Yabancı Dil (IELTS) Eşdeğerlilikleri Değiştirildi (23.07.2013)

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Hocam bizzat dil eğitiminde birlikte olduğum 4 arkadaşım gitti onaylattı biliyorum o yüzden söylüyorum istemeyen onaylatmaz

Hali hazırda ÖYP'li olanlar YÖK'e giderek sisteme puanlarını girebilirler sadece bunun onaylatmakla ne ilgisi var hatta ÖSYM ile ilgisi yok eksik bilgi vererek yanlış yönlendiriyorsunuz ÖYP'li olmayanlar da gidip bir şey yapabileceklerini sanıyorlar sizin hakkınız baki ister sisteme girdirin ister girdirmeyin.

pmkmm

Öğrenci
ben anlatamıyorum sanırım derdimi biz zaten bitirdik dil eğitimini yüksek lisansa başlayacağız yani geçen sene atandık biz.ydsden geçemeyince ieltse girdik arkadaşlarım gidip denkliklerini aldılar.tam olarak anlatmak istediğim bu!oh yaa

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
onay derken eşdeğerlik aldılar ondan bahsediyorum

Eşdeğerlik alınmıyor işte, dil puanı YÖKSİS'e giriliyor ama siz öyle diyince millet yanlış anlıyor.

ben anlatamıyorum sanırım derdimi biz zaten bitirdik dil eğitimini yüksek lisansa başlayacağız yani geçen sene atandık biz.ydsden geçemeyince ieltse girdik arkadaşlarım gidip denkliklerini aldılar.tam olarak anlatmak istediğim bu!oh yaa

Yanlış anlatıyorsunuz derdinizi, açık açık anlatsanız bu şekilde yanlış anlaşılmazdı zaten biz ne demek istediğinizi gayet iyi anladığımız için açıklayabiliyoruz durumunuzu.

Son düzenleme:

pmkmm

Öğrenci
Eşdeğerlik alınmıyor işte, dil puanı YÖKSİS'e giriliyor ama siz öyle diyince millet yanlış anlıyor.

Yanlış anlatıyorsunuz derdinizi, açık açık anlatsanız bu şekilde yanlış anlaşılmazdı zaten biz ne demek istediğinizi gayet iyi anladığımız için açıklayabiliyoruz durumunuzu.

o zaman teşekkür ediyorum cümlelerime açıklık getirdiğiniz için.

ACUN

Öğrenci
(YÖK DUYURULAR KISMINA BKZ.)

Yabancı Dil Eşdeğerlilikleri Hakkında Duyuru
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), yabancı dil eşdeğerliklerini güncellemekte ve internet adresinde duyurmaktadır. 24.04.2013 tarihinde güncellenen yabancı dil eşdeğerlikleri, 23.07.2013 tarihinde yeniden belirlenmiştir.

ÖSYM tarafından eşdeğerlikleri kabul edilen yabancı dil sınavlarının, yapıldığı tarihte belirlenen eşdeğerlikleriyle, öğretim elemanı kadrolarına başvuru ve atamalarda, doçentlik unvanı başvurularında ve lisansüstü eğitime başvurularda, geçerlilikleri süresince kullanılmasına karar verilmiştir.

vitaminc

Öğrenci
(YÖK DUYURULAR KISMINA BKZ.)

Yabancı Dil Eşdeğerlilikleri Hakkında Duyuru
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), yabancı dil eşdeğerliklerini güncellemekte ve internet adresinde duyurmaktadır. 24.04.2013 tarihinde güncellenen yabancı dil eşdeğerlikleri, 23.07.2013 tarihinde yeniden belirlenmiştir.

ÖSYM tarafından eşdeğerlikleri kabul edilen yabancı dil sınavlarının, yapıldığı tarihte belirlenen eşdeğerlikleriyle, öğretim elemanı kadrolarına başvuru ve atamalarda, doçentlik unvanı başvurularında ve lisansüstü eğitime başvurularda, geçerlilikleri süresince kullanılmasına karar verilmiştir.
bu şu demek oluyor ki bugünden itibaren girilen sınavlarda yeni eşdeğerlikler geçerli olacak

smlbzc

Öğrenci
Hocam siz de eskisini kullanırsınız, 23 temmuzdan sonra girecek olanları ilgilendiriyor yeni eşdeğerlik.
Duyuruda belirtilmiş zaten: ÖSYM tarafından eşdeğerlikleri kabul edilen yabancı dil sınavlarının, yapıldığı tarihte belirlenen eşdeğerlikleriyle, öğretim elemanı kadrolarına başvuru ve atamalarda, doçentlik unvanı başvurularında ve lisansüstü eğitime başvurularda, geçerlilikleri süresince kullanılmasına karar verilmiştir.

yanlış anlaşılmak istemem sadece bir yerde gördüm ve paylaşmak istedim. Üslup olarak çok düzgün olduğunu düşünmüyorum kusura bakmayın

'' Yanlış bilgilendirme vermeyelim lütfen. IELTS sınavı ayda 2 kere yapılmaktadır ve öyp başvurularında güz veya bahar döneminden biri seçilmektedir yani tarih ay belirtilmemektedir. yok efendim 23 temuzdan önce girdiyseniz şu butona, yok 23 temmuzdan sonra giridyseniz bu butona basın ve puanınızı seçin gibi bir durumun olacağını mı sanıyorsunuz sevgili admin?''

insanın aklında sistemdeki açıklar geliyor....

bcagla

Öğrenci
Sevgili Dostlar,
Ya ıskaladığımız bir nokta var, ya da ciddi bir istismar sözkonusu!

Tıpkı ÜDS ve KDPS sınavları gibi, IETLS sınavı da süresiz (bilanihaye) geçerli bir sınavdır. Belirli bir geçerlilik süresi YOKTUR!

Herkesin kolayca okuyabileceği şekilde, IETLS sınav sonuç belgesi üzerinde:"Aşağıda sınav sonuçları bildirilen adayın dil yeteneğinin sınav tarihinden 2 yıl sonra yeniden ölçümlenmesi TAVSİYE edilir" yazmaktadır.

"It is RECOMMENDED the candidate's language ability as indicated in this Test Report Form be re-assessed after two years from the date of the test"

Belki sırf ticari kaygılarla iliştirilen bir ifade ancak ÜDS, KPDS vs sınavlardan alınan puanların süresiz geçerli olduğu yerde, IELTS'e bir sure sınırlaması tayin etmek takdir esersiniz ki Kabul edilemez.

smlbzc

Öğrenci
Sevgili Dostlar,

Tıpkı ÜDS ve KDPS sınavları gibi, IETLS sınavı da süresiz (bilanihaye) geçerli bir sınavdır. Belirli bir geçerlilik süresi YOKTUR!

Herkesin kolayca okuyabileceği şekilde, IETLS sınav sonuç belgesi üzerinde:"Aşağıda sınav sonuçları bildirilen adayın dil yeteneğinin sınav tarihinden 2 yıl sonra yeniden ölçümlenmesi TAVSİYE edilir" yazmaktadır.

Belki sırf ticari kaygılarla iliştirilen bir ifade ancak ÜDS, KPDS vs sınavlardan alınan puanların süresiz geçerli olduğu yerde, IELTS'e bir sure sınırlaması tayin etmek takdir esersiniz ki Kabul edilemez.

eee bir zahmet güncellensin yani artık bir şeylerin değişmesi lazım. özellikle akademik kariyer düşünen insanların konuşma dinleme veyazma becerisi de olması ve bunun belirli sürelerle test edilmesi gerekiyor. 2 yılda gayet cazip bir süre
hatta bundan sonra ki gelecek sınav sistemi bir zahmet 2 senede bir yenileme şartı yada önerisi koyulsun

Kuban

Öğrenci
Sevgili Dostlar,

Dediklerinize harfiyyen katılmakla birlikte sınavlara süre kısıtlaması koyma işi tamamen üniversitelerin elinde diye biliyorum. Şöyle ki "01.01.2010 yılı itibariyle alınmış yabancı dil puanı" yada tarihi daha ileri/geri çekerek üniversiteler kendi insiyatifleriyle yabancı dil sınavlarına süre koyabiliyorlar. Hatta boğaziçi üniversitesi'nin kpds/üds/yds sınavlarını kabul etmeyip toefl istediği de olmuştur.

Tabi bunlar şahsi fikirlerim, bu böyledir diye kesin bir dil kullanamıyorum.

bigbang

Öğrenci
yanlış anlaşılmak istemem sadece bir yerde gördüm ve paylaşmak istedim. Üslup olarak çok düzgün olduğunu düşünmüyorum kusura bakmayın

'' Yanlış bilgilendirme vermeyelim lütfen. IELTS sınavı ayda 2 kere yapılmaktadır ve öyp başvurularında güz veya bahar döneminden biri seçilmektedir yani tarih ay belirtilmemektedir. yok efendim 23 temuzdan önce girdiyseniz şu butona, yok 23 temmuzdan sonra giridyseniz bu butona basın ve puanınızı seçin gibi bir durumun olacağını mı sanıyorsunuz sevgili admin?''

insanın aklında sistemdeki açıklar geliyor....

Araştırma görevlisi olacak bir kişinin kanundan, yönetmelikten, yürürlüğe giren herbirşeyden haberdar olmalı diye düşünüyorum, bu sebeple 23 temmuz öncesi veya sonrası gibi bir butona gerek yok herkes ne zaman sınava girdiğini biliyor ona göre hangi eşdeğerlik tablosunu kullanacağını ve IELTS notunun YDS' de hangi nota tekabül ettiğini bilir ona göre eşdeğerliğini yazar

erkansami

Öğrenci
peki 23 temmuzdan önce ieltse girenler bugün ösymye eşdeğerlik için başvuru yapsalar eski tabloya göre mi yoksa yeni tabloya göre mi eşdeğerlik alacak? bir de eşdeğerlik almak önemli mi şuan

shario

Öğrenci
Yukarida yazildigi gibi sanirim esdegerlik almak onemli degil. Bu arada, yök yurutme kurulu ne zaman toplanacak bilgisi olan var mi? Karar almak icin?

mehmet66

Öğrenci
Net olmayan bilgi falan yok. Yök'ün az önce yapmış olduğu son duyurudan öncesinde benim hakkımı bariz şekilde elimden almış oluyordu bu sistem bu 1.!

İkincisi, ne demek devlet karşısında şansın yok? Devlet dediğiniz şey zaten sensin benim. Hukuk devlet değil kimin karşısında olursan olsun eşitlikçi ve insan haklarına uygun şekilde olmalıdır. Kendi devletim değil, kendi babam dahi olsa, hukuksuz haksız bir iş yapıyorsa; götürürüm Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine veririm. Bu da benim yasal hakkımdır.

Sizin mantığınıza göre devlet gelsin evlerinize el koysun, sesinizi hiç çıkarmayın o zaman? Ne de olsa devlet karşısında şansınız yok ya hani?

Ya da devlet kafasına göre desin ki mesela; "Mehmet bey ben sizin akademik başvurularınızı keyfime göre kabul etmiyorum"! Siz de tamam deyin. Ne de olsa devlet istiyor bunu?

Kimse keyfine göre benim elde ettiğim hakkı elimden alamaz!! Kimse! Bu devlette olabilir herhangi bir birey de!

Bugün olduğu gibi o hakkı söke söke alırlar..! O ya da bu şekilde!..

kendi kendine ole cins cins havalara girme klavye de arama hakkını ozaman gıt nerde arıyosan ara benm demk ıstedıgım ınsanları tedrgn etmeye hakkınız yok burda git kime hangi mahkeemeye veriyorsan ver hakkını ama burda tedrgın etme ınsanları kıskırtma senden gıbılerden cok var bu forumda o yuzden hepınıze yetısemıyoruz devlet senın hakkını işgal etmez korkma karsındakı devlet derken bı sekılldde verır hakkını tıpkı dun oldugu gıbı yoksa onu da mı sen yaptrdın mahkemeye verıp:) sozlerı ıstedıgınız yerden anlayıpda artıstlık yapmayın ısınıze bakın

kuzgun80

Öğrenci
Şimdi 3 ocak 2013 ile 23 temmuz 2013 tarihleri arasında IELTS sınavına girenler şanslı zümre mi oluyor! Bu tarihler dışında bu sinava girenlerin günahı ne acaba? Bu tarihler arasında yapılan sınavlar diğerlerinden farklımıydı yoksa? Yada bu yedi buçuk ay bir piyango dönemi miydi? Çünkü IELTS sınavından aynı puanı alsakta benim gibilerden her zaman on puan önde olacaklar! Yine yeniden bilmem kaç seferdir hayatıma hoşgeldin eğitimde fırsat eşitsizliği:)

- - - Güncellendi - - -

Kesinlikle bu 7 aylık zamanda sınava girip notlarını almış arkadaşların denkliklerinin düşürülmesi taraftarı değilim. Bu onların haklarının yenmesi olurdu. Benim sitemim yök e ve ösym ye. Çok absurt bir durum ortaya çıkardılar. Son On ay içinde ielts sınavına farklı tarihlerde giren üç kişinin sınav sonuçları aynı ama yds denklikleri birbirlerinden farklı olacak. Zaten kontenjanların azalması darbe olarak bize yeterken beterin beteri de varmış öğrendik. Ösym son dakika da ofsaytan golünü çaktı. Yök te hop böyle şey olurmu ne yapıyorsun sen demeden golü verip maçı bitirdi!

shario

Öğrenci
Mehmet66 yazdiklarindan zeka ve bilgi seviyen belli oluyor zannimca. Seninle daha fazla ugrasmayacagim hayirli gunler.. Öncelikle düzgün cümle kurmayi ve hitap etmeyi ögren, noktalama isaretlerini ögren sonrasinda konusuruz tamam mi muhterem :)