Yabancı Dil (IELTS) Eşdeğerlilikleri Değiştirildi (23.07.2013)

onurmutlu

Öğrenci
dilekçe olayı nasıl bir saçmalıktır ya 6 temmuz da giren biri dün dilekçe verdiği için puanı eski sisteme göre verilirken yine 6 temmuz da giren ben sonucum dün akşam elime ulaştığı ve dilekçe yazamadığım için benim ki yeni sisteme göre hesaplanıyor bu nasıl bir adalet oluyor.
böyle bi durum yokzaten bunu nerden çıkardınız ya herkese olucak ya hiçkmseye

sakura

Öğrenci
Arkadaşlar Önemli Bilgi:
IELTS ...ÖNEMLİ !!!
ARKADAŞLAR DAHA ÖNCE IELTS'E GİRMİŞ OLUP EŞDEĞERLİK BAŞVURUSU YAPANLARIN NOTLARI ESKİ TABLOYA GÖRE VERİLİYOR; ANCAK DAHA ÖNCE SINAVA GİRİP BUGUN EŞDEĞERLİK DİLEKÇESİ VERİRSENİZ YENİ TABLO DİKKATE ALINIYOR...KISACA ÖSYM SINAVA GİRİŞ TARİHİNİ DEĞİL EŞDEĞERLİK İÇİN BAŞVURU TARİHİNİZİ DİKKATE ALIYOR...GECEN HAFTA DİLEKÇE VEREN BİR ÖĞRENCİMİZ BUGUN ESKİ TABLOYA GÖRE EŞDEĞERLİK ALDI.

işte burdan çıkardım ama öyp için durum farklı galiba

- - - Güncellendi - - -

acaba yarın bir dilekçe mi yazsak biz bu ilandan önce sınava girdik ve bu nedenle eski sisteme göre eşdeğerlilik talep ediyoruz diye

sakura

Öğrenci
yök öyp için kabul ediyor (ya da en azından öyle olduğu söyleniyor)ben şimdi cari ilanlara başvursam elimde yökün verdiği eşdeğerlilik olmadığı için sınava girdiğim tarih değil şuan ki eşdeğerliliğe bakacaklar şimdi yöke dilekçe versem eski eşdeğerliliğe göre mi puan verecek şimdikine mi mesele bu ki şuan durum yeni sistemi kullanacaklar gibi gözüküyor

- - - Güncellendi - - -

aklıma gelmişken biraz klişe olacak ama gerçek ne yazık ki "burası Türkiye imkasız diye birşey yok her an herşey olabilir" bakınız üç ayda bir değişen sınav eşdeğerliliği

cnklp

Öğrenci
bu dilekce olayı için ortak bır karar alıp hepberaber hareket etmek daha mantıklı gelıyor bana magdur olmamak adına tabı ne derece sonuc verir bilemıyorum. Tamam belki öyp de bu alımlar için eskı es değerlık uygulanacak ama cari alımlarda yıne sorun yasayacagız.

gunev

Öğrenci
Ben bu olayın bugün patlama sebebini yarın YDS için son başvuru günü olmasına bağlıyorum. Muhtemelen YDS başvuruları beklenenin altında oldum. Bunlar da millet tutuşsun, puanında sorun olan da olmayan da aman ne olur ne olmaz diye YDS'ye başvuru yapsın diye bu duyuruyu bugün yaptılar. Başka da bir açıklaması olamaz.

ekon58

Öğrenci
bu dilekce olayı için ortak bır karar alıp hepberaber hareket etmek daha mantıklı gelıyor bana magdur olmamak adına tabı ne derece sonuc verir bilemıyorum. Tamam belki öyp de bu alımlar için eskı es değerlık uygulanacak ama cari alımlarda yıne sorun yasayacagız.

bu dilekçe olayı nedir arkadaşlar. Elimizdeki ielts sonuç belgesi yetmiyormu? Birde dilekçe ile bunun eş değerliliğini almamaz mı gerekiyor?

Ah ah geçen sene TOEIC'de yaptılar aynısını kaldırmadıklarına dua edin. Allah'ta yds'den halletik şu işi. Bu adamların keyfine göre sınava girmek zorunda kalıcaktık yoksa.

IELTS puanları neden değiştirilmiş? kimse bunu sormuyor? neymiş yanlış olan da değiştirmişler?

Açık açık bu sınav YDS'ye göre daha kolay denilirse olacağı buydu. bunu ister kabul edin ister etmeyin. O kadar uyarmaya çalıştım burada, bu site bir iki kişinin kurduğu bir blog sitesi değil, eğer öyleyse bile artık o misyonunu geçti bunun farkına varın.
Kamu kurumları da inceleniyor gözlemliyor buradaki yorumları dedim. Biz insanları bilgilendiriyoruz dediniz. Madem bilgilendireceksin bir topic açarsın açılış sayfasına koymazdın dedik suçlu olduk. tabiki de herşey bununla ilgili değil ancak, bunlar değişime çok büyük katkı sağlıyor. ÖYP'de sıkıntı olmaz bu durum ama bundan sonraki başvurularda ne olacak? binlerce kişinin vebalini aldığınızı farketmişssiniz umarım.

Kerem77

Öğrenci
Arkadaşlar dilekçe kadar saçma bi şey duymadım. Yani ösym şöyle mi diyor? Sen getir bakalım belgeni hmmmm 6 temmuzda girmişsin kağıt eline 22 temmuzda gelmiş sende bana başvuru yapmışsın denklik için al bakalım denklik. 23 temmuzda denklik değişir.... Getir bakalım belgeni hmmm 6 temmuzda sınava girmişsin 22 temmuzda belgen eline ulaşmış ama bana başvuru yapmadığın için o 66 alıyo sen ise hiç bi şey alamıyosun benden. Arkadaşlar bu ösym çok afedersiniz salak mı? Bir dilekçe daha verir o tarihte denkliğin öyle olduğunu söylersiniz olur biter. Akıl fikir ile düşününce böyle olması gerek.

Kurunulvusta

Öğrenci
arkadaşlar ben 6 Temmuz da IELTS e girdim. 4.5 aldım. dün bir üniversiteye de akademik kadro için gönderdim. ÖSYM bugün açıkladı. benim dil puanım 66 mı olacak yoksa 55 mi? yarın da başka iki üniversiteye göndereceğim. peki orada nasıl hesaplanır. eskisinin hesaplanması için hakkımı nasıl elde edeceğim?

shario

Öğrenci
Arkadaşlar her kafadan bir ses çıkarmayalım.

Anlaşıldığı kadarıyla son durum şudur.

ÖSYM bugünkü görüşmelerimizde; "eğer elinizde eş değerlik kağıdınız varsa sizin için geçerli yoksa yeni yayınlanan puanlar geçerlidir" demiştir.

ÖYP'de geçerli olsun olmasın bu insanların haklarının elinden alınmasıdır. Bugün görüştüğüm hukuk bürosu konuya tam hakim olmamakla birlikte anlatımlarım sonucunda böyle bir şeyin mümkün olmayacağını söyledi. Aramızda hiç hukukçu var mı? Varsa nasıl bir yol izlemeliyiz? Eğer aramızda yoksa, tanıdığımız hukukçular var mı? Onlar aracılığı ile mi birşey yapmalıyız?

Burada (yazdıkları mesajlardan anlaşıldığı şekliyle) ÖSYM, YÖK gibi kurumlarla bağlantısı olan insanlar, hocalar var. Onlar bu konuda bir şey yapabilir mi? Bu tarz şeyleri konuşmamız lazım.

Anladığım kadarıyla bir mahkeme kararı ya da ÖSYM'nin aldığı yeni bir karar (Bu tarihten sonra sınava girenler için yeni eşdeğerlik tablosu budur, eski alınan puanlarınız ve eşdeğerlikleriniz saklıdır gibi ) alınana dek, biz burada yazmaya devam edeceğiz..

Ben yarın tekrar aynı hukuk bürosuyla daha detaylı görüşeceğim. Başka fikri olan ve katkı koymak isteyen varsa lütfen fikirlerinizi belirtin?

skygamze

Öğrenci
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), yabancı dil eşdeğerliklerini güncellemekte ve internet adresinde duyurmaktadır. 24.04.2013 tarihinde güncellenen yabancı dil eşdeğerlikleri, 23.07.2013 tarihinde yeniden belirlenmiştir.

ÖSYM tarafından eşdeğerlikleri kabul edilen yabancı dil sınavlarının, yapıldığı tarihte belirlenen eşdeğerlikleriyle, öğretim elemanı kadrolarına başvuru ve atamalarda, doçentlik unvanı başvurularında ve lisansüstü eğitime başvurularda, geçerlilikleri süresince kullanılmasına karar verilmiştir. gözümüz aydınnn:D:D:D