Yabancı Dil (IELTS) Eşdeğerlilikleri Değiştirildi (23.07.2013)

mehmet66

Öğrenci
Mehmet66 yazdiklarindan zeka ve bilgi seviyen belli oluyor zannimca. Seninle daha fazla ugrasmayacagim hayirli gunler.. Öncelikle düzgün cümle kurmayi ve hitap etmeyi ögren, noktalama isaretlerini ögren sonrasinda konusuruz tamam mi muhterem :)

cevap verecek bısey bulamadın da mı sacma sapan seylere takıldın tamam tamam gelmıcem ustune gıt hadı gıt yazdıklarımı anlayacak sevıyede degılsın belli oldu bu :)

gunev

Öğrenci
Ya yürütme kurulundan karar çıkması lazım falan diyenler var. Son gün yine ters köşe yapıp hayır yeni eşdeğerliği kullanacaksınız falan demezler değil mi? Resmen korkar oldum şimdi ne çıkaracaklar diye.

aDNA

Profesör
Bu sene atamaların Temmuz-Eylül ve Aralık olarak yapılması planlanıyor. Personel Daire'nin hazırlıkları ve görüşmelerde aktardıkları bilgiler bu yönde.

hukukçu1660

Öğrenci
Bu sene atamaların Temmuz-Eylül ve Aralık olarak yapılması planlanıyor. Personel Daire'nin hazırlıkları ve görüşmelerde aktardıkları bilgiler bu yönde.

Vahdet bey, 23 temmuz öncesi IELTS'e girenler ösym'ye giderek eski eşdeğerliğe göre dilekçe almalı mı? Ağustosta Ankara Üniversitesi'ne doktoraya başvuracağım. Üniversiteler yeni eşdeğerlikte diretirlerse nasıl ispat edelim? Bizden yazılı bir belge isteyecekler muhtemelen. YÖK yürütme kurulu karar alırsa onu mu götürmeliyiz yoksa ösymden denklik dilekçesi mi almalıyız?

kronik üye

Öğrenci
şimdi ocak-temmuz döneminde ielts e girmiş kişiler puanının karşılığını nasıl gösterecek_? Şimdi ben yükseğe başvururken eminim ki memurlara bi saat derdimi anlatmaya çalışacağım. Eski eşdeğerlik onlarda var mıdır?

sidneh

Profesör
YÖK Yürütme Kurulu kararı çıktıktan sonra tüm okullara bilgilendirme gider hocam, onlar da yenisini kullanacaksınız diye iddia edemezler.

erkansami

Öğrenci
ben şu an cari alımlara başvuru yapıyorum arkadaşlar üniversiteyi aradım yökün duyurusu ellerine ulaşmış yani sınav döneminde geçerli olan eşdeğerliği kullanması gerektiğini biliyorlar ancak dekanlığa ulaşmamış olması ihtimaline karşılık not yazıp öyle gönderin dediler. sizde sınava girdiğiniz dönemde geçerli olan eşdeğerlik tablosunun çıktısı ile bir not ekleyip yollayın derim. imzanızı da unutmayın

gunev

Öğrenci
Peki diyelim ki Eylül ya da Aralık alımlarında da ÖYP'ye başvuracağız, yine eski eşdeğerliğe göre mi olur puanlar yoksa yenisini kullanın artık mı derler?

bigbang

Öğrenci
Vahdet bey, 23 temmuz öncesi IELTS'e girenler ösym'ye giderek eski eşdeğerliğe göre dilekçe almalı mı? Ağustosta Ankara Üniversitesi'ne doktoraya başvuracağım. Üniversiteler yeni eşdeğerlikte diretirlerse nasıl ispat edelim? Bizden yazılı bir belge isteyecekler muhtemelen. YÖK yürütme kurulu karar alırsa onu mu götürmeliyiz yoksa ösymden denklik dilekçesi mi almalıyız?

Öyle bir belgeye gerek yok zaten çalışıyorsanız çalıştığınız kuruma dilekçe ile teslim ediyorsunuz ki şimdiye kadar teslim ettiyseniz zaten dilekçe tarihinde ve sınav sonuç belgesinde sınava ne zaman girdiğin v.s bilgiler var, ÖSYM denklik belgesi diye bir durum olsa bunu ÖSYM internet sitesinde belirtmeli birileri kendince dilekçe ile böyle bir şey alıyor sonra herkesi telaşa sürüklüyor.Bilgi edinme kanunu gereği tüm kurumlar verilen dilekçelere cevap vermek zorunda EŞDEĞERLİK almak demek zaten verdiğiniz dilekçeye almış oldugunuz cevaptır, yani elinizdeki sınav sonuç belgesi yeterlidir bunun dışında ekstra birşey yapmaya gerek yok.İşi daha fazla bulandırmaya gerek yok.

32akkaya

Öğrenci
benim eşimde Ielts kursuna başlamı sınava kaydolmuştu, zaten az bir ümidi vardı hepten bitti artık. Yani soruyorum bu yetkililere bilim insanı yıllarca ingilizce sınavına giren insan mıdır? Artık çalışma alanlarımızı bırakıp çocuğuda birine bakıp İngilizce çalışır olduk. Neden? İşimizi kaybetmeyelim diye. Sadece bu amaçla devam ediyoruz artık.

aDNA

Profesör

23 Temmuz Öncesi için Suat Hoca ÖSYM'ye dilekçe yazdı. Bu hafta büyük ihtimalle cevabı gelir. Sizlerle paylaşırız.

gunev

Öğrenci
Hocam YÖK'ün kararı var gerek yok dilekçeye vs. yarın faxlanıcak tüm üniversitelere.

Nazmi Hocam yukarıda bir soru sormuştum yineliyorum. Diyelim ki Eylül ya da Aralık alımlarında da ÖYP'ye başvuracağız, yine eski eşdeğerliğe göre mi olur puanlar yoksa yenisini kullanın artık mı derler?
Buna bir cevap verebilir misiniz, ona göre düzenleme yapacağım da tercihlerimde.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Nazmi Hocam yukarıda bir soru sormuştum yineliyorum. Diyelim ki Eylül ya da Aralık alımlarında da ÖYP'ye başvuracağız, yine eski eşdeğerliğe göre mi olur puanlar yoksa yenisini kullanın artık mı derler?
Buna bir cevap verebilir misiniz, ona göre düzenleme yapacağım da tercihlerimde.
ÖSYM tarafından eşdeğerlikleri kabul edilen yabancı dil sınavlarının, yapıldığı tarihte belirlenen eşdeğerlikleriyle, öğretim elemanı kadrolarına başvuru ve atamalarda, doçentlik unvanı başvurularında ve lisansüstü eğitime başvurularda, geçerlilikleri süresince kullanılmasına karar verilmiştir.

YÖK BAŞKANLIĞI

hukukçu1660

Öğrenci
Hocam YÖK'ün kararı var gerek yok dilekçeye vs. yarın faxlanıcak tüm üniversitelere.

Teşekkürler Nazmi Bey. Faxlanması çok iyi olur. Memurlar ikna olabilmek için yazılı bir şeyler görmek ya da ilgili makam tarafından bilgilendirmek istiyorlar.

- - - Güncellendi - - -

23 Temmuz Öncesi için Suat Hoca ÖSYM'ye dilekçe yazdı. Bu hafta büyük ihtimalle cevabı gelir. Sizlerle paylaşırız.

Teşekkürler Vahdet Bey.

MrMaJeRe

Öğrenci

Az önce ÖSYM'yi aradım, ben 6 Temmuz da girdim ve 6.5 aldım yani 85, bana da lazım olan 80, bakanlığa verecektim, Ösym'nin verdiği cevap ise 23 temmuzda ki eşdeğerliliklere göre denklik alabilirsiniz oldu. Yök sitesindeki duyurudan bahsettim, evet öyle bir duyuru var ama o aldığınız puanın değişmeyeceğini, 6.5 ise 6.5 olacağı gibi saçma bir açıklama yaptı, zaten o değişmiyor ki dediğimde ise bir şey diyemedi, tekrarladı durdu aynı şeyleri.

ephe

Öğrenci
merhaba hocam ben 22 haziranda ieltse girdim. Cari usul atamalara başvuracam. Ösym ye ielts denkliği için dilekçe yollamak istiyorum. Bir örnek var mı forumda arama yaptım uygun birşey bulamadım.