Yabancı Dil (IELTS) Eşdeğerlilikleri Değiştirildi (23.07.2013)

cvbn

Öğrenci
Merhaba. şu anda sistemde puanlarımız değiştiremediğimiz için yanlış beyan veriyor sayacaklar mı peki bizi? Ayrıca bu kadar şaibeli bir durumda 65'altında bile olsa üds puanımızla başvuru yapmak daha mantıklı olabilir mi? Yoksa sistemde var olan eski denklikle puanımızı kaydedip, gelişmeleri mi beklemek uygun olur?

Levin

Öğrenci
anladım hocam, dilekçeye ne yazacağız tam olarak bilginiz var mı ? tercüme bürosunda mı tercüme ettircez onaylı mı olacak bürodan veya noterden? teşekkürler

Waybe herhalde "IELTS sınav sonucumun KPDS/ÜDS denkliğine çevrilmesine" gibi bir ibare yazacağız. Vahdet hocam geçen sayfalarda verdi örneği.

twitter #IELTSzedeler

chandler

Öğrenci
Herkes için adalet.. IELTS'e girmeyen arkadaşlardan da destek bekliyoruz..

#IELTSzedeler #direnIELTS

bütün ünlü isimlere yök ve ösym birimlerine ve kişisel hesaplara ve ayrıca başbakan danışmanlarına bu hashtag ile ilgili tweet atalım. fahrettin altun, mustafa varank, ibrahim kalın, gökhan çetinsaya, ali demir ve diğerleri. Herkes bu kişilere tweet atsın arkadaşlar mention yapmayı unutmayın.

hukukçu1660

Öğrenci
Evet ÖYP Cari fark etmez. Ancak bu tarih itibari ile alınacakların tamamında yeni tablo kullanılacak.

Vahdet bey iyi günler;
19 haziranda yüksek lisanstan mezun oldum. ağustosta doktora başvuruları var. mayıs ayında girdiğin IELTS'ten 5.5 almıştım ve 72.5 puana karşılık geliyordu. doktora mülakatı için en az 70 puan gerekiyor. 23 temmuz tarihine kadar dil için başvuru koşullarını karşılıyordum. Ancak şimdi nasıl başvuru yapacağım? Çünkü 5.5. i 65 puana eş değer kılmışlar. Bizim gibi önceden sınava girenlerin belli bir süre daha eski eşdeğerliği kullanma gibi bir hakkımız yok mu? En yakın dil sınavı 1 eylülde ve mülakattan sonraki bir tarih. Bu durumda ne yapmamı önerirsiniz?

aDNA

Profesör
Vahdet bey iyi günler;
19 haziranda yüksek lisanstan mezun oldum. ağustosta doktora başvuruları var. mayıs ayında girdiğin IELTS'ten 5.5 almıştım ve 72.5 puana karşılık geliyordu. doktora mülakatı için en az 70 puan gerekiyor. 23 temmuz tarihine kadar dil için başvuru koşullarını karşılıyordum. Ancak şimdi nasıl başvuru yapacağım? Çünkü 5.5. i 65 puana eş değer kılmışlar. Bizim gibi önceden sınava girenlerin belli bir süre daha eski eşdeğerliği kullanma gibi bir hakkımız yok mu? En yakın dil sınavı 1 eylülde ve mülakattan sonraki bir tarih. Bu durumda ne yapmamı önerirsiniz?
Sizin hocam yapacağınız tek şey farkındalık oluşturarak ilgililerin YÖK Yürütme Kurulu Kararı ile hakları korumaya teşvik etmek. twitter #IELTSzedeler

Ekare1

Öğrenci
Hocam bir sorum var Benim....

Benim puanım ielts 5.0 Eski eşdeğerlilikle 70 olarak başvuruyorum....70 ile kazanıp kadroya geçince bende dil kursuna gitmemi isterler mi? Çünkü yeni eşdeğerliliğe göre 60a denk geliyor. Eğer öyle bir durum olursa, Dil kursu öncesinde 65 i geçersem dil kursuna gitme zorunluluğum kalkar mı ortadan? ve ne zamana kadar almam gerekir bu dil puanını.....Ne zaman dil kursuna gidip gitmeme durumu belli olur acaba..

Teşekkürler..

- - - Güncellendi - - -

Benim puanım ielts 5.0 Eski eşdeğerlilikle 70 olarak başvuruyorum....70 ile kazanıp kadroya geçince bende dil kursuna gitmemi isterler mi? Çünkü yeni eşdeğerliliğe göre 60a denk geliyor. Eğer öyle bir durum olursa, Dil kursu öncesinde 65 i geçersem dil kursuna gitme zorunluluğum kalkar mı ortadan? ve ne zamana kadar almam gerekir bu dil puanını.....Ne zaman dil kursuna gidip gitmeme durumu belli olur acaba..

Teşekkürler..

shario

Öğrenci

Teşekkürler..

- - - Güncellendi - - -

Teşekkürler..

Aslında ben de tam aynı şeyi soruyordum. Ben yükseğe devam edeceğim eğer atanırsam kendi üniversitem de, doktora için problem çıkacak mı? Benden de yeni puan isteyecekler mi yoksa eski eşdeğerliğe göre mi yapacaklar..

DRSN

Öğrenci
Arkadaşlar yaklaşık 30 dk önce yökün çağrı merkezi ile konuştum. 13 temmuz da sınava girdiğimi ve benim hangi denkliği alacağımı sordum. Bana 24 nisanda açıklanmış olan eş değerliği alacağımı söylediler. Aynı zamanda ösym yi değil yökü baz almam gerektiğini ve şu anda yökün ielts eşdeğerliliği ile ilgili bir değişikliği olmadığını söylediler.

chandler

Öğrenci
Bence Yökün yaptigi dogru bu karardİR IELTS den 7 alan 92 esit oluyordu .Bu haksızlıgı onlemede cok guzel bır uygulama.

sevgili erich07,

IELTS sınavını tümden kaldırsınlar, IELTS 7 yds de 45 e tekabül etsin. ya da IELTS 6 yds'de 100'e tekabül etsin emin ol umrumda değil.

Sorun şu güzel kardeşim. Bugün öyp tercihlerinin son günü. DALGA MI GEÇİYORSUNUZ ?

gerard

Öğrenci
Arkadaşlar yaklaşık 30 dk önce yökün çağrı merkezi ile konuştum. 13 temmuz da sınava girdiğimi ve benim hangi denkliği alacağımı sordum. Bana 24 nisanda açıklanmış olan eş değerliği alacağımı söylediler. Aynı zamanda ösym yi değil yökü baz almam gerektiğini ve şu anda yökün ielts eşdeğerliliği ile ilgili bir değişikliği olmadığını söylediler.

yahu bu çağrı merkezi iyice kendini aştı. herkese farklı bilgi veriliyor. açıkçası çağrı merkezindekilere güvenmiyorum ben. komplike bir soru sorduğumuzda bu konuda herhangi bir bilgimiz yok diyorlar. bugün itibariyle resmen yayımlanmış bir tabloyu kullanmayacaklarsa neden yayımlıyorlar?

aglot

Öğrenci
yahu bu çağrı merkezi iyice kendini aştı. herkese farklı bilgi veriliyor. açıkçası çağrı merkezindekilere güvenmiyorum ben. komplike bir soru sorduğumuzda bu konuda herhangi bir bilgimiz yok diyorlar. bugün itibariyle resmen yayımlanmış bir tabloyu kullanmayacaklarsa neden yayımlıyorlar?

ÖSYM yayınladı YÖK değil hocam