hocam bu cumartesi yapılacak olan sınavdan 4,5 alabilirim diye düşünüyorum fakat 5.5 alabileceğimi sanmıyorum. üstelik 23 temmuzda kadar diye saçma bir zaman dilimi konulmuş, neye göre? Uzmanlar 3-4 günle 4.5 ve 5.5'u nasıl bir tutuyor? Bu konuda kesinlikle haklıyız, lütfen gerekli itirazlarınızı siz de yapınız.
hocam tabi bende sizden taraftayım sizinle aynı düşünceyi paylaşıyorum ama olaya gerçekçi yaklaşmak gerekiyor.
ösym yökün yayınladığı yazı bizi ilgilendirmez diyr biz denkliğimizi açıkladık.
yök ise sadece biz bu ay tercih yapanları mağdur etmeyeceğiz diyor. (bunları telefon görüşmesinde söylüyorlar)
ama yök yazdığı yayınladığı yazının farkında değil.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), yabancı dil eşdeğerliklerini güncellemekte ve internet adresinde duyurmaktadır. 24.04.2013 tarihinde güncellenen yabancı dil eşdeğerlikleri, 23.07.2013 tarihinde yeniden belirlenmiştir.
ÖSYM tarafından eşdeğerlikleri kabul edilen yabancı dil sınavlarının, yapıldığı tarihte belirlenen eşdeğerlikleriyle, öğretim elemanı kadrolarına başvuru ve atamalarda, doçentlik unvanı başvurularında ve lisansüstü eğitime başvurularda, geçerlilikleri süresince kullanılmasına karar verilmiştir.
burada şu çıkıyor 6 temmuzda girmiş birinin sınavını aralıkta da kabul edilmesi gerektiği ama maalesef edilemeyebilir.
- - - Güncellendi - - -
Arkadaşlar 3 avukatla konuştum ve muhakkak dava açmalısınız dediler, idari kararlar geçmişe yönelik alınamaz dediler, benim gibi KAMU kuruluşuyla işi olanlar önce ÖSYM'ye eşdeğerlilik için sonuçlarını göndersinler, gelen belgeyle de savcılığa gidip dava açsınlar, başkası yapsın bana ne demeyin, öyle diye diye kafamıza çıktılar zaten
eğer böyle bir şey varsa 23 temmuzdan önce yapılmış olan tüm sınavlarındenkliği eski sistemde olmalı ve sınav geçerliliği boyunca tüm tercihlerde eski denklik kullanılmalıdır.
lakin yök böylebir şey söylemiyor şu an için perşembe yada cuma günü açıklanacakmış kesin kararları.