Yabancı Dil (IELTS) Eşdeğerlilikleri Değiştirildi (23.07.2013)

mehmet66

Öğrenci
Arkadaşlar her kafadan bir ses çıkarmayalım.

Anlaşıldığı kadarıyla son durum şudur.

ÖSYM bugünkü görüşmelerimizde; "eğer elinizde eş değerlik kağıdınız varsa sizin için geçerli yoksa yeni yayınlanan puanlar geçerlidir" demiştir.

ÖYP'de geçerli olsun olmasın bu insanların haklarının elinden alınmasıdır. Bugün görüştüğüm hukuk bürosu konuya tam hakim olmamakla birlikte anlatımlarım sonucunda böyle bir şeyin mümkün olmayacağını söyledi. Aramızda hiç hukukçu var mı? Varsa nasıl bir yol izlemeliyiz? Eğer aramızda yoksa, tanıdığımız hukukçular var mı? Onlar aracılığı ile mi birşey yapmalıyız?

Burada (yazdıkları mesajlardan anlaşıldığı şekliyle) ÖSYM, YÖK gibi kurumlarla bağlantısı olan insanlar, hocalar var. Onlar bu konuda bir şey yapabilir mi? Bu tarz şeyleri konuşmamız lazım.

Anladığım kadarıyla bir mahkeme kararı ya da ÖSYM'nin aldığı yeni bir karar (Bu tarihten sonra sınava girenler için yeni eşdeğerlik tablosu budur, eski alınan puanlarınız ve eşdeğerlikleriniz saklıdır gibi ) alınana dek, biz burada yazmaya devam edeceğiz..

Ben yarın tekrar aynı hukuk bürosuyla daha detaylı görüşeceğim. Başka fikri olan ve katkı koymak isteyen varsa lütfen fikirlerinizi belirtin?

her kafadan bı ses cıkıyor bunun en basındada sen varsın hepınız yapıyosunuz aynı seyı noluyo arkadaslar FBI CIA ya flnda haber verelım neyın kafasını yasıyorsunuz sız adamlar yayınlıcagını yaynladı bı sakın olun ya ne kadar yaygaracısınız ınsanları bos yere tedırgın edıp durmayın olay cozuldu ıste elınızden gelse avukat tutup dava acacaksınız ortada bısey yokken

aDNA

Profesör
Duyuru aynen böyle: Yabancı Dil Eşdeğerlilikleri Hakkında Duyuru
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), yabancı dil eşdeğerliklerini güncellemekte ve internet adresinde duyurmaktadır. 24.04.2013 tarihinde güncellenen yabancı dil eşdeğerlikleri, 23.07.2013 tarihinde yeniden belirlenmiştir.

ÖSYM tarafından eşdeğerlikleri kabul edilen yabancı dil sınavlarının, yapıldığı tarihte belirlenen eşdeğerlikleriyle, öğretim elemanı kadrolarına başvuru ve atamalarda, doçentlik unvanı başvurularında ve lisansüstü eğitime başvurularda, geçerlilikleri süresince kullanılmasına karar verilmiştir. Duyurular - Yükseköğretim Kurulu

gunev

Öğrenci
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), yabancı dil eşdeğerliklerini güncellemekte ve internet adresinde duyurmaktadır. 24.04.2013 tarihinde güncellenen yabancı dil eşdeğerlikleri, 23.07.2013 tarihinde yeniden belirlenmiştir.

ÖSYM tarafından eşdeğerlikleri kabul edilen yabancı dil sınavlarının, yapıldığı tarihte belirlenen eşdeğerlikleriyle, öğretim elemanı kadrolarına başvuru ve atamalarda, doçentlik unvanı başvurularında ve lisansüstü eğitime başvurularda, geçerlilikleri süresince kullanılmasına karar verilmiştir. Duyurular - Yükseköğretim Kurulu

Hocam ben 5 Ocak'ta girmiştim sınava, buna göre benim eşdeğerliğim değişmiyor değil mi? Eskisini kullanabileceğim?

shario

Öğrenci

Bu duyuruya göre biz yeni eş değerliklere göre değil; kendi sınavımızın yapıldığı tarihteki eş değerlik tablosuna göre puan hesaplamasına tabii tutulacağız değil mi hocam?

@mehmet66

Hayat ve dünya sadece senin etrafında dönmüyor. Sorun öyp için çözülmüş olabilir ancak normal kadro başvuruları için bariz şekilde hak kaybı var. Dolayısıyla avukat tutmak hakkım ve eğer benim hakkımı elimden alıyorsa ben de gerekli tüm hukuki işlemleri başlatırım..

ekon58

Öğrenci
Arkadaşlar ösym'ye ielts eş değerlilik dilekçesi verip eşdeğerlilik alan varmı? Varsa nereye nasıl veriliyor? Bilgisi olan arkadaşlar cevap verebilirmi?

bigbang

Öğrenci
Eşdeğerlilikler değişti ve insanların yeni eşdeğerlilik tablosu yayınlanmadan önce İELTS sınava girip almış oldukları puanların YDS karşılıkları düşecek diye sevinen vicdansızlara YÖK ten cevap var.

Yabancı Dil Eşdeğerlilikleri Hakkında Duyuru

ÖSYM tarafından eşdeğerlikleri kabul edilen yabancı dil sınavlarının, yapıldığı tarihte belirlenen eşdeğerlikleriyle, öğretim elemanı kadrolarına başvuru ve atamalarda, doçentlik unvanı başvurularında ve lisansüstü eğitime başvurularda, geçerlilikleri süresince kullanılmasına karar verilmiştir.

aDNA

Profesör
Vahdet hocam size bir sorum olacak . Ben şuan dil eğitiminde olan ÖYP'lilerden biriyim 6 temmuzda IELTS den 5 aldım sonuç daha dün elime ulaştı bu gün personel daire başkalığına yolladım. Bildiğiniz gibi eş değerlilik tablosu değişti.

Az önce yorumları okurken denk geldim arkadaşlardan biri şu fotoğrafı paylaşmış. Şuan öyp tercihleri devam ediyor ve bazı adaylar öyp puanlarını oluştururken IELTS puanlarını kullanıyor.Puanlarını girme aşamasındaki alt notu inceler misiniz. Açıklamada açıkca diyor yeni eş değerlilik tablosu bundan sonraki alımlarda kullanılacak ve demek oluyorki siz şuan eski eşdeğerlilik tablosunu kullanarak tercih yaparbilirsiniz. Peki bu kişiler şuan eski tabloya göre tercih yapabiliyorsa bizimde okula yada yök e puanımızı kabul ettirme hakkı doğar mı? İkinci bir soru diyelim bu kişiler öyp programına yerleştirildi. Doğal olarak üniversiteleri atamalarını yapacakları zaman dil puanlarını inceleyecek ve eski eşdeğerlilik tablosunda bulunan denklikle kazandıklarını görecekler. Yök bu kişilere bu puanlarıyla tercih yapıptırdığı için bir problemle muhtemelen karşılaşmayacaklar. ee sonuç olarak yine bize eski eşdegerlilik tablosu ile puanlarımızı kabul ettirme hakkı doğurmaz mı?
Ekli dosyayı görüntüle 2273

Eğer siz Unıv. ye bu tarihten önce yolladınız ise sorun olmayabilir. Fakat Üniv. bu eş değerlilik eski ben bir YÖK'e görüş sorayım derse YÖk eş değerlilik alınmamışsa dilekçe ile yeni tabloya göre değerlendirilir diyebilir. Bunun tek engeli var o da YÖK Yürütme Kurulunun alacağı karar. Fakat Üniv. inisiyatif kullanarak tablo açıklamasından daha önce bir tarihte alınmış olduğu için sorgusuz sualsiz geçerli sayabilir.

bigbang

Öğrenci
Arkadaşlar ösym'ye ielts eş değerlilik dilekçesi verip eşdeğerlilik alan varmı? Varsa nereye nasıl veriliyor? Bilgisi olan arkadaşlar cevap verebilirmi?

Öyle bir belgeye gerek yok zaten çalışıyorsanız çalıştığınız kuruma dilekçe ile teslim ediyorsunuz ki şimdiye kadar teslim ettiyseniz zaten dilekçe tarihinde ve sınav sonuç belgesinde sınava ne zaman girdiğin v.s bilgiler var, ÖSYM denklik belgesi diye bir durum olsa bunu ÖSYM internet sitesinde belirtmeli birileri kendince dilekçe ile böyle bir şey alıyor sonra herkesi telaşa sürüklüyor.Bilgi edinme kanunu gereği tüm kurumlar verilen dilekçelere cevap vermek zorunda EŞDEĞERLİK almak demek zaten verdiğiniz dilekçeye almış oldugunuz cevaptır, yani elinizdeki sınav sonuç belgesi yeterlidir bunun dışında ekstra birşey yapmaya gerek yok.İşi daha fazla bulandırmaya gerek yok.

shario

Öğrenci
Vahdet hocam son duyuru ile birlikte artık bizim IELTS puanlarımız sınava giriş tarihlerimizdeki eş değerlik ne ise o değil mi?

Duyurunun yasal bir yaptırımı var mı? Mesela 5 ay sonra bir yere doktora başvurusu yaptığımda enstitü yeni eşdeğerlik tablosuna bakarsa, nasıl kanıtlayabiliriz bizim eski eşdeğerliğimizi.

mehmet66

Öğrenci
Bu duyuruya göre biz yeni eş değerliklere göre değil; kendi sınavımızın yapıldığı tarihteki eş değerlik tablosuna göre puan hesaplamasına tabii tutulacağız değil mi hocam?

@mehmet66

Hayat ve dünya sadece senin etrafında dönmüyor. Sorun öyp için çözülmüş olabilir ancak normal kadro başvuruları için bariz şekilde hak kaybı var. Dolayısıyla avukat tutmak hakkım ve eğer benim hakkımı elimden alıyorsa ben de gerekli tüm hukuki işlemleri başlatırım..

sen nasıl bı mantıkda yasıyorsun benım etrafımda bıseyın dondugu yok bence kendını cok fazla buyutme ayrıca hakkını ıstedıgn yerde ara tabıkı ama net olmayan bılgılerle burdakı tedrgın ınsanları dahada tedrgın etmeye hakkın yok mahkemeye mı verıon ne yapıyorsan gıt adam akıllı hakkını ara devletı de mahkemeye vereceksın devlet karsısında sansın yok bunu da bıl ama sız sımdı avrupa ınsan haklarına gıder kendı ulkenızıde sıkayet edersınız dunya kımın etrafında donuyo gayet acık

Gamze

Administrator
Vahdet hocam son duyuru ile birlikte artık bizim IELTS puanlarımız sınava giriş tarihlerimizdeki eş değerlik ne ise o değil mi?

Duyurunun yasal bir yaptırımı var mı? Mesela 5 ay sonra bir yere doktora başvurusu yaptığımda enstitü yeni eşdeğerlik tablosuna bakarsa, nasıl kanıtlayabiliriz bizim eski eşdeğerliğimizi.

ÖSYM tarafından yapılan duyuruda sınava girdiğiniz tarihteki eşdeğerliğin geçerli olduğu yazılı:

''Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), yabancı dil eşdeğerliklerini güncellemekte ve internet adresinde duyurmaktadır. 24.04.2013 tarihinde güncellenen yabancı dil eşdeğerlikleri, 23.07.2013 tarihinde yeniden belirlenmiştir.

ÖSYM tarafından eşdeğerlikleri kabul edilen yabancı dil sınavlarının, yapıldığı tarihte belirlenen eşdeğerlikleriyle, öğretim elemanı kadrolarına başvuru ve atamalarda, doçentlik unvanı başvurularında ve lisansüstü eğitime başvurularda, geçerlilikleri süresince kullanılmasına karar verilmiştir.''

shario

Öğrenci
sen nasıl bı mantıkda yasıyorsun benım etrafımda bıseyın dondugu yok bence kendını cok fazla buyutme ayrıca hakkını ıstedıgn yerde ara tabıkı ama net olmayan bılgılerle burdakı tedrgın ınsanları dahada tedrgın etmeye hakkın yok mahkemeye mı verıon ne yapıyorsan gıt adam akıllı hakkını ara devletı de mahkemeye vereceksın devlet karsısında sansın yok bunu da bıl ama sız sımdı avrupa ınsan haklarına gıder kendı ulkenızıde sıkayet edersınız dunya kımın etrafında donuyo gayet acık

Net olmayan bilgi falan yok. Yök'ün az önce yapmış olduğu son duyurudan öncesinde benim hakkımı bariz şekilde elimden almış oluyordu bu sistem bu 1.!

İkincisi, ne demek devlet karşısında şansın yok? Devlet dediğiniz şey zaten sensin benim. Hukuk devlet değil kimin karşısında olursan olsun eşitlikçi ve insan haklarına uygun şekilde olmalıdır. Kendi devletim değil, kendi babam dahi olsa, hukuksuz haksız bir iş yapıyorsa; götürürüm Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine veririm. Bu da benim yasal hakkımdır.

Sizin mantığınıza göre devlet gelsin evlerinize el koysun, sesinizi hiç çıkarmayın o zaman? Ne de olsa devlet karşısında şansınız yok ya hani?

Ya da devlet kafasına göre desin ki mesela; "Mehmet bey ben sizin akademik başvurularınızı keyfime göre kabul etmiyorum"! Siz de tamam deyin. Ne de olsa devlet istiyor bunu?

Kimse keyfine göre benim elde ettiğim hakkı elimden alamaz!! Kimse! Bu devlette olabilir herhangi bir birey de!

Bugün olduğu gibi o hakkı söke söke alırlar..! O ya da bu şekilde!..

aDNA

Profesör

Arkadaşlar YÖK yapılan haksızlığın farkında ki 1 gün uzattı. Ayrıca alta bir uyarı koydu tercih ekranında. ÖSYM ile YÖK Koordinasyonunda yaşanan bir aksaklık nedeniyle oldu bunlar. Sadece YÖK ÖSYM'nin bu eş değerlilik tablosunu Yürütme Kurulu Kararı ile yasal bir süre belirleyerek sınırlandıracak olup bitecek. En az 5 kez yazdım YÖK gerekli uyarıyı yapar diyerek. 1. Duyurulara koydu ve son olarak da tercih sistemine bilgi notu düştü. YÖK bu gün için üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. ÖYP sıkıntısını çözdü. Şimdi YÖK bu hafta yapılacak Yürütme Kurulu ile ;Cari alımlar ve Ünvan alımında kullanacak Hocalarımız için ''DİLEKÇE'' ile denklik isteme ve hangi tarihten itibaren hangi eş değerlilik tablosunun kullanılacağı konularına açıklık getirecektir.Bence bu olay sadece iletişim eksikliği. Shario hocam senin durumunda bu aşamadan sonra netlik kazanacak. Eminim YÖK kimseyi mağdur etmeden bu işi bitirecektir.

bigbang

Öğrenci
ÖSYM tarafından yapılan duyuruda sınava girdiğiniz tarihteki eşdeğerliğin geçerli olduğu yazılı:

''Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), yabancı dil eşdeğerliklerini güncellemekte ve internet adresinde duyurmaktadır. 24.04.2013 tarihinde güncellenen yabancı dil eşdeğerlikleri, 23.07.2013 tarihinde yeniden belirlenmiştir.

ÖSYM tarafından eşdeğerlikleri kabul edilen yabancı dil sınavlarının, yapıldığı tarihte belirlenen eşdeğerlikleriyle, öğretim elemanı kadrolarına başvuru ve atamalarda, doçentlik unvanı başvurularında ve lisansüstü eğitime başvurularda, geçerlilikleri süresince kullanılmasına karar verilmiştir.''

shario endişe etmekte haklı bunun resmiyet kazanması için YÖK toplanıp karar çıkartmalı zannediyorum ki bugun gayet yerinde adımlar atarak tercih süresini 1 gün uzatması ve az önce yaptığı duyuru ile YÖK yarın için ümit verdi, yarın da bu son duyuruyuda kurul kararı olarak karar çıkartırsa endişeleri gidermiş olacaktır.galadriyel duyuruyu ÖSYM değil YÖK yaptı bu arada küçük bir düzeltme yapalım.

- - - Güncellendi - - -

Arkadaşlar YÖK yapılan haksızlığın farkında ki 1 gün uzattı. Ayrıca alta bir uyarı koydu tercih ekranında. ÖSYM ile YÖK Koordinasyonunda yaşanan bir aksaklık nedeniyle oldu bunlar. Sadece YÖK ÖSYM'nin bu eş değerlilik tablosunu Yürütme Kurulu Kararı ile yasal bir süre belirleyerek sınırlandıracak olup bitecek. En az 5 kez yazdım YÖK gerekli uyarıyı yapar diyerek. 1. Duyurulara koydu ve son olarak da tercih sistemine bilgi notu düştü. YÖK bu gün için üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. ÖYP sıkıntısını çözdü. Şimdi YÖK bu hafta yapılacak Yürütme Kurulu ile ;Cari alımlar ve Ünvan alımında kullanacak Hocalarımız için ''DİLEKÇE'' ile denklik isteme ve hangi tarihten itibaren hangi eş değerlilik tablosunun kullanılacağı konularına açıklık getirecektir.Bence bu olay sadece iletişim eksikliği. Shario hocam senin durumunda bu aşamadan sonra netlik kazanacak. Eminim YÖK kimseyi mağdur etmeden bu işi bitirecektir.

Karar gayet açık dilekçe denklik meselesi felan ortada yok önceden de yoktu zaten tek yapılması gereken bu duyurunun kurul kararı olarak kayıtlara geçmesi.Duyuru gayet açık.

Lavinia06

Öğrenci

Şükürler olsun, yüreğime iniyordu. 6 Temmuzda girdim sınava iyi ki gecikmemişim daha fazla. Hem OYP hem doktoraya başvurmuştum 5 (70) almıştım, 60 işime yaramayacaktı. Çok sevindim, bu güzel haber için el-şükran :) ..

Kerem77

Öğrenci
Aynen tahmin ettiğim gibi 23 temmuzdan önce sınava girenlerin hakkı korunacak. Bugünden itibaren sınava girenlere yeni eşdeğerlik tablosu uygulanacak.

shario

Öğrenci
shario endişe etmekte haklı bunun resmiyet kazanması için YÖK toplanıp karar çıkartmalı zannediyorum ki bugun gayet yerinde adımlar atarak tercih süresini 1 gün uzatması ve az önce yaptığı duyuru ile YÖK yarın için ümit verdi, yarın da bu son duyuruyuda kurul kararı olarak karar çıkartırsa endişeleri gidermiş olacaktır.

- - - Güncellendi - - -

Karar gayet açık dilekçe denklik meselesi felan ortada yok önceden de yoktu zaten tek yapılması gereken bu duyurunun kurul kararı olarak kayıtlara geçmesi.Duyuru gayet açık.

Demek ki neymiş;

Bilen insanla sadece duyduğuna inanan insan arasında fark varmış.

Teşekkürler bigbang hocam.

Bu işler öyle sandığınız kadar kolay olmuyormuş.

Yukarıda Vahdet hocanın açıklamış olduğu gibi bu henüz bir duyuru ve bunun yök yürütme kurulu'ndan sonra kesinlik kazanması lazım.

aDNA

Profesör
Merak etmeyin YÖK bunu duyuracak ve tartışmalara son noktayı koyacak. Sorun basit çözümde basit. Ancak sizlerin psikolojileri daha değerli. Artık kapayın Pc leri, güzel şeyler düşünün, gezin iftara hazırlanın ( oruçlu olanlar ) sevdiklerinizle sohbet edin. Hayata bir kez geliyorsunuz. Tadını çıkarın aldığınız nefesin ;) Hepiniz kazanamayacaksınız belki ama bir çoğunuz ÖYP ailesine katılacaksınız inş :)

duyguplt

Öğrenci
hocam herkese geçmiş olsun... ben subat döneminde atanan öyp liyim ve suan dil kursundayım ielts den 4.5 aldım 6 temmuz sınavından ve bunun için ÖSYM ye dilekçe yazmadım.... yök ün duyurusu bizi de kapsıyor mu cevap verirseniz sevinirim....