Hocam bizzat dil eğitiminde birlikte olduğum 4 arkadaşım gitti onaylattı biliyorum o yüzden söylüyorum istemeyen onaylatmaz
onay derken eşdeğerlik aldılar ondan bahsediyorum
ben anlatamıyorum sanırım derdimi biz zaten bitirdik dil eğitimini yüksek lisansa başlayacağız yani geçen sene atandık biz.ydsden geçemeyince ieltse girdik arkadaşlarım gidip denkliklerini aldılar.tam olarak anlatmak istediğim bu!oh yaa
Eşdeğerlik alınmıyor işte, dil puanı YÖKSİS'e giriliyor ama siz öyle diyince millet yanlış anlıyor.
Yanlış anlatıyorsunuz derdinizi, açık açık anlatsanız bu şekilde yanlış anlaşılmazdı zaten biz ne demek istediğinizi gayet iyi anladığımız için açıklayabiliyoruz durumunuzu.
bu şu demek oluyor ki bugünden itibaren girilen sınavlarda yeni eşdeğerlikler geçerli olacak(YÖK DUYURULAR KISMINA BKZ.)
Yabancı Dil Eşdeğerlilikleri Hakkında Duyuru
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), yabancı dil eşdeğerliklerini güncellemekte ve internet adresinde duyurmaktadır. 24.04.2013 tarihinde güncellenen yabancı dil eşdeğerlikleri, 23.07.2013 tarihinde yeniden belirlenmiştir.
ÖSYM tarafından eşdeğerlikleri kabul edilen yabancı dil sınavlarının, yapıldığı tarihte belirlenen eşdeğerlikleriyle, öğretim elemanı kadrolarına başvuru ve atamalarda, doçentlik unvanı başvurularında ve lisansüstü eğitime başvurularda, geçerlilikleri süresince kullanılmasına karar verilmiştir.
Hocam siz de eskisini kullanırsınız, 23 temmuzdan sonra girecek olanları ilgilendiriyor yeni eşdeğerlik.
Duyuruda belirtilmiş zaten: ÖSYM tarafından eşdeğerlikleri kabul edilen yabancı dil sınavlarının, yapıldığı tarihte belirlenen eşdeğerlikleriyle, öğretim elemanı kadrolarına başvuru ve atamalarda, doçentlik unvanı başvurularında ve lisansüstü eğitime başvurularda, geçerlilikleri süresince kullanılmasına karar verilmiştir.
"It is RECOMMENDED the candidate's language ability as indicated in this Test Report Form be re-assessed after two years from the date of the test"
Sevgili Dostlar,
Ya ıskaladığımız bir nokta var, ya da ciddi bir istismar sözkonusu!
Tıpkı ÜDS ve KDPS sınavları gibi, IETLS sınavı da süresiz (bilanihaye) geçerli bir sınavdır. Belirli bir geçerlilik süresi YOKTUR!
Herkesin kolayca okuyabileceği şekilde, IETLS sınav sonuç belgesi üzerinde:"Aşağıda sınav sonuçları bildirilen adayın dil yeteneğinin sınav tarihinden 2 yıl sonra yeniden ölçümlenmesi TAVSİYE edilir" yazmaktadır.
Belki sırf ticari kaygılarla iliştirilen bir ifade ancak ÜDS, KPDS vs sınavlardan alınan puanların süresiz geçerli olduğu yerde, IELTS'e bir sure sınırlaması tayin etmek takdir esersiniz ki Kabul edilemez.
Sevgili Dostlar,
Ya ıskaladığımız bir nokta var, ya da ciddi bir istismar sözkonusu!
Tıpkı ÜDS ve KDPS sınavları gibi, IETLS sınavı da süresiz (bilanihaye) geçerli bir sınavdır. Belirli bir geçerlilik süresi YOKTUR!
Herkesin kolayca okuyabileceği şekilde, IETLS sınav sonuç belgesi üzerinde:"Aşağıda sınav sonuçları bildirilen adayın dil yeteneğinin sınav tarihinden 2 yıl sonra yeniden ölçümlenmesi TAVSİYE edilir" yazmaktadır.
Belki sırf ticari kaygılarla iliştirilen bir ifade ancak ÜDS, KPDS vs sınavlardan alınan puanların süresiz geçerli olduğu yerde, IELTS'e bir sure sınırlaması tayin etmek takdir esersiniz ki Kabul edilemez.
yanlış anlaşılmak istemem sadece bir yerde gördüm ve paylaşmak istedim. Üslup olarak çok düzgün olduğunu düşünmüyorum kusura bakmayın
'' Yanlış bilgilendirme vermeyelim lütfen. IELTS sınavı ayda 2 kere yapılmaktadır ve öyp başvurularında güz veya bahar döneminden biri seçilmektedir yani tarih ay belirtilmemektedir. yok efendim 23 temuzdan önce girdiyseniz şu butona, yok 23 temmuzdan sonra giridyseniz bu butona basın ve puanınızı seçin gibi bir durumun olacağını mı sanıyorsunuz sevgili admin?''
insanın aklında sistemdeki açıklar geliyor....
Net olmayan bilgi falan yok. Yök'ün az önce yapmış olduğu son duyurudan öncesinde benim hakkımı bariz şekilde elimden almış oluyordu bu sistem bu 1.!
İkincisi, ne demek devlet karşısında şansın yok? Devlet dediğiniz şey zaten sensin benim. Hukuk devlet değil kimin karşısında olursan olsun eşitlikçi ve insan haklarına uygun şekilde olmalıdır. Kendi devletim değil, kendi babam dahi olsa, hukuksuz haksız bir iş yapıyorsa; götürürüm Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine veririm. Bu da benim yasal hakkımdır.
Sizin mantığınıza göre devlet gelsin evlerinize el koysun, sesinizi hiç çıkarmayın o zaman? Ne de olsa devlet karşısında şansınız yok ya hani?
Ya da devlet kafasına göre desin ki mesela; "Mehmet bey ben sizin akademik başvurularınızı keyfime göre kabul etmiyorum"! Siz de tamam deyin. Ne de olsa devlet istiyor bunu?
Kimse keyfine göre benim elde ettiğim hakkı elimden alamaz!! Kimse! Bu devlette olabilir herhangi bir birey de!
Bugün olduğu gibi o hakkı söke söke alırlar..! O ya da bu şekilde!..