıldı. 5,5 altının sadece düzeltilmesi gerekirdi. çünkü 4,5-5 seviyelerine kadar rahat puan veriliyordu.

DRSN

Öğrenci
ÖSYM yayınladı YÖK değil hocam

Aynen yök çağrı merkezi de konuşmamızda bu cevabı verdi ve bizim yökü baz alamız gerektiğini söylediler. Eğer bir sorun çıkarsa yapılan konuşmalar kayıt altında ne de olsa bu yüzden bu konuşmayı yapanlar rahat olması gerekir diye düşünüyorum.

gunev

Öğrenci
siz hiç ielts sınavına girdiniz mi? ielts den 7 almanın zorluğunu bilmeden konuşmayın. ve 7 alabilen çok ileri düzeyde ing biliyor demektir ve tam da yds90 üstü derecesinde ingilizce biliyordur.
şu anki eşdegerliklerle 5,5 ve üstü alanlara haksızlık yapıldı. 5,5 altının sadece düzeltilmesi gerekirdi. çünkü 4,5-5 seviyelerine kadar rahat puan veriliyordu.

IELTS'ten 7.5 aldım. Yeni eşdeğerliğe göre 6.5 altı alanların puanı 8 civarı düşerken benim 10 puanım düşüyor. Lanet olsun böyle sisteme.

chandler

Öğrenci
Bugün atacağım son mesaj. Akşam uzun bir seyahatim var iş dolayısıyla. Tercihlerimi yaptım artık nolursa olsun. Önce öyp tercihlerinin son günü eşdeğerliği değiştiren ÖSYM'yi, ardından bu değişiklik karşısında sessiz kalıp hiç bir açıklama yapmayan YÖK'ü çok saf bir şekilde ALLAH'a havale ediyorum. Hayatımızdan çaldılar. Allah onları bildiği gibi yapsın. En saf en nazik tabir ile ifade etmek gerekirse çok büyük günah yaptıkları. Hiç mi vicdanınız yok be !?

the journalist

Öğrenci
Biraz önce ben de yök çağrı merkeziyle görüştüm. Eski denkliğe göre ielts puanımı kullanabileceğimi söylediler.Ayrıca eş derğerlilik almadığımı ve sadece elimde sınav sonucumun olduğunu söylediğimde yetrli olacağını belirttiler.

bigbang

Öğrenci
Bence Yökün yaptigi dogru bu karardİR IELTS den 7 alan 92 esit oluyordu .Bu haksızlıgı onlemede cok guzel bır uygulama.

İnsanlar mağdur olmuşlar sen neyin peşindesin, eminim çevrende İELTS den 7 alan birisi vardır seni bu puanıyla geçmiştir kuyruk acısından buraya yazıyorsun kolaysa sende gir İELTS sende 7 alsaydın madem.Değişiklik yapacaksınız madem zamanlama bu mu olmalı biraz vicdan..

C

ch.accepted

Guest
Az önce sistemden kontrol eden arkadaşlarımızla görüştük. Sistemde IELTS 6.0 eski eş değerliliği olan 78 puan görünüyormuş. Herhalde kazanılmış hak olacak sisteme notlarını girenler ve bu güncelleme onlar için geçerli olmayacak. YÖK Personel Daire ne düşünüyor bu konuda o önemli.

IELTS kullanan arkadaslarin YÖK ten net bir cevap alamadilarsa atanmaları muhtemel üniversitelerin personel daire baskanliklarini aramalarini oneririm.

Burada onlarin tutumu onemli. Esdegerlik yeni skalaya göre olmalıydı diyebilirler allah korusun atamalariniz yapilmaz.

Bir de bunun degisecegi belliydi arkadaslar. Kendi kendinizi yaktiniz. Bu forum dahil her oyp konusulan her yerde IELTS kolay subu aldim iyice yukselttim es degerlikler cok iyi falan deniyordu, kurslar bile 1 haftada 65 ustu puan vadediyordu IELTS ile. Yahu madem esdegwrlik skalasi cok iyi almissin babalar gibi bir dil puanini sus gec git arkadas. Niye skala cok iyi herkes buna girsin diye yayildiysa? Sonunda adamlarin da dikkatini cekti iste. Bunun boyle olacagi belliydi o yuzden maalesef.

Sisteme IELTS notu nasil giriliyor bilmiyorum, eğer YDS gibi cekilmeyip elle giriliyorsa ozellikle bu konuya daha da dikkat etmenizi öneririm. Herkesin hakkinda hayırlısı olsun.

gerard

Öğrenci
Biraz önce ben de yök çağrı merkeziyle görüştüm. Eski denkliğe göre ielts puanımı kullanabileceğimi söylediler.Ayrıca eş derğerlilik almadığımı ve sadece elimde sınav sonucumun olduğunu söylediğimde yetrli olacağını belirttiler.
bugün çağrı merkezini iki kez aradım. ilkinde puanınızı güncellemeniz gerekiyor dediler ben de sistem otomatik olarak çekiyor puanı benim herhangi bir güncelleme yapmam söz konusu değil dedim. o konuda bilgimiz yok dediler. ikinci arayışımda ise siz tercihinizi yapın biz okullara bilgilendirme yapacağız dediler ben de bilgilendirme yazısında denklik dilekçesi istenilip istenilmeyeceğini sorduğumda bu konuda bilgimi yok sadece mağdur edilmeyeceksiniz dediler. çağrı merkezindekiler de tam olarak ne olduğunu bilmiyorlar bence. ama şu saatten sonra yapacak bir şey yok....

deniizz

Öğrenci
cari alımda ve öypde ielts sınav sonucundan sonra dilekçe yazmam gerektiğini bilmiyordum. Cari alım için başvurdum ielts 5 diyip 70e tekabul dedim şimdi ilk 4 e kaldıysam yanlış beyan mı diyecekler ? Ya da sırf dilekçe vermedim diye 60a mı tekabül olacak bir günde ?Bu nasıl bir şey ya ?

sercan_33

Öğrenci
Yanlış beyan sözkonusu değil örneğin ielts 5 puanını yazdığınızda 70 i sistem kendisi çekiyor,yarın kayıt zamanında belgenizi teslim edeceğinizde belgede yine 5 yazılı olacağı için bu yanlış beyan kabul edilemez..

aglot

Öğrenci
Facebook sayfasından alıntıdır, Levent isimli bir arkadaşımız yazmış:

"Arkadaşlar son bilgi:

YÖK'ü aradım ve kaydımı az evvel yeniledim sistemden. IELTS eşdeğer kısmına aynen şu uyarıyı girmiş YÖK:

Eşdeğerlilik tablosu Ösym'den güncel olarak çekilmemektedir. Sistemde kayıtlı olan eşdeğerlilik tablosunda değişiklik olmamıştır. Ösym tarafından yapılan değişiklikler bundan sonraki alımlarda geçerli olacaktır.

Herkes gönül rahatlığı ile IELTS eski tabloya göre kayıt yapabilir. Sistem çok iyi çalışıyor. Kayıt zamanım 16.30.

Herkes için en iyisi olsun.

Sevgiler."

gotgot

Öğrenci
ya doktora başvuruları için nolacak.. ben 4=60 olarak girdim... şimdi 50 ye düştü o kadar para verdim... bunun sorumluluğunu kim üstlenecek... bir kurum kafasına göre hareket edemez, etmemeli... bundan sonraki sınavlar veya alımlar için geçerli olacaktır diye bir ibare düşer.... ülkede bu kadar insanın yaşamıyla oynamak bu kadar kolay... çıkıp bir açıklama yapmak bu kadar mı zor....

S

shockhan

Guest
bu dönem yl'ye başlayacaklar ne yapacaklar, eski ietls kullanılması gerekior mantıken ama okula gidince sorun yaşayacaz büyük ihtimal,,,, okkalı bir küfürü hak ediyorsun ösym ve yök.