Yabancı Dil (IELTS) Eşdeğerlilikleri Değiştirildi (23.07.2013)

shario

Öğrenci
Merak etmeyin YÖK bunu duyuracak ve tartışmalara son noktayı koyacak. Sorun basit çözümde basit. Ancak sizlerin psikolojileri daha değerli. Artık kapayın Pc leri, güzel şeyler düşünün, gezin iftara hazırlanın ( oruçlu olanlar ) sevdiklerinizle sohbet edin. Hayata bir kez geliyorsunuz. Tadını çıkarın aldığınız nefesin ;) Hepiniz kazanamayacaksınız belki ama bir çoğunuz ÖYP ailesine katılacaksınız inş :)

Tercihlerin son gününde eşdeğerlik değiştiren bir ülkeden; duyurusunu yapılan konunun reddedilmesi kararının alınmasını bile beklerim ben. Yürütme kurulu bu kararı almadığı sürece direnmeye devam :)

bu haftasonu ielts'e giricek insanlar olarak 4.5u tam 4 günle kaçırdığımıza yanıorum, bu eşdeğerlikler pazartesi açıklansaydı her şey bizim içinde farklı olabilirdi.

Lavinia06

Öğrenci
hocam herkese geçmiş olsun... ben subat döneminde atanan öyp liyim ve suan dil kursundayım ielts den 4.5 aldım 6 temmuz sınavından ve bunun için ÖSYM ye dilekçe yazmadım.... yök ün duyurusu bizi de kapsıyor mu cevap verirseniz sevinirim....

Ben de 6 temmuz sınavına girdim, sonuçları 19 temmuzda açıklandı, karar 23 temmuzda çıktığına göre, biz potadan dönmüşüz, bizi kapsamaması lazım.

Tarko

Doçent
arkadaşlar 23 Temmuz 2013 tarihinden önce alınan TÜM ielts puanları alındığı tarihten itibaren 2 yıl geçerlidir, herkes müsterih olsun. YÖK'ün açıklaması bu yöndedir, uygulaması da bu yönde olacaktır.

sakura

Öğrenci
valla tansiyonum fırlamıştı biraz düştü herhalde. sevindirici bir haber. bakalım haftaya bir cari ilana başvurucam umarım bana sıkıntı çıkarmazlar

shario

Öğrenci
bu haftasonu ielts'e giricek insanlar olarak 4.5u tam 4 günle kaçırdığımıza yanıorum, bu eşdeğerlikler pazartesi açıklansaydı her şey bizim içinde farklı olabilirdi.

En çok ona üzülüyorum hocam.. Diğer insanların hakları ne olacak? Bu ingilizce böyle bir şey mi? Benim 10 gün önce 66 not'luk ingilizce bilgim, 1 gece ne oldu da 55'e düştü.

Hakeza sizin için de geçerli bu durum. Ne oldu da siz şimdi daha yüksek puan alacaksınız IELTS'den? Sınav mı kolaylaştı.

BU ülkede değişen bir şey yok, pek olacağa da benzemiyor..

gunessun

Öğrenci
İELTS eşdeğer tablosunun tekrar düzenlenmesi lazım.Uzman kadroyu toplamışlarda karar vermişler, ne kadar uzmanlar 3 ayda bir fikirleri değişiyor! İELTS'den 7 almak ne kadar zor bir girip görseniz keşke!Adamlar ezber bilgi ölçmüyor ,ingilizceyi ne kadar kullanabiliyorsun diye soruyorlar.Yarım puan için defalarca İELTS'e giren insanlar tanıyorum.Her yarım puan arasında 5 puanlık fark yok aslında 6.5 alan birinin 7 almakta çok zorlanacağını söyleyebilirim,çünkü 6 ve 6.5 upper seviyesi diye geçerken 7 advance demek ve bu kur atlamak demektir.

hukukçu1660

Öğrenci
Ben bu olayın bugün patlama sebebini yarın YDS için son başvuru günü olmasına bağlıyorum. Muhtemelen YDS başvuruları beklenenin altında oldum. Bunlar da millet tutuşsun, puanında sorun olan da olmayan da aman ne olur ne olmaz diye YDS'ye başvuru yapsın diye bu duyuruyu bugün yaptılar. Başka da bir açıklaması olamaz.

çok doğru ben de aynı şeyi düşünüyorum. Ama 1 eylüldeki sınav dahi ağustosta gireceğim doktora mülakatına yaramıyor. bu değişikliği eylülde yapmaları gerekirdi.

- - - Güncellendi - - -

Merak etmeyin YÖK bunu duyuracak ve tartışmalara son noktayı koyacak. Sorun basit çözümde basit. Ancak sizlerin psikolojileri daha değerli. Artık kapayın Pc leri, güzel şeyler düşünün, gezin iftara hazırlanın ( oruçlu olanlar ) sevdiklerinizle sohbet edin. Hayata bir kez geliyorsunuz. Tadını çıkarın aldığınız nefesin ;) Hepiniz kazanamayacaksınız belki ama bir çoğunuz ÖYP ailesine katılacaksınız inş :)

Vahdet bey doktoraya eski eşdeğerlikle başvurabileceğim değil mi? Sizden teyit etmenizi istiyorum :) bir de eğer eski eşdeğerlikler geçerli olursa ösymden denklik yazısı için yine dilekçe vermemiz gerekir mi? ÖSYM sitesindeki eski eşdeğerlik belgesinin çıktısını götürsek yeterli olur mu?

Tarko

Doçent
ÖSYM tarafından eşdeğerlikleri kabul edilen yabancı dil sınavlarının, yapıldığı tarihte belirlenen eşdeğerlikleriyle, öğretim elemanı kadrolarına başvuru ve atamalarda, doçentlik unvanı başvurularında ve lisansüstü eğitime başvurularda, geçerlilikleri süresince kullanılmasına karar verilmiştir.

arkadaşlar sizce de duyuru çok açık değil mi :)

tabiki YL ve Dr başvuruları için de eski puanlar geçerlidir.

aiaks

Öğrenci
Hocam ben 13 temmuzda girdim sınava 3 gün sonra sonuçlar açıklanacak ben de eski eş değerliğe göre cari alımlara başvurabilirim değil mi

yucel04

Öğrenci
şimdi benim dil puanı 66 altıdan 55 e düştü peki girdiğimiz tarih göz önüne alınmıyormu bu kazanılmış hak olarak geçmiyormu ? mantıklı düşündüğünde bizden kırmamaları lazım zira biz o eşdeğerliliği göz önünde tutarak girmişiz . böyle olacağını bilsem o sınava girmezdm .. not oruç vaKTİ YEMEĞİ BOĞAZIMDA BIRAKTILAR ,BENM BOĞZMDA KALAN YEMEK ONLARIN BURNUNDAN GELSİN.. OCAĞIN SÖNSÜN ÖSYM .

con_con

Öğrenci
23. 07.2013 tarihinden önce sınava girmiş olan arkaşlara hayırlı olsun diyorum. anladığım kadarıyla onların denklik problemi bir nebzede olsa aydınlanmış durumda... bende 27 sinde giriyorum İELTS ye (bu cumartesi).. nasip değilmişş. ama her herşey olabilir.. tekrardan hayırlı olsun eski tarihli ielts puanlı arkaşlara.. Bana göre en ideal sınav İELTS çalışması zevkli,sıkılmadan çalışıyorsun.. birşeyler öğrendiğinin farkına varıyorsun. biraz kasıp çalışırsan 5.5 ve 6 almak okadarda zor değil.ama 7 den sonrası kasar...

aplatonic

Öğrenci
şimdi benim dil puanı 66 altıdan 55 e düştü peki girdiğimiz tarih göz önüne alınmıyormu bu kazanılmış hak olarak geçmiyormu ? mantıklı düşündüğünde bizden kırmamaları lazım zira biz o eşdeğerliliği göz önünde tutarak girmişiz . böyle olacağını bilsem o sınava girmezdm .. not oruç vaKTİ YEMEĞİ BOĞAZIMDA BIRAKTILAR ,BENM BOĞZMDA KALAN YEMEK ONLARIN BURNUNDAN GELSİN.. OCAĞIN SÖNSÜN ÖSYM .

merak etmeyin düşmüyor puanınız. Puanınızın geçerliliği süresince eski eşdeğerliliğiyle kullanabiliyorsunuz; YÖK ün herhangi bir ilanına başvururken.

kemal19

Öğrenci
vay canına yandımın dünyası..... bende bu hafata sonu girecektim IELTS'e...(27 temmuz)....yazık oldu....

acaba YÖK, ÖYP liler için TOEIC eşdeğerliliğinin iptal edildiği süreçte olduğu gibi, eldeki skroları "eski eşdeğerlilikler" üzerinden kullandırma süresi tanırlar mı?... yani diyelim 20 Eylül 2013'e kadar IELTS 4,5 YDS= 66....dır ve güz dönemi ÖYP lisans üstü tercihlerinde bu şekilde dikkate alınacaktır...