Yabancı Dil (IELTS) Eşdeğerlilikleri Değiştirildi (23.07.2013)

melekgnş

Öğrenci
IELTS kullanan arkadaslarin YÖK ten net bir cevap alamadilarsa atanmaları muhtemel üniversitelerin personel daire baskanliklarini aramalarini oneririm.

Burada onlarin tutumu onemli. Esdegerlik yeni skalaya göre olmalıydı diyebilirler allah korusun atamalariniz yapilmaz.

Bir de bunun degisecegi belliydi arkadaslar. Kendi kendinizi yaktiniz. Bu forum dahil her oyp konusulan her yerde IELTS kolay subu aldim iyice yukselttim es degerlikler cok iyi falan deniyordu, kurslar bile 1 haftada 65 ustu puan vadediyordu IELTS ile. Yahu madem esdegwrlik skalasi cok iyi almissin babalar gibi bir dil puanini sus gec git arkadas. Niye skala cok iyi herkes buna girsin diye yayildiysa? Sonunda adamlarin da dikkatini cekti iste. Bunun boyle olacagi belliydi o yuzden maalesef.

Sisteme IELTS notu nasil giriliyor bilmiyorum, eğer YDS gibi cekilmeyip elle giriliyorsa ozellikle bu konuya daha da dikkat etmenizi öneririm. Herkesin hakkinda hayırlısı olsun.

yok hocam sdece 5-6 gbi rakamlar girilio sistem otomtk çekio.Zaten uyarılar kısmında yazılmış bu atama için bu eşdeğerlikler kullnlckmş.GERİYE Bİ TEK YÖKÜN ÖYP BİRİMLERİNİ ÖNCEKİ EŞDEĞERLİKLER KULLANILCKTIR! DİYE BİLGİLENDRMESİ KALIO

skygamze

Öğrenci
allah belanı versin ösym bu insanların işi gücü var szin belirsiz işlerinizde canımızı sıkıyoruz yok birisi denklik alcaz dior yaa ne alaka bugune kadar ıeltese giren bir allahın kulu denklik yazısı almışmıdır biri göstersin yaa zaten denkliği kabul edilen bişi nie yine gidip dilekçeile denktir die yazı alalım saçmalıkkk

Ratin Titan Toz

Öğrenci
Temmuz ÖYP alımlarında sorun olmayacak deniliyor. Atansak bile başka bi' sorun var. 5,0 IELTS puanıyla dil kursundan mı başlayacağız, ya da yüksek lisanstan mı?

ahvaran

Öğrenci
Ekli dosyayı görüntüle 2271

Arkadaşlar ben şimdi kontrol ettim, yabancı dil bilgisini girdiğimiz yerde gerekli açıklamayı yapmışlar yani bu tercihte geçerli değil yeni eşdeğerlik listesi. Ama yine de düşünmemek elde değil böyle son dakika milletin elini ayağına dolaştırıyolar.

deniizz

Öğrenci
Ama dilekçeyle başvurmayanlarda daha sonra problem çıkar mı acaba ?Ya da cari alımlarda denkliğini almamışın o yüzden 60a denk diyebilirler mi ?

gunal66

Öğrenci
Arkadaslar biraz önce fake hesap acarak not gırısı yaptım sıstem hala eskı es degerlıklerı kabul edıyor ve uyarı kısmında da sunlar yazıyor : Eş değerlik tablosu ÖSYM'den güncel olarak çekilmemektedir. Sistemde Kayıtlı olan eşdeğerlik tablosunda değişiklik olmamıştır.Ösym tarafından yapılan değişiklikler bundan sonraki alımlarda geçerli olacaktır. son ve net bilgi bu şekilde.

shario

Öğrenci
Peki bu konunun haricinde; Ben sadece dilekçe verip belge almadığım için eş değerlik kullanamayacak mıyım yani? Mahkemeye gitsem sanırım mahkeme eski eş değerlik geçerlidir diyecektir..

Ayrıca böyle bir karar çıkarsa bu karar emsal olur mu?

Kuban

Öğrenci
bu öyp'de sıkıntı çözüldü diye herkes arkasına yaslanmasın. hepiniz bu öyp'de atanacağınızı mı sanıyorsunuz? lütfen geçiştirmelik çözümler değil net bilgiler elde edelim. öyp ile y.lisansa başladın doktora zamanında yeniden dil puanı istemesinler.

en basiti cari alımlarda belgeleri kontrol edecek memur açıp da senin sınav tarihine bakmaz, bu yeni eşdeğerlilik'ten önce mi girmiş sonra mı diye sorgulamaz. google'a yazar yabancı dil eşdeğerlilikkleri diye ilk çıkan linke tıklar.

lütfen duyarlılığınızı kaybetmeyin.

SedatK

Öğrenci
Vahdet hocam size bir sorum olacak . Ben şuan dil eğitiminde olan ÖYP'lilerden biriyim 6 temmuzda IELTS den 5 aldım sonuç daha dün elime ulaştı bu gün personel daire başkalığına yolladım. Bildiğiniz gibi eş değerlilik tablosu değişti.

Az önce yorumları okurken denk geldim arkadaşlardan biri şu fotoğrafı paylaşmış. Şuan öyp tercihleri devam ediyor ve bazı adaylar öyp puanlarını oluştururken IELTS puanlarını kullanıyor.Puanlarını girme aşamasındaki alt notu inceler misiniz. Açıklamada açıkca diyor yeni eş değerlilik tablosu bundan sonraki alımlarda kullanılacak ve demek oluyorki siz şuan eski eşdeğerlilik tablosunu kullanarak tercih yaparbilirsiniz. Peki bu kişiler şuan eski tabloya göre tercih yapabiliyorsa bizimde okula yada yök e puanımızı kabul ettirme hakkı doğar mı? İkinci bir soru diyelim bu kişiler öyp programına yerleştirildi. Doğal olarak üniversiteleri atamalarını yapacakları zaman dil puanlarını inceleyecek ve eski eşdeğerlilik tablosunda bulunan denklikle kazandıklarını görecekler. Yök bu kişilere bu puanlarıyla tercih yapıptırdığı için bir problemle muhtemelen karşılaşmayacaklar. ee sonuç olarak yine bize eski eşdegerlilik tablosu ile puanlarımızı kabul ettirme hakkı doğurmaz mı?
Ekli dosyayı görüntüle 2273

sakura

Öğrenci
dilekçe olayı nasıl bir saçmalıktır ya 6 temmuz da giren biri dün dilekçe verdiği için puanı eski sisteme göre verilirken yine 6 temmuz da giren ben sonucum dün akşam elime ulaştığı ve dilekçe yazamadığım için benim ki yeni sisteme göre hesaplanıyor bu nasıl bir adalet oluyor.