Hocam YÖK'ün açıklaması gayet açık yeni denklik tablosu açıklanmadan önce alınan ielts puanları eski denkliğe göre hesaplanacak. tüm akademik işlemlerde bu böyle yapılacak dendi, açıklamayı bir anda uydurmadılar, mutlaka bir istişare sonucu yapıldı ve bu yönde üniversiteleri de bilgilendireceklerdir, aksi yönde bir uygulama olmadığı sürece karamsar olmaya gerek yok.
hocam ben bunu bu temmuz ayında yapılan tercihler için demiyorum o kesin kabul edildi
aralık ayı için çalışma yapıyorlar bugün 6 kez yök ü aradım bu konuyla ilgili olarak. ve aralık ayı için olup olmayacağı eski denkliğin ( 23 temmuzdan önce sınava girenler için) net değil diyorlar perşembe ya da cuma günü açıklanacağını belirtiyorlar.
- - - Güncellendi - - -
Arkadaşlar aralık ayında kesin değilmiş fln diyorsunuz. Burada gayet açık ve net. Nazmi hoca büyük harflerle yazmış artık ben 6 temmuz 2013'de sınava girdim. 6 temmuz 2015'e kadar bu açıklamaya göre her başvuruda o eski denklikteki puanımı kullanıcam. Benim anlamadığım hala neyi anlamıyorsunuz da aralık için geçerli mi diyorsunuz. Geçerlilikleri süresince kullanılacaktır ne demek ? Sınav 2 yıl geçerli 2 yıl kullanabilirsin demek.
hocam bende 6 temmuz da girdim 6.5 puanım var düşse yada düşmese beni pek ilgilendiriyor mu öyp puanımda sadece 1 yada puanlık bir oynama yapar ama YÖK bu yazdığı yazının aralık ayı için farklı olabileceğini söylüyor. hazır görüşmeler devam ederken bu konuda sizinde net ve kesin bir bilgi almanızı öneririm