Yabancı Dil (IELTS) Eşdeğerlilikleri Değiştirildi (23.07.2013)

hephaestus

Öğrenci
Selamlar, benimde bir sorum olacaktı. Bu açıklanan duyurunun karara bağlanmasının ardından (şu an yayınlanmış olan hali ile kaldığını varsayıyorum.) ben 25 Mayıs'ta girdim İELTS'e ve 2 yıl geçerliliği var, geçerlilik süresince diye bir ibare vardı. Bu durumda bir sonraki atamalarda veya herhangi bir cari ilana başvuruda hangi eşdeğerliğin kullanılması gerekir? Eski olanı kullanabiliyor muyuz yoksa güncellememiz gereklidir anlamına mı geliyor?

mim

Öğrenci
ben okulumu aradım öypliyim ve en son eş değerlik geçerli dedi elimize gönderilen yazı bu yönde dedi. ve bu 17 temmuzda gönderilmiş

YÖK'ün yaklaşık olarak kendi sitesinde bile 4-5 saat önce duyurduğu kararı sevgili üniversitene hemen bildirmesini beklemiyordun herhalde üni. arayıp bu soruyu sorarken bugün böyle bir açıklama yapması bile mucizeyken rica ederim doğa üstü beklentilere giripte burda açıklama yapmayalım daha yökün ösymden haberi yokken üni. yökün yeni kararından haberdar olması beklemek gerçekten ütopik

emre_lacn

Öğrenci
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), yabancı dil eşdeğerliklerini güncellemekte ve internet adresinde duyurmaktadır. 24.04.2013 tarihinde güncellenen yabancı dil eşdeğerlikleri, 23.07.2013 tarihinde yeniden belirlenmiştir.

ÖSYM tarafından eşdeğerlikleri kabul edilen yabancı dil sınavlarının, yapıldığı tarihte belirlenen eşdeğerlikleriyle, öğretim elemanı kadrolarına başvuru ve atamalarda, doçentlik unvanı başvurularında ve lisansüstü eğitime başvurularda, geçerlilikleri süresince kullanılmasına karar verilmiştir.

- - - Güncellendi - - -

sana ne kardeşim neye istiyorsan ona inan

M

Merve

Guest
Selamlar, benimde bir sorum olacaktı. Bu açıklanan duyurunun karara bağlanmasının ardından (şu an yayınlanmış olan hali ile kaldığını varsayıyorum.) ben 25 Mayıs'ta girdim İELTS'e ve 2 yıl geçerliliği var, geçerlilik süresince diye bir ibare vardı. Bu durumda bir sonraki atamalarda veya herhangi bir cari ilana başvuruda hangi eşdeğerliğin kullanılması gerekir? Eski olanı kullanabiliyor muyuz yoksa güncellememiz gereklidir anlamına mı geliyor?
Siz eski eşdeğerliği kullanacaksınız, bugünden sonra sınava girenler yeni eşdeğerliği kullanacak.

smlbzc

Öğrenci
Siz eski eşdeğerliği kullanacaksınız, bugünden sonra sınava girenler yeni eşdeğerliği kullanacak.

sayın hocam
ben 6 temmuz da sınava girdim. Aralık ayında ÖYP tercihimi yapacağım.
eski denklik mi yeni denklik mi ? tam olarak çözemedim
bu YÖK ün yayınlamış olduğuyazı sadece bu szeon tercih edenler için mi yoksa?

M

Merve

Guest
sayın hocam
ben 6 temmuz da sınava girdim. Aralık ayında ÖYP tercihimi yapacağım.
eski denklik mi yeni denklik mi ? tam olarak çözemedim
bu YÖK ün yayınlamış olduğuyazı sadece bu szeon tercih edenler için mi yoksa?
Hocam siz de eskisini kullanırsınız, 23 temmuzdan sonra girecek olanları ilgilendiriyor yeni eşdeğerlik.
Duyuruda belirtilmiş zaten: ÖSYM tarafından eşdeğerlikleri kabul edilen yabancı dil sınavlarının, yapıldığı tarihte belirlenen eşdeğerlikleriyle, öğretim elemanı kadrolarına başvuru ve atamalarda, doçentlik unvanı başvurularında ve lisansüstü eğitime başvurularda, geçerlilikleri süresince kullanılmasına karar verilmiştir.

smlbzc

Öğrenci
Hocam siz de eskisini kullanırsınız, 23 temmuzdan sonra girecek olanları ilgilendiriyor yeni eşdeğerlik.
Duyuruda belirtilmiş zaten: ÖSYM tarafından eşdeğerlikleri kabul edilen yabancı dil sınavlarının, yapıldığı tarihte belirlenen eşdeğerlikleriyle, öğretim elemanı kadrolarına başvuru ve atamalarda, doçentlik unvanı başvurularında ve lisansüstü eğitime başvurularda, geçerlilikleri süresince kullanılmasına karar verilmiştir.

hocam çok teşekkür ederim

pmkmm

Öğrenci
Hocam bizzat dil eğitiminde birlikte olduğum 4 arkadaşım gitti onaylattı biliyorum o yüzden söylüyorum istemeyen onaylatmaz